• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Tin Coffee - Online Satışa Açıldı!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan raistlin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar, uzun süredir takip ettiğim ürün olan Fellow Aiden'e nihayet kavuşmuş oldum. Bu heyecanımla birlikte ürünü ilk alan olduğum için Aiden hızlı bir şekilde geldi. İlk demlemede bile beni heyecanlandıran bir deneyimle karşılaştım. Bu süreçler için Togay Bey ve ekibine teşekkür ediyorum.

Merhabalar, uzun süredir takip ettiğim ürün olan Fellow Aiden'e nihayet kavuşmuş oldum. Bu heyecanımla birlikte ürünü ilk alan olduğum için Aiden hızlı bir şekilde geldi. İlk demlemede bile beni heyecanlandıran bir deneyimle karşılaştım. Bu süreçler için Togay Bey ve ekibine teşekkür ediyorum.

İlk siparişimiz Mert Bey'inkiydi.

İlk makine de ona ulaştı. Mesajı görünce çok mutlu oldum. Hayırlı olsun, en güzel günlerde kullanmanızı dilerim.

Yakın vakitte diğer arkadaşlarımızın cihazları da ulaşacak, deneyim havuzu oluşur.

Herkese hayırlı olsun. Bende sadece videolarına bakıp iç çekmekle yetiniyorum. Zira fiyat ulaşabileceğim bir noktada değil. ☹️

Teşekkürler @raistlin

Filtre kahve makinelerinde 1x2 (tek kişilik) ve 1x4 (çift kişilik) kağıt filtre seçenekleri var. Aiden'ın küçük porsiyonlar için ürettiği demleyici tek kişilik, bu sebepe 1x2 yani 102 kullanıyor. Wave 205 ise büyük porsiyonlar için ürettiği düz taban demleyici ile kullanılıyor. Bunun da kapasitesi 8 fincan. Fellow minimum 3 fincan için veya 450 ml su ile yapılan demlemelerde büyük demleyiciyi öneriyor.
Cevap için teşekkür ederim. Sorma nedenim kağıt siparişi verirken hangisinden daha fazla sipariş vermeliyim konusunu netleştirmek içindi. Ben genelde tek veya 2 kişilik yapıyorum. Tek olduğunda 20-25/300-450 arası, iki kişilik de ise 40-45/600-750 gibi bir oran kullanıyorum.

Uzun zamandır forumu takip edemiyordum, Aiden siparişini verdikten sonra aklıma düştü, bir göz atayım dedim. Açıkçası fiyat ilk aşamada yüksek gelmişti ama burada sorunun fiyatlama politikası değil de ülkemizdeki koşullar olduğunu artık bildiğim için çok direnemedim. Bir de üstüne burada Togay Bey'in detaylı açıklamasını, elinden gelen yardımı ve kolaylığı sağlamaya çalışması ve en önemlisi de bu forum ile kurduğu samimi ilişkiyi tekrardan gördükten sonra bir kez daha doğru yerden alışveriş yaptığımı anladım.

Aiden için ise oldukça heyecanlıyım. Son dönemde kahve tüketimim oldukça azalmış, artık pour over yapmaya üşenir, espresso ile de çok az ilgilenir olmuştum. Hem bu üşengeçliğime bir çözüm olması, hem de reçetelerin kolayca paylaşılabilecek olması beni ürünü satın almaya iten en önemli etkenler oldu. Alan herkese şimdiden hayırlı olsun.

Selamlar @raistlin, iki etiyopya sipariş etmiştim geçen hafta, elime ulaştı, fakat sitede bulunan detaylı açıklamaları ve demleme reçeteleri kaldırılmış. Bunları paylaşmanız mümkün müdür?
- ETİYOPYA MEGADU - DAWIT / HESTER SYOUM - STATIC CHERRY 96H
- ETİYOPYA TAFERI KELA - DAWIT / HESTER SYOUM - STATIC CHERRY 72H

Teşekkürler

Selamlar @raistlin, iki etiyopya sipariş etmiştim geçen hafta, elime ulaştı, fakat sitede bulunan detaylı açıklamaları ve demleme reçeteleri kaldırılmış. Bunları paylaşmanız mümkün müdür?
- ETİYOPYA MEGADU - DAWIT / HESTER SYOUM - STATIC CHERRY 96H

Teşekkürler
Tabi ki

ETİYOPYA MEGADU - DAWIT / HESTER SYOUM - STATIC CHERRY 96H
15g - 20 klik - TH3 - 95C - Dilediğiniz kuvvete göre 1/15 veya 1/16(önerim bu daha çok)
40g ile bloom, 30. saniyede ana döküşler başlar ve 3 parçada önce 110, sonra 170, sonra 240 grama tamamlanır. Döküşler arası 20 saniyeler hedefleyin kabaca, toplamda 2:20-2:30 aralığını hedefleyin. Spin uygulayabilirsiniz dilerseniz döküş debi ve tekniğinize göre.

15g - 19 klik - TH2 - 94/95C - 1:15 oran
40g ile bloom, 30. saniyede ana döküşler başlar. Totalde iki eşit parça olarak dökün. İkinci döküşe 1:15-20 bandından başlamayı hedefleyin. Spin yapmayın, gerekirse sonda çok nazikçe toparlayın. Ana döküşleri de yavaş tempoyla yaparsınız. TH2 süreyi tıkanma yaşatmadan doğallıkla uzatacaktır. Sonda flow rate düşecek, amaç da bu. Total 2:40 civarını hedeflemelisiniz.

ETİYOPYA TAFERI KELA - DAWIT / HESTER SYOUM - NATURAL ANAEROBIC 96H @KarakurtlardanBarış
15g - 20 klik - ABACA - 96C - 1:16 oran
40g ile bloom, 30. saniyede ana döküşler başlar. Totalde iki eşit parça olarak dökün. Döküşü çok nazik yaparsanız yatak fazla yükselmez ve spine çok da ihtiyacınız olmayacak, yine de tekniğinize göre parçadan sonra nazik spin uygun. İkinci döküşe yine 1:10-1:20 civarında başlarsanız ve 1:30/40 gibi bitirirseniz totalde demlemeniz 2:20/25 olacaktır.

ETİYOPYA MEGADU - DAWIT / HESTER SYOUM - NATURAL ANAERONIC 72H
15g - 20 klik - TRADITIONAL- 95C - 1:16 oran
40g ile bloom, 30. saniyede ana döküşler başlar. Totalde iki eşit parça olarak dökün bu lot için de. Son döküşten sonra kararlı tek bir spin uygun. Döküş parçalarını 140g ve 240g olacak şekilde tamamlayabilirsiniz. İkinci döküşe yine 1:20 civarında başlarsanız ve 1:40 gibi bitirirseniz totalde demlemeniz 2:30 civarında olacaktır.

Selamlarımla.

Son düzenleme:
Bugün kargoya verilmiş benim çocuk, heyecanla beklemeye devam ediyoruz

Merhaba Arkadaşlar,

Tüm Aiden'larınız dün kargolandı. :)

Kargo şubemizin çıkış sıralamasına göre hepinize SMS ulaşacaktır. Dağıtımlarınız da salıya kadar yapılmış olur diye tahmin ediyorum.

Kargo operasyonunu birebirde ben takip etmiyorum, Enes Bey ve Deniz Hanım takip ediyor ofisten. Kendilerinden de direkt bilgi alabilirsiniz.

Herkese şahane hafta sonları.

Columbia set alan arkadaşlar kahveler hakkında ne düşünüyorsunuz, favori reçeteniz var mı? Ben las floresi la lomanın reçetesiyle demlediğimde yüksek asiditeli, aromaların parladığı bir kahve elde ettim ama bugün sitedeki kendi reçetesiyle demleyince zor içtim kahveyi. Çiğ tatlar ve bitişte kötü bir acılık vardı hoşuma gitmedi. 90 ppm su kullandım.

Tabi ki

ETİYOPYA MEGADU - DAWIT / HESTER SYOUM - STATIC CHERRY 96H
15g - 20 klik - TH3 - 95C - Dilediğiniz kuvvete göre 1/15 veya 1/16(önerim bu daha çok)
40g ile bloom, 30. saniyede ana döküşler başlar ve 3 parçada önce 110, sonra 170, sonra 240 grama tamamlanır. Döküşler arası 20 saniyeler hedefleyin kabaca, toplamda 2:20-2:30 aralığını hedefleyin. Spin uygulayabilirsiniz dilerseniz döküş debi ve tekniğinize göre.

15g - 19 klik - TH2 - 94/95C - 1:15 oran
40g ile bloom, 30. saniyede ana döküşler başlar. Totalde iki eşit parça olarak dökün. İkinci döküşe 1:15-20 bandından başlamayı hedefleyin. Spin yapmayın, gerekirse sonda çok nazikçe toparlayın. Ana döküşleri de yavaş tempoyla yaparsınız. TH2 süreyi tıkanma yaşatmadan doğallıkla uzatacaktır. Sonda flow rate düşecek, amaç da bu. Total 2:40 civarını hedeflemelisiniz.

ETİYOPYA TAFERI KELA - DAWIT / HESTER SYOUM - NATURAL ANAEROBIC 96H @KarakurtlardanBarış
15g - 20 klik - ABACA - 96C - 1:16 oran
40g ile bloom, 30. saniyede ana döküşler başlar. Totalde iki eşit parça olarak dökün. Döküşü çok nazik yaparsanız yatak fazla yükselmez ve spine çok da ihtiyacınız olmayacak, yine de tekniğinize göre parçadan sonra nazik spin uygun. İkinci döküşe yine 1:10-1:20 civarında başlarsanız ve 1:30/40 gibi bitirirseniz totalde demlemeniz 2:20/25 olacaktır.

ETİYOPYA MEGADU - DAWIT / HESTER SYOUM - NATURAL ANAERONIC 72H
15g - 20 klik - TRADITIONAL- 95C - 1:16 oran
40g ile bloom, 30. saniyede ana döküşler başlar. Totalde iki eşit parça olarak dökün bu lot için de. Son döküşten sonra kararlı tek bir spin uygun. Döküş parçalarını 140g ve 240g olacak şekilde tamamlayabilirsiniz. İkinci döküşe yine 1:20 civarında başlarsanız ve 1:40 gibi bitirirseniz totalde demlemeniz 2:30 civarında olacaktır.

Selamlarımla.
çok teşekkür ederim. Uygun olduğunuzda Etiyopyaların tadım notlarını da yazar mısınız ? siteden kaldırılacağını düşünmemiştim

:rolleyes: Ödemeniz ekstrenizde PAYTR/TINCOFFEE açıklamasıyla görünecektir. düştük...

Megadu naturel anaerobic, tam olarak tarifteki gibi demledim, hatta demlemenin bitiş süresine kadar da tuttu tarif, birşeyler var gibi kahvede ama arkadan ciddi bir bitterlik geliyor, sanki tüm kahve değil de, öğüttüğüm kısma bir miktar da kavruk ticari bir kahve eklenmiş gibi arkadan ama aromaları baskılayan bir acılık söz konusu. Badem Pınarı gibi oldukça tatlı bir suyla denemiş olmama rağmen maalesef şaşırttı ve üzdü

Megadu naturel anaerobic, tam olarak tarifteki gibi demledim, hatta demlemenin bitiş süresine kadar da tuttu tarif, birşeyler var gibi kahvede ama arkadan ciddi bir bitterlik geliyor, sanki tüm kahve değil de, öğüttüğüm kısma bir miktar da kavruk ticari bir kahve eklenmiş gibi arkadan ama aromaları baskılayan bir acılık söz konusu. Badem Pınarı gibi oldukça tatlı bir suyla denemiş olmama rağmen maalesef şaşırttı ve üzdü
Su olarak tükettiğinizde memnun olsanız bile kahveye girince su başlı başına her reçeteyi yırtıp atabilen bir element. O yüzden bir referansım yok Badem Pınarı için. İmkanınız varsa en azından Buzdağı deneyebilirseniz sevinirim. Ya da reçeteyi elinizdeki suya göre düzenlerseniz de verimli olur.

Ben columbia paketinden aldım. Las flores çok acı bir tat veriyor, zor içtim kahveyi. Wush wush ve la loma acı olmasada çok yavan geldi. Sitedeki parametreleri birebir uyguladım. Bu kahveleri deneyen ve iyi sonuç alan bir reçetesi olan var mı?

Bu Aiden'e çok düşesim var ama şu an başka bir manyaklığa odaklıyım.
Nasipse sonbaharda görüşürüz.

Son düzenleme:
Kolombiya üçlüsünü kendi reçeteleriyle buzdağı su ile demledim her birinden ayrı keyif aldığımı söyleyebilirim, daha iyisi olamaz diyerek yeni bir reçete deneyeme gerek görmedim üçünde de. Son demlemeleri yapmaya kıyamıyorum bekletiyorum.

Geri