• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

3Core Roastery

Sudan rume sanki Etiyopya gibi, aromalı çok hoş bir çekirdek tavsiye ederim.
Ben genelde 15 gün civarında iken seviyorum kahveleri. Hatta başta sevmeyip 1 aylık bitmeye yakınken tadı güzelleşenler de oldu, altındaki teknik detayı bilemem. Ben aslında damak tadını ilk sıraya koyuyorum. Eğer 3 aylık kahve yada sıradışı bir demleme ile sevdiğim tadı aldıysam gerisi hiç umrumda değil.
Uzun zamandır çoğunlukla kendi kavurduğum kahveyi tüketiyorum( kaliteli çekirdek inanılmaz fark ediyor bu arada:))
7-8 gün sonunda içmeye başlıyorum ama 1 hafta daha geçince daha bir oturuyor bana göre.

@Tdsintentions bugün doğum gününüz olarak görünüyor mutlu yıllar :)

Cok tesekkurler :) hep beraber nice yillara
Mutlu özellikle sağlıklı bir yıl dilerim, size danışmak istiyorum, yılardır espresso içen son dönemde buna yine espressoyu 2 tık kalın çekerek içtiğim cafe crema yı ekleyen insanım, kahveme şeker (zaten koyamam diyabetim ama eskiden de koymazdım) ve süt koymam, 20 yılı geçgindir ağırlık hep espresso içtim ve 2000 lerde espresso demek illy lavazza demekti tad profillerini bilirsiniz damağım ona alıştı. Kısaca espressodan ekşi tada hiç tahammül edemiyorum asidite hoşlandığı birşey değil ve kahvemde vücut, kakao bitter çikolata gibi tatlar ararım, sizi daha önce n11 den görmüş ama nedense almamıştım o zaman blend espresso çekirdek satıyordunuz espresso için.
Fiytalarınız iyi burda deneyimli arkadaşlar ilgi gösterdiğine göre kahve kalite ve kavrumlarınızında iyi olduğunu düşünüyorum, bana hangi kahvenizi önerirsiniz? Bana uygun olanı ikiga diye düşünüyorum ama fikrinizi almak isterim. Bir de kiloluk alırsak gönderdiğiniz paket kilitli ve valvli paket midir.
Okuyup yanıtlarsanız çok sevinirim, teşekkürler.

Mutlu özellikle sağlıklı bir yıl dilerim, size danışmak istiyorum, yılardır espresso içen son dönemde buna yine espressoyu 2 tık kalın çekerek içtiğim cafe crema yı ekleyen insanım, kahveme şeker (zaten koyamam diyabetim ama eskiden de koymazdım) ve süt koymam, 20 yılı geçgindir ağırlık hep espresso içtim ve 2000 lerde espresso demek illy lavazza demekti tad profillerini bilirsiniz damağım ona alıştı. Kısaca espressodan ekşi tada hiç tahammül edemiyorum asidite hoşlandığı birşey değil ve kahvemde vücut, kakao bitter çikolata gibi tatlar ararım, sizi daha önce n11 den görmüş ama nedense almamıştım o zaman blend espresso çekirdek satıyordunuz espresso için.
Fiytalarınız iyi burda deneyimli arkadaşlar ilgi gösterdiğine göre kahve kalite ve kavrumlarınızında iyi olduğunu düşünüyorum, bana hangi kahvenizi önerirsiniz? Bana uygun olanı ikiga diye düşünüyorum ama fikrinizi almak isterim. Bir de kiloluk alırsak gönderdiğiniz paket kilitli ve valvli paket midir.
Okuyup yanıtlarsanız çok sevinirim, teşekkürler.
Merhabalar, güzel dilekleriniz için teşekkürler. espresso ikiga ve filtrede honduras peru, guatemala tavsiye ederim. Epiphany de sevebileceğiniz kahvelerimizden.

Ok eğer ekşilik yok diyorsanız yarın ikiga sipariş veriyim hem sizlerle de tanışmış oluruz, teşekkür ederim, epiphany de deneyeceğim filtre tüketmiyorum ama sağolun

ekşilik bulana kampanyamız var.
Teşekkürler, size soriyim o zaman ben klasik espresso olarak shot almıyorum bir süredir cafe crema olarak shot alıyorum, biraz daha kalın (benim makinem için 2 kademe) öğütüp yine yaklaşk 25 saniyede 18 gr kahve için (kalın olunca aynı oranda tamplanmıyor) 120-130 gr arası çıkış alıyorum işte bu process içinde biraz bile ekşilik varsa sanki katlanarak artıyor gibi o yüzden asidite ve ekşilik konusunda size danışma gerği hissettim.

Teşekkürler, size soriyim o zaman ben klasik espresso olarak shot almıyorum bir süredir cafe crema olarak shot alıyorum, biraz daha kalın (benim makinem için 2 kademe) öğütüp yine yaklaşk 25 saniyede 18 gr kahve için (kalın olunca aynı oranda tamplanmıyor) 120-130 gr arası çıkış alıyorum işte bu process içinde biraz bile ekşilik varsa sanki katlanarak artıyor gibi o yüzden asidite ve ekşilik konusunda size danışma gerği hissettim.
Öncelikle harika soru.
siz klasik italyan espressosu alıyorsunuz fakat yanlış kahvelerle deniyorsunuz. yakın zamanda verdiğim bir eğitimde bunla karşılaştım o yüzden detaylı anlatacağım (kavurma paritelerine bakmak için 3coresroastery.com da blog sayfamıza bakabilirsiniz) Koyu kavrulmuş french veya italian city kahveler genel olarak pek kahveden yana birşey kalmadığı için (özet olarak) bu tür kahveler kısa sürede çok miktarda ürün almak için uygundurlar. bu kahveleri hatta daha da kalınlaştırabilir ve krema nın stabilitesinden ödün vererek yüksek miktarlarda ürün alabilirsiniz.
bu ürünü düzgün bir grindlama ile full city kahvelerden de alabilirsiniz.( bunun için yani espresso için kavrulmuşlarsa)
Ancak yeni ve açık kavrulmuş (city veya city +) ,hele hele development ı (first crack ten sonra kavrulma miktarı) az olan kahvelerde ekşiliği gidermek için biraz inceltip daha fazla shot alırsınız. böylece ekşilik ortadan kalkabilir. Sebzemsi ve yüksek asidite yi çözmüş olursunuz.
Siz tam tersini yapmışsınız.

Anlamama izin verin lütfen espresso için açık kavrulmuş çekirdek alıp bunu daha ince öğütüp (öğütücüm o inceliğe çıkabilirmi bilmiyorum) daha uzun süre shot almamı mı öneriyorsunuz? veya şöyle sormak isterim sizden alacağım ikiga çekirdek ile gerek espresso gerek cafe crema için nasıl bir demleme öneriyorsunuz?

Anlamama izin verin lütfen espresso için açık kavrulmuş çekirdek alıp bunu daha ince öğütüp (öğütücüm o inceliğe çıkabilirmi bilmiyorum) daha uzun süre shot almamı mı öneriyorsunuz? veya şöyle sormak isterim sizden alacağım ikiga çekirdek ile gerek espresso gerek cafe crema için nasıl bir demleme öneriyorsunuz?
ikiga nispeten (full city ye daha yakın) koyu kavrulmuş bir kahve, önemli bir markaya sahip değilseniz çok ince öğütürseniz bu parçacıklarda distortion yaratacak ve kahveniz hem ekşi hem acı olacaktır. o yüzden miktarı azaltın ve biraz daha fazla kahve almayı deneyin. (eğer ekşi gelirse) fakat zor bir ihtimal. bu arada kahve dün kavruldu.

ikiga nispeten (full city ye daha yakın) koyu kavrulmuş bir kahve, önemli bir markaya sahip değilseniz çok ince öğütürseniz bu parçacıklarda distortion yaratacak ve kahveniz hem ekşi hem acı olacaktır. o yüzden miktarı azaltın ve biraz daha fazla kahve almayı deneyin. (eğer ekşi gelirse) fakat zor bir ihtimal. bu arada kahve dün kavruldu.
Miktarı azaltın derken sepete konan kahve miktarını mı azaltmalıyım, biraz daha fazla almanız gerekebilir deyince anlayamadım.

Ok anladım dediğinizi deniycem, öncelikle 250 Gr paketi alıp denemek istiyorum beğenirsem zaten kiloluk olanı alırım, kiloluk paketiniz de ağzı kilitli ve valvli poşet değil mi

@Tdsintentions yeni gelen çekirdekler için bir deneme paketi gelecek mi acaba diğer çekirdeklerde olduğu gibi :) Türk kahvesi için var sanırım ama filtre profilinde göremedim.

Bir süre önce 3coresroastery'den kenya mazahu almıştım ama öğütülmüş olarak söylemeyi unuttuğum için elime çekirdek olarak geçti. Elimde bir öğütücü de yok korona döneminde kafeler de kapalıyken acemilik bu ya, rondoda öğütmeye çalıştım ve sonuç olarak tabi ki de bir şeye benzemedi.

Hem kahve paketlerinin güzel oluşu hem de fiyatların uygun olması bu kavurucuyla küçük kırgınlıklarım olmasına rağmen beni tekrar sipariş vermeye çekti. Timemore öğütücümü beklerken bu sefer doğru düzgün deneyebilmek için v60 a uygun öğütülmüş 3 tane 150'şer gram kahve bulunan etiyopya deneme paketini aldım. Bugün geldi. 2 tanesi 22 haziran 1 tanesi 19 haziran kavrum yazıyordu. Burada problem yok.

Kahveleri açtığımda diğer kavurucularda bu zamana kadar gördüklerimden daha ince öğütüldüğünü fark ettim. 3'ünü de kokladığımda gerçekten güzel kokuyordu. Özellikle idido için sabırsızlanıyordum. V60 ile bir demleme yaptım ve gerçekten bana göre fazla ince öğütüldüğü için demleme 3 dakikayı aştı. Kahvede ne kahve kokusu vardı ne de herhangi bir meyvemsilik veya asidite. Tadım notlarında güçlü asidite yazmasına rağmen hiçbir tat alamadım. Sadece bitkisel bir koku ve acı bir tat alıyordum ve düşündüm ki herhalde çiçeksi nota buradan kaynaklanıyor. Tatmin olmadım diğer kahveyi denedim ve aynı şey. Bir diğerini daha denedim ve yine aynı. Ne meyvemsilik ne kahve tadı sadece acılık. Bu arada 15 gram kahve ve 240 gram su kullanıyorum. Kahve ince öğütüldüğü için mi böyle oldu yoksa kahvenin kendisinden mi kaynaklı bilemedim. Son çare olarak idido'yu moka potta demledim ve o bitkisel koku mu dersiniz çiçeksilik mi dersiniz bilmiyorum ama artık midem bulandı. İçilecek bir şey değil bu.

Bakın nitelikli kahve dünyasında sadece 2 aydır varım acemiyim de diyorum zaten ama şu 2 ayda 7-8 nitelikli kahveciden 15'ten fazla kahve denedim ben bu kadar kötü hiçbir şeye benzemeyen başka kahve görmedim. Ben bu konuya girip güzel şeyler, öğütücüm geldiğinde 1 kiloluk çekirdek sipariş edeceğimle ilgili bir şeyler yazacağımı düşünürken bu hayal kırıklığı zoruma gitti harbi. Sizi bilmem ama ben kahve fiyatlarını 5 liraya düşürseler bir daha sipariş etmem. İyi deneyimleri olan arkadaşlara inanıyorum tabi ki ama benim deneyimim hiç hoş olmadı ve yeni kavurucu deneme noktasında şevkimi kırdı diyebilirim. Muhtemelen birkaç deneme daha sonra çöpe attığım ilk kahve olacak.

Geri