• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Zümrüt Karaca Roastery

Minyak kafenin kavurma profili kendi isteği üzerine diye biliyorum. Şuan benim içtiğim burundide gram yanık tat yok.

En son minyakın test etmemiz için gönderdiği Muhanga nın espresso kavrumunda yazdığım yanık tatları aldım. Filtre kavrumu esp için yazılan notalara daha yakın sonuçlar veriyordu

10 Kasım 2019 da aşağıda ki kahveleri almıştım sizden yaşadığım olumsuz deneyim maalesef bu çekirdektede devam etti. Bu arada bunları yazma sebebi kendi sizin testlerinizde ki tatların kullanıcıya farklı yansıyor olabileceği problemi bulmak için uğraşıyorum.

Toplu alımla aldığım filtre kavrumlarda bir problem yaşamadım.

Ekli dosyalar

• FE243E71-2B3F-4B2C-903C-24FEA05C1327.jpeg
    FE243E71-2B3F-4B2C-903C-24FEA05C1327.jpeg
    170.6 KB · Görüntüleme: 91
10 Kasım 2019 da aşağıda ki kahveleri almıştım sizden yaşadığım olumsuz deneyim maalesef bu çekirdektede devam etti. Bu arada bunları yazma sebebi kendi sizin testlerinizde ki tatların kullanıcıya farklı yansıyor olabileceği problemi bulmak için uğraşıyorum.

Toplu alımla aldığım filtre kavrumlarda bir problem yaşamadım.
Merhabalar tekrar
9 ay geçmiş Suat bey, bu tarz durumlarda sıcağı sıcağına iletişime geçmekte fayda var çünkü benzer durumlarda gayet yardımcı olurdum şu an da olurum sorun olmaz. Şimdi baktığımda son toplu alımda CErrado yoktu siparişinizde. Brezilya cerrado'yu tavsiye ederim şu ana kadar bir tek olumsuz geri dönüş gelmedi hatta memnun kalıp kiloluk alımlar oldu ve hala olmakta.

Merhabalar tekrar
9 ay geçmiş Suat bey, bu tarz durumlarda sıcağı sıcağına iletişime geçmekte fayda var çünkü benzer durumlarda gayet yardımcı olurdum şu an da olurum sorun olmaz. Şimdi baktığımda son toplu alımda CErrado yoktu siparişinizde. Brezilya cerrado'yu tavsiye ederim şu ana kadar bir tek olumsuz geri dönüş gelmedi hatta memnun kalıp kiloluk alımlar oldu ve hala olmakta.

Espresso da yaşadığım tatsız durumdan dolayı kahve kulübü alımında özellikle espresso tercih etmedim. Bir şekilde elime geçen sizin tarafınızdan kavrulan kahve 9 ay önceki kahveler ile aynı olumsuz durumu yaşattığı için sorgulama ihtiyacı hissettim. Espresso kavurma profiliniz bizim ekipmanlarımızla mı iyi sonuç vermiyor yoksa başka bir problem öivar onu anlamaya çalışıyorum. Amacım bağcıyı dövmek değil bağı kurtarmak.

Espresso da yaşadığım tatsız durumdan dolayı kahve kulübü alımında özellikle espresso tercih etmedim. Bir şekilde elime geçen sizin tarafınızdan kavrulan kahve 9 ay önceki kahveler ile aynı olumsuz durumu yaşattığı için sorgulama ihtiyacı hissettim. Espresso kavurma profiliniz bizim ekipmanlarımızla mı iyi sonuç vermiyor yoksa başka bir problem öivar onu anlamaya çalışıyorum. Amacım bağcıyı dövmek değil bağı kurtarmak.
Anlıyorum sizi, bir kaç post önceki yazımda da belirttiğim gibi yeni çekirdekler ve yeni profiller çok farklı. Birazdan siteye tadım paketi de eklenmiş olur. Dilerseniz oradan bir paket oluşturursanız mutlu oluruz sizi de mutlu edeceğinden eminim. Sorun olursa bağ da bizim bağcı da döve döve yola getiririz :)

hürmetler..

Tekrar merhabalar sevgili kahve severler. Tadım paketi seçeneği siteye eklendi. Menüden Kahveler >> Tadım Paketi yolu ile sayfayı görüntüleyebilirsiniz.

Bu arada ek bilgi olarak belirtelim yeni paketlerimiz Eco-Friendly ve Fully Recyclable'dır. Çevre adına ufak da olsa bir katkımız olması açısından bundan sonra bu tarz ambalajları tercih etmeye gayret edeceğiz.

Soru görüş ve önerileriniz için lütfen çekinmeden iletişime geçin, saygılarımızla...

Tekrar merhabalar sevgili kahve severler. Tadım paketi seçeneği siteye eklendi. Menüden Kahveler >> Tadım Paketi yolu ile sayfayı görüntüleyebilirsiniz.

Bu arada ek bilgi olarak belirtelim yeni paketlerimiz Eco-Friendly ve Fully Recyclable'dır. Çevre adına ufak da olsa bir katkımız olması açısından bundan sonra bu tarz ambalajları tercih etmeye gayret edeceğiz.

Soru görüş ve önerileriniz için lütfen çekinmeden iletişime geçin, saygılarımızla...
Hemen Sipariş verdim :) Bu arada Eski Paketler gerçekten çok güzeldi. Açıkcası kese kağıdı gibi olan paketlerden bende hoşlaşmıyorum umarım öyle bir paket değildir :) . Yine geri dönüştürülebilir olan çok güzel paketler var umarım öyle bir paket seçmişinizdir bkz: Prabador C. 150 Gramlık paketleri geri dönüştürülebilir tipte ama saman kağıdı gibi değil o tarz birşeydir umarım. :) Yeni Kahveleri sabırsızlıkla bekliyorum :)

Tadım paketi ne kadar açık kalacak?

Anlıyorum sizi, bir kaç post önceki yazımda da belirttiğim gibi yeni çekirdekler ve yeni profiller çok farklı. Birazdan siteye tadım paketi de eklenmiş olur. Dilerseniz oradan bir paket oluşturursanız mutlu oluruz sizi de mutlu edeceğinden eminim. Sorun olursa bağ da bizim bağcı da döve döve yola getiririz :)

hürmetler..

Sizin bu sözleriniz üzere sipariş oluşturdum. İki espresso iki filtre ekledim bakalım nasıl çıkacak espressolar.
Sipariş numarası: 6759

@zumrutkaraca hocamın yeni kahvelerini temin ettim. hem anerobik olan kolombiası hemde burundisini çok beğendim.
özellikle kolombiya kahvesi inanılmaz tatlı. sanki içine şeker atılmış gibi.
burindisi biraz kenyayı andırıyor ve onun damakta bıraktığı karakteristik özellikleri taşıyor.
asiditesi yoğun. çok keyifli bir kahve.
bu partide güzel kahveler seçmiş Zümrüt hoca.

Merhabalar.Türk kahvenizi çok merak ettiğimden dolayı sipariş geçeceğim ama bir yandan da Türk kahvesi için reçetenizi sormak istiyorum. En iyi notaları nasıl alırız?
Genelde şu şekilde demleme yapıyorum.
Hafif ısıtılmış 70 ml abant su- 8 gr kahve ve 1,45-2 dk arası demleme süresi.

Birde merak ettiğim bir şey var oda yumuşak içimli mi yoksa sert mi?

Son düzenleme:
Deneme Paketlerini denemeye başladım 2 kahveyi demledim şimdilik yorumlarım şu şekilde:

Kolombiya la Galinetta Yıkanmış Aneorobic:

Bünyesinde arka planda yıkanmış bir kolombiya kahvesinin asiditesini barındıryor ön taraftada hafif bir bal ve elma tatlılığına sahip çok aşırı tatlı olmasada tatlı bir kahve olduğunu söylebilirim. Bal After Taste'i damakta kalıcılığı çok yüksek.

Etiyopya İdido Natural:

Bu kahve bana Etiyopya Ana Sorayı çok anımsattı hafif bir gövdeye sahip meyve suyumsu tadım olarak neredeyse Ana Soradan aldığım notalarla birebir aynı Ana Soraya göre sadece daha portakalımsı olduğunu söyleyebilirim kör tadım yapsak ayırt edemeyebilirim belki :) öyle söyliyim. Portakal ve şeftali tatlılığında bir kahve. Arka planda hafif bir asidite var yaban mersini denilmiş tadım notalarında ama ona emin olamadım açıkcası

Son düzenleme:
Deneme Paketlerini denemeye başladım 2 kahveyi demledim şimdilik yorumlarım şu şekilde:

Bünyesinde arka planda yıkanmış bir kolombiya kahvesinin asiditesini barındıryor ön taraftada hafif bir bal ve elma tatlılığına sahip çok aşırı tatlı olmasada tatlı bir kahve olduğunu söylebilirim. Bal After Taste'i damakta kalıcılığı çok yüksek.

Etiyopya İdido Natural:

Bu kahve bana Etiyopya Ana Sorayı çok anımsattı hafif bir gövdeye sahip meyve suyumsu tadım olarak neredeyse Ana Soradan aldığım notalarla birebir aynı kör tadım yapsak ayırt edemeyebilirim öyle söyliyim. Portakal ve şeftali tatlılığında bir kahve. Arka planda hafif bir asidite var yaban mersini denilmiş tadım notalarında ama ona emin olamadım açıkcası

Bu iki kahveyi de denemek istiyorum aslında. Beğendiniz mi? Hangisini daha çok beğendiniz? 10 üzerinden puanlasanız puanlarınız kaç olurdu?

Bu iki kahveyi de denemek istiyorum aslında. Beğendiniz mi? Hangisini daha çok beğendiniz? 10 üzerinden puanlasanız puanlarınız kaç olurdu?
İdido Ana Soraya Çok yakın Ana Soranın biraz daha Portakalımsı halini düşünün şuan idido daha iyi ben daha çok beğendim İdidoyu tabi kahveler 4. Gününde 10-15. Gününde durum değişebilir.

Kolombiya için 10 Üzerinde 6 Felan Veririm
İdido için 10 Üzerinden 6.4 - 6.5 Felan

Bu puanlama Kahvelerin 4.Günü için yapılmıştır Paketin arkasında Tavsiye edilen Tüketim Kavrumdan 3-7 Gün Sonra yazmakta ama belli olmuyor zaman geçtikçe çok daha iyi farklı noktalara gidebiliyorlar.

Brezilya Blend Espresso kahvesi (60₺ lik olan) bugün geldi. Kavrum tarihi 31.08.20 önerilen degassing süresi halen olmasına rağmen bir shot denedim. Çok lezzetli aromatik hem karakteristik Brezilya yoğunluğunda hem de bir karamel kremamsı bir tad bırakıyor ağızda. Filtre kahvelerini de en yakın zamanda deniyeceğim.

Etiyopya İdido Natural:

Bu kahve bana Etiyopya Ana Sorayı çok anımsattı hafif bir gövdeye sahip meyve suyumsu tadım olarak neredeyse Ana Soradan aldığım notalarla birebir aynı Ana Soraya göre sadece daha portakalımsı olduğunu söyleyebilirim kör tadım yapsak ayırt edemeyebilirim belki :) öyle söyliyim. Portakal ve şeftali tatlılığında bir kahve. Arka planda hafif bir asidite var yaban mersini denilmiş tadım notalarında ama ona emin olamadım açıkcası
Normal etiyopyalarda olduğu gibi arkadan bir çiçeksilik geliyor mu? Ben de bu kahveyi merak ediyorum ancak tadan birinden yorum duymak isterim.

Geri