William
Barista
Merhaba,Nitelikli kahveyle olan serüvenim başlayalı bir sene kadar zaman geçti ama mükemmelliyetçi ve obsesif yapıda olduğumdan hala kendimi acemi olarak görüyorum. Bu yüzden de "şu kavrum sıkıntılı", "bu kahve olmamış" gibi söylemlerde bulunmayı pek istemiyorum. Belki kahvede kusur yoktur da ben demleyememişimdir diye. Ama clever aldıktan sonra daha rahat yorum yapabiliyorum. Bu uzun girişten sonra gelmek istediğim noktaya gelelim artık
Brazil Limpo 10 Mayıs kavrumundan sadece isli tatlar alıyorum. Ağızda sigara içmiş gibi bir tat bırakıyor. Renk olarak da kavrum koyu görünüyor. Hoffman ve onyx coffee clever tarifleriyle demledim, ki bu tarifler artık standart kullandığım ve beğendiğim tarifler. Bu tarihli kavrumdan alanlar düşüncelerini paylaşabilirlerse sevinirim.
Cropsterdan 10 mayıs kavrumuna baktık tekrardan grafikte bir anormallik gözükmüyor 46 saniye develop ediyoruz kahveyi buda %8.8 DTR yapıyor genelde tüm kahvelerimizi bu şekilde kavuruyoruz düşük develop timelı.
Brazilya kahvelerinde nem oranları düşük olduğu için güçlü crack almıyor, bu nedenle chatlar kahvenin üstünde kalıyor siyah bölgeler görüyorsanız tırnadığınızla kazıdığınızda fark edersiniz chaflar soyulur.

Limbo için bizim yaptığımız tarifi paylaştık ekte görsel olarak v60 yöntemi ile, bu tarifi denerseniz çok sevinirim su olarak 80ppm su kullanıyoruz. Uludağ premiumu önerebilirim. Denedikten sonra tekrar tecrübenizi paylaşırsanız çok sevinirim