Merhaba Arkadaşlar,
3 yeni kahvemiz siteye yüklendi ve satış açıldı. Kısaca bilgi vermem gerekirse:
1) Elkin Guzman - Natural Hydro Honey - Kolombiya:
Olabildiğine deneysel bir lot. Bu lot için espresso heyecanım vardı en başından beri. Epeyce deneyerek hem espresso(öncelik bunda) hem de filtrede çalışacak iyi bir sonuç aldığımıza inanıyorum. Espressoda oldukça viskoz, fakat kompleks, yabanmersini ve şarabımsı tartarik asiditeyi meyvemsilikle birleştiren bir kahve düşünebilirsiniz. Filtre tarafında ise oldukça kuvvetli aromatik, yine derin, fermente tatları hissedebileceğiniz ama damağınızı çok dağlamayacak cinsten bir deneyim düşünün lütfen.
2x200g versiyonu için elimden geleni yaptım fiyatlandırmada. Bu espresso için kullanacak arkadaşlara bir nebze destek olmak amaçlı daha çok. Bu şekilde alıp paylaşım da yapabilirsiniz dilerseniz.
Bu çekirdek özelinde kavurma oldukça maharet istiyor. Çekirdeği ne kadar açık kavurursanız kavurun yapısal özelliğinden dolayı yağlanma görüyorsunuz. Bu sizi şaşırtmasın lütfen. Bu lot özelinde Mzungu esintileri alacaksınız.

Yeşilçam yıldızı olsa Kadir İnanır olurdu, beni en zorlayan kahve de bu oldu seçkide her açıdan. Agresif, huysuz, cins ama çok yakışıklı bir lot bu doğru işlendiğinde. Çok ziyan ettik, azıcık kaldı. Olsun.
2) Finca El Mirador - Anaerobic Honey - Kosta Rika, nam-ı diğer La Eva:
Aromatik yoğun, parfümsü, buram buram vurucu kahve seven dostlar kaçırmasın. Çok özel bir lot ve William kavurmada çok güzel bir iş çıkardı. Profiller üzerine çok fazla çalışıyoruz, çokça ziyan ediyoruz. Bu lot özelinde ben Ikawa'da istediğimi tam anlamıyla aldım ve görevi William'a devrettim. Sourcing benden, sonrasında ise en çok emek onundur. Mükemmel şekilde içimize sinen bir iş oldu.
Yoğun tarçın, kuru meyveler, şampanyamsı fosforik doku, çok kuvvetli aromatik yapı, kırmızı ve mora çalan meyveler. Filtre için düşünün bu kahveyi lütfen. Yeşilçam yıldızı olsa Sadri Alışık olurdu. Serseri, oyunbaz, herkes az miktarda olunca mutlaka sever. Çoğu herkese çekici gelmeyebilir.
3) Volcan Azul - Gesha Anaeronic Natural - Kosta Rika:
Seçkimizin göz bebeği, bizim markamız ve kavurmamızla Avrupa'ya da yelken açan canımız ciğerimiz. Bir Gesha'dan florallik, zarafet, derinlik ve meyvemsilikte ne bekliyorsanız o. Bir de üzerine booster etkisiyle anaerobik natural fermantasyon. Bunu buram buram fermente ve rahatsız edici bir kahve olarak düşünmeyin asla. Çok zarif, çok derin bir kahve. Yeşilçam yıldızı olsa Ediz Hun olurdu, öyle bir kahve. Beyefendi.
Volcan Azul son derece namlı bir çiftlik ve muazzam işleri var. Şu an Spada'da sunulan bir başka lotumuz da buradan. Güzel bir birliktelik çıkardığımıza inanıyorum. Bu lotu sadece Ikawa ile kavuruyoruz.
4) Limited 3'lü Set:
Her kahvemizin 100g versiyonu var. İlk günden beri inandığım bu durum aynı. 100g çoğu kahveyi deneyimlemeye yeter bir miktar espresso söz konusu değilse. Burada da sizler için 3x100 bir set çıkarmak istedim. Fiyatı için de elimden geleni yaptım açıkçası. Volcan Azul elimizde çok az olduğu için günlerce, haftalarca gidebilecek miktarda set çıkartmamız imkansız. Set bitmeye yakın ayrıca bildireceğim.
Kahveleri Çarşamba göndermeye başlayacağız. Bir kısmını önden hazır ediyoruz, bir kısmı Pazartesi akşama.
Umarım seçkiyi beğenirsiniz. Herkese Sevgiler.