Goldviper
Barista
- İsim
- Ahmet
Daha fazla
- İsim
- Ahmet
İki adet Chiroso ve Etiyopya set almıştım. Chiroso’yu sitedeki reçete dahil her türlü demledim, buzdağı, Bolu Abant, Munzur, Pınar vs. 6 farklı su ile denedim, yarışma kahvesi dedik ama koku dışında içilebilir bir forma girmedi, evet gerçekten çok güzel kokuyor kahve fakat içilmiyor, ne tatlılık ne aroma yok damakta, acı bitter bir tat 89-96C arasında su kulanmama rağmen. Benim için hayal kırıklığı hele ki Ombligon dan sonra. Ombligon 10 ise Chiroso 2 puan ancak alır benden, kalanını buzluğa attım.Ben de bu toplu paketten çok verim alamadım açıkçası. Bütün bir paketi bitirmeme rağmen Las Floresten tat olarak kayda değer bir sonuç alamadım. Koku her demelememde güzeldi ona lafım yok ancak kokusuna göre fazla düz bir kahveydi. Laurinas ise fazla yavandı, çay niyetine içtim diyebilirim, hoş kafeini de azmış. Arıtma suyu kullanıyorum sitede bulunan ve bulunmayan muhtelif demleme reçetelerini kullandım. Timemore C3'ün öğütüm profiline yoruyorum artık.
Etiyopyalara gelirsek, kesinlikle chiroso dan daha lezzetli ve içilebilir kahveler ama günlük kahve klasmanında kalıyorlar, çok karakteristik yönleri yok, fakat zevkle tükettim. Ben açıkcası ödenen bedelin karşılığını bu sefer alamadım bu kahvelerden.
Son düzenleme: