Şimdi Kosta Rica Las Lajas kahvesi
Hem de Aynı çiftlikten çıkma
Aynı işleme , Honey process. Çekirdek aynı , çiftlik aynı, üretici aynı, işleme aynı.
Peki 250 gramı 87,5 TL ile 51 TL arasında önemli fark var, kargo ücreti de almıyor bu fiyata 3core. Ben öyle bu konuda deneyimli değilim ama bu fark gerçekçi gelmiyor. Gerçekten de fark var diyelim ama farkın karşılığı bu mu. Bu kahveyi Kronotrop alıp, içip yorumlayan bir arkadaş vardı. Yorumu şöyle ;
https://www.kahvekulubu.net/sosyal/threads/gunun-kahvesi.24/post-21937
Benim demek istediğim mesele şu;
Bu keyif için çekirdek o parayı hak ediyorsa, ücreti yüksek olsa da bu ücreti veren biriyim. REM project'in özel fermantasyon kahvelerini de sipariş verdim. Sapiens Dinquo da . Sapiens dinquo mesela yüksek fiyatlı olsa da bu fiyatı eder mi diye düşünmedim içtikten sonra. Ama linkini verdiğim yorumda
@Coffeeworm bahsettiğim gibi bu kahveleri içtikten sonra
"bunun fiyatı 250 gr mı 85 TL mi yani" diyorum ben de. Bu sebeple o zaman bireysel ya da bir kaç kişi ile( 1-5 kilo siparişlerde yurt dışı kahve kavurucuları kargo ücreti almayanlar var) yurt dışı siparişi verebileceğimi düşünüyorum.
Olay şöyle bir yere mi varıyor;
Mesela yurt dışı ithal ürünlerin pek olmadığı zamanlarda Amerikan Pazarı Tarzı yerler aslında Amerika'da, Avrupa'da ucuz olan parfüm, çikolata, soslara müthiş pahalıya satıyordu. ABD'deki marketlerde satılan parfümlere Christian Dior muadili fiyatlar veriliyordu.
Kahvede de durum buraya mı gidiyor. Aslında Ortalama çekirdeklere piyasa fiyatı 45-55 TL Türkiye'de satılabilecek çekirdeklere 85-90 TL lik fiyat bandı oluşturup ,
"...ederi bu..." algısı mı oluşturuluyor. Çünkü bu yöntem çok kazançlı. Tekin Acar Christian Dior , Hermes'in pafünlerinin yanına aynı fiyata Calvin Klein , Davidof parfümü koyardı aynı fiyata. Gerçekte ise Bir Dior Parfümü CK'nın 3 katı dır. Müthiş bir kar ediyordu, müşteri CK veya Davidoff parfüme yönelince. Kavurcular tarafından kahve için de böyle bir algı ve pazarlama yöntemi mi oluşturuluyor.