• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Tin Coffee - Online Satışa Açıldı!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan raistlin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Dolar yükselince artık dayanamayıp bi cmd sipariş geçtim
Şu an ben de aynı durumdayım. Siparişi geçmemek için zor duruyorum.
Bu arada 2023 renkleri olan "Racing Green" ve özellikle "Snow White" pek güzel, pek hoş lakin o masif ahşap hissi olmadığı için benlik değil.
@raistlin Togay Bey'e de şahsi fikrini sorayım, gerçi o Red Sonja der ama 🙂 Likit Amber mi, yoksa Virginia ceviz mi?
Ona göre sipariş oluşturacağım.

Şu an ben de aynı durumdayım. Siparişi geçmemek için zor duruyorum.
Bu arada 2023 renkleri olan "Racing Green" ve özellikle "Snow White" pek güzel, pek hoş lakin o masif ahşap hissi olmadığı için benlik değil.
@raistlin Togay Bey'e de şahsi fikrini sorayım, gerçi o Red Sonja der ama 🙂 Likit Amber mi, yoksa Virginia ceviz mi?
Ona göre sipariş oluşturacağım.
İkisi arasında kalırsak ben Virginia Walnut'ı daha çok beğeniyorum, dalgalı ahşap desenleri çıkıyor genelde bu modelde. Liquid Amber daha koyu tonda, çizgileri daha kalın ve dikey çıkıyor genelde. Hangisini beğenirseniz. Liquid Amber son 3 adet var(2 de olabilir), Virginia ise yine son 3-4 adet kadar kalmıştır. Sonraki tur için Virginia alamıyoruz üretimden, bir süre olmayacaktır. Sonrası ise kim bilir.. :)

@raistlin çok teşekkürler. Kargo yetişmese de sıkıntı değil. 🙏 Geç olsun güç olmasın.🙇‍♂️

Arkadaşlar öğütücüm geldi..çok teşekkürler Togay beye.kurulumu yaptım.her ne kadar çok kötü bir çıktı alsamda ayar kısmını oturtunca daha iyi olacağını düşünüyorum.yabancı forumlar vs gördüğüm kadarıyla sayıları dikkate almamak lazımmış.her makinenin sıfır noktası farklıymış.onu bulunca düzelecektir diye düşünüyorum.
Togay bey belki ayar konusunda bilgilendirirse sevinirin.en azından geliştirme ekibinde olduğundan kendisinden daha tecrübelisi yoktur sanırım.

Ekli dosyalar

• 295721A8-3252-4541-91E3-6EA10FCCFD6A.jpeg
    295721A8-3252-4541-91E3-6EA10FCCFD6A.jpeg
    143.3 KB · Görüntüleme: 195
Arkadaşlar öğütücüm geldi..çok teşekkürler Togay beye.kurulumu yaptım.her ne kadar çok kötü bir çıktı alsamda ayar kısmını oturtunca daha iyi olacağını düşünüyorum.yabancı forumlar vs gördüğüm kadarıyla sayıları dikkate almamak lazımmış.her makinenin sıfır noktası farklıymış.onu bulunca düzelecektir diye düşünüyorum.
Togay bey belki ayar konusunda bilgilendirirse sevinirin.en azından geliştirme ekibinde olduğundan kendisinden daha tecrübelisi yoktur sanırım.
Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Ayar kısmındaki sayıları ince ya da kalına gidiş olarak referans alın sadece başlangıçta. Biraz kullanımla beraber seasoning bitecek ve stabilite artacaktır. Kahveniz ve diğer ekipmanlarınızın gerektirdiği biçimde ayarınızı bulacaksınız. Shot hızlı gidiyorsa kademe kademe incelterek tekrar deneyin, tam tersi biçimde çok yavaşsa da öğütümü kalınlaştırarak. Bir anda çok dramatik değişiklikler yapmayın. Gerisi bolca deneme ve yeni öğütücünüze alışma! :)

RWANDA – MUHONDO – ANAEROBIC NATURAL 2022 :love::love::love:

Yaw 1 hafta giremedik siteye iş güç yoğunluktan, sevgili @raistlin patlatmış ortalığı 🥳 Gözümün nuru pink bourbon stok açmışta bitmiş 😅 vay ben nerelere gidem 🥹

Stoğa 10’unda giripte pink bourbon hariç biten yok anladığım. Acaba geçen hafta olan indirim oranları şimdiye göre farklı mıydı?

Merhaba @raistlin bu oro da ayarı tutturamadım :) elimde pahalı çekirdek olunca da üzülüyor insan.
Merak ettiğim bir husus var. Şimdi bu sonsuz ayar deniyor, her bir turda 1 kez metal sesli kısım var, bu sıfır noktası diye biliyorum.peki bu her bu metal sesinden sonra ayar başa mı dönüyor, yoksa bu öğütücüde her turda ayar daha sıkılaşıp gevşeyebiliyor mu?
Her tur farklı bir ayar mı değil mi , umarım anlatabilmişimdir :)

15 sn de 50 ml alıyorsam 18 gramda; büyük sayıya doğru çevirdiğimde yine metal sesi geliyor , ona rağmen ben hep küçük sayıya doğru mu gideyim ?

Stickerleri göndermemişler gücendim doğrusu.

IMG20230318193340.jpg

Son düzenleme:
Merhaba @raistlin bu oro da ayarı tutturamadım :) elimde pahalı çekirdek olunca da üzülüyor insan.
Merak ettiğim bir husus var. Şimdi bu sonsuz ayar deniyor, her bir turda 1 kez metal sesli kısım var, bu sıfır noktası diye biliyorum.peki bu her bu metal sesinden sonra ayar başa mı dönüyor, yoksa bu öğütücüde her turda ayar daha sıkılaşıp gevşeyebiliyor mu?
Her tur farklı bir ayar mı değil mi , umarım anlatabilmişimdir :)

15 sn de 50 ml alıyorsam 18 gramda; büyük sayıya doğru çevirdiğimde yine metal sesi geliyor , ona rağmen ben hep küçük sayıya doğru mu gideyim ?
Tabi @raistlin daha iyi bir cevap verir ama bekleme diye ben sorununu cozmeye calisim. Simdi en kucuge dogru gidince gelen ses 0 noktasi. Oradan yukariya dogru ciktikca bir daha sifir noktasi yok. Eger 15 sn de 50 ml aliyorsan sayilarda kucuge dogru gitmen lazim. Fakat 5 se 1 e cekme. Yarim birim indire indire git ki birden 0 noktasina gelip bicaklara zarar verme. Tahminen 1 yada 1.5 birim ustundesindir diye dusunuyorum su an da.

Sanırım durumu çözdüm.ben muhtemelen öğütücüyü 3-4 tam tur atarak kalın ayarına getirmişim ve içinde bulunduğum misal 4. Turun içinde doğru ayarı bulmaya çalışıyordum :) makineyi en ince ayarına getirip 5-6 seviye üzerine çıkartınca aldığım çıktı daha stabil oldu.100 gr kadar toplam öğüttğm farklı ayarlarda 5 shot aldım bıraktım ısınmasın diye.son shotumda doğru orana yaklaştığımı düşünüyorum.yarın muhtemelen tutturmuş olacağım.

Sanırım durumu çözdüm.ben muhtemelen öğütücüyü 3-4 tam tur atarak kalın ayarına getirmişim ve içinde bulunduğum misal 4. Turun içinde doğru ayarı bulmaya çalışıyordum :) makineyi en ince ayarına getirip 5-6 seviye üzerine çıkartınca aldığım çıktı daha stabil oldu.100 gr kadar toplam öğüttğm farklı ayarlarda 5 shot aldım bıraktım ısınmasın diye.son shotumda doğru orana yaklaştığımı düşünüyorum.yarın muhtemelen tutturmuş olacağım.
Doğru, her turun içinde ayrıca sürtme noktası olmaz. Sürtme noktası birdir, oradan hareketle birkaç kademe kalına(saat yönünün tersine) giderek ilk denemeleri yapar, sonra da ince ayarlamalarla, ufak dokunuşlarla doğru ayarı bulursunuz. :)

fellow ode gen2 gelecek mi togay bey @raistlin

Tin Coffee / Rwanda Muhondo
Timemore C2 Max 17 Klik / TH3
Nestle Purelife / 94C / 15-240
50-150-240 (Son döküş ufak swirl) / Bitiş 2.12

Tin’i uzun zamandır takip ediyordum, William’s tan aldığım çekirdeklerde kendilerinin tedariğini sağladığı ‘’El Mirador’’ gibi çekirdeklerden çok memnun kalmıştım ve kendilerinden de denemek istiyordum bu zamanaymış şansım.
Öncelikle kahve kuru kokuda kendini belli etti, öğütümden sonra yoğun bir vişnemsi kokuyla karşılaştım. Bu koku blooming sonrası kuru meyvelerle karıştı. Bardakta da çok katmanlı bir deneyim sunduğunu düşünüyorum. Sıcakken kirazla başlıyor daha sonra bu kiraz bana göre tatlı sayılabilecek bir yeşil elmaya dönüşüyor. Anaerobik olmasına rağmen hiç yormayan bir kahve lıkır lıkır içilir.
Paket tasarımı konusunda da çok başarılı olduklarını düşünüyorum, şansa mı denk geldi bilmiyorum fakat bu kahveden yeşil elma tadı alınca paketin üstündeki yeşil renkli hoş dizayn daha da ilgimi çekti :D

Geri