• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Tin Coffee - Online Satışa Açıldı!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan raistlin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
@raistlin elimde biraz sidra kalmıştı, siteden kaldırıldığı için demleme tavsiyesine ulaşamadım, yardımcı olabilir misiniz?
google cache üzerinden görülebiliyor hocam.

ÜLKE: Kolombiya
BÖLGE: Huila, Bruselas
ÜRETİCİ: Finca El Diviso
RAKIM: 1850m
VARYETE: Sidra
FERMANTASYON: Anaerobic Natural
KAVURMA MAKİNESİ: PROBAT – PROBATONE 5 / IKAWA – PRO50

Demleme Reçetesi:

Origami Dripper / Flower Dripper:

Tavsiye ettiğimiz dinlenme süresi filtre için minimum 7 gündür.

”Cafec Traditional Filtre / Comandante 21 Klik”

20g Sidra / 93C – 320g 70ppm su(1:16 oran) / Toplam demleme süresi 2:15-30 dakika. Hazır su tavsiyemiz Buzdağı’dır.

Filtrenizi sıcak suyla güzelce ıslatınız, bu aynı zamanda demleyicinizin ısınmasını sağlayacaktır.

60g su ile 30-35 sn ön demlemenin(Kahvenizin yeterince dinlenmememiş olabileceği ilk günlerde bu süreyi biraz uzatabilirsiniz) ardından kalan suyu eşit iki parça halinde, dairesel hareketlerle yavaş tempoda dökün. İlk döküşünüzü süre 50-55 saniyeyi gösterirken bitirmeyi ve ardından 1:15 civarında ikinci döküşe başlamayı hedefleyebilirsiniz. İkinci döküşü bitiriş hedefiniz de 1:30-40 aralığında olmalıdır. Her iki döküşün ardından demleyicinizi bir parça sallayarak kenarlara doğru yükselmiş parçacıkları kahve yatağına tekrar dahil edebilir ve yatağı düzleştirebilirsiniz. Spin hareketini kontrollü bir şiddette yapmanızı öneriyoruz. Saniyesi saniyesine bir hassasiyete ihtiyacınız yok, ancak suyu her aşamada tutarlı ve tekrar edebileceğiniz bir biçimde dökmeye gayret edin.

Bu başlangıç reçetesine göre toplam demlemeniz 2:15 – 3:00 dakika civarında olacaktır.

Selamlar Arkadaşlar,

Kahvelerin reçeteleri, Elkin Guzman espresso dahil, hafta başı sitemize eklenmiş olur. Kahveler size ulaşmadan önce tüm reçetelerin sitede hazır olmasına hep hassasiyet gösteriyoruz.

Limited 3'lü set çok büyük ilgi görüyor, çok fazla tutma şansımız olmayacak bunu, bilgilendirmiş olayım.

Stok durumu ne diye soracaktım 3 lü gidiyormuş.
3lü ile 2x200 volkan alayım diyordum, ayrı ayrı geçerim olmadı.
Yine dıkşın ya. Boş gelmedin festivalden, helal olsun.

Üfff 😋 gelsin bakalım yılın son artizleri 😂 Ediz Hun en merak uyandıran oldu 😁

Merhaba Arkadaşlar,

Comandante Black Friday haftası hoşgeldi. Tüm öğütücülerde %10 indirim sitede uygulanmış durumda. Euro kuru 18 bandından 19 bandına geçiş yaptığı için satış fiyatında değişiklik var haliyle, ama indirimle avantajlı hale geliyor.

İndirim Pazar gece yarısı son bulacak, bu hafta boyunca geçerli ve sınırlı.

Ürün stoğumuzu tazeledik. Çoktandır sunamadığımız American Cherry modelimizi tekrar ürettik, stokta ve satışta.

Copper Mountain isimli yeni bir seçeneğimiz var. Oldukça çekici bir model. Alpine Lagoon ve Sunset gibi exlusive boyalı modellerden ve aynı işlem - boyaya sahip.

Liquid Amber ve Virginia Walnut bulabilmek neredeyse imkansız, o yüzden sadece 3'er adetle sınırlı bu modellerde indirim.

İlaveten:

Aksesuarlarda güzel indirimler uyguladığımıza inanıyorum. İhtiyacı olan varsa: Red Clix, Black Crank, Kılıflar, Wood Care Balm, Polimer Hazneler vb indirimde.

Kulüp yeri ayrı malum. Öğütücülerle beraber istisnasız olarak her birinizin paketine jestler eklenecek. Bu vesileyle küçük hediyeler ulaşacak sizlere. Bilhassa yeni set kahvelerimizden denemeniz için göndereceğiz.

Duyuru ilk olarak sizlerin faydalanması için burada yapılmıştır. Sosyal medya duyurularına buradan sonra geçeceğiz.

Umarım faydası olur.

Herkese Sevgiler.

Son düzenleme:
Her indirimde bir yelteniyorum, Copper Mountain de çok güzel görünüyor gerçekten.
Bakalım bu sefer tutabilecek miyim kendimi :D

İndirim için teşekkürler @raistlin beyciğim.
Ufukta Fellow Ode Gen 2 de görünüyor mu acaba?

Her indirimde bir yelteniyorum, Copper Mountain de çok güzel görünüyor gerçekten.
Bakalım bu sefer tutabilecek miyim kendimi :D

İndirim için teşekkürler @raistlin beyciğim.
Ufukta Fellow Ode Gen 2 de görünüyor mu acaba?

Gen 2 EU versiyonun çıkışı aylar sürecektir daha, öngörülen 2023 Haziran. Gen2 disk setini Gen 1.1 kadar beğenmiyorum ama bu konuda ayrı bir bilgilendirme yapalım Comandante indirimleri bittikten sonra, kaynayıp gitmesin arada. :)

Copper Mountain canlı göründüğünde kendisini çok daha belli eden bir model. Tüm dünyadan önce yine Türkiye'de!

Gen 2 EU versiyonun çıkışı aylar sürecektir daha, öngörülen 2023 Haziran. Gen2 disk setini Gen 1.1 kadar beğenmiyorum ama bu konuda ayrı bir bilgilendirme yapalım Comandante indirimleri bittikten sonra, kaynayıp gitmesin arada. :)

Copper Mountain canlı göründüğünde kendisini çok daha belli eden bir model. Tüm dünyadan önce yine Türkiye'de!

Arada kaynamadan bahsederken, Comandante arasında Fellow Black Friday indirimleri unutuldu galiba :)

Gen 2 disk setinin beğenmediğiniz yönleri neler oldu acaba? Ya da Gen 1.1 de beğendiğiniz neydi? Sırf brew için bir grinder almak niyetindeyim ama Gen 2'yi bekliyorum. Beklememeli miyim? :)

Gen 2 disk setinin beğenmediğiniz yönleri neler oldu acaba? Ya da Gen 1.1 de beğendiğiniz neydi? Sırf brew için bir grinder almak niyetindeyim ama Gen 2'yi bekliyorum. Beklememeli miyim? :)
Gen2 disk seti kahvenin içinden çıkarmak istediğiniz ne varsa evet daha fazla çıkartıyor, ancak her şeyi çok daha fazla yuvarlak biçimde veriyor. Bu denge olarak da adlandırılabilir, ancak Gen 1.1 setin en sevdiğim kısmı nüansları açık seçik çıkarabilmesi, tertemiz fincanlar sunması. Çoğu zaman daha inceye gidebilseydi keşke durumu konuşuluyor bu setle alakalı, fakat 10g kahve demlemeye çalışmıyorsanız bir problem yok burada. Hele ki bu seti nispeten büyük batch'ler(Moccamaster vb ya da full immersion için) ya da 20g civarı pour over'lar için kullanıyorsanız ziyadesiyle memnun kalırsınız. Bizim verim alamadığımız bir kahve hiç olmadı ki muhtemelen lot sayısı olarak bakarsak 300-400 kahveyle uğraşıyoruzdur yıllık. Düz disklerde daha geleneksel olarak bulunabilen setler genellikle dengeye oynayabilir ancak, Eureka setleri için de durum bu şekilde. Gen 1.1'in klariteyi inanılmaz iyi biçimde verebilmesi epey sıradışı yani. En çok bu özelliğini sevdiğim için de vazgeçesim yok. Bununla beraber Gen2 setleri ayrı parça olarak sunacağız, bir aksilik olacağını zannetmiyorum geliş planlamasında ya da maliyetlerde. Kabul edilebilir fiyatlardan gelecektir bunlar, yüzlerce dolardan değil. Dolayısıyla Gen 1.1 ve karşısına 2 koyarak oldukça esnek bir çalışma senaryosu da çıkabilir. Black Friday için bir şeyler planlıyoruz, yerinizde olsam bu şekilde değerlendirirdim. :)

Brew için düşünüyorsan öneririm. Bu hafta ssp mp takmayı planlıyorum.

Merhaba Arkadaşlar,

Tüm siparişleriniz gönderildi. Comandante öğütücü siparişlerinize küçük sürprizler de ekledik. :)

Kahvelerin reçeteleri siteye eklendi. Yol haritası başlangıcı olarak bu reçeteleri kullanabilirsiniz. Ortalama minimum 1 hafta bekleyiş öneriyorum. Tepe performans çoğunlukla 7-10 gün civarlarında başlamış oluyor. Elkin Guzman için temel espresso yönlendirmesini de yaptık reçetelerde. Espresso için birkaç gün daha fazla dinlendirebilirsiniz kahvenizi.

Bu haftayla beraber Limited Set satışını kapatıyoruz. Bu setten sadece son 10 adet daha çıkarabileceğiz.

Herkese Sevgiler.

Merhaba Togay bey, fuarda yeni comandante değirmeni ile ilgili bilgi aldınız mı?Çıkışı tarihi yakın mı, fiyatlandırma nasıl olur?
Tam kampanyadan mk4 alcaktım bu gelişme kafamı karıştırdı.
Merhaba,

Kafanız karışmasın. Şu an Seoul'de gösterilenler Comandante teknolojilerinin geldiği yer ve ilerleyen dönemde sunabileceklerimizin bir ön gösterimi. Planlanan, çıkışı belli bir şey yok.

C40 serimiz tam gaz devam ediyor, edecek de :)

#49845 ile 3. dıkşinyamızı çektik red clixlendik ahşap bakımlarımızı yaptık o_O

Sorunun cevabını biliyorum, ama yine de sorayım:

V60, Makine, Moka Pot, Aeropress, Clever, Türk Kahvesi şeklinde demlemelerim oluyor.

Niji V60 tariflerini red clix le vermiş. 35 click demiş mesela birine, ben 17 olarak öğüttüm. (Hiçbir şeye de benzemedi bu arada, 21-25 aralığı rullaz :) ) Elimde red clix olsaydı, 35 click'te yapsaydım, farklı sonuç alır mıydım sizce?

Yani, özünde, bu durum ve yukarıda saydığım demleme yöntemleri baz alınınca, sizce red clix bir "avantaj" sağlar mı?

Dipnot: Espresso makinem yok. Alasım var, ama alırsam herhalde Comandante'yi bu iş için limitli bir süre kullanırım. Elektrikli bir öğütücü edinirim diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Geri