• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Brownberry (Sanalbaharat)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Karanfil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Cold brew için almayı planlıyorum. İçilebilir düzeyde olan hangi çekirdekleri var öneriniz var mı arkadaşlar?
Etiyopya yrg 2 açık kavrum almıştım bugün bitirdim. V60 ile demledim. Normal bir kahveydi nota falan yoktu yani benim demlemelerimde 😂 benim yeni başlamamdan kaynaklanabilir damağım gelişmiş değil yani

Bir süredir severek içtiğim kenya aa top'tan açık kavrum aldım yine. Paketi açar açmaz fark ettim çok açık kavrulduğunu, sanki çıtladığı gibi alınmış. İlk demlememde çiğ yemiş tatları aldım çok fazla. Açık kavrum olduğu için öğütüm de çok homojen oluyor. İkinci demlememde sorunlu traditional ile molent 34 click'te spin ata ata demledim yine de 3 dakikada tamamlandı. Tatlar düzeldi bir nebze ama hala gariplikler var ve 1 kg aldığım için canım sıkıldı. Böyle bir durum yaşayıp iade eden oldu mu ?

Edit: Başlığı @Karanfil'in açtığını fark ettim. Bu kişinin montag çalışanı olma ihtimali sıfır zaten dfngjhdbfngjhdfhjg @mvscoffee
Burda bahsettiğim iade süreci araya bayram girdiğinden dolayı uzamıştı. Sipariş üstünden 2 hafta geçmesine rağmen kabul ettiler. Hatta 1 kglik zipli paketleri çok kötü olduğu için yırtılmıştı, 250 gramlıklara doldurmuştum. Sağ olsunlar ona da bir şey demediler. Kahvedeki sorun ise, kendi tedarik ettikleri Kenya AA bittiği için güvenilir bir yerden idarelik almışlar. Kalite tutmuyor dediler fakat profil atmadılar anladığım kadarıyla. Neyse ki yeni partiden hemen yolladılar. Kahve güzel bi sorun yok (y)

Bir çoğumuz fark etmiştir ama ben literatüre yeni bir kavram katmak adına yazmak istiyorum. Sizlere "Sanalbaharat döngüsü" kavramını açıklayayım. Eski forumda 50 defa yaşanmıştır bu döngü. Şöyle:
1.Sanalbaharat kahveleri f/p olarak övülür.
2.Kavrumların tutarsızlığı savunulur.
3.Güncel kişisel deneyimler paylaşılır.
4.Fiyat performansçılar ile nitelikçiler tartışır.
5. Muhabbet durulur.
Aradan haftalar geçer. Nitelikli kahve dünyasında durmayan fiyat artışından yılan, misafirlik, coldbrew'luk kahve arayan kahvesever döngüye girer:
6/1. Sanalbaharat kahveleri f/p olarak övülür.
...

Kasım 2020'den beri Kahve Kulübüne üyeyim, forum bana çok şey kattı, çok şey öğretti. Bu 7 aylık süreçte kilolarca kahve tükettim (her bir alımımı farklı kavuruculardan yaptım bilerek, A'dan Z'ye İstanbul'dan İzmir'e Ankara'ya Bursa'ya kadar bir çok farklı yerden) Kimi zaman aylık alımlara da katıldım. Fakat günde 44 gr tüketimim olduğundan mütevellit bütçesel yönden harcadığım para mantıklı gelmemeye başladığı için ve artık yaz dönemine girdiğimiz için bu ay Sanal Baharatı denemek istedim. Hak veren olur, olmaz, o ayrı ama artık 250gr (günde 44 gr'dan 5,68 günde biten) gayet sıradan ve normal çekirdekler için 90++ liralar, 120+ liralar ödenmeye başlandı. İşte bu artık benim mantığıma ters geldi. Dedim bu ay yüklü bir Sanal Baharat stoğu çekeyim de en azından yaz döneminde rahat edeyim. KDV ve kargo dahil 750gr çekirdek (3 farklı ülkeden) 90₺.... Şaka gibi.:D
Bakalım nasıl bir tecrübe olacak :)
Ve evet hepsini açık kavrum seçtim.

Ekran Alıntısı2222.JPG

Son düzenleme:
Kasım 2020'den beri Kahve Kulübüne üyeyim, forum bana çok şey kattı, çok şey öğretti. Bu 7 aylık süreçte kilolarca kahve tükettim (her bir alımımı farklı kavuruculardan yaptım bilerek, A'dan Z'ye İstanbul'dan İzmir'e Ankara'ya Bursa'ya kadar bir çok farklı yerden) Kimi zaman aylık alımlara da katıldım. Fakat günde 44 gr tüketimim olduğundan mütevellit bütçesel yönden harcadığım para mantıklı gelmemeye başladığı için ve artık yaz dönemine girdiğimiz için bu ay Sanal Baharatı denemek istedim. Hak veren olur, olmaz, o ayrı ama artık 250gr (günde 44 gr'dan 5,68 günde biten) gayet sıradan ve normal çekirdekler için 90++ liralar, 120+ liralar ödenmeye başlandı. İşte bu artık benim mantığıma ters geldi. Dedim bu ay yüklü bir Sanal Baharat stoğu çekeyim de en azından yaz döneminde rahat edeyim. KDV ve kargo dahil 750gr çekirdek (3 farklı ülkeden) 90₺.... Şaka gibi.:D

Ekli dosyayı görüntüle 13745

Favorilerim

Hepsi açık kavrum

Çikolata, ceviz, tatlı

Çiçek, tatlı

Başka yerlerde 250 kiralık Kenyalardan tatlı, canlı, net fosforik asit tadı geliyor

Favorilerim

Hepsi açık kavrum
Şu Kenya Arabica AA Top ekspresyonunu özellikle merak ettim (hatta sepete de ekleyip çıkardım) ama çok sert ve fazla kafenli olduğunu görünce vazgeçtim. Bir daha ki sefere denemek isterim, özellikle sonbahar gibi alırım bunu.

Peru'yu denemiş, v60 için reçete önerisi olan var mı?

Adamlar yıllardan beri Afrikaya gidip geliyor. Gerçekten doğrudan ticaret yapıyor. Nitelik yönü de belli bir seviyenin üzerine çıkıp düzene girse bir çok kişinin favorisi olur.

Son düzenleme:
Sanalbaharat Guatemala Finca El Brote
Standart Kavrum- Açık Kavrum
Standart olanı henüz v60 yapmadım ama açık olanı kesinlikle tavsiye ederim. İçerken paketine 70-80 lira verilen kahvelerin bazılarına yazık diyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 13736
Gerçekten fiyatının 2 3 katı eden bir performans var bu kahvede tavsiye için teşekkür ederim

Ekli dosyayı görüntüle 13745
nasıldı hocam? aile evinde moccamaster'da batch-brew yaptığım için öğütülmüş şekilde(v60 için) birkaç paket alıyım diyorum. updatee

nasıldı hocam? aile evinde moccamaster'da batch-brew yaptığım için öğütülmüş şekilde(v60 için) birkaç paket alıyım diyorum. updatee
Uzun bayram tatili, Temmuz ayı içerisindeki çok uzun süren sıcak hava dalgaları yüzünden halen daha tüketiyorum kahveleri. 🥲 Gerçi artık son 220-250gr kaldı ama olsun. Tüm yaz dönemini çıkardı sağolsun bu çekirdekler. Açıkcası Yirgacheffe Gr2 favorim oldu, Kosta Rika denenmesi gereken farklı bir çekirdek, içirdiğim 1 kişi damağı kurutuyor dedi, bana öyle gelmedi gerçi. Bana en uzak kalan çekirdek ise Peru oldu, çok yoğun kuru meşe-tahta tadı geldi defalarca ve farklı denemelere rağmen. Bilemiyorum belki de Brita+şebeke suyu yüzünden böyle oldu. Fakat şu an mesela 3 çekirdekten kalanları karıştırdım (total 230gr gibi) nefis bir karışım oldu, ki 15 Haziran kavrumlu çekirdekler. Vacu Vin ile saklıyorum, nefasetleri gayet sağlam. Ev içi, kalabalık tüketimlere birebir bence.(y)

Geri