• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Tin Coffee - Online Satışa Açıldı!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan raistlin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sorunun cevabını biliyorum, ama yine de sorayım:

V60, Makine, Moka Pot, Aeropress, Delter, Türk Kahvesi şeklinde demlemelerim oluyor.

Niji V60 tariflerini red clix le vermiş. 35 click demiş mesela birine, ben 17 olarak öğüttüm. (Hiçbir şeye de benzemedi bu arada, 21-25 aralığı rullaz :) ) Elimde red clix olsaydı, 35 click'te yapsaydım, farklı sonuç alır mıydım sizce?

Yani, özünde, bu durum ve yukarıda saydığım demleme yöntemleri baz alınınca, sizce red clix bir "avantaj" sağlar mı?

Dipnot: Espresso makinem yok. Alasım var, ama alırsam herhalde Comandante'yi bu iş için limitli bir süre kullanırım. Elektrikli bir öğütücü edinirim diye düşünüyorum.
Daha önce red clix kullanan biri olarak özellikle espresso yöntemi demlemelerde faydalı bir aparat. Bu durumda 17,5 kliğe yakalayamamak pour over yöntemi için über bir etki sağlamaz.

O zaman en güzel tarif kendi tarifim deyip sonuca bağlıyorum :D

ya 20-21-22 click arasında bile aman aman bir fark olmuyor. Bugün Ethiopia Bombe'yi 23 click'te çektim, filtre tıkandı. 26 da mı çekmeli diye sorguladım durdum. Ya da incecik çekip tek döküş denemek lazım. Deneye deneye 250 gr. çekirdeği de mundar etme fikri bana göre değil doğrusu.

Tek kaygım red clix'te belki partiküller arası sapma daha tutarlıdır. Bunun cevabını alabilirsem aslında, red clix edinmeyi de netleştirmiş olacağım :)

ya 20-21-22 click arasında bile aman aman bir fark olmuyor. Bugün Ethiopia Bombe'yi 23 click'te çektim, filtre tıkandı. 26 da mı çekmeli diye sorguladım durdum. Ya da incecik çekip tek döküş denemek lazım. Deneye deneye 250 gr. çekirdeği de mundar etme fikri bana göre değil doğrusu.

Tek kaygım red clix'te belki partiküller arası sapma daha tutarlıdır. Bunun cevabını alabilirsem aslında, red clix edinmeyi de netleştirmiş olacağım :)
Başlık pek önerime uymayacak ama naçizane tavsiyem: kullandığınız su, döküş şekliniz vs ile ilgili Niji'yi dürtmeniz iyi olacaktır diye düşünüyorum. Ben de cmd 16-17 klik civarlarındayım genelde ve çok memnunum sonuçtan.

Red clix'le ilgili bireysel deneyimim pek yok ama gördüğüm her inceleme normal ile tek farkının adım sayısındaki artış olduğunu söylüyor. Partikül şekli veya dağılımıyla ilgili hiçbir fark olmaması lazım.

Ben hep red clixli kullanıyorum espresso ağırlıklı kullandığım için, o yüzden konuya büyük oranda hakimim: Partikül dağılımına etkisi yok. Müsterih olunuz. :)
Tıkanma daha çok ajitasyonla ilgili oluyor, yatağı karıştırmadır, çalkalamadır, kenarlardan fazla dökmedir vs. tıkayabiliyor. Çok çok ince öğütmediğiniz ya da aşırı toz üreten çekirdek kullanmadığınız sürece sebepler bunlar oluyor genelde.

Ben hep red clixli kullanıyorum espresso ağırlıklı kullandığım için, o yüzden konuya büyük oranda hakimim: Partikül dağılımına etkisi yok. Müsterih olunuz. :)
Tıkanma daha çok ajitasyonla ilgili oluyor, yatağı karıştırmadır, çalkalamadır, kenarlardan fazla dökmedir vs. tıkayabiliyor. Çok çok ince öğütmediğiniz ya da aşırı toz üreten çekirdek kullanmadığınız sürece sebepler bunlar oluyor genelde.
Yok abi ben o tıkanmaya "Ethiopia kıllığı" diyorum. :) Döküş sayısı azaltmadıkça tıkanmasız zor. Döküşü maks 2'de tutup öğütümü inceltmek çok daha tutarlı bitiş süresi sağlıyor (bence) Onda da sonucu "ne çıkarsa bahtına" biraz. Çilek yazarlar, Trabzon hurması tadı gelir, bilmemne. :)

Sorunun cevabını biliyorum, ama yine de sorayım:

V60, Makine, Moka Pot, Aeropress, Clever, Türk Kahvesi şeklinde demlemelerim oluyor.

Niji V60 tariflerini red clix le vermiş. 35 click demiş mesela birine, ben 17 olarak öğüttüm. (Hiçbir şeye de benzemedi bu arada, 21-25 aralığı rullaz :) ) Elimde red clix olsaydı, 35 click'te yapsaydım, farklı sonuç alır mıydım sizce?

Yani, özünde, bu durum ve yukarıda saydığım demleme yöntemleri baz alınınca, sizce red clix bir "avantaj" sağlar mı?

Dipnot: Espresso makinem yok. Alasım var, ama alırsam herhalde Comandante'yi bu iş için limitli bir süre kullanırım. Elektrikli bir öğütücü edinirim diye düşünüyorum.

Selamlar,

Soru özelinde genel bilgi vermiş olayım yine Red Clix ve öğütmeye dair.

Red Clix sadece ayar hassasiyetinde esneklik sağlar, partikül tutarlılığını değiştirici doğrudan bir etkisi yoktur.

Şöyle düşünün. 500 beygirlik bir aracınız var: Aktarma sistemi(Şanzuman yani) tek başına motor gücünü değiştirebilir mi? Değiştiremez. Gücün hangi viteste, hangi esneklik ve devirle iletebileceğini belirleyebilir ama. :) Red Clix de biraz buna benzer. Ara esneklikleri sağlayabilir. Zaman zaman da belki o yarım klik aralıkta en tatlı olduğuna inandığınız noktayı bulabilirsiniz. Espressoda bu çok daha gerçekçi ve faydalı. Filtre için açıkçası bu noktayı Red Clix ile kusursuz bulma durumlarınız olabilir ama elzem ya da gerekli değildir. Bu amaçla para harcamanızı hiç önermem.

Espresso tarafında da ileride arada kullanırım derseniz o zaman faydalı olur.

Merhaba Arkadaşlar,

Fellow Black Friday indirimi başladı.

Fellow Ode bekleyen arkadaşlarım için %10 indirim kodu: fellowode
Fellow Ode ile birlikte Limited Series bir kahve hediyesi de olacak denemeniz için.

Tüm diğer indirimler doğrudan fiyatlara girilmiş vaziyette. Carter Move Mug, Atmos ve Mighty Carafe'larda indirim var.
EKG stoğumuz yetersiz maalesef, orada bir indirim sunamıyorum.

Herkese Sevgiler.

@raistlin Bu origami filtrelerini getirmeyi düşünüyormusunuz.

Üçlü setin ilk demlemesini El Mirador ile yaptım. Abaca Plus olmadığı için Traditional kullandım, onun dışında sitedeki tarife birebir uymaya çalıştım. Traditional ile demleme 2.15 gibi bitti. 1.32 TDS ve 18.07 EY bir fincan çıktı. Çekirdek epey karakteristik. Kuru kokudan itibaren çok farklı, sitede yazdığı gibi parfümsü ve çok tatlı bir kokusu var. Tadım notlarına bilerek bakmamıştım öncesinden. Benim için inanılmaz yoğun bir kuru incir ile başladı fincan. Çok tanıdık bir şey var ne bu derken aklıma pumpkin spice geldi. Biraz soğumaya başlayınca tarçın epey ön plana çıktı. Soğudukça asidite daha hissedilir hale geldi, bana egzotik meyve asiditesini andıran tatlar aldım. Çözünmeyi arttırma amaçlı bir sonraki demlemede biraz daha ince öğütebilirim sanırım ama bu haliyle de başından sonuna kadar epey keyifli bir fincan oldu. Karakteri mevsime de uygun bana kalırsa, tam bir sonbahar/kış kahvesi.

El Mirador denedim ben de Origami Air - Th1 filtre ikilisiyle. Sitedeki tarife uydum ama ilk döküşte biraz yavaş kaldım diye demleme 2.25 gibi bitti. Demlerken yoğun bir tarçın kokusu hakim yudumlarken de aşırı keyifli. Parfümsü tanımını da sonuna kadar hak ediyor, kahve biteli 15 dakika oldu alıp alıp fincanı kokluyorum muazzam gerçekten bunu yaptığım başka kahve olmamıştı 😋😂

Firma: Tin Coffee
Kahve: Costa Rica-Finca El Mirador
Kavurma Tarihi:15.11.22
Çekirdek Miktarı: 20 gr
Demleme Metodu: Chemex, Blooming sonrası (30 saniye-60mL)- İlk döküş (140 mL)-İkinci Döküş (100mL)
Değirmen ve Öğütüm Ayarı: Comandante- 23 klik
Su Miktarı: 300 mL
Su Markası ve Sıcaklık: Bulak su (pH:8.4) -90
Demleme Süresi: 2.31

Yine üff dedirten bir çekirdek.İlk yudumda bir kış çayı havası olmasına rağmen daha sonraki yudumlarda bence bir cümbüş havası var :) Yoğun tarçın aroması arasında kırmızı meyveler renk katıyor fincana ve tatlı bir geçişle elma-tarçınlı kurabiye hissiyatı bırakıyor.Sonlara doğru fermante tatları daha çok baskın.Emeğinize sağlık.

Benim bir sorum olacak.

3'lü seti almıştım. Kavrumları tahminimce 22 kasım, 2 tanesinin altında baskı çıkmamış. İlk olarak bugün Elkin Guzman'ı demleyeyim dedim. Sitedeki tariften farklı olarak Origami yerine normal Hario V60 kullandım. Kalan şeyler sabit. Herhangi bir ajitasyon falan yapmadım. Belki döküşlerde bir tık geç kalmış olabilirim, demleme 2-2:10 değil de 2:20 gibi bitti ve oldukça acı bir fincan aldım. Değerli ve az olduğu için, deneme tahtasına çevirmeden sorayım istedim: Benim ilacım degassing için biraz daha zaman vermek midir yoksa direkt süreyi kısaltmak mıdır? :)
@raistlin

Geri