Ön yargım yok ki. Kimisi amerika kahvesini daha çok sever kimisi afrika, kimisi asiditesi yüksek kahve sevmez kimisi de çiçeksi, değil mi? Bana garip geliyor sadece çiçeksilik hissedip hafif de olsa asidite alamadığım etiyopya kahveleri, hoşuma gitmiyor sadece o kadar. Tabu Burka güzeldi mesela.
Ben tadım notlarına zaten şu şekilde bakıyorum, portakal veya erik gibi meyveler mi var, o zaman biraz ekşi tarafa kayan yüksek asiditeli bir kahve; işte bal, çikolata, karamel mi yazıyor tamam tatlı bi kahve; lavanta, yasemin, sarı papatya mı yazıyor, otumsu kahve içeceğim o zaman diyorum.
Emin olun ben de kaldırmalarını istiyorum çünkü ben forumdaki bazı çok tecrübeli kişiler haricinde çoğu kişinin tadım notlarından bariz etkilendiğini düşünüyorum. Tamam damağınız gelişmiştir belki sadece ben acemiyim ama çoğu sefer kullanıcı yorumlarında sadece kavurucunun veya tedarikçinin yazdığı tadım notalarından bahsedildiğini görüyorum. Bir tane kavurucu tadım notalarına kırmızı elma yazmak yerine çilek yazsa ben yorumların çoğunda "of evet çilek notası alıyorum!" göreceğimize eminim