• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1Zpresso El Değirmenleri Türkiye'de

mrkaraburc

Barista
İsim
Muhammed
Daha fazla  
İsim
Muhammed
Uzun zamandır yabancı sayfalarda görüyordum, bugün ülkemizde satışa sunulmuş, fiyatlar bir tık fazla gibi ama zaten malzeme kalitesi olarak Timemore, Molent vs. daha iyi duruyor.
Ben V60 ağırlıklı kullanacağım bir değirmen arıyorum şahsen. Timemore Nano, Molent G50, şimdi bir de 1Zpresso JX arasında kaldım. Jx modeli sitesinde pour over için önerilmiş, espresso için JX Pro ve diğer üst modeller öneriliyor. Sadece V60 özelinde bakarsak hangisi daha homojen ve tozsuz öğütüyor acaba.

Sizce ürünler nasıldır? Kullananlar tecrübelerini paylaşabilir. Forumda hiç başlığı açılmamış, bunun altında konuşulsun istedim :)

Ürünler: https://www.demscoffee.com/demleme-ekipmanlari/1zpresso

Diğer başlığa da yazmıştım, buraya da yazayım. AliExpress'te daha ucuza geliyor ürünler. Fiyatlandırmayı garip buldum

Elimde KPro değirmenleri mevcut. Forumda 1Zpresso kullanan bir kaç arkadaşımız da var.

Hakkında epey yazı okumuştum ve son bir kaç aydır da yoğun şekilde inceliyordum. 1zpresso firması ile de konuşuyordum ki ürünün Türkiye'ye geldiğini öğrendim. İlk izlenim olarak bendeki model sağlam ve kaliteli duruyor.

Artıları eksileri tabii ki var. Detaylı kullanıp, her parçasına bakmam lazım.

Forum için özel indirim de soracağım. Buradan gelişmeleri aktarırım.

Ben göremedim hangi değirmen nerede ne kadar daha ucuz acaba
Mesela k pro
US $209.58 26%OFF | 1 adet yeni 1zpresso K pro/K artı süper taşınabilir kahve değirmeni kahve değirmeni taşlama süper manuel kahve rulman tavsiye

Maksimum 1850ye gelir. Ki kupon, gümrük vs indirimleri halledilip 1700e kadar düşer.
Türkiyede 1990

Mesela k pro
US $209.58 26%OFF | 1 adet yeni 1zpresso K pro/K artı süper taşınabilir kahve değirmeni kahve değirmeni taşlama süper manuel kahve rulman tavsiye

Maksimum 1850ye gelir. Ki kupon, gümrük vs indirimleri halledilip 1700e kadar düşer.
Türkiyede 1990
K Pro 1625 lira. %20 gümrük 325 ekleyelim 1950 etti. Firma fiyatı 1990. Fiyatlandırmanın nesi garip anlamadım firmanın da mı faturaya düşük yazdırması gerekiyor?

Edit: 50 lira mağaza kuponu varmış onu da sayalım, fiyat yine normal.

Edit 2: Diğer konudaki yazdığınıza baktım. Yasadışı yoldan ürünü ucuza satın almanızla firmanın fiyat politikasını nasıl karşılaştırabiliyorsunuz anlamadım. Ayrıca bu tür bir imada bulunmak veya dile getirmek bildiğim kadarıyla forum kurallarına da aykırı.

Son düzenleme:
K Pro 1625 lira. %20 gümrük 325 ekleyelim 1950 etti. Firma fiyatı 1990. Fiyatlandırmanın nesi garip anlamadım firmanın da mı faturaya düşük yazdırması gerekiyor?

Bende 203 dolar olarak görünüyor. Hadi kuponsuz ve hiç bi işlem yapmadan aldık diyelim 255 dolara gelir vergi+ötv. Yani 1900 tl. Ki bu en kötü hali. Kimsenin aliexpressten böyle pahalı bir ürünü bu fiyata, kuponsuz vs alacağını da sanmam. Sağlam indirim kovalayıp 1500e kadar düşürülebilir sonuçta fiyatı.
Ama her şeyi geçtim, artık uluslarası ticaret bu kadar kolayken neden ülkeye gelince ürün ana fiyatına göre zamlanıyor. Zaten indirimli olarak ithal edilmiyor mu bu ürünler.

Hocam bu tarz ürünlerde aslında %6,7 ÖTV de var sanırım sonradan eklenen gözden kaçırıyoruz belki ama. Bazı ürünlere %20 bazılarına %6,7 ekleniyor. Mesela 11$ alınan malum tartı malum satıcıda 4.96$ vergi koyuyor üstüne site otomatik ve konuştum hiçbir şekilde müdahale edemiyorlar. Hesabıma göre eklenen ÖTV yüzde 20...

Bende 203 dolar olarak görünüyor. Hadi kuponsuz ve hiç bi işlem yapmadan aldık diyelim 255 dolara gelir vergi+ötv. Yani 1900 tl. Ki bu en kötü hali. Kimsenin aliexpressten böyle pahalı bir ürünü bu fiyata, kuponsuz vs alacağını da sanmam. Sağlam indirim kovalayıp 1500e kadar düşürülebilir sonuçta fiyatı.
Ama her şeyi geçtim, artık uluslarası ticaret bu kadar kolayken neden ülkeye gelince ürün ana fiyatına göre zamlanıyor. Zaten indirimli olarak ithal edilmiyor mu bu ürünler.
İndirimli olarak ithal ediliyor da çinde perakende satan adam bile 1600 e satıyorsa ürünü?

İndirimli olarak ithal ediliyor da çinde perakende satan adam bile 1600 e satıyorsa ürünü?
Yani açıkçası şu tartışmanın hiçbir anlamı yok. İsteyen istediği yerden alır sonuçta. Ben sadece durduk yere, aynı hizmet-ürün karşılığında daha fazla para vermeyi sevmiyorum. Sevenler buyursun alsın

Fiyatlandirma ne fazla ne az olmuş gibi geldi bana da.Aliexpressden kuponlarla alacaginiz da tabi ki daha ucuza gelecek bunu hic bir firma saglamaz ya da saglayamaz.Buna ek olarak foruma bi indirim yapsalar alinabilir seviyede olur

Her konuda tartışılıyor... bildiğimi aktarayım...

35% İGV
18% KDV
~3% diğer vergi

+ nakliye, gümrük, dosya, test, vs

Bundan sonra da firma maliyetleri, vs eklenip, kar marjı koyuluyor.

Adete göre alış fiyatı değişiyor.

Kendi ürünlerimi risk, fiyat, fayda değerlendirerek yurt dışından ya da yurt içinden alıyorum.

Ürünler ile ilgili soru ve yorumları da unutmayalım 😉

Ben yuhang'dan k pro almıştım 203$'a 1 sene önce. O zaman V60' la tanışmamıştım. Sadece espresso için kullanacağımı düşünürek je plus'ın daha iyi olduğunu öğrendim. Yuhang'dan rica ettim k pro yerine je plus yolladı bana. Select kuponlarla da 190$ gördüm k pro için. Daha düşük de denk gelmiş olabilir. 1600tl civarına alabilirsiniz yani. Ama garanti firma desteği vs. , hatta talep olursa indirimle, buradaki fiyatta uygun sayılır.
K pro ben aldığımda titanium burr'dü. Sonra karbon kaplama olarak değişti. Şimdi paslanmaz çelik diye geçiyor. Malzeme kalitesi olarak iyi memnun kalırsınız. Filtre için commandante düşünürken shaftın olduğu iç kısmın plastik olduğunu görünce ben vazgeçtim açıkçası. Nasıl bir amacı var bilemiyorum.
Asıl soru k pro'nun commandante ile aradaki öğütüm kalitesi farkı ve fincana yansıması nasıl. Benim merak ettiğim soru bu? Bu sorunun cevabı da Levent bey'de.

El değirmeni piyasasında rekabet artacak gibi görünüyor. Sektörde bir çok alternatif olması kullanıcıların yararına olduğunu düşünüyorum.

1zpresso yu ithal eden firma Dems gıda aynı zamanda Hario Türkiye’nin sahibi. Kahve Kulübüne özel kampayalar yapacaklarını düşünüyorum.

Cidden çok şık değirmenler, hele şaftları (şaft mıydı o aradaki parçanın adı @uralavci :D ) falan çok sağlam görünüyor. Bir de böyle çok hoşuma giden Kinu var ama o da pek cüzdan dostu değil. CMD'yi saplantı haline getirmiş olmasam bunu düşünürdüm.

Ben yuhang'dan k pro almıştım 203$'a 1 sene önce. O zaman V60' la tanışmamıştım. Sadece espresso için kullanacağımı düşünürek je plus'ın daha iyi olduğunu öğrendim. Yuhang'dan rica ettim k pro yerine je plus yolladı bana. Select kuponlarla da 190$ gördüm k pro için. Daha düşük de denk gelmiş olabilir. 1600tl civarına alabilirsiniz yani. Ama garanti firma desteği vs. , hatta talep olursa indirimle, buradaki fiyatta uygun sayılır.
K pro ben aldığımda titanium burr'dü. Sonra karbon kaplama olarak değişti. Şimdi paslanmaz çelik diye geçiyor. Malzeme kalitesi olarak iyi memnun kalırsınız. Filtre için commandante düşünürken shaftın olduğu iç kısmın plastik olduğunu görünce ben vazgeçtim açıkçası. Nasıl bir amacı var bilemiyorum.
Asıl soru k pro'nun commandante ile aradaki öğütüm kalitesi farkı ve fincana yansıması nasıl. Benim merak ettiğim soru bu? Bu sorunun cevabı da Levent bey'de.
katılıyorum bende kasım indirimlerinde E-pro modelini aldım. olası bir indirim ve garanti avantajı arada oluşacak farkı kesinlikle kapatır. bir önceki değirmenimde Q2 ydi , kaliteli ürünler üreten bir firma ve ürünleri verilen parayı bence hak ediyor.

Cidden çok şık değirmenler, hele şaftları (şaft mıydı o aradaki parçanın adı @uralavci :D ) falan çok sağlam görünüyor. Bir de böyle çok hoşuma giden Kinu var ama o da pek cüzdan dostu değil. CMD'yi saplantı haline getirmiş olmasam bunu düşünürdüm.
Şaft olur, Aks olur, Mil olur. Önemli olan işlevi. 😃

JE plus ile kinu m47 tamamen aynı burr kullanıyor. 47mm karbon kaplama İtalyan mill. Kinu gereğinden fazla pahalı geliyor. Je plus daha pratik sayılır. Apollo bplus biraz daha başarılı gibi ama artık üretimi yok sanırım. Bu üç değirmen espresso için en iyi el değirmenleri. Je-plus espresso için red clixli commandanteden daha iyi öğütüm sağlayabilir. Filtre için tam tersi. Commandante burr yapısı filtreye uygun k pro daki gibi. Espresso için burr yapısı uygun olanlar inceye gittikçe daha başarılı, filtreye uygun olanlar kalına gittikçe daha başarılı homojen öğütüm sağlıyorlar. Konik burr için böyle benim bildiğim. Flat burr için nasıl bu durum bilmiyorum. Ağırlıklı hangi taraf kullanacaksınız o tarafa göre seçim yapmakta fayda var. Yada bütçeniz el veriyorsa 2 ayrı değirmen. Ama iki taraf için aynı değirmende ki fark akla kara değil. Belki fincanda biraz farkedersiniz, öğütüm süreleri çok farketmiyorsa.

Geri