• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

1Zpresso El Değirmenleri Türkiye'de

Kur her gün üzerine koyuyor maalesef. Bugün aldığın ürün yarından daha ucuz..

Bu bekleyip ileride indirimde alırım mantığını en son uyguladığımda comandante 1000tl civarındaydı. Sonra 2K'dan almak zorunda kaldım, sonra sattım 1.5k'dan1zpresso jx aldım, şimdi comandanteye baktım 4k olmuş. jx 2.5k olmuş.😔

Merhabalar,
Ben de değirmen almayı düşünüyorum. Comandante alırım diye düşünmüştüm ama 1zpresso modellerine güzel yorumlar yapılmış. K-pro ve comandante'nin avantajları, dezavantajları, farkları nelerdir? siz olsanız hangisini tercih edersiniz?
V60 ve espresso demliyorum. espresso için değirmenim var ancak yine de ara sıra espresso demleyeceğim.

Bende epey araştırdım. En son vardigim sonuç hangisinin fiyatı uygunsa onu al.

C40 avantajları;
reçetelerin c40 a göre verilmesi. Demlemeye yeni baslayanlar için kolaylık sağlıyor. En azından birkaç denemede doğru click bulunuyor.
Alman malı olması ve destek sistemi.
Kolay temizlik

K-pro avantajları;
Daha kısa sürede ogutum
Dışarıdan ayarlanabilen click
Avuca iyi oturması?
Çantayla birlikte verilen malzemeler

K-plus avantajları;
K proya ek olarak; mıknatıslı daha genis alt hazne

Dezavantajları;
C40;
-Espresso,Türk kahvesi ince ayari icin redclix gerekiyormuş pek ergonomik değilmiş.

K-pro,k-plus;
-Bazı kullanıcılarda espresso, Türk kahvesi ogutumlerinin çok uzun sürmesi(3-5dk) ve resmi bayinin buna normal demesi(destek sistemi??)
-Kullanıcı clickleri birbirinden farklı olabiliyormuş. 60 click diğer değirmende 70 clicke denk gelebiliyormus.

Tadım notlarında ikisininde aynı olduğu söyleniyor.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, yanlışım eksiğim varsa düzeltin lütfen.

C40 avantajları;
reçetelerin c40 a göre verilmesi. Demlemeye yeni baslayanlar için kolaylık sağlıyor. En azından birkaç denemede doğru click bulunuyor.
Kolay temizlik

K-pro avantajları;
Daha kısa sürede ogutum
Avuca iyi oturması?

K-plus avantajları;

Dezavantajları;
C40;
-Espresso,Türk kahvesi ince ayari icin redclix gerekiyormuş pek ergonomik değilmiş.

K-pro,k-plus;
-Bazı kullanıcılarda espresso, Türk kahvesi ogutumlerinin çok uzun sürmesi(3-5dk) ve resmi bayinin buna normal demesi(destek sistemi??)
-Kullanıcı clickleri birbirinden farklı olabiliyormuş. 60 click diğer değirmende 70 clicke denk gelebiliyormus.

Red clix olmadan da TK öğütebilirsiniz cmd ile. Red clix ayar hassasiyetini artırıyor sadece. Ancak red clix ile dahi olsa K pro daha hassas ayar konusunda, ondan daha da hassası J-max. Espresso ağırlıklı kullanılacaksa j-max Kinu m47 dışında rakipsiz diyebiliriz.

C40 avantajları;
Kolay temizlik

K-pro avantajları;
Daha kısa sürede ogutum
Avuca iyi oturması?

K-plus avantajları;

Dezavantajları;
C40;

K-pro,k-plus;

Teşekkürler çok faydalı oldu. Öğütüm konusunda tutarlılık, ve tarif uygulama benim için önemli olduğundan cmd sanki bi tık daha uygun olur.

C40 standart 30, red clix 15, KPro 22 mikron olması lazım adım başına. Mantıken red clix'li C40 KPro'ya göre daha hassas.
Evet haklısınız şimdi baktım kağıt üstünde red clix C40 daha hassas gözüküyor. Bazı incelemerde k pro daha hassas olduğu konusunda yorumlar okuduğumu hatırlıyorum o şekilde aklımda kalmış o yüzden.

Bu arada J max 8.8 mikron. Çok iyi gerçekten, hele ki espresso için biçilmiş kaftan.

benden de bir j max

Amazonda peşin fiyatina 6 taksitle almanya gönderimli herşey dahil 4250tl e k-plus satılıyor. Gümrük ücreti az çıkarsa fazla verdiğiniz para iade ediliyor. Gümrük ücreti fazla çıkarsa Amazon ödüyor.

Şuan alacak varsa ya kampanyayı beklesin ya da amazondan alsın.

Comandante c40 Cobalt müthiş gözüktüğü için, kalbim biraz o tarafta. Bütçem de şuan için yok ama 1zpresso'nun filtre kahve için hangi değirmenleri tavsiye ediliyor öğrenmek istiyorum. Esspressoyla hiç işim olmaz desem yeri. Makineleri çok çok sonra alabilirim ancak.

Comandante c40 Cobalt müthiş gözüktüğü için, kalbim biraz o tarafta. Bütçem de şuan için yok ama 1zpresso'nun filtre kahve için hangi değirmenleri tavsiye ediliyor öğrenmek istiyorum. Esspressoyla hiç işim olmaz desem yeri. Makineleri çok çok sonra alabilirim ancak.
1zpresso Jx filtre için çok çok iyi. Tam bir pour over öğütücüsü diyebilirim. Tk için ise pudra kıvamında öğütüm sağlıyor rahatlıkla. Espresso için ise yine kullanılabilir ancak ağırlıklı espresso için kullanılacaksa ayar hassasiyeti daha fazla olan J max ve Jxpro’ya yönelinebilir bence.

Unutmadan Q2 var birde, ben denemedim ama pour over için olumlu yorumlar mevcut.

Bu arada Comandante de çok iyi bir değirmen, 1zpresso jx’e geçmeden önce kullanıyordum hatta. Ama ekipman ve kutu içeriği konusunda 1zpresso fersah fersah daha üstün. Çanta, fırça ve pompa dahi öğütcünün yanında geliyor 1zpresso’da(k-pro,jmax,kplus) jx ve jx pro da fırça mevcut.

Comandante’de fırçayı falan ayrıca para ödeyerek alıyorsun. Önceden bileklik kutunun içinde geliyordu şimdi o da ayrı satılmaya başlamış sanırım. Bedava bir kutu ile geldiğine sevinmek lazım yani :)

1zpresso Jx filtre için çok çok iyi. Tam bir pour over öğütücüsü diyebilirim. Tk için ise pudra kıvamında öğütüm sağlıyor rahatlıkla. Espresso için ise yine kullanılabilir ancak ağırlıklı espresso için kullanılacaksa ayar hassasiyeti daha fazla olan J max ve Jxpro’ya yönelinebilir bence.

Unutmadan Q2 var birde, ben denemedim ama pour over için olumlu yorumlar mevcut.
Çok teşekkür ederim. Neredeyse iki katı fiyatı olan Comandante'den Jx'e model "yükseltmiş" olmanız konuya yabancı birisi olarak çok garip geliyor. C40'a takılma nedenim hemen hemen her defasında farklı şeyler deniyor olmamdı biraz da. Fakat c40'taki referans değerlerin 1zpresso'daki karşılıklarını bulmak zor olmasa gerek diye umuyorum.

Muhtemelen ben de tercihimi vakti gelince Jx'ten yana kullanacağım.

v60 icin onerilen 23 klik c40 ile 690 mikron
k plus icin 1540 mikrona denk geliyor. ben de bugun bunlara bakiyordum ancak birseyler dogru degil gibi 🧐

Mikron hesabı tutmuyor hocam değirmenler arasında. Tutmayınca da bahsedilen mikron değerinin parçacık boyutu için değil, bıçaklar arası uzaklık için doğru olduğu söyleniyor. Bu sene IAmNotABarista bir converter uygulaması çıkarmayı planlıyordu, görelim ne olacak. Kesin bir sonuca ulaşana değin yaklaşık değerler ile devam edeceğiz sanırım. Mesela:
CMD 19-22 aralığının K-Pro için 68-73 aralığına denk geldiğini okumuştum, buna göre ayar yapıyorum, yanlış bir şey ile karşılaşmadım henüz.

v60 icin onerilen 23 klik c40 ile 690 mikron
k plus icin 1540 mikrona denk geliyor. ben de bugun bunlara bakiyordum ancak birseyler dogru degil gibi 🧐

Aynı şey benimde kafamı epey karıştırmıştı ve burada sormuştum. Bu konunun 104. sayfasına giderseniz bazı cevaplar var.

Red clix ile C40 mu K-pro (K-plus) mu daha hassas konusu da hala net değil kafamda. Klik sayısına bakılırsa K-pro. K-pro, french press'e kadar 100 klik civarı görünüyor. C40 is 35-40 (red clix ile 70-80) klik olsa gerek en fazla.

Mikron hesabı tutmuyor hocam değirmenler arasında. Tutmayınca da bahsedilen mikron değerinin parçacık boyutu için değil, bıçaklar arası uzaklık için doğru olduğu söyleniyor. Bu sene IAmNotABarista bir converter uygulaması çıkarmayı planlıyordu, görelim ne olacak. Kesin bir sonuca ulaşana değin yaklaşık değerler ile devam edeceğiz sanırım. Mesela:
CMD 19-22 aralığının K-Pro için 68-73 aralığına denk geldiğini okumuştum, buna göre ayar yapıyorum, yanlış bir şey ile karşılaşmadım henüz.
Aynı şey benimde kafamı epey karıştırmıştı ve burada sormuştum. Bu konunun 104. sayfasına giderseniz bazı cevaplar var.

Red clix ile C40 mu K-pro (K-plus) mu daha hassas konusu da hala net değil kafamda. Klik sayısına bakılırsa K-pro. K-pro, french press'e kadar 100 klik civarı görünüyor. C40 is 35-40 (red clix ile 70-80) klik olsa gerek en fazla.
simdiye kadar benim dikkatimi cekmemisti acikcasi. fam'in onerdigi 660 micron'la karsilasinca farkina vardim. tesekkurler yonlendirmeler icin.

Çok teşekkür ederim. Neredeyse iki katı fiyatı olan Comandante'den Jx'e model "yükseltmiş" olmanız konuya yabancı birisi olarak çok garip geliyor. C40'a takılma nedenim hemen hemen her defasında farklı şeyler deniyor olmamdı biraz da. Fakat c40'taki referans değerlerin 1zpresso'daki karşılıklarını bulmak zor olmasa gerek diye umuyorum.

Muhtemelen ben de tercihimi vakti gelince Jx'ten yana kullanacağım.
Fiyat olarak bakınca evet aralarında ciddi fark var ancak performans olarak o ciddi fark yok, en azından ben göremedim. Yakın arkadaşım vasıtasıyla denemiştim ilk olarak JX'i ve o an ciddi hoşuma gitmişti sonra da comandanteyi satıp onu almayı daha makul buldum.

Fincandaki lezzete odaklanan biri olarak iki öğütücü de benzer. Ufak nüanslar dışında tabi. Comandante asiditeyi bir miktar daha fazla ortaya çıkarıyor. Bunda bıçak yapısının da etkisi olabilir sanırım. Bu yüzden K pro ile neredeyse aynı diyebiliriz.

JX asiditeyi çıkarmıyor mu? elbette çıkarıyor ancak biraz daha yuvarlıyor bunu. Gövde ve tatlılık da ön planda oluyor.

Bende Comandante Amerikan kirazı modeli vardı ve o kaplaması gerçekten çok hoş al otur izle.

Jx'de ahşap kaplama yok ancak daha sağlam daha tok hissettiriyor. Ve comandante'ye kıyasla oldukça hızlı ilk kullandığımda neden bu kadar kısa sürdü az çekirdek mi kullandım diye düşündüm hatta. Yine ince pudra kıvamında öğütümler dahi kısa sürüyor. Yanında fırça da geliyor hem de bedava :)

Bence ikisi de güzel değirmen, hevesiniz hangisine daha fazla ise onu alın, ama fiyat etiketi de önemli bir unsur. Ben şahsen "Fiyat/Performans" odaklı baktığım için böyle bir yol izledim.

Geri