Benim de aklımda geçiyorduSon kavrumlarda gördüğüm kadarıyla espresso tüketenler ekşi ekşi diye diye çekirdek kömüre döndü. finca el brote yi açık kavrum istedim.
Benim de aklımda geçiyorduSon kavrumlarda gördüğüm kadarıyla espresso tüketenler ekşi ekşi diye diye çekirdek kömüre döndü. finca el brote yi açık kavrum istedim.
Hocam açık kavrum istedim. Msj da atım kavrum olmuş diye. Begeneceğinize eminim.Şu ana kadar altı tane denedim. Favorim Sumatra. Tatlı ve aromalar hissediliyor. Hiç sanal baharat denememişlere tavsiyem Sumatra
Bu kahveyi anlayışınıza göre Sumatra'yı gölgede bırakacak gibi görünüyor![]()
Abyss göz kırpıyor sağdan.Finca el brote kavrum bu şeklide
Ekli dosyayı görüntüle 10327
Evet koyu görünüyor. Işık açısı filan etki etse de bariz koyu.Bana birazcık daha koyu gibi geldi. Dediğiniz gibi osikolojik değil beğenmemem galiba.Ekli dosyayı görüntüle 10406
Bende opaklıktan dediğiniz gibi kıyasta, mukayesede sıkıntı eder mi diye düşündümdeEvet koyu görünüyor. Işık açısı filan etki etse de bariz koyu.
Vallahi espressoda içenler,tadının düzeldiğinden memnun kalan kahvesever dostlara afiyet, bal, şeker olsun ama benim barista yeteneklerim henüz bu kavrumu ilk aldığım paketteki en iyi seviyeye çıkaracak mertebede değil @Argun ARIKAN komşum. Elimdeki kahve için artık espresso makinesi bakam bariSon kavrumlarda gördüğüm kadarıyla espresso tüketenler ekşi ekşi diye diye çekirdek kömüre döndü. finca el brote yi açık kavrum istedim.
Bende tam tersi etki oldu, degassing içinde aşırı ekşi iken degasing bitince harika bir kahve oldu(espresso)Sebebini anlamadım fakat eldorado'yu degassing tamamlanmadan içtiğimde çok zevk aldım. Kavrum tarihinin üstünden 18 gün geçti ve tat düzleşti, kömür tadı artmaya başladı. Benzer durumu yaşayan var mı ?![]()
Bende az kaldı. Numunelilk duruyorSebebini anlamadım fakat eldorado'yu degassing tamamlanmadan içtiğimde çok zevk aldım. Kavrum tarihinin üstünden 18 gün geçti ve tat düzleşti, kömür tadı artmaya başladı. Benzer durumu yaşayan var mı ?![]()
O ekşilik filtreye tat katıyordu galibaBende tam tersi etki oldu, degassing içinde aşırı ekşi iken degasing bitince harika bir kahve oldu(espresso)
Ben 15 martta almıştım bekledim o kömürümsü tat gitsin diye ama hala var ve hiç gitmeyecek gibi duruyor. Bence fazla koyu kavrum. Bir tık yakmış olabilirler belkide. Latte de kullanıyorum gidiyor da filtre veya espresso da biraz yüz buruşturuyor. Şunu da belirtmek isterim içilebilir olması için her şeyi denedim. Açıkta beklettim, demlemeden 1 saat önce çektim, su sıcaklığını düşürdüm falan. Sadece bitime yakın limon aromalı şurubumsu bir tat belli belirsiz aldım. Ama yine de kömür tadı baskındı. Starbucks kahvesine yakın derecede hemde.Sebebini anlamadım fakat eldorado'yu degassing tamamlanmadan içtiğimde çok zevk aldım. Kavrum tarihinin üstünden 18 gün geçti ve tat düzleşti, kömür tadı artmaya başladı. Benzer durumu yaşayan var mı ?![]()
Ben de bu şekilde düşünüyorumO ekşilik filtreye tat katıyordu galiba![]()
Herkesin farklı derdi var. Deneme kavrumlarını bizle birlikte yaparak farklı bir deneyim sunuyolar galibaSebebini anlamadım fakat eldorado'yu degassing tamamlanmadan içtiğimde çok zevk aldım. Kavrum tarihinin üstünden 18 gün geçti ve tat düzleşti, kömür tadı artmaya başladı. Benzer durumu yaşayan var mı ?![]()
Ben sanalbaharatın sumatrasından pek bi fark göremedim açıkçası. Aeropresste william’ın tarifiyle denedim, hiç yakışmadı. Direkt espresso yapsam bir şeye benzerdi herhalde. Delonghi ev tipi makinada da beğenmedim. Ayrıca hakim değilim ama defect epey var gibiydi, tadındaki acılık bunu hissettirdi.Cuba benim son zamanlarda içtiğim en güzel çekirdekti), boyutuna takılmayın, doğru cevap vermişler.
Tanzanya deme ya, o kadar övdün, kıl payı kaçırdım hala üzgünümkavurmalarda aşırı dengesizlik var çok değişiyor. Bazı çekirdeklerde daha istikrara denk geldim.
Şu ana kadar oradan 8 tane falan çekirdek sipariş ettim. Arkadaşlarla daha önce burada paylaşmıştım. En az defect çıkan çekirdeklerden biri yirgacheffe idi. Açık kavurumu filtrede çok güzeldi. Espressoda da iyi sonuçlar aldım. Espressoda en iyi sonucu tanzanyanın açık kavurumundan almıştım. flair ile videosunu da paylaşmıştım. Tanzanya artık bitmiş...
Şu an denemediğim yeni gelen kahvelerini sipariş ettim. Sonuçlarını sizlerle paylaşırım.
Peru,costa rica, guetemala, vs