• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Ekim ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Department seçildi. Bu konudan Ekim ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

3Core Roastery

Anlamsız bir benzetme mehmetefendi benzetmesi.

Bu forumda mehmet efendi guzellemesi yapacak kimse olduğunu pek sanmıyorum. Gördüğüm kadarıyla hemen herkesin damağı belli kalibrasyona ulaşmış ya da gelişme y
Eğer bir forumdaysak ve bu forum bir kahve forumuysa bence her şey sorgulanabilir, tartışılabilir,yorum da katılabilir.

Siz bu çekirdeği aynı kavurucudan alıp demlediniz ise fikrinizi bunun üzerinden belirtin tutarlılık için bence en önemlisi bu.

Elbette hepimizin damak zevkleri farklı ancak ben forumda bulunan çoğu kişinin iyi ve özel bir kahveyi ayırt edebileceğine inanıyorum. Nasıl ? İçtikleri kahvelerden, paylaşımlarından, yorumlarından.

Siz kahvede ki bahsettiğiniz nüansları alamadığınızı düşünüyorsanız bir şey diyemem. Ama yanıldığımızı söylerek bir şeylerden emin gibisiniz, neyse o buyrun paylaşın, demlediniz heralde?
Paragraf paragraf yazmaya gerek yok.İsteyen istedigi yerden alsin.Yazdiklarinizin hiç biri benim söylediklerimle alakasi yok.Bilip bilmeden ayni şeyi pahali satiyolar değmez şisrilmis demenin anlami yok.

Paragraf paragraf yazmaya gerek yok.İsteyen istedigi yerden alsin.Yazdiklarinizin hiç biri benim söylediklerimle alakasi yok.Bilip bilmeden ayni şeyi pahali satiyolar değmez şisrilmis demenin anlami yok.
Şu üsluba biraz dikkat etsek?Emreder gibi "paragraf paragraf yazmaya gerek yok" vs.

Bilip bilmeden derken neden bahsettiğiniz bile anlaşılmıyor, benim bildiğim ve içtiğim Kronotrop Kosta Rika, bilmediğim ve içmediğim ise 3core roastery.

Mesajım alıntılandığı için yanıt verdim yoksa kayda değer bir şey anlattığınız yok,kahveye dair demlemenize dair bir şey de yok.

Varsayım konusunda yardırmaya devam o halde.
İçtiğimiz kahveler bünyede gerginlik yapıyor heralde :)

Son olarak paragraf paragraf yazılan yazıları okumayı daha çok seviyorum ve özelikle onları okuyorum, kıssadan hisse ne demek istediği belli olmayan ya da ucu açık bulanık ifadelere tercih ediyorum.

Şu üsluba biraz dikkat etsek?Emreder gibi "paragraf paragraf yazmaya gerek yok" vs.

Bilip bilmeden derken neden bahsettiğiniz bile anlaşılmıyor, benim bildiğim ve içtiğim Kronotrop Kosta Rika, bilmediğim ve içmediğim ise 3core roastery.

Mesajım alıntılandığı için yanıt verdim yoksa kayda değer bir şey anlattığınız yok,kahveye dair demlemenize dair bir şey de yok.

Varsayım konusunda yardırmaya devam o halde.
İçtiğimiz kahveler bünyede gerginlik yapıyor heralde :)

Son olarak paragraf paragraf yazılan yazıları okumayı daha çok seviyorum ve özelikle onları okuyorum, kıssadan hisse ne demek istediği belli olmayan ya da ucu açık bulanık ifadelere tercih ediyorum.
Birincisi ben size cevap vermedim tartışmaya bir yerlerden girdiniz onu bile anlamadım.İkincisi 3 core dan alisverisim oldu ve 60-70 tlye aldigim kahvelerden daha çok sevdim ve önerdim cevreme.Ama ora buraya gelip şişirme fiyat yazmadım.Belki benim bulamadiğim bir tat buluyor alanlar.Yani ben arkadaşin yazdiklarina cevap verdim siz konuyu bambaşka yerlere çekmeye çaliştiniz inanin tartismaya halim yok.Kimseyi de görünüsüne göre yargilayamazsiniz.80 lirayı dövmeli adam kavuruyor diye verecegini sanmiyorum kimsenin.

Birincisi ben size cevap vermedim tartışmaya bir yerlerden girdiniz onu bile anlamadım.İkincisi 3 core dan alisverisim oldu ve 60-70 tlye aldigim kahvelerden daha çok sevdim ve önerdim cevreme.Ama ora buraya gelip şişirme fiyat yazmadım.Belki benim bulamadiğim bir tat buluyor alanlar.Yani ben arkadaşin yazdiklarina cevap verdim siz konuyu bambaşka yerlere çekmeye çaliştiniz inanin tartismaya halim yok.Kimseyi de görünüsüne göre yargilayamazsiniz.80 lirayı dövmeli adam kavuruyor diye verecegini sanmiyorum kimsenin.
Evet kimseyi görünüşüne göre yargılayamayız katılıyorum. Yapılan işin niteliği ile dövmenin bir alakası olamaz zaten.

Ben çok uzak bi yerden gelmedim ortak kullandığımız forumda çıkan bildirimlerle geldim :) Anlaşılan pek hoş gelmedim.

Bu dış kapının dış mandalı muhabbeti foruma pek yakışmıyor yalnız benden demesi.

Bu arada "belki benim bulamadığım bir tat buluyor alanlar" o alanlardan biriyim ve bahsettim ilginç bir kahve olmadığını günün kahvesinde yazdım El Bouqeron' benzediğini.

İtibar etmezseniz buyrun alın ve demleyip paylaşın belki siz benim bulamadığım bir tat bulursunuz :)

Son düzenleme:
Evet kimseyi görünüşüne göre yargılayamayız katılıyorum. Yapılan işin niteliği ile dövmenin bir alakası olamaz zaten.

Ben çok uzak bi yerden gelmedim ortak kullandığımız forumda çıkan bildirimlerle geldim :) Anlaşılan pek hoş gelmedim.

Bu dış kapının dış mandalı muhabbeti foruma pek yakışmıyor yalnız benden demesi.
‘Yazdıklarımı okuyup anlayabilmiş olsaydın’ şu cümle yakısıyor mu peki mesaji begenmişsiniz de ?

Ikiga çekirdek aldım, 2 temmuz kavrumu dün geldi, sağolsunlar 4 pakete bölüp yolladılar ricam üzerine, kargo parası vermedim, degassing bekleyemedim ilk paketi açtım caffe crema yaptım, öğütüm derecesi itibarı ile kahveden ekşi tadları (over extraction) çıkartabilecek bir demleme yöntemi olmasına rağmen çok az ekşilik aldım muhtemelen haftaya hiç almayacağım, bu haliyle bile çok beğendiğim bir kahve ldu, ekşiliğe midem hassas rahatsız etmedi, şu an memnunum, ekşilik sevmeyen espresso içicilerine tavsiye edebilirim. Keyifle tüketiyorum herhalde alışveriş yapmaya devam edeceğim. Çekirdek yönlendirmeleri içinde teşekkürler.

Edit: Belirtmemişim kahve kömür gibi kavrulmuş gelmedi, sanıyorum city plus kavrum gelmiş ve ilk paket itibarı ile son derece dengeli olduğunu da söylemek isterim.

Son düzenleme:
Paragraf paragraf yazmaya gerek yok.İsteyen istedigi yerden alsin.Yazdiklarinizin hiç biri benim söylediklerimle alakasi yok.Bilip bilmeden ayni şeyi pahali satiyolar değmez şişirilmis demenin anlami yok.
İki kahve arasındaki fiyat farkının normal olduğunu söylemek için öncelikle, bu iki kahveyi de alıp demlemiş olmanız gerek. Deneyip arada fiyatı kadar tad farkı olduğunu söylerseniz, kendinizce . Önce bir tadına bakın da, "Bilip bilmeden konuşmak" diyerek saldırgan atarlı laflar ediyorsunuz ya. Bu kadar laftan sonra iki kahveyi de içtiniz herhalde . Kahveler hakkında yorum yapmak, düşüncelerimi söylemek için sizden izin almayacağım yine .

Son düzenleme:
‘Yazdıklarımı okuyup anlayabilmiş olsaydın’ şu cümle yakısıyor mu peki mesaji begenmişsiniz de ?
Şimdi bu cümle , sizinle ilgili hiç bir yorum yok iken direk sizin saldırınız üzerine yazıldı. Mesajlarımı genel olarak okursanız, "... sız lı siz li cümlerle " kimseyi suçlamadan, durumu gayet haklı yorumladığımı görürsünüz. Hatta epey de kibar kaldığımı söylemeliyim. Sürekli " düşüncemi belirtiryorum" derken sizin atarlı laflarınıza gayet sakin kalıyorum. sürekli " şunu demenin anlamı yok , bu demenin anlamı yok" , " bilip bilmeden konuşma" şeklinde emri vaki , atarlı laflar eden sizsiniz. Kimin neyi söyleyeceğini belirlieyecek, izin verecek siz değilsiniz. Ne diyip , demeyeceğinin anlamını , söylecek kişi belirsin siz değil. Bundan sonraki durum kahve ile ilgili değil. Uzatmayacağım. Eğer devam ettirmek isterseniz. Özelden mesaj atarsınız.

Son düzenleme:
Ben de ethiopia deneme seti (idido güzel dönütler almıştı) ile çok arada kalmış olsam da chocolate sweets deneme paketi ile Ankara'daki bir kavurucudan yana tercihimi kullandım :) İstanbul kadar çok seçenek olmasa da şehirdeki kavurucuları desteklemek gerek diye düşünüyorum (y)

geçen hafta aldığım 2 hafta önce kavrulmuş Kosta Rika Las Lajas Black Honey kahvesini bu haftasonu demlemeye başladım. şuana kadar içtiğim kahveler arasında damakta şarabımsı tadları en çok aldığım çekirdek bu oldu. moccamaster da 3/1 immersion sonrası hafif bir karıştırma ve kalanı kendi halinde drip bırakarak yaptım. bugün de öğleden sonra v60 ile deneyeceğim...

geçen hafta aldığım 2 hafta önce kavrulmuş Kosta Rika Las Lajas Black Honey kahvesini bu haftasonu demlemeye başladım. şuana kadar içtiğim kahveler arasında damakta şarabımsı tadları en çok aldığım çekirdek bu oldu. moccamaster da 3/1 immersion sonrası hafif bir karıştırma ve kalanı kendi halinde drip bırakarak yaptım. bugün de öğleden sonra v60 ile deneyeceğim...
Selam
Ben de moccamaster kullanıyorum. 3/1 immersion nedir?

Selam
Ben de moccamaster kullanıyorum. 3/1 immersion nedir?
akışı engelleyerek suyun 3te1ini önce kahve ile buluşturuyorum. (benim modelde cam hazneyi koymayarak yapıyorum. ama akışı kilitleyebildiğimiz modelleri de var.) hario v60 immersion başlığında konuşulan tarifleri de deneyebilirsiniz.

akışı engelleyerek suyun 3te1ini önce kahve ile buluşturuyorum. (benim modelde cam hazneyi koymayarak yapıyorum. ama akışı kilitleyebildiğimiz modelleri de var.) hario v60 immersion başlığında konuşulan tarifleri de deneyebilirsiniz.
Tamamdır. O başlığada bakıcam. Teşekkürler.

Geri