• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

William's Roastery

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan clkusu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sitede yer alan monteblanco fest coffee nin ithal ettiği kahve mi?

Websitesinde bir kaç hata var aşağı paylaştığım resimler yüklü olmadığı için hata veriyor

-https://williamsroastery.com/wp-content/uploads/2019/08/logo-1.png
-https://williamsroastery.com/wp-content/uploads/2022/07/logo_band_white@1X.png

Sitede yer alan monteblanco fest coffee nin ithal ettiği kahve mi?

Websitesinde bir kaç hata var aşağı paylaştığım resimler yüklü olmadığı için hata veriyor

-https://williamsroastery.com/wp-content/uploads/2019/08/logo-1.png
-https://williamsroastery.com/wp-content/uploads/2022/07/logo_band_white@1X.png
@raistlin nin ithal ettiği lot 2023 şubat ayı fermentasyonu :)

Hataları hangi sayfada alıyorsunuz, hemen kontrol ediyim.

@William yeni gelen kahveler hakkında ufak bilgiler verebilir misin :) kime hitap eder vs. gibi
Kararsız kaldım aralarında. Özellikle Alexis Jojoa fiyatına rağmen yüksek performans gibi duruyor.
Tabikide :)

Brazil Limpo: Daha önce 2021 hasatını listemizde bulundurmuştuk kırmızı meyveler daha baskında 2022 hasatında ise sarı meyveler daha baskın standart brazilyadan bir tık daha farklı bir brazilya çekirdeki :)
Colombia Alexis Jojoa: Zarif, Juicy, meyvemsi temiz bir colombia
Colombia Santa Maria: gövdesi bir tık daha yüksek espressoda çok güzel sonuçlar veriyor, filtrede de daha olgunlaşmış kırmızı - mor meyvelerin bir tık daha baskın olduğu bir kahve
Colombia Monteblanco citric: daha önceden listemizde olan bir çekirdekti aynı lotun devamını aldık :)
Colombia Monteblanco Passion: infuse fermantasyon olgunlaşmış meyveler, fermente, tropikal meyvelerin çok baskın olduğu bir kahve.
Colombia La Loma: Uzun süredir listemizde yıkanmış tertemiz bir geishamız yoktu :) Çiçeksiliği, Çayımsılığı ve beyaz sarı meyvelerin çok baskın olduğu bir kahve.

William's'ın logosu Lorenz Atraktörü'ymüş, yıllardır alıyoruz yeni fark ettim. İndirim de tam zamanında yetişti, teşekkürler. :) Hem gözüme hem bütçeme hoş gelen kahve bulamıyordum. Alexis Jojoa ve Santa Maria sipariş geçtim. Geishada da gözüm kaldı ama. :D

William's'ın logosu Lorenz Atraktörü'ymüş, yıllardır alıyoruz yeni fark ettim. İndirim de tam zamanında yetişti, teşekkürler. :) Hem gözüme hem bütçeme hoş gelen kahve bulamıyordum. Alexis Jojoa ve Santa Maria sipariş geçtim. Geishada da gözüm kaldı ama. :D
Lorenz Atraktörü sonsuza kadar devam eden bir fonksiyon, hiçbir zaman birleşmiyor. Kaos teorisi veya kelebek etkisi olarakta biliniyor genelde.
Roasteryi kurmadan önce Eternity model diye babamın verdiği bir eğitim var, orda tanıştığım bir arkadaşım ile aralıklı muhabbet ediyorduk, kahveye çok ilgiliydim. Daha hiç bir plan yokken benim için hazırladığı bir logo oldu ilerde marka açarsam diye, o yüzden anlamı çok büyük :)
Hikayeside kahve bir kaos her hasat, her çekirdek, her fermantasyon birbirinden çok farklı. Her gelen kahveye bembeyaz bir sayfa açıp profilini oturtmaya çalışıyoruz ve daha sonrasında onu consistent bir şekilde devam ettirmeye çalışıyoruz, tüm değişken parametrelere karşı. Ve bu şekilde döngüyü tamamlayıp birleştirmiş oluyoruz fonksiyonu.

#13759 ile katıldım. Geisha’da aklım kalmadı değil ama bu seviye kahvelerin 100/125 g seçenekleri olunca almak bana daha cazip geliyor. Hem sürekli tüketmek istemiyorum hem fiyat daha uygun oluyor.

#13758 nolu siparişimi az önce aldım. İndirim için teşekkürler @William Sadece Alexis Jojoa'nın kavrum tarihi yazmıyor pakette. İlk denemek istediğim çekirdek o. Ne zaman açsam acaba paketi?

Kolombiya Alexis Jojoa-Yıkanmış
Comandante 18 Klik / Cafec Traditional
Nestle Purelife / 93C / 15-240
45-140-240 (İlk ve son döküş swirl) / Bitiş 2.21

Tadım notalarından, sevebileceğim bir kahve olduğunu düşünerek almıştım yanılmadım. 15 Ağustos kavrumluydu bugün ilk kez demledim.

Gerek kuru gerekse bardaktaki kokusu çok kuvvetli ve keyifli.İçmeden önce sürekli koklama isteği uyandırdı, baskın meyve kokuları geliyor. Sıcak halinde limon çok baskın fakat tadım notalarında neden limon çiçeği şeklinde yazıldığını da anladım. Tam limon denemeyecek şekilde parfümsü bir limon var kahvede benim tam olarak niteleyemediğim. Soğudukça limonatayı anımsatıyor. Tatlı bir çekirdek, ben bal da yazardım mesela. Juicy de nokta atışı olmuş :D
Eline sağlık @William . Uzun süre sonra yeni çekirdekleri özlemişim sizin elinizden.

Tin Coffee "Colombia El Indio Natural Caturra"

ÜLKE: Kolombiya
BÖLGE: Planadas, Tolima
ÜRETİCİ: Cofinet
RAKIM: 1500-2100m
VARYETE: Caturra
FERMANTASYON: Natural
Demleme;
Demleyici
: hario v60 seramik
Filtre: hario beyaz
Oran: 14 gram kahve, 240 gram su. (94derecede buzbağı)
Öğütüm: Cmd 22 klik
Metod; 40 gr blooming, Akabinde 30. saniyeden başlayarak 130 gr a kadar tek döküş, 01.00 - 1.30 dakika aralığında 240 gr a tamamladım. 02.00 da bitiriş.

Son zamanlarda içtiğim en keyifli kahvelerden birisi oldu. Çikolata/kakao notalarını çok net şekilde aldım. Gövdeli ve ağız dolduran yapısı ve düşük asiditesi ile soğurken dahi ağızda ekşilik bırakmaması ile oldukça güzel bir deneyimdi. En iyi kısmı her yudum sonrası ağızda uzun süre bıraktığı enteresan tattı, yudumdaki tada benzemekle birlikte bir kaç saniye sonra başka bir kahve içiyor hissi verdi. Şahsi puanım 10/9

Not ; aşağıdaki nota istinaden burada paşlaştım
"Kavurmalar sipariş üzerine William’s Roastery & Tin Coffee işbirliğiyle yapılmaktadır."

Selamlar, umarım iyisinizdir.

Sitenizdeki v60 reçeteleriniz maalesef görüntülenemiyor, tüm gün telefon etmeme rağmen de ulaşamadım.

Bu sebeple Costa Rika Las Lajas ve Colombia La Loma reçetelerinizi öğrenebilir miyim? @William

Teşekkürler.

@William mutfak kısmını açtıktan sonra, İstanbul’a gelmişken uğramamak olmazdı. Menüde de oldukça orijinal kahvaltı seçenekleri mevcut. Ziyaret imkanı olanların “French Toast” u denemelerini, üstüne de bir de kahve içmeleri öneririm :)
Seçkiden denemediğim kahve olan “La Loma- Geisha” ı içtim. Baştan sona parfümsü bir o kadar da tertemiz bir kahveydi.
Dipnot: Fellow server ve Acme bardaklı sunum baştan olumlu bir psikolojik etki yaratıyor olabilir :D

Ekli dosyalar

• IMG_2655.jpeg
    IMG_2655.jpeg
    98.7 KB · Görüntüleme: 49
Geri