• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

3Core Roastery

aynen böyle yazıyosunuz işte, özel olarak ulaşıldığında da. ''iade yapın sizi yormayalım'' falan..müşteriye bu şekilde davranmaya devam edin siz. bana yaklaşık 1 aylık kahve gönderdiniz özel olarak ulaşınca da doğrusu bu şekilde vs iade yapın beğenmediyseniz diye yazdınız. ben uğraşmak zorunda değilim sizin ürürünüzü iade ile vs. ama siz oraya belirtmek zorundasınız taze kahve derken 3-4 haftalık kahve (kargo ile 1 ayı bulabilen) kahve de buna dahil diyerek. ben sizi bu tuhaf üslubunuzla baş başa bırakıyorum..
yaklaşık!
Konuyu uzatmak istemiyorum ama koyduğunuz linki galiba siz okumadan koymuşsunuz.
" This enables more-efficient, even brewing, resulting in more-balanced and sweet coffee. With more-dense, lightly-roasted coffees, the best flavors can appear in the range of 10–14 days after roasting. " başka?

evet yaklaşık! 27 gün veya 28 gün yaklaşık 1 aydır örneğin..32-33 gün de öyle..gününü tam olarak hatırlamadığımız zaman böyle yazarız. ama yalancı ithamında bulunmaya devam ederseniz bu konu uzar.. gereksiz uzamasın..konuyu kapatın.

ben beğenmemiş olabilirim sizin kahvelerinizi. burada birçok kişi var nerdeyse favori çekirdeklerini sizin kavurumlarınız olarak belirtiyorlar. Belki ben demleme sırasında hata yapmışımdır. çok beğendiğim bir çekirdeği iki gün üst üste demlediğimde birinde çok beğenip diğerinde o kadar beğenmediğim de olabiliyor. bunlar olası şeyler. burada sadece kavurma tarihi ile araya çok zaman koymamak gerektiğini söylüyorum veya bu şekilde olması daha uygunsa ve bu konuda Israrcı olacaksanız sitenize bir not düşerek bu sorunu aşabilirsiniz. güzel şeylerin paylaşıldığı ve bilgi edinme amaçlı böyle bir ortamda birbirimizi kırmanın gereği yok. kolaylıklar dilerim.

evet yaklaşık! 27 gün veya 28 gün yaklaşık 1 aydır örneğin..32-33 gün de öyle..gününü tam olarak hatırlamadığımız zaman böyle yazarız. ama yalancı ithamında bulunmaya devam ederseniz bu konu uzar.. gereksiz uzamasın..konuyu kapatın.

ben beğenmemiş olabilirim sizin kahvelerinizi. burada birçok kişi var nerdeyse favori çekirdeklerini sizin kavurumlarınız olarak belirtiyorlar. Belki ben demleme sırasında hata yapmışımdır. çok beğendiğim bir çekirdeği iki gün üst üste demlediğimde birinde çok beğenip diğerinde o kadar beğenmediğim de olabiliyor. bunlar olası şeyler. burada sadece kavurma tarihi ile araya çok zaman koymamak gerektiğini söylüyorum veya bu şekilde olması daha uygunsa ve bu konuda Israrcı olacaksanız sitenize bir not düşerek bu sorunu aşabilirsiniz. güzel şeylerin paylaşıldığı ve bilgi edinme amaçlı böyle bir ortamda birbirimizi kırmanın gereği yok. kolaylıklar dilerim.
hocam buradan çekinmeden yazıyorum ve herkes okusun istiyorum ondan konu uzuyor. Birincisi, bana bir ürün şikayetinde bulundunuz. Size (instagramdan scrshot alıp yapıştıramam suç teşkil eder) 4 tane maddeyle cevap verdim. buna bir tane cevap yazmadınız. 1 hafta sonra tekrar mesaj attık. gene sizden cevap yoktu.
ben sizden aldığım paranın hakkını vermek isterim. Olurda veremem, bakın veremeyebilirim, ozaman kompanse etmek isterim. bu "paranı al git buradan" demek değil, tam tersine "elimden birşey gelmiyor bari bunu yapayım" demek.
umarım bundan sonraki konularda aklına gelir sorun yaşayan herkesin.

yaklaşık!

" This enables more-efficient, even brewing, resulting in more-balanced and sweet coffee. With more-dense, lightly-roasted coffees, the best flavors can appear in the range of 10–14 days after roasting. " başka?
yazıyı yarım değil tam olarak koymanız daha doğru olurdu.

With more-dense, lightly-roasted coffees, the best flavors can appear in the range of 10–14 days after roasting. A prime example of this from our coffees would be Idido or other East African offerings. These coffees really start to open up in that range of 10–14 days off roast with an amazing balance of floral aroma and sweetness. Consider this longer ideal roast window when you purchase coffee at your favorite coffee shop. That bag roasted a week ago may actually just be coming into its literal and metaphorical sweet spot.

İngilizceden anladığımız aynı değil sanırım. Bu yazıyı yazan kavurucu kendi durumunu yazıyor ve diyor ki,

eğer çekirdek yoğun (ve yüksek irtifada yetişti ise) ve açık kavrum ise en iyi lezzetler 10-14 gün aralığında çıkar. Bunun kendi çekirdekleri için örneği idido veya doğu afrika kahveleri. Bu kahveler 10-14 gün arasında ideal şekilde açılıyor. 1 hafta önce kavrulan çekirdek ancak hakiki/tam optiumum noktasına geliyordur.

Öncelike bu bilimsel bir yazı değil herhangi bir kanıtı vs yok, sadece bir kavurucunun kendi tecrübesi
ikincisi burada belirttikleri aralık için 3 ön şart koymuş, bu şartları karşılayan çekirdekler için bu yorumu yapmış
son olarak buradan okuduğum kavrum/gönderi süreleri ile bu içeriğin bir alakası yok zira 3-4 haftalardan bahsediliyor

Geçenlerde kavrumuyla sorun yaşadığım ya da benim demlemeyi beceremediğim vakada, ilgili arkadaşın ne kadar sabırlı olduğunu anlamış bulundum. Müşteriye "paranı verelim seni yormayalım." pek hoş olmamış. Benim şikayet ettiğim firma bana bunu demiş olsa "al paranı boş yapma" diye anlar, muhtemelen gerilirdim. Adam iyi esnaf olunca mahcup olduğumuzla kalmıştık. :)

Geçenlerde kavrumuyla sorun yaşadığım ya da benim demlemeyi beceremediğim vakada, ilgili arkadaşın ne kadar sabırlı olduğunu anlamış bulundum. Müşteriye "paranı verelim seni yormayalım." pek hoş olmamış. Benim şikayet ettiğim firma bana bunu demiş olsa "al paranı boş yapma" diye anlar, muhtemelen gerilirdim. Adam iyi esnaf olunca mahcup olduğumuzla kalmıştık. :)
Eğer @Tdsintentions kendisi onay verirse daha bugün birebir aynı konuda bana nasıl yardımcı olduğunu whatsapp yazışmalarıyla göstermek isterim. Önceki siparisimden çok memnun kaldığım için çarşamba günü farklı bir sipariş daha verdim. Bugün gelen çekirdekle ilk denemeyi yaptım, bitter bir tat vardı. Kendisine yalnızca bir reçete önermesi için yazdım ve kendisi sorunun benden kaynaklı olmayabileceğini söyleyerek yeni bir çekirdek göndermeyi önerdi. Ben bu gibi durumlarda doğrudan foruma yazmak yerine kavuruculara ulaşmanın doğru olduğunu düşünüyorum, hele ki bu kavurucu Kerem Bey gibi whatsapp'tan video ile demlemede yapılan yanlışları görmek isteyecek kadar müşteriyle birebir iletişim içerisinde biri ise.

@erturk , galiba @Tdsintentions ile bir iletişim problemi olmuş. Yoksa size her türlü telafiyi yapabilecek iyi niyetli bir kahve kavurucu ve satıcısı. Çekirdek beğenisini ve beğenmeme durumu doğrudan öncesinde, kavurucuya bildirmeden burada yorum yapılabilir.@Tdsintentions benim de alış verişimin olduğu, doğrudan iletişime geçen iyi niyetli ve bu işi severek yaptığı belli olan birisi. Kavrum tarihlerine biraz daha dikkat edilebilir. Ankara'da yerelde bu işi yapan ve bazı kahveleri doğrudan ithalatını yaptığını için, bu tür kişilerin sayısının artmasını da isterim.Çünkü bu kişiler kahvenin gerçek ederinin ve iyi kahve ile karşılaşmamızı sağlıyor.
Acaba bazı kahvelerin gerçek fiyatı nedir? Şu an 85 TL bandına çıkmış kavurucuların çekirdekleri "o parayı hak ediyor mu?" diye forumlarda sorgulandığı şu günlerde. 3coreroastry satış politikası gereği aslında bu çekirdeklerin nasıl da şişirilmiş fiyatlar olduğunu anlayabiliyoruz.
Kosta Rica Las Lajas kahvesi 3coresroasty 'e yeni gelmiş çekirdeklerden biri . Denemedim. Bu çekirdek KUNGPOW'da şu an 300gr'ı 105 tl ( 250 gramı 87.5 TL'ye geliyor, Kronotrop ise bu aynı çekirdeği 250 gramı 85 TL 'ye satmakta) 3coresroasty'de ise bu çekirdek 250 gramı 51 TL'ye satılmakta. İsim, çiftlik ve işleme yöntemi aynı olarak gözüktüğü için aynı çekirdekler yüksek ihtimal olabilir.

Bu çekirdeğin eğer görünürdeki gibi hemen hemen aynı ise şu an ederi 3cores kardan zarar ettiğini düşünsek bile 50 TL -60 TL 'dir hadi olsun en fazla 65 TL . Piyasada kavurmacılar arası bir örtülü bir anlaşma varmışcasına eğer varsa bir şişirme fiyat bu tek tip fiyat durumunu kırmış olduğu için, ben teşekkür ediyorum. 👏 :) Ama nihayetinde fiyat önemli olsa da bardağa koyduğumuzda aldığımız lezzet önemli, umarım lezzeti de aynı şekilde iyidir.

Son düzenleme:
@erturk , galiba @Tdsintentions ile bir iletişim problemi olmuş. Yoksa size her türlü telafiyi yapabilecek iyi niyetli bir kahve kavurucu ve satıcısı. Çekirdek beğenisini ve beğenmeme durumu doğrudan öncesinde, kavurucuya bildirmeden burada yorum yapılabilir.@Tdsintentions benim de alış verişimin olduğu, doğrudan iletişime geçen iyi niyetli ve bu işi severek yaptığı belli olan birisi. Kavrum tarihlerine biraz daha dikkat edilebilir. Ankara'da yerelde bu işi yapan ve bazı kahveleri doğrudan ithalatını yaptığını için, bu tür kişilerin sayısının artmasını da isterim.Çünkü bu kişiler kahvenin gerçek ederinin ve iyi kahve ile karşılaşmamızı sağlıyor.
Acaba bazı kahvelerin gerçek fiyatı nedir? Şu an 85 TL bandına çıkmış kavurucuların çekirdekleri "o parayı hak ediyor mu?" diye forumlarda sorgulandığı şu günlerde. 3coreroastry satış politikası gereği aslında bu çekirdeklerin nasıl da şişirilmiş fiyatlar olduğunu anlayabiliyoruz.
Kosta Rica Las Lajas kahvesi 3coresroasty 'e yeni gelmiş çekirdeklerden biri . Denemedim. Bu çekirdek KUNGPOW'da şu an 300gr'ı 105 tl ( 250 gramı 87.5 TL'ye geliyor, Kronotrop ise bu aynı çekirdeği 250 gramı 85 TL 'ye satmakta) 3coresroasty'de ise bu çekirdek 250 gramı 51 TL'ye satılmakta.

Bu çekirdeğin şu an ederi 3cores kardan zarar ettiğini düşünsek bile 50 TL -60 TL 'dir hadi olsun en fazla 65 TL . Piyasada kavurmacılar arası bir örtülü bir anlaşma varmışcasına şişirme tek tip fiyat durumunu kırmış olduğu için, ben teşekkür ediyorum. 👏 :) Ama nihayetinde fiyat önemli olsa da bardağa koyduğumuzda aldığımız lezzet önemli, umarım lezzeti de aynı şekilde iyidir.
50 tl üstü kargo ücretsiz diyor. 250 gr alsan ücretsiz elinde olacak. Bence önemli 😃

Ben de bu firmadan 5 farklı çekirdek aldım. Kötü bir kahveye denk gelmedim hatta bazılarını çok sevdim. İletişim konusunda da hiçbir sıkıntı yaşamadım.

Kosta Rica Las Lajas kahvesi 3coresroasty 'e yeni gelmiş çekirdeklerden biri . Denemedim. Bu çekirdek KUNGPOW'da şu an 300gr'ı 105 tl ( 250 gramı 87.5 TL'ye geliyor, Kronotrop ise bu aynı çekirdeği 250 gramı 85 TL 'ye satmakta) 3coresroasty'de ise bu çekirdek 250 gramı 51 TL'ye satılmakta.

Bu çekirdeğin şu an ederi 3cores kardan zarar ettiğini düşünsek bile 50 TL -60 TL 'dir hadi olsun en fazla 65 TL . Piyasada kavurmacılar arası bir örtülü bir anlaşma varmışcasına şişirme tek tip fiyat durumunu kırmış olduğu için, ben teşekkür ediyorum. 👏 :) Ama nihayetinde fiyat önemli olsa da bardağa koyduğumuzda aldığımız lezzet önemli, umarım lezzeti de aynı şekilde iyidir.

haklısının sorunun temelinde iletişim problemi olduğu açık.

açıkçası bu kadar kişi memnun kaldıysa ben tekrar deneyeceğim 3cores'ı ve kendilerinden ayrıntılı reçete de rica edeceğim. ama kavurma tarihini fazla geçmemiş olması şartıyla. ;)

Kosta Rica Las Lajas kahvesi 3coresroasty 'e yeni gelmiş çekirdeklerden biri . Denemedim. Bu çekirdek KUNGPOW'da şu an 300gr'ı 105 tl ( 250 gramı 87.5 TL'ye geliyor, Kronotrop ise bu aynı çekirdeği 250 gramı 85 TL 'ye satmakta) 3coresroasty'de ise bu çekirdek 250 gramı 51 TL'ye satılmakta
Burada Kronptrop ve kungpowun sattığı las lajas ile 3core un sattığı las lajas farklı kahveler, ufak bir bilgi vermek istedim. Şu daha iyi bu daha kötü gibi bir yaklaşımla değil de, aynı çekirdek olmadığını, aynı çiftlikten çıkmış farklı honey process çekirdekler olduğunu belirtmek istedim. Bu sebeple fiyatlandırma farklı olabilir çiftlikten çıkarken bile.

haklısının sorunun temelinde iletişim problemi olduğu açık.

açıkçası bu kadar kişi memnun kaldıysa ben tekrar deneyeceğim 3cores'ı ve kendilerinden ayrıntılı reçete de rica edeceğim. ama kavurma tarihini fazla geçmemiş olması şartıyla. ;)
Sizin için verilmiş bir cevap değil di aslında, memnun kalmamak olabilir. Ben de daha önce 3coresroastry'den 4 adet çekirdek sipariş etmiştim. 1 tanesini beğenmiş (mazhau), 1'ini orta derece beğenmiş ( sumatra) , diğer 2 çekirdeği ise pek beğenmemiştim. Beğenmemek olarabilir, ama 3coresroastry iyi niyetli , beğenmeme durumunu telafi eden bir yaklaşımları var. 3coreroastry sayesinde uygun fiyatlı nitelikli kahve olabileceğini görebilmiş oluyoruz. İyi ki böyle kavurucular var diyorum.

Son düzenleme:
Sizin için verilmiş bir cevap değil di aslında, memnun kalmamak olabilir. Ben de daha önce 3coresroastry'den 4 adet çekirdek sipariş etmiştim. 1 tanesini beğenmiş (mazhau), 1'ini orta derece beğenmiş ( sumatra) , diğer 2 çekirdeği ise pek beğenmemiştim. Beğenmemek olarabilir, ama 3coresroastry iyi niyetli , beğenmeme durumunu telafi eden bir yaklaşımları var. 3coreroastry sayesinde şişirme fiyatları görebilmiş oluyoruz. İyi ki böyle kavurucular var diyorum.
Hocam bi şişirme tutturmuşsunuz ama aynı çekirdek olup olmadığını bile bilmiyoruz.Herkes ayni fiyata satmak zorunda değil.Bildigim kadariyla kerem bey kendisi tedarik ediyor çekirdekleri.Diger firmalarin cogu ithalatcilardan alıyor.Fiyat farkı o yüzden de olabilir.Herkes alıp almamakta özgür.Ayrıca sudan rume nin giriş fiyati da 80 civariydi diye hatirliyorum şuan dusmuş.Keza diger cekirdeklerde de suan indirim yapmişlar.Aman aman bir fiyat farki yok

Burada Kronptrop ve kungpowun sattığı las lajas ile 3core un sattığı las lajas farklı kahveler, ufak bir bilgi vermek istedim. Şu daha iyi bu daha kötü gibi bir yaklaşımla değil de, aynı çekirdek olmadığını, aynı çiftlikten çıkmış farklı honey process çekirdekler olduğunu belirtmek istedim. Bu sebeple fiyatlandırma farklı olabilir çiftlikten çıkarken bile.
Şimdi Kosta Rica Las Lajas kahvesi
Hem de Aynı çiftlikten çıkma
Aynı işleme , Honey process. Çekirdek aynı , çiftlik aynı, üretici aynı, işleme aynı.
Peki 250 gramı 87,5 TL ile 51 TL arasında önemli fark var, kargo ücreti de almıyor bu fiyata 3core. Ben öyle bu konuda deneyimli değilim ama bu fark gerçekçi gelmiyor. Gerçekten de fark var diyelim ama farkın karşılığı bu mu. Bu kahveyi Kronotrop alıp, içip yorumlayan bir arkadaş vardı. Yorumu şöyle ;
https://www.kahvekulubu.net/sosyal/threads/gunun-kahvesi.24/post-21937

Benim demek istediğim mesele şu;
Bu keyif için çekirdek o parayı hak ediyorsa, ücreti yüksek olsa da bu ücreti veren biriyim. REM project'in özel fermantasyon kahvelerini de sipariş verdim. Sapiens Dinquo da . Sapiens dinquo mesela yüksek fiyatlı olsa da bu fiyatı eder mi diye düşünmedim içtikten sonra. Ama linkini verdiğim yorumda @Coffeeworm bahsettiğim gibi bu kahveleri içtikten sonra "bunun fiyatı 250 gr mı 85 TL mi yani" diyorum ben de. Bu sebeple o zaman bireysel ya da bir kaç kişi ile( 1-5 kilo siparişlerde yurt dışı kahve kavurucuları kargo ücreti almayanlar var) yurt dışı siparişi verebileceğimi düşünüyorum.

Olay şöyle bir yere mi varıyor;

Mesela yurt dışı ithal ürünlerin pek olmadığı zamanlarda Amerikan Pazarı Tarzı yerler aslında Amerika'da, Avrupa'da ucuz olan parfüm, çikolata, soslara müthiş pahalıya satıyordu. ABD'deki marketlerde satılan parfümlere Christian Dior muadili fiyatlar veriliyordu.
Kahvede de durum buraya mı gidiyor. Aslında Ortalama çekirdeklere piyasa fiyatı 45-55 TL Türkiye'de satılabilecek çekirdeklere 85-90 TL lik fiyat bandı oluşturup , "...ederi bu..." algısı mı oluşturuluyor. Çünkü bu yöntem çok kazançlı. Mesela Tekin Acar yıllarca, Christian Dior , Hermes'in pafümlerinin yanına aynı fiyata Calvin Klein , Davidof parfümü koyardı aynı fiyata. Gerçekte ise Bir Dior Parfümü CK'nın 3 katı dır. Amerika'da markettlerde 25-30 dolara satılırdı, Chirtian dior 90 dolar civarına satılırdı. Böylece müthiş bir kar ediyordu, müşteri CK veya Davidoff parfüme yönelince. şimdi aynı kalibrenin parfümü olmadığı fiyatlara da az çok yansınıdı. Kavurcular tarafından kahve için de böyle bir algı ve pazarlama yöntemi mi oluşturuluyor? Acaba

Son düzenleme:
Hocam bi şişirme tutturmuşsunuz ama aynı çekirdek olup olmadığını bile bilmiyoruz.Herkes ayni fiyata satmak zorunda değil.Bildigim kadariyla kerem bey kendisi tedarik ediyor çekirdekleri.Diger firmalarin cogu ithalatcilardan alıyor.Fiyat farkı o yüzden de olabilir.Herkes alıp almamakta özgür.Ayrıca sudan rume nin giriş fiyati da 80 civariydi diye hatirliyorum şuan dusmuş.Keza diger cekirdeklerde de suan indirim yapmişlar.Aman aman bir fiyat farki yok
Alıp almamakta özgür herkes, ben de ne düşündüğümü söylemekte özgürüm.
aynı isimli çekirdek, aynı çiftlik, aynı işleme yöntemi...
Şimdi bunların aynı çekirdek olduğunu düşünmeyeceğim de ne düşüneceğim.İstediği fiyata satar. Ben de alıp almamakta ve bu fiyat politikasına yorum yapmakta özgürüm, siz de benim yazdıklarımı okuyup okumamakta özgürsünüz. 250 gr 'da 87,50 TL 51 TL arasında yüzde olarak epey bir fark var, hemen hemen yarı yarıya fark . Yarı yarıya fark varsa bu aman aman bir farktır. Dinpuo gibi bir kahveye 250 gr 90 tL için ben buna " değer" diyorum. Buna değer demek, kişiden kişiye değişir. Ama matematik kişiden kişiye değişmez %50 lik bir fark varsa aynı çekirdekse eğer, arada aman aman bir fark vardır. NoT: Aynı çekirdek durumu , etiket olarak yazan bilgiye göre diyorum. Çiftlik , çekirdek ismi , işleme yöntemi aynı.

Son düzenleme:
Şimdi Kosta Rica Las Lajas kahvesi
Hem de Aynı çiftlikten çıkma
Aynı işleme , Honey process. Çekirdek aynı , çiftlik aynı, üretici aynı, işleme aynı.
Peki 250 gramı 87,5 TL ile 51 TL arasında önemli fark var, kargo ücreti de almıyor bu fiyata 3core. Ben öyle bu konuda deneyimli değilim ama bu fark gerçekçi gelmiyor. Gerçekten de fark var diyelim ama farkın karşılığı bu mu. Bu kahveyi Kronotrop alıp, içip yorumlayan bir arkadaş vardı. Yorumu şöyle ;
https://www.kahvekulubu.net/sosyal/threads/gunun-kahvesi.24/post-21937

Benim demek istediğim mesele şu;
Bu keyif için çekirdek o parayı hak ediyorsa, ücreti yüksek olsa da bu ücreti veren biriyim. REM project'in özel fermantasyon kahvelerini de sipariş verdim. Sapiens Dinquo da . Sapiens dinquo mesela yüksek fiyatlı olsa da bu fiyatı eder mi diye düşünmedim içtikten sonra. Ama linkini verdiğim yorumda @Coffeeworm bahsettiğim gibi bu kahveleri içtikten sonra "bunun fiyatı 250 gr mı 85 TL mi yani" diyorum ben de. Bu sebeple o zaman bireysel ya da bir kaç kişi ile( 1-5 kilo siparişlerde yurt dışı kahve kavurucuları kargo ücreti almayanlar var) yurt dışı siparişi verebileceğimi düşünüyorum.

Olay şöyle bir yere mi varıyor;

Mesela yurt dışı ithal ürünlerin pek olmadığı zamanlarda Amerikan Pazarı Tarzı yerler aslında Amerika'da, Avrupa'da ucuz olan parfüm, çikolata, soslara müthiş pahalıya satıyordu. ABD'deki marketlerde satılan parfümlere Christian Dior muadili fiyatlar veriliyordu.
Kahvede de durum buraya mı gidiyor. Aslında Ortalama çekirdeklere piyasa fiyatı 45-55 TL Türkiye'de satılabilecek çekirdeklere 85-90 TL lik fiyat bandı oluşturup , "...ederi bu..." algısı mı oluşturuluyor. Çünkü bu yöntem çok kazançlı. Tekin Acar Christian Dior , Hermes'in pafünlerinin yanına aynı fiyata Calvin Klein , Davidof parfümü koyardı aynı fiyata. Gerçekte ise Bir Dior Parfümü CK'nın 3 katı dır. Müthiş bir kar ediyordu, müşteri CK veya Davidoff parfüme yönelince. Kavurcular tarafından kahve için de böyle bir algı ve pazarlama yöntemi mi oluşturuluyor.
Yanıldığınız nokta var şu kimsenin kahveye verdiği değeri sorgulayamayız.İki kahve arasindaki belki bizim anlayamadigimiz bir nuansa 30 degil 100 tl fazla verebilecek insanlar var.Hep aynı yere çekiyorsunuz konuyu ben fark bulamadim.Aradaki farka değer mi? Bana da o zaman 5 liraya mehmet efendi içen biri gelip iki meyve aromasi alacaksin diye 2-3 bin tl lere degirmen alip ugrasmaya değmez diyebilir size göre.Öyle değil size göre farka değniyorsa ne mutlu o zaman ucuza alip kapatirsiniz ama baskasina gore degiyor da alıyor demek ki.Yoksa butun kavuruculari kapatalim tek burasi kalsin nasil olsa farka değmez

Yanıldığınız nokta var şu kimsenin kahveye verdiği değeri sorgulayamayız.İki kahve arasindaki belki bizim anlayamadigimiz bir nuansa 30 degil 100 tl fazla verebilecek insanlar var.Hep aynı yere çekiyorsunuz konuyu ben fark bulamadim.Aradaki farka değer mi? Bana da o zaman 5 liraya mehmet efendi içen biri gelip iki meyve aromasi alacaksin diye 2-3 bin tl lere degirmen alip ugrasmaya değmez diyebilir size göre.Öyle değil size göre farka değniyorsa ne mutlu o zaman ucuza alip kapatirsiniz ama baskasina gore degiyor da alıyor demek ki.Yoksa butun kavuruculari kapatalim tek burasi kalsin nasil olsa farka değmez
Okumuyorsunuz. Ya da anlamak istemiyorsunuz. REM PROJECT kahvelerinin ve COFFEE SAPİENS DİNQUO kahvesine ücretleri yüksek olsa da değdiğini düşündüğümü yazdığımı görürdünüz. Kalitesi ve ederi buysa alıcısını bulur, coffee sapiens dinquo gibi. Önemli olan tadı, buradaki bir çok kişi çekirdeğin ederinin ne olduğunun farkına varabiliyor. f
@Coffeeworm gibi bu çekirdeklerin o fiyata değip değmediğini sorguluyorum. Bu benim düşüncem, bunun hesabını kimseye verecek değilim. Siz seviyorsanız değeceğine düşüyorsanız, siz de değdiğini söylersiniz, eğer içip denediyseniz. Beğendiniz diye, bu fiyatlara değeceğini düşündünüz diye burada yorum yazarsanız kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz, siz de.

Son düzenleme:
ne 80 LIRAMI? Bunda sonra size 80 lira :D 64 liraydı, şuan indirimde.
Arkadaşlar Kung pow un kahvesi benimkinden farklı, benimki 2019 hasadı. bunu da belirtmiştim.
BAKIN BEN 2 KEZ TR ŞAMPİYONU OLAYIM FİYATLARI O ZAMAN GÖRÜN :D

Anlamsız bir benzetme mehmetefendi benzetmesi.

Bu forumda mehmet efendi guzellemesi yapacak kimse olduğunu pek sanmıyorum. Gördüğüm kadarıyla hemen herkesin damağı belli kalibrasyona ulaşmış ya da gelişme y
Eğer bir forumdaysak ve bu forum bir kahve forumuysa bence her şey sorgulanabilir, tartışılabilir,yorum da katılabilir.

Siz bu çekirdeği aynı kavurucudan alıp demlediniz ise fikrinizi bunun üzerinden belirtin tutarlılık için bence en önemlisi bu.

Elbette hepimizin damak zevkleri farklı ancak ben forumda bulunan çoğu kişinin iyi ve özel bir kahveyi ayırt edebileceğine inanıyorum. Nasıl ? İçtikleri kahvelerden, paylaşımlarından, yorumlarından.

Siz kahvede ki bahsettiğiniz nüansları alamadığınızı düşünüyorsanız bir şey diyemem. Ama yanıldığımızı söylerek bir şeylerden emin gibisiniz, neyse o buyrun paylaşın, demlediniz heralde?

Geri