• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

TIMEMORE Sculptor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Leylifer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
F tipi ve 220v seçiyoruz sanırım. Türkiye'deki dağıtımın firma üzerinden yönetileceği vs. benzeri not eklediniz mi? Gerek yok sanırım ama emin olmak için soruyorum; renk ve fiş seçimi yaptıktan sonra sanırım ayrıca özel not eklemeye gerek var mı?

Ben ülkemize 078 satılmadığı için 078s almıştım
Renk ve fiş tipi seçiminden sonra not olarak 078 tercih ettiğimi belirttim, belki dikkate alırlar

Yeni gelen mail muhtemelen açıklamaya belirtilen istek doğrultusunda gönderecekler

Anketi doldurun:
Gerekli tüm ayrıntıları olabildiğince doğru bir şekilde doldurun. Hala 064/s'nizi yükseltmek istiyorsanız, onları ekleme zamanı. Model değiştirmek istiyorsanız (örn. 078s'den 078'e, 064s'den 064'e veya tam tersi), lütfen bunu sipariş notunda belirtin, nota göre size öğütücüyü gönderelim.

Yeni güncelleme yayınlamışlar. Türkiye için Ekim Kasım diyor timemore. @NoDRaC espresso inceliğine inemiyor demiş 064s için. Espresso bicaklisi inemiyor enteresan.

Yeni güncelleme yayınlamışlar. Türkiye için Ekim Kasım diyor timemore. @NoDRaC espresso inceliğine inemiyor demiş 064s için. Espresso bicaklisi inemiyor enteresan.
Ufak bir düzeltme yapmak istiyorum bendeki cihaz showroom cihazı tekrar söküp taktığımda 0 ayarında oldukça ince öğüttü. Tim Wendelboe(açık kavrum) kahvesinde shot süresi yaklaşık 90 sn civarı sürdü. 1 ayarında ise shot süresi yaklaşık 30sn civarı. Hassas ayar açısından biraz zorlanabiliriz

Merhabalar,

Timemore Sculptor 078 elektrikli öğütücülerimiz
Siyah ve Beyaz olmak üzere stoklara geldi ve satışa açtık. Aşağıdan inceleyebilirsiniz

Şunu söylemek lazım Kickstarter dan alanların ürünleri halen hazırlanıyor.

Gümrükte çok zorluk yaşayarak ve uzun bekleme süresiyle nihayet çektik. Fiyatlar neden böyle diye çok soracaksınız Türkiye gümrük vergi sistemi çin ürünlerine ugulanan tarifeler v.s çok konu var ama size aynı şeyleri sürekli yazmamak için kısaca en iyi fiyat ile satışa açmaya çalıştığımızı söylemek isteriz. Timemore 1 ürün kadar 1 ürün daha vergi ödediğimiz bu sistemi anlamakta güçlük çekiyor. Kickstartır ürünlerinde zarar edecekler belli ki ama ürünleri sizlere ulaştıracaklar. Türkiye nin istediği paketleme ve test raporlarını hazırlıyorlar 1 modelde biz önden onay aldığımız için kalan 3 modeli hazırlıyorlar.

Bekleyenlere bilgi olarak son notlarımızı paylaşalım

Değirmeni, 11 Ağustos’ta bizzat Gelbura’nın ofisinden aldım. Fiyatı 26.540 tl idi, birkaç defa indirim olabilir mi diye sorduğumda, Yiğit bey’i de arayıp sordular. Bu ürüne bir indirim planlanıyor mu yakında diye, hayır dedi. Birkaç gün önce siteye başka bir ürüne bakmak için girdiğimde fiyatının 25.575 tl yapıldığını gördüm. İşin bin tl’sinde değilim ama bunun doğru bir ticaret anlayışı olduğunu da düşünmüyorum.

Madem Timemore Ağustos indirimleri diye uygulanıyor, aynı ay içerisinde birkaç hafta önce neden daha yüksek fiyattan satın aldık ve neden daha başka bir indirim olmayacak dediniz?
@Globally

Değirmeni, 11 Ağustos’ta bizzat Gelbura’nın ofisinden aldım. Fiyatı 26.540 tl idi, birkaç defa indirim olabilir mi diye sorduğumda, Yiğit bey’i de arayıp sordular. Bu ürüne bir indirim planlanıyor mu yakında diye, hayır dedi. Birkaç gün önce siteye başka bir ürüne bakmak için girdiğimde fiyatının 25.575 tl yapıldığını gördüm. İşin bin tl’sinde değilim ama bunun doğru bir ticaret anlayışı olduğunu da düşünmüyorum.

Madem Timemore Ağustos indirimleri diye uygulanıyor, aynı ay içerisinde birkaç hafta önce neden daha yüksek fiyattan satın aldık ve neden daha başka bir indirim olmayacak dediniz?
@Globally
Merhaba, Döviz bazlı fiyatlarımızda herhangi bir değiliklik yapmadık.
Gelbura fiyatlarımız TL girlen bir yapıda değil tüm fiyatlar döviz bazlı ve kura bağlı. Sizler son nihai olarak TL görmektesiniz.

Son zamanda Kurlarda yaşanan dalgalanmadan kaynaklıdır. Bizim bir indirimimiz olmamıştır.

Yukarı yönlü veya aşağı yönlü kurlar değişmektedir. Fiyat artışları kadar fiyat indirmede olağan olarak gerçekleşmiştir.

Önemli not: döviz kurları piyasaya bağlı değil o günkü bankanın alış kuru ile alakalıdır. Son zamanlarda döviz sert düşüş yaşasada bankalar o fiyattan döviz satmamakta biraz daha üstünden satmaktadır.

Umarız art niyetli olmadığımızı ve sistemi açıklayabilmişizdir 🙂

Merhaba, Döviz bazlı fiyatlarımızda herhangi bir değiliklik yapmadık.
Gelbura fiyatlarımız TL girlen bir yapıda değil tüm fiyatlar döviz bazlı ve kura bağlı. Sizler son nihai olarak TL görmektesiniz.

Son zamanda Kurlarda yaşanan dalgalanmadan kaynaklıdır. Bizim bir indirimimiz olmamıştır.

Yukarı yönlü veya aşağı yönlü kurlar değişmektedir. Fiyat artışları kadar fiyat indirmede olağan olarak gerçekleşmiştir.

Önemli not: döviz kurları piyasaya bağlı değil o günkü bankanın alış kuru ile alakalıdır. Son zamanlarda döviz sert düşüş yaşasada bankalar o fiyattan döviz satmamakta biraz daha üstünden satmaktadır.

Umarız art niyetli olmadığımızı ve sistemi açıklayabilmişizdir 🙂
Açıklamanız için teşekkürler.

Merhaba,

Timemore Sculptor 078 kullanıyorum birkaç gündür fakat öğütüm ile ilgili bir konuda çok tereddütte kaldım. Sanki biraz fazla kalın öğütüyor gibi geldi V60 demleme için.

Şimdi fotoğrafları yükleyeceğim konuyla ilgili uzman arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Timemore Sculptor 078 de 0. kademeye dahi aldığımda, normalde Commandante de öğütmekte olduğum 22 click den baya bi kalın öğütüyor. Bu da doğal olarak V60 da demleme konusunda bana sorun yaratıyor. Suyu damla damla dökmem gerekiyor neredeyse öyle diyeyim. Sculptor 078 kullanıp 5. 6. kademede öğütüm yapanları görüyorum fotoğraflara da ekledim 5. kademe neredeyse Cold Drip gibi oluyor. Anlayamadım kısacası..

Bu arada farklı kahvelerle de denedim sonuç aynı. Sıfır kademesinde bile acayip kalın bir öğütüm yapıyorum.

Benim öğütücümün kalibrasyonunda mı sorun var yoksa bu öğütüm kalınlığı normal mi ?

Ekli dosyalar

• IMG_0550.jpg
    IMG_0550.jpg
    218.5 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG_0549.jpg
    IMG_0549.jpg
    207.2 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG_0548.jpg
    IMG_0548.jpg
    212.9 KB · Görüntüleme: 34
Merhaba,

Timemore Sculptor 078 kullanıyorum birkaç gündür fakat öğütüm ile ilgili bir konuda çok tereddütte kaldım. Sanki biraz fazla kalın öğütüyor gibi geldi V60 demleme için.

Şimdi fotoğrafları yükleyeceğim konuyla ilgili uzman arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Timemore Sculptor 078 de 0. kademeye dahi aldığımda, normalde Commandante de öğütmekte olduğum 22 click den baya bi kalın öğütüyor. Bu da doğal olarak V60 da demleme konusunda bana sorun yaratıyor. Suyu damla damla dökmem gerekiyor neredeyse öyle diyeyim. Sculptor 078 kullanıp 5. 6. kademede öğütüm yapanları görüyorum fotoğraflara da ekledim 5. kademe neredeyse Cold Drip gibi oluyor. Anlayamadım kısacası..

Bu arada farklı kahvelerle de denedim sonuç aynı. Sıfır kademesinde bile acayip kalın bir öğütüm yapıyorum.

Benim öğütücümün kalibrasyonunda mı sorun var yoksa bu öğütüm kalınlığı normal mi ?
Şu an değirmeninizin 0 noktası gerçek 0 noktasından çok uzakta belli ki.

Videoda gözüktüğü gibi pini ayarlayarak 0 noktasını gerçek 0 noktasına yaklaştırarak sorununuzu çözebilirsiniz. Değirmeninizi daha çok hangi aralıkta kullanacaksanız pini ona göre ayarlayabilirsiniz.

Buna gerek olmasının sebebi ise pin nedeniyle ayar mekanizmasının tam tur dönmemesi ve sadece belli aralıklara izin vermesi.

Son düzenleme:
Merhaba,

Normal görünmüyor. Kalibrasyona bakmakta fayda olabilir. 0 noktası.

Geri