• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Baristatus

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ogakuzar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bu arada, Kolombiya Gesha Passiflora ilk kavrum günümüz üzerinden geçen ilk haftası yarın dolmuş olacak. Geçtiğimiz hafta sevgili @orkunustel'le bir araya geldik ve keyifli bir cupping yaptık, akabinde reçete çıkarmak için ricamı kırmadı, sağ olsun. Az önce de reçete ulaştı, kendi kaleminden aktarayım;

Çok teşekkürler Orkun, emeğine sağlık! 🙏
Davetin, keyifli sohbetin, paylaşımların için ben çok teşekkür ediyorum değerli insan. ✌️✌️

"Timemore 9 -0,4 klik"

Bunun Comandante karşılığını bilen var mı?
CMD ile yaklaşık nasıl bir öğütüme denk geliyor passiflora reçetenizdeki öğütüm? @orkunustel
Chestnut X bu arada - ara değer kısmı şaşırtmasın. Comandante normal aksta 15-16 civarı sanırım. Denemediğim için tahmini verebiliyorum değer. Bu tarz farklı değirmenlerde verilen reçetelerde değirmen ayarını verilen toplam süreyi ve kahvenin işlem türünü baz alarak, kendi değirmeninizin kalibrasyonunu düşünerek kolayca bulabilirsiniz. ✌️✌️

Eldeki stoklardan ve Tin Coffee kahveleri nedeniyle daha alım yapmaya fırsat bulamadım ama ilk fırsatta deneyimlemek istiyorum, yorumlar harika.

Bu güzel siteyi paylaştığın için teşekkürler @Oguzhan

@hasimsolmaz hoşgeldiniz forumumuza.

Chestnut X bu arada - ara değer kısmı şaşırtmasın. Comandante normal aksta 15-16 civarı sanırım. Denemediğim için tahmini verebiliyorum değer. Bu tarz farklı değirmenlerde verilen reçetelerde değirmen ayarını verilen toplam süreyi ve kahvenin işlem türünü baz alarak, kendi değirmeninizin kalibrasyonunu düşünerek kolayca bulabilirsiniz. ✌️✌️
teşekkürler bilgi için :)

epey ince bir öğütüm o zaman. 12.5 gr kahve ile total sürenin 2:30 civarında olması için öyle olmalıydı zaten ✌️

reçete için de ayrıca teşekkürler

Kahve gelir gelmez şişeye vakumladım. Gönlüm el vermedi kavanozda bekletmeye. :)
Bu arada koku baya zarif.
Kavanoz birebir uyuyo cmd'ye. Hatta sanki orjinal kavanozdan daha iyi oturuyo gibi. :)

IMG_20220330_002710.jpg

Comandante de oldukça yeniyim ama 15-16 klik aşırı ince değil mi V60 için?
Reçetede az gramajlı kahve kullandığım için ve kahve özelinde su tutuşu az olması sebebiyle süreyi 2:30 lara çıkarabilmek namına o incelik asidite ile tatlılığı dengelemek için faydalı oluyor. Her kahveye uyacak bir ayar değil ama elbette. Bu kahve özelinde iyi geldi benim için.

siz böyle güzel işler yapıp iletişiminiz kuvvetli olduğu sürece firma adınızı ben beğenmesem de sorun değil, şaka amaçlı yazılmış bir mesajdı zaten :) hoşgeldiniz.
Hoşbulduk, merhaba! Ama güldürdü yine de 😁 Bir arkadaşım da “bu iş daha iyi bir ismi hakediyor ne o oyle yunan tanrısı gibi!” demişti, yalnız değilsiniz 😂

Bir sonraki kahve ne zaman gelecek ve hangi kahve olacak?

1 Hafta sonunda, kahveyi az önce demledim, öncelikle @hasimsolmaz eline emeğine sağlık Üstat
thnx:

Reçetem:
Toplam ölçü olarak aynı ölçüleri uyguladım, öğütüm boyutunda ve döküş de farklılıklarım oluştu

• 12.5gram kahve
  • 200 g Su
  • Comandante 20 Klik
  • 0:00 0:30 - 50 g su ön demleme
  • 0:30 0:45 - 75g ekleme 125g tamamlama, dairesel dıştan içe
  • 1:00 1:20 - 200g tamamlama
  • 2:20 Bitiş

Tadım Notlarım:
Hakikaten kompleks bir kahve, çiçeksi ve kırmızı meyve harmonisi hakim, soğudukça kivi tarzı oluşmaya başladı, ve enterasandır kola tarzı bir nota aldığımı da belirtmeliyim
:)

Herkese AFİYET OLSUN

Ben Gesha Passiflora'mı bugün, yani 10. gününde, tam @orkunustel tarifi ile demledim. Sizinle yazdıklarımı paylaşayım istedim. Kadife gibi bir kahve. Asiditesi çok yerinde. Fermente tadlar gelmiyor. Gövdesi sağlam, ben buradayım diyor, neysem o'yum. Rahatsızlık veren hiçbir tat yok, aksine insanı rahatlatan bir kahve. Biraz iyi cins tütün kokusu aldım ama tadında yoktu. Aftertaste'i ile de çok memnun edici. Hani görünümüyle gösterişsiz ama kaliteli ve işlevsel tasarımlar, yapılar olur ya, işte öyle bir kahve. Biraz tuhaf bir betimleme oldu ama böyle anlatmak istedim Passiflora'yı. Bu kahve bolluğu arasında ilaç gibi geldi bana. Tek üzüntüm, durup durup aklıma düşecek olması. Ama deneyimlediğim için mutluyum. Teşekkürler bu güzel çekirdek için @hasimsolmaz .

Ben Gesha Passiflora'mı bugün, yani 10. gününde, tam @orkunustel tarifi ile demledim. Sizinle yazdıklarımı paylaşayım istedim. Kadife gibi bir kahve. Asiditesi çok yerinde. Fermente tadlar gelmiyor. Gövdesi sağlam, ben buradayım diyor, neysem o'yum. Rahatsızlık veren hiçbir tat yok, aksine insanı rahatlatan bir kahve. Biraz iyi cins tütün kokusu aldım ama tadında yoktu. Aftertaste'i ile de çok memnun edici. Hani görünümüyle gösterişsiz ama kaliteli ve işlevsel tasarımlar, yapılar olur ya, işte öyle bir kahve. Biraz tuhaf bir betimleme oldu ama böyle anlatmak istedim Passiflora'yı. Bu kahve bolluğu arasında ilaç gibi geldi bana. Tek üzüntüm, durup durup aklıma düşecek olması. Ama deneyimlediğim için mutluyum. Teşekkürler bu güzel çekirdek için @hasimsolmaz .
Fermantasyonu oldukça kontrollü ve yıkanarak bitirilmiş olmasından kaynaklı sanıyorum bahsettiğinizi açayım, tertemiz, berrak, transparan bir damağı var kahvenin. Çok yoğun fermente kahvelerde lezzetler iç içe geçmiş olur, ayırt etmesi zor olur. Damak yorar. Passiflora'da bu durum tam tersi. Anaerobik oluşunu hadi fermente ağırlıklı tatlar oluşsun kahvede diye yapmamışlar belli ki. Amaçları düzgün kontrol edilebilir bir işlem süreciymiş diye tahmin ediyorum son ürüne bakarak. 🙂

Afiyet olsun! ☺️

passiflora'yı diğer kahvelerde de sıklıkla kullandığım yöntemle demledim.

15/240 (kahve/su)
CMD:19 klik
Pınar su, 96 derece
TH3 filtre
60 gr su ile 30sn blooming sonrası 3x60 döküş
bitiş 2:30

daha önce de bahsedildiği gibi tertemiz, dengeli, berrak ve kadifemsi bir kahve. çiçeksi tatlara soğudukça değişen meyvemsi tatlar eşlik ediyor. çok güzel bir kahve. teşekkürler @hasimsolmaz

bir de @orkunustel in tarifiyle demleyeceğim.

Geri