K Pro kullanıyorum. Birlikte Moccamaster kullanmıştım. Halen V60 , espresso bazen mokapot şeklinde kullanıyorum
Kahveye göre değişmekle birlikte tespit ettiğim aralıklar şöyle:
Filtre kahve için 3.3... 3.8
Mokapot 3.4...3.6
Espresso için 2.9...3.2
Türk kahvesi için 1.8...2.2
K Pro kullanıyorum. Birlikte Moccamaster kullanmıştım. Halen V60 , espresso bazen mokapot şeklinde kullanıyorum
Mokapot 3.4...3.6
Espresso için 2.9...3.2
Klik sayıları mı bunlar?
Kolun dönmediği noktada değirmen üzerinde “0” yazdığına emin misinizEvet bunlar klik sayılarıdır. Yanlışık yok. Benim kullandığım ayar bu şekilde. Kahveye göre değişebilir. Kahveyi kendim kavuruyorum. Özel bir kavurma profili tutturdum sanırım.
Sıfırlama da yapıyorum. Kolun dönmediği nokta sıfır olacak şekilde ayarladım
Merhabalar,
Ben de değirmen almayı düşünüyorum. Comandante alırım diye düşünmüştüm ama 1zpresso modellerine güzel yorumlar yapılmış. K-pro ve comandante'nin avantajları, dezavantajları, farkları nelerdir? siz olsanız hangisini tercih edersiniz?
V60 ve espresso demliyorum. espresso için değirmenim var ancak yine de ara sıra espresso demleyeceğim.
Arkadaş avantajlar kısmını çok güzel özetlemiş. K pro dezavantaj konusunda klik farklarına bir yorum yapamayacağım çünkü k pro da reçete aramıyorum öğütümü fincana göre kendim ayarlıyorum. Türk kahvesinde ben süre uzaması yaşadığımı hatırlamıyorum (Türk kahvesi pek içmem ilk aldığımda öğütmüştüm denemek için ama sürenin uzadığını hatırlamıyorum yinede yanlış bilgi vermemek için yarın fırsat bulursam bir 10 gram çekip süreyi yazarım) Fincan olarak kör tadım yapsam ben ayırt edemem belki fark olmadığından belki benim damağım o kadar iyi olmadığından bilemiyorum. Öğütümlere gözle baktığım zamanda fark göremiyorum ikiside gayet dengeli. Satış sonrası destek konusunda bence ikisininde hakkını vermek lazım iki firmada gayet ilgili bu konuda her iki seçimde de sıkıntı yaşanmaz diye düşünüyorum. Birinin en önemli avantajı dıştan klik sistemi ve hızı, cmd nin ise reçete kolaylığı. Bence en başta bu iki fark ve maddi durumları göz önüne alıp seçim yapılmalı.Ayrıca comandante yi açıp temizlemek çok hızlı oluyor k proyu temizlemeye üşeniyor insan ama k proyu açıp toplamak zor gelsede detaylı temizlik yapmakta çok kolay oluyor. Ben önce comandante sonra meraktan k pro almıştım. En sevdiğimi tutup diğerini satarım diye düşünüyordum ama şuan ikisindende vazgeçemedim. Birde ilave şu olsun comandante malzeme kalitesi k pro ya göre daha iyi bunu elinize aldığınızda çok net hissettiriyor size.Bende epey araştırdım. En son vardigim sonuç hangisinin fiyatı uygunsa onu al.
C40 avantajları;
reçetelerin c40 a göre verilmesi. Demlemeye yeni baslayanlar için kolaylık sağlıyor. En azından birkaç denemede doğru click bulunuyor.
Alman malı olması ve destek sistemi.
Kolay temizlik
K-pro avantajları;
Daha kısa sürede ogutum
Dışarıdan ayarlanabilen click
Avuca iyi oturması?
Çantayla birlikte verilen malzemeler
K-plus avantajları;
K proya ek olarak; mıknatıslı daha genis alt hazne
Dezavantajları;
C40;
-Espresso,Türk kahvesi ince ayari icin redclix gerekiyormuş pek ergonomik değilmiş.
K-pro,k-plus;
-Bazı kullanıcılarda espresso, Türk kahvesi ogutumlerinin çok uzun sürmesi(3-5dk) ve resmi bayinin buna normal demesi(destek sistemi??)
-Kullanıcı clickleri birbirinden farklı olabiliyormuş. 60 click diğer değirmende 70 clicke denk gelebiliyormus.
Tadım notlarında ikisininde aynı olduğu söyleniyor.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar, yanlışım eksiğim varsa düzeltin lütfen.
Kolun dönmediği noktada değirmen üzerinde “0” yazdığına emin misiniz
Verdiğiniz klik değerleri çoooook farklı da :”)
Türk kahvesi tamam da moka pot ve özellikle filtre için tavsiye edilenden çok uzaktasınız. Bu işte bir yanlışlık olmalı.Pardon ifadeyi şöyle düzelteyim. kolun dönmediği nokta değil de ayarın dönmediği noktadır. Yanı ayar negatife gitmiyor. 0 a kalıyor.
Ben mokapot kullanmıyorum ona yorumum yok ama filtre için 8.0 ile 3.3 arasında ki farkı duyup dems coffee nin tavsiye yazısını silmesi lazımTablo tavsiye mahiyetinde. altında not var zaten.
Mokapotların delikleri aynı değil ki. kahve öğütümü aynı olsun?
IKEA radig 3 cup kullanıyorum
Mokapot 3.4...3.6
Espresso için 2.9...3.2
Mokapot 3.4...3.6
Espresso için 2.9...3.2
Öğütüp fotoğraf atın her şey kesinleşsin, beyin bedava