• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1Zpresso El Değirmenleri Türkiye'de

K-Pro sahibi ve clever/delter/moccamaster kullanan arkadaşların klik sayıları nedir acaba :)

K Pro kullanıyorum. Birlikte Moccamaster kullanmıştım. Halen V60 , espresso bazen mokapot şeklinde kullanıyorum

Kahveye göre değişmekle birlikte tespit ettiğim aralıklar şöyle:

Filtre kahve için 3.3... 3.8
Mokapot 3.4...3.6
Espresso için 2.9...3.2
Türk kahvesi için 1.8...2.2

Evet bunlar klik sayılarıdır. Yanlışlık yok. Benim kullandığım ayar bu şekilde. Kahveye göre değişebilir. Kahveyi kendim kavuruyorum. Farklı kahveler kullansam da sayılar hep bu aralıktadır. Özel bir kavurma profili tutturdum sanırım. :)
Sıfırlama da yapıyorum. Kolun dönmediği nokta sıfır olacak şekilde ayarladım

Düzeltme : Sıfır noktası ayarın son kademesidir. Kolun dönmediği nokta değil.

Son düzenleme:
Evet bunlar klik sayılarıdır. Yanlışık yok. Benim kullandığım ayar bu şekilde. Kahveye göre değişebilir. Kahveyi kendim kavuruyorum. Özel bir kavurma profili tutturdum sanırım. :)
Sıfırlama da yapıyorum. Kolun dönmediği nokta sıfır olacak şekilde ayarladım
Kolun dönmediği noktada değirmen üzerinde “0” yazdığına emin misiniz :)
Verdiğiniz klik değerleri çoooook farklı da :”)

Merhabalar,
Ben de değirmen almayı düşünüyorum. Comandante alırım diye düşünmüştüm ama 1zpresso modellerine güzel yorumlar yapılmış. K-pro ve comandante'nin avantajları, dezavantajları, farkları nelerdir? siz olsanız hangisini tercih edersiniz?
V60 ve espresso demliyorum. espresso için değirmenim var ancak yine de ara sıra espresso demleyeceğim.

Bende epey araştırdım. En son vardigim sonuç hangisinin fiyatı uygunsa onu al.

C40 avantajları;
reçetelerin c40 a göre verilmesi. Demlemeye yeni baslayanlar için kolaylık sağlıyor. En azından birkaç denemede doğru click bulunuyor.
Alman malı olması ve destek sistemi.
Kolay temizlik

K-pro avantajları;
Daha kısa sürede ogutum
Dışarıdan ayarlanabilen click
Avuca iyi oturması?
Çantayla birlikte verilen malzemeler

K-plus avantajları;
K proya ek olarak; mıknatıslı daha genis alt hazne

Dezavantajları;
C40;
-Espresso,Türk kahvesi ince ayari icin redclix gerekiyormuş pek ergonomik değilmiş.

K-pro,k-plus;
-Bazı kullanıcılarda espresso, Türk kahvesi ogutumlerinin çok uzun sürmesi(3-5dk) ve resmi bayinin buna normal demesi(destek sistemi??)
-Kullanıcı clickleri birbirinden farklı olabiliyormuş. 60 click diğer değirmende 70 clicke denk gelebiliyormus.

Tadım notlarında ikisininde aynı olduğu söyleniyor.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, yanlışım eksiğim varsa düzeltin lütfen.
Arkadaş avantajlar kısmını çok güzel özetlemiş. K pro dezavantaj konusunda klik farklarına bir yorum yapamayacağım çünkü k pro da reçete aramıyorum öğütümü fincana göre kendim ayarlıyorum. Türk kahvesinde ben süre uzaması yaşadığımı hatırlamıyorum (Türk kahvesi pek içmem ilk aldığımda öğütmüştüm denemek için ama sürenin uzadığını hatırlamıyorum yinede yanlış bilgi vermemek için yarın fırsat bulursam bir 10 gram çekip süreyi yazarım) Fincan olarak kör tadım yapsam ben ayırt edemem belki fark olmadığından belki benim damağım o kadar iyi olmadığından bilemiyorum. Öğütümlere gözle baktığım zamanda fark göremiyorum ikiside gayet dengeli. Satış sonrası destek konusunda bence ikisininde hakkını vermek lazım iki firmada gayet ilgili bu konuda her iki seçimde de sıkıntı yaşanmaz diye düşünüyorum. Birinin en önemli avantajı dıştan klik sistemi ve hızı, cmd nin ise reçete kolaylığı. Bence en başta bu iki fark ve maddi durumları göz önüne alıp seçim yapılmalı.Ayrıca comandante yi açıp temizlemek çok hızlı oluyor k proyu temizlemeye üşeniyor insan ama k proyu açıp toplamak zor gelsede detaylı temizlik yapmakta çok kolay oluyor. Ben önce comandante sonra meraktan k pro almıştım. En sevdiğimi tutup diğerini satarım diye düşünüyordum ama şuan ikisindende vazgeçemedim. Birde ilave şu olsun comandante malzeme kalitesi k pro ya göre daha iyi bunu elinize aldığınızda çok net hissettiriyor size.

Pardon ifadeyi şöyle düzelteyim. kolun dönmediği nokta değil de ayarın dönmediği noktadır. Yanı ayar negatife gitmiyor. 0 a kalıyor.

Verdiğim değerler neye göre farklı anlamadım. Kanun mu var? Firmanın kendi bildirdiği kart da öyle. değişken yani. Kahveye göre değişir. şaşılacak durum yok
Kolun dönmediği noktada değirmen üzerinde “0” yazdığına emin misiniz
Verdiğiniz klik değerleri çoooook farklı da :”)

Tablo tavsiye mahiyetinde.
Mokapotların delikleri aynı değil ki. kahve öğütümü aynı olsun?
IKEA radig 3 cup kullanıyorum. 3.8 den sonrası çok açık olur. içilmez :) tablo yanlış.

Kavurma işini beceremediğimden dolayı olabilir belki. çünkü filtre için 1 /15 .. 1/16 oranları bana çok sulu geldi. 1/10 ...1/12 olarak iyi oluyor.

Son düzenleme:
8 civarında filtre kahve yapan arkadaş varsa hangi kahveyi kullandığını bildirsin. Belki diğer arkadaşlara faydası olur. Kimseyi yanıltmak istemem.

Mokapot 3.4...3.6
Espresso için 2.9...3.2

Merhaba, hocam burada acayip bir durum var. Bahsettiğiniz 3.3 - 3.8 aralığı pudra kıvamının bir tık üstü. Normal şartlarda filtre için ince öğütüm kullananlar 55-65 arasını, orta öğütüm kullananlar 65-75 arasını, kalın öğütüm kullananlar 75-85 arasını kullanıyorlar
Şimdi olası senaryoları yazıyorum:

- KPro ile başka bir modeli karıştırıyorsunuz
- Pudra kıvamında öğütüm ile V60 demlemeyi çözdünüz
- Acayip bir incelik fark ettiniz ve kinayeli bir şekilde ilgimizi çekmek istiyorsunuz
- Trollsünüz
- Anlamadığımız bir şey dönüyor

K Pro kullanıyorum. Birlikte Moccamaster kullanmıştım. Halen V60 , espresso bazen mokapot şeklinde kullanıyorum

Mokapot 3.4...3.6
Espresso için 2.9...3.2

2.3 ve 2.8 arası boş kalmış. Orayı da french presse ayırırsınız.

Ben ciddiyim aylardır böyle kullanıyorum. Pudra kıvamı 2 ve altıdır. 3..4 arası pudra kıvamı değildir. ilgi toplama vs ihtiyacım yok. ciddi bir cevap yazdım. gerçek kullanıcı olarak. fakat hayretle karşıladınız anlam veremedim. başka kullanıcı arkadaş varsa hangi kahveyle kaç klik kullandığını yazması iyi olur.

Geri