• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Zümrüt Karaca Roastery

Idido ve La Gallineta siparişi verdim. Önceliğim espressoda kullanmak olacak, Koke’yi espressoda denediğimde memnun kalmıştım.

%20'lik indirimi görünce İdido ve Muhanga siparişi geçtim. Burundi'den ziyade Etiyopya'yı merak ediyorum bakalım.
Bugün geldi kahveler. Homojen kavrumlardı. Etiyopya biraz daha açık kavrumdu. Idido'yu demledim ancak çok bi meyvemsilik göremedim sanırım degassing bitmediğinden...

Çekirdek haliyle spada'nın iki kahvesini ve bu iki kahveyi annem çekirdek olarak tatmak istedi :D Etiyopya açık kavrum olduğundan sevmedi, honduras ve guatemala'da acılık var dedi. Burundi en gevrek olan ama en güzeli deyip ben daha kahve demlemeden Burundi'den bir kek yaptı. V60'ı bilmem ama fırın Burundi oldukça güzeldi :D

20201008_190542.jpg

Bugün geldi kahveler. Homojen kavrumlardı. Etiyopya biraz daha açık kavrumdu. Idido'yu demledim ancak çok bi meyvemsilik göremedim sanırım degassing bitmediğinden...

Çekirdek haliyle spada'nın iki kahvesini ve bu iki kahveyi annem çekirdek olarak tatmak istedi :D Etiyopya açık kavrum olduğundan sevmedi, honduras ve guatemala'da acılık var dedi. Burundi en gevrek olan ama en güzeli deyip ben daha kahve demlemeden Burundi'den bir kek yaptı. V60'ı bilmem ama fırın Burundi oldukça güzeldi :D

Ekli dosyayı görüntüle 5086
Kek şahane gözüküyor 😍 tadım notaları nasıl?

Kek efso duruyor :)

Anneler de omni kavruma karşı.🤭 Tarifi de paylaşmak isterseniz bekleriz.

5 Ekim tarihli kavrum; Etiyopya İdido'sunu bu sabah espresso demledim. Hem çiçeksi, hem meyvemsi, çok dengeli bir asiditeye sahip, kompleks bir deneyim oldu. Cd'nin tabu burkasını çok andırıyordu hatta. Belki de o çekirdekten daha üst düzeydi. Espresso denemek isteyen kulüpdaşlara gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.

Benim reçetem:
Sepet: Pavoni Single
Gramaj: 9 gram kahve
Çıktı : 22.5 gram
Makine: La Pavoni Pro
Demleme Süresi: 6 saniye ön demleme, toplam 25 saniye
Sıcaklık: Bilinmiyor

Son düzenleme:
5 Ekim tarihli kavrum; Etiyopya İdido'sunu bu sabah espresso demledim. Hem çiçeksi, hem meyvemsi, çok dengeli bir asiditeye sahip, kompleks bir deneyim oldu. Cd'nin tabu burkasını çok andırıyordu hatta. Belki de o çekirdekten daha üst düzeydi. Espresso denemek isteyen kulüpdaşlara gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.

Benim reçetem:
Sepet: Pavoni Single
Gramaj: 9 gram kahve
Çıktı : 22.5 gram
Makine: La Pavoni Pro
Demleme Süresi: 6 saniye ön demleme, toplam 25 saniye
Sıcaklık: Bilinmiyor
Ben de Idido ve La Gallineta aldım espressoda kullanmak için ama 10 gün bekleyim diyordum siz beğendiğinizi söyleyince deneyesim geldi :)

Ben de Idido ve La Gallineta aldım espressoda kullanmak için ama 10 gün bekleyim diyordum siz beğendiğinizi söyleyince deneyesim geldi :)
Aldığım çekirdekleri en taze haliyle; mümkünse kavrumdan bir hafta geçmeden denemeyi severim. Gıda maddesi sonuçta; "ne kadar tazeyse o kadar iyidir" diye düşünürüm. Ayrıca 10. güne kadar da bitmiyor; o zaman da deneyip karşılaştırabilirim. Sizin de deneyiminizi merak ediyorum, paylaşırsanız sevinirim.

Bu arada; İdido bitmiş, ne ara geldi ne ara bitirdiniz anlamadım. 250 gramda kaldık :)

Biraz önce Ankara'da Zümrüt hocamızın bu gün açılışını yaptığı mekanda kendisini ziyaret edip hayırlı olsun dileklerimizi ilettik.
Her zamanki naif kişiliği ve misafirperverliği ile bizi karşıladı.
Artık Ankara'da kendi evimiz gibi huzurla oturup nitelikli kahveler içeceğimiz bir mekan oldu.
Kendisine buradan da hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum.
Ayrıca mekanda harika bir tesadüf ile @Kahveciningalaksirehberi sevgili Teoman kardeşimle de yüzyüze tanışma fırsatımız oldu.🧿

Biraz önce Ankara'da Zümrüt hocamızın bu gün açılışını yaptığı mekanda kendisini ziyaret edip hayırlı olsun dileklerimizi ilettik.
Artık Ankara'da kendi evimiz gibi huzurla oturup nitelikli kahveler içeceğimiz bir mekan oldu.
Ayrıca mekanda harika bir tesadüf ile @Kahveciningalaksirehberi sevgili Teoman kardeşimle de yüzyüze tanışma fırsatımız oldu.🧿

Hayırlı uğurlu olsun diyelim bu vesileyle biz de.

Zümrüt Bey hayırlı olsun. Kahvelerinizi severek içiyorum. Yeni kafenizde oturmak da nasip olur umarım.

Teşekkür ederim sağolun Aydoğan bey, son derece memnun olduğumu söyleyeyim. Tamamiyle sizin güzelliğinizin yansıması, söylediğiniz gibi kendi eviniz gibi düşünebilirsiniz. Şahsınızda tüm kahveseverlere de duyurmuş olalım. Biraz geç oldu ama yoğunluktan bazı şeylere ancak vakit bulabiliyoruz.

Tekrar teşekkür ederim, eksik olmayınız.

Son düzenleme:
Geri