• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Brownberry (Sanalbaharat)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Karanfil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Guncel kahve fiyatlari herkesin malumu, bende buraya bir sans vermek istedim. Deneyenler varmi acaba hangi kahvelerin hangi yonlerini(asidite, tatlilik, yuksek govde gibi) begendiler duymak isterim.

Guncel kahve fiyatlari herkesin malumu, bende buraya bir sans vermek istedim. Deneyenler varmi acaba hangi kahvelerin hangi yonlerini(asidite, tatlilik, yuksek govde gibi) begendiler duymak isterim.
Yaklaşık Ekim 2020'den beri kahvelerimi sanalbaharattan alıyorum, tercih etmemin ilk nedeni fiyatların piyasaya göre neredeyse 4 kat ucuz olmasıydı, şimdiye kadar en fazla tükettiğim ve memnun kaldığım kahveleri el salvador oldu. City roast olarak sipariş veriyorum, makinem Gaggia New Classic ve espresso bazlı tüm kahveler için gayet memnunum ayrıca V60, Cold Brew, French Press olarak demlemelerimde de benim damak tadıma göre hepsi geçer not aldı. Bunun haricinde guatemala (yine city roast) çekirdeğiyle el salvador çekirdeklerini 1:1 oranda harman yaptım, meyve, fındık ve çikolata notalarını espressosunda belirgin şekilde alabiliyorum. Ancak, denediğim diğer kahvelerinde aynı şekilde memnun kaldığımı söyleyemem maalesef, şimdiye kadar Tanzanya, Santos Fine Cup, Mexico, Etiyopya Djimmah ve en ucuz çekirdekleri olan Robusta'yı da denedim, Etiyopya ve Mexico hariç diğerlerini pek tavsiye edemiyorum çünkü genellikle düşük aromalı ve çok koyu kahveler (Belki ben daha meyvemsi çekirdekleri sevdiğim için bana sert gelmiştir). Bunun haricinde çok fazla kafein tüketimim olduğu için kafeinsiz kahve almak istedim ve Colombia Supreme Decaff çekirdeklerinden sipariş verdim, gelen kahve decaf olduğu için mi bilmiyorum ama açıkçası zift gibiydi tad olarak felaket ve kavrum olarak koyu kavrumunda üstünde bir görüntüsü vardı.. Genel olarak değerlendirmem El Salvador ve Guatemala'nın gerçekten tavsiye edebileceğim uygun fiyatlı ve lezzetli çekirdekler olduğunu düşünüyorum, ama diğerleri için pek tavsiye edemiyorum.
Hocam hala aynı şekilde espresso bazında El Salvador ve Guatemala çekirdeklerinin en iyi çekirdekleri olduğunu söyleyebilirim, tabii ki speciality kavurucularla karşılaştırdığımızda sanalbaharattan muazzam kalite beklemek biraz yanlış olur, bütçe dostu olsun ve espresso bazlı içeceklerimde kullanayım diyosanız 250'şer gram el salvador ve guatemalayı harmanlamanızı tavsiye ederim, wow dedirtmez ama üzmez de :) V60 için Etiyopya Limu ve Meksika önerebilirim, ama dediğim gibi buram buram tadım notları ve kalite beklememek gerekli, sadece keşke almasaydım dedirtmez. Eğer alırsanız da kahveleriniz geldikten sonra bir tepsiye döküp defect ayıklaması yapmanızı tavsiye ederim haliyle bi 5-10 gram çıkıyor en az, miktar az gibi gözüksede tat olarak etkileri büyük😀

Hocam hala aynı şekilde espresso bazında El Salvador ve Guatemala çekirdeklerinin en iyi çekirdekleri olduğunu söyleyebilirim, tabii ki speciality kavurucularla karşılaştırdığımızda sanalbaharattan muazzam kalite beklemek biraz yanlış olur, bütçe dostu olsun ve espresso bazlı içeceklerimde kullanayım diyosanız 250'şer gram el salvador ve guatemalayı harmanlamanızı tavsiye ederim, wow dedirtmez ama üzmez de :) V60 için Etiyopya Limu ve Meksika önerebilirim, ama dediğim gibi buram buram tadım notları ve kalite beklememek gerekli, sadece keşke almasaydım dedirtmez. Eğer alırsanız da kahveleriniz geldikten sonra bir tepsiye döküp defect ayıklaması yapmanızı tavsiye ederim haliyle bi 5-10 gram çıkıyor en az, miktar az gibi gözüksede tat olarak etkileri büyük😀
Tesekkurler hocam, acikcasi 100 tl bandindaki kahvelerdede bazen kavrum bazen cekirdek nedenli buna 100 tl mi verdim ben simdi diye uzuluyordum. Bu kahvelerden birkacini acik kavrum filtre icin denemek istedim.

Begendigim (nispeten daha az) kahvenin yaninda begenmedigim hayalkirikligi olan 100 tl bandindaki kahvelerden sonra. Burdan deneyecegim kahveler sonucu cokta farketmeksizin sozde nitelikli kahveler(cekirdek veya kavrum kaynakli) kadar uzmez diye dusundum.

Filtre icin tavsiye alayim dedim. Gunluk icilebilcek hafif tatli asiditesi hos kahve bulursamda. Daimi musterisi olucam gibi 😊

Tatlı yoğun

Asidite, tatlı

Defect e takılmam diyorsanız (özellikle belirtiyorum) bence denemelisiniz
Çiçieksi, tatlı

El brote güzel yorum çok denemek istiyorum yakında

Tatlı yoğun

Asidite, tatlı

Defect e takılmam diyorsanız (özellikle belirtiyorum) bence denemelisiniz
Çiçieksi, tatlı

El brote güzel yorum çok denemek istiyorum yakında
Yorumlarin icin saol hocam.

Jamaica blue mountain gelmiş . Fiyatı kaç TL olacak acaba

Son 2 satın aldığım kahvelerin homojenliği çok iyiydi. Ancak tutarlılık konusuna gelince halen bir düzelme yok anladığım kadarıyla. Kenya AA satın almıştım (açık kavrum) açıkçası filtrede çok beğendiğim bir kavrumu vardı. Kahveye gelince içilebilir düzeyde ancak alt seviye bir kahveydi bence.
Daha sonra El brote önerilerinden sonra onu satın aldım(açık kavrum). Kavrum yine çok homojendi ancak filtrede tat vermeyecek kadar koyu bir kavrumu vardı. Cold brew için almıştım ve açıkçası biraz koyu kavrumları cold brewda seviyorum bu yüzden koyu kavrum benim için sorun olmadı. Soğuk kahve olarak oldukça keyifli. Ancak filtre tüketmek için alsam bitirmekte çok zorlanırdım. Kavrumun koyuluğundan kahve hakkında çok bir şey söyleyemiyorum ancak kavrum biraz açık olsa kahve fena değil izlenimi bıraktı.

Son düzenleme:
Sanalbaharatta iyi kavruma denk gelmek şans ama kavrumu iyi firmalardan 250 gram kahveyi 100 TL üstünde alıp kötü cikarsa daha kötü oluyor.
O yüzden vazgeçip vazgeçip tekrar burdan alışveriş yapıyorum

Dümdüz tada sahip kahve arıyorum. Standart kavrumlarını seçsem kömür gelecek. Açık kavrum seçsem asidite öne çıkacak gibi geliyor. Var mı "bu kahvenin açık kavrumunun asiditesi çok düşük ve lezzetli" diyebileceğiniz bir çekirdek?

Dümdüz tada sahip kahve arıyorum. Standart kavrumlarını seçsem kömür gelecek. Açık kavrum seçsem asidite öne çıkacak gibi geliyor. Var mı "bu kahvenin açık kavrumunun asiditesi çok düşük ve lezzetli" diyebileceğiniz bir çekirdek?
Costa Rica Tarrazu ile Etiyopya Gr2 açık kavrumları bir deneyin derim. Tatlılık ve çikolata ön planda, Clever'a da yakışıyor.

C
Cerrado da güzel. Hafif bi karamel geliyor ve tatlılık hissedilir en önemlisi çok ucuz :)

Cerrado çok açık kavrum gelmişti zamanında bana. Eğer kavrum çok açık gelirse yüksek sıcaklık tavsiye ederim. Bir kere soğuk kahve yapmıştım, çiğ patates suyu gibi olmuştu. Geçen gün gelen etiyopya gr4 ü soğuk demlemeye koydum akşam. İnşallah öyle çıkmaz.

Kenya almıştım. Çok fazla kusurlu çekirdek çıktı. Bir daha da kenya almam. Size de fikir versin bu fotoğraf.

Sanalbaharatta bir Tanzanya vardı epey iyiydi. Hatta 1 yıldır devamlı alışveriş yapıyorum, içtiğim en iyi çekirdeğiydi filtre için ama uzun süredir yok. :(

Geri