• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

William's Roastery

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan clkusu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Nitelikli kahveyle olan serüvenim başlayalı bir sene kadar zaman geçti ama mükemmelliyetçi ve obsesif yapıda olduğumdan hala kendimi acemi olarak görüyorum. Bu yüzden de "şu kavrum sıkıntılı", "bu kahve olmamış" gibi söylemlerde bulunmayı pek istemiyorum. Belki kahvede kusur yoktur da ben demleyememişimdir diye. Ama clever aldıktan sonra daha rahat yorum yapabiliyorum. Bu uzun girişten sonra gelmek istediğim noktaya gelelim artık :)

Brazil Limpo 10 Mayıs kavrumundan sadece isli tatlar alıyorum. Ağızda sigara içmiş gibi bir tat bırakıyor. Renk olarak da kavrum koyu görünüyor. Hoffman ve onyx coffee clever tarifleriyle demledim, ki bu tarifler artık standart kullandığım ve beğendiğim tarifler. Bu tarihli kavrumdan alanlar düşüncelerini paylaşabilirlerse sevinirim.
Merhaba,

Cropsterdan 10 mayıs kavrumuna baktık tekrardan grafikte bir anormallik gözükmüyor 46 saniye develop ediyoruz kahveyi buda %8.8 DTR yapıyor genelde tüm kahvelerimizi bu şekilde kavuruyoruz düşük develop timelı.

Brazilya kahvelerinde nem oranları düşük olduğu için güçlü crack almıyor, bu nedenle chatlar kahvenin üstünde kalıyor siyah bölgeler görüyorsanız tırnadığınızla kazıdığınızda fark edersiniz chaflar soyulur.

1621848318496.png

Limbo için bizim yaptığımız tarifi paylaştık ekte görsel olarak v60 yöntemi ile, bu tarifi denerseniz çok sevinirim su olarak 80ppm su kullanıyoruz. Uludağ premiumu önerebilirim. Denedikten sonra tekrar tecrübenizi paylaşırsanız çok sevinirim :) Eğer hala problem devam ediyorsa yeni kavrumdan 1 paket yollayalım ^.^

Screen Shot 2021-05-24 at 12.29.51.png

Merhaba,

Öncelikle bu kadar detaylı ve ilgili bir dönüş yaptığınız için çok teşekkür ederim. Kahveyi tam kapanmada evdeyken origami ile de denemiştim. O zaman da çok beğenmemiştim, ama tabii degassing için yeteri kadar bekleyememiştim. Şu anda kaldığım yurda geri döndüm, elimde sadece delter ve clever var. Maalesef v60 tarifinizi deneme şansım yok. Ama eğer kahvemle birlikte kavrumhanenize uğrama şansım varsa kahveyi birlikte deneyebilirsek çok memnun olurum. Bir yerde hata yapıyorsam bunu fark etmek için de çok güzel bir fırsat olur. Ayrıca kahvenin bir kusuru yoksa ve nazik teklifinizi gerçekleştirirseniz sebepsiz yere bir paket kahvenizden etmiş olurum sizi. Bunun olmasını hiç istemem ☺️

Merhaba,

Öncelikle bu kadar detaylı ve ilgili bir dönüş yaptığınız için çok teşekkür ederim. Kahveyi tam kapanmada evdeyken origami ile de denemiştim. O zaman da çok beğenmemiştim, ama tabii degassing için yeteri kadar bekleyememiştim. Şu anda kaldığım yurda geri döndüm, elimde sadece delter ve clever var. Maalesef v60 tarifinizi deneme şansım yok. Ama eğer kahvemle birlikte kavrumhanenize uğrama şansım varsa kahveyi birlikte deneyebilirsek çok memnun olurum. Bir yerde hata yapıyorsam bunu fark etmek için de çok güzel bir fırsat olur. Ayrıca kahvenin bir kusuru yoksa ve nazik teklifinizi gerçekleştirirseniz sebepsiz yere bir paket kahvenizden etmiş olurum sizi. Bunun olmasını hiç istemem ☺️
🙏 roasteryimize de kafemizede bekleriz herzaman hangisi size daha yakınsa :) roastery için çalışma saatlerimiz değişiyor yoğunluğumuza göre özelden iletişime geçerseniz benimle denk getirebiliriz :) kafemiz haftaiçi hergün 10:00 ile 20:00 arası açık ^.^

Arkadaşlar, bu arada bugün akşam bir aksilik olmazsa saat 22:00 da siteyi bakıma alıyoruz gece 1:00 a kadar yeni sitemize geçiş yapıyoruz :)
Tüm kahvelerin detaylı künye bilgileri, hasat tarihleri ayına kadar, her kahveye spesifik demleme tariflerininde bulunduğu kahve sayfalarına geçiyoruz ^.^
Bu süre zarfında sipariş alamayacağız bilgisini vermek istedim.

Son olarakta haftaya 2 adet yeni kahvemiz geliyor :)
2020/2021 hasat ethiopialar
Hamosha yıkanmış Cup of excellence 8. si ethiopiada 88.57 puanlı ilk 30 a giren tek yıkanmış kahve gerisi natural ve anaerobik :)
Keramo natural

Bir Türlü Yıldızımızın Barışmadığı Bir Kolombiya
William’s Roastery - Kolombiya El Mirahor Huila - 85 TL (125 gr)

Tam meyvemsi kahvelere özlemimin başladığı noktada satın aldığım bu Kolombiya’dan açıkçası fiyat etiketi ve tadım notları sebebiyle beklentim çok yüksekti. Öğütme ayarları, sıcaklık, demleme yöntemleri (French Press, V60, Hario Switch) derken kahvenin gerçekten iyi bir tat verdiği bir nokta bulamadan kahveyi tükettim. Bu kadar deneme sonrası çok hafif ananas tadı harici pek bir şey alamadım ve açıkçası son zamanların hayal kırıklığı olarak kayda geçti. Tavsiye edemem.

Son düzenleme:
Nuova Simonelli Appia 2

90 Derece 50 PPM Su
16.8 gram @William Roastery Brazil Limpo
Comandante Red Clix 13 Klik

34 gram 30 saniye

Vişne Bey merhabalar, espressoya hoşgeldiniz...

Orta gövdeli, zarif, uzun bir ağızda kalış. Baya kompleks bir asidite.

Son düzenleme:
William instagram storysinde yeni kahveleri profilliyor:
• keramo natural
• hamasho washed
• guetamala el jag..?
Bu haftasonuna yetiştirmeyi planlıyoruz :) bir aksilik olmazsa da gildo neto geçen hafta gümrüğe vardı bu hafta çekmeyi planlıyoruz tekrardan.
İlk denemelerin cuppingini yaptık bizi çok sevindiren sonuçlar çıktı ama denemelere devam :) 1-2 deneme ile bırakılmaz.

Selamlar @William

Paketler zipli ve valfli'ye döndü mü?

Valla ben de. Tedarikçi aynı çekirdek aynı ama kilogram arasında 200 lira fark var. İşine gelen alır mantığının ülkemizde ulaştığı nokta bu demek ki.
Bu konu ile ilgili bir açıklık getirmek istiyorum.
Durumun bizde farkındayız Türkiye'ye gelen kahvelerden bir çok kavurucu alım yapıyor ve fiyatlar arasında farklılık olabiliyor.
Bizim vizyonumuz her zaman son kullanıcı odaklı oldu o yüzde kendimiz sık sık kahve getirmeye çalışıyoruz, sizlere farklı kahveleri deneyimletmek için fakat Türkiye içide çok beğendiğimiz kahveler olunca bünyemizde geçici bir sürede olsa bulundurmak istiyoruz.
Türkiye'den alıpta profil çalışması yapıp istediğimiz sonucu alamadığımız kahvemizde var El Salvador paçalara natural La Monita, hala elimizde çuvalı var ve satışa bile çıkarmadık. Bu durumlarda başımıza gelebiliyor bu örneklede işimize verdiğimiz değerin üstüne basmak istedim.

Son ithalatımız geçen cuma günü ulaştı elimize ondan önceki 2.5 ay önce bir sonraki önümüzdeki ayın sonuna doğru yola çıkıcak. Sürekli değirdiğimiz tüm lotu kontrat ile kapadığımız Brazil Gildo Neto var bunun yanında farklı kahvelerde eklemeye çalışıyoruz önümüzdeki ay sevkiyatta gelicek farklı kahvelerimizde var.

Hiç bir zaman bizim mantığımız işine gelen alır şeklinde olmadı, Bu mantığada girmeyeceğiz kesinlikle.
Burdaki fiyat farkına etki eden en büyük sebeb işimize verdiğimiz değer;
- Kahveler Roasterye ulaşır ulaşmaz kavurma yapmadan tedarikçi notları ile sitemize eklemiyoruz kesinlikle
- Kahveleri kavurduktan sonra cuppinglerini yapıyoruz, sonraki günler farklı profiller deniyoruz, İstediğimiz noktaya geldiği zaman son cuppingi yapıp satışa çıkartıyoruz. Bunun içinde ortalama 16-20kg kadar kahve heba ediyoruz. Maliyeti etkileyen sebelerden biri.
- Kullanılan ekipmanlar, kavurma profili için kullanılan yazılımlar. Bunların hepside kavurma kalitesine doğrudan etki ediyor.
- Şuanki kahveler için spesifik konuşursak Hamasho ve Keramo için 1 hafta tüm organizasyonun dışında ciddi bir mesai ve emek harcanıyor.

Kısa bir şekilde açıklamaya çalıştım çok detaya girmeden. Bunların dışında sormak istediğiniz birşey olursa her zaman burdayım, istediğiniz zaman iletişime geçebilirsiniz :)

Geri