• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

TIMEMORE Sculptor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Leylifer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
gümrük vergi ve kargo olmayacağını düşünüp 6000i gömme fikri.
bu kumara girilir mi? hiç olmadı iade olur ama.
off ya. dilemma dilemma.
Şu mesaj üstüne 30$ artmış.
Biri beni gaza getirsin de sipariş geçeyim ben de ya 🤣

Kickstarter tamamlandığında sorulacaktır hocam. 64s ssp takılabilir diye tercih ediliyor, ben 78s aldım
78s güzel alet hayırlı olsun hocam. Güncel durumda yurtdışından 150 euro üstü bireysel alışverişlerde uygulama nasıl oluyor?

78s güzel alet hayırlı olsun hocam. Güncel durumda yurtdışından 150 euro üstü bireysel alışverişlerde uygulama nasıl oluyor?
Normalde sancılı bir süreç hocam, ortalama %100e yakın bir masraf çıkıyor. Ama timemore gümrüğe takılmayacağını söylüyor ısrarla, gümrüğün içinde olduğu söyleniyor. Eğer gümrük işlemine tabi olursa sıkıntı yaşayacağız gibi. Yani bir kaç yolları var aslında bu konuda. Kickstarter bir destek projesi olduğundan ücretsiz hediye gibi gönderip cüzi bir gümrük anlaşması yaparlar. Ya da buradaki distribütörleri olan Globally ile anlaşıp operasyon merkezi kurarlar. En mantıklısı Globally ile anlaşmaları tabii. Süreç şu an belirsiz, 1 ay içerisinde görücez hocam ne olacağını

Normalde sancılı bir süreç hocam, ortalama %100e yakın bir masraf çıkıyor. Ama timemore gümrüğe takılmayacağını söylüyor ısrarla, gümrüğün içinde olduğu söyleniyor. Eğer gümrük işlemine tabi olursa sıkıntı yaşayacağız gibi. Yani bir kaç yolları var aslında bu konuda. Kickstarter bir destek projesi olduğundan ücretsiz hediye gibi gönderip cüzi bir gümrük anlaşması yaparlar. Ya da buradaki distribütörleri olan Globally ile anlaşıp operasyon merkezi kurarlar. En mantıklısı Globally ile anlaşmaları tabii. Süreç şu an belirsiz, 1 ay içerisinde görücez hocam ne olacağını
Gazanız mübarek olsun takipteyiz

78s baya baya iyi. Hayırlı olsun şimdiden alanlara.
64s ve 78s olan modeller espresso odaklı, s siz olanlar filtre odaklı diye açıklama yapmışlar.
İnşallah sorunsuz ulaşır ürünler, güzel bir heyecan olacak süreç :)

150 euro üstünün vergilendirilmesi nasıl oluyor? Benim hatırladığım kadarıyla zaten her siparişte ürünün fiyatı kadar bir vergi alınıyordu, 150 üstü olunca ne olmakta?
150€ üstü ithalat rejimine tabi olarak vergilendiriliyor. Gönderim yapılan kargo şirkete bağlı olmakla birlikte vergilendirme işlemleri için vekaletname, ordino, ardiye vs. ücretler gümrük işlemleri devam eden süreye göre tahsil ediliyor. Kabaca 151€'luk bir ürün için -nakliye masrafları vergiden muaftır- tahminen 4000-5000 tl civarında vergi+masraf ödemek durumda kalabilirsiniz. UPS kargo üzerinden gelen bir ürünüm için 50$ fatura bedeli olmasına karşın gönderiyi kişisel kullanım miktarından fazla olduğu gerekçesi ile gümrük memuru ithalat rejimine göre işlem yapılacaktır diye vekaletname göndermem istendi. Ne kadar itiraz etsem de çözüm bulamadım sonunda UPS gümrük müşavirliğinden bir arkadaş ile tekrar temasa geçip gönderiyi kişisel kullanım olarak yeniden işleme aldık. Müşavir arkadaşın ifadesine göre eğer ithalat işlemlerine tabi olsaydım tahminen 5-6000 civarında bir masrafım olacağını öngörmüştü. İthalata tabi ürünleri getirtirken gümrük memurlarının ve taşıma şirketlerinin insafına kalmış durumdasınız. Amazon gibi sizin adınıza ön vergiyi hesaplayarak ürün bedelinin tamamını alış-veriş sırasında tahsil eden firmalardan alış-veriş yaptığınızda ürün kapınıza kadar ekstra başka bir ödeme yapmadan ulaşır. Ancak kickstarter bu tür bir alış-verişe uygun mu bilmiyorum. Örneğin ithalata giren limitten dolayı vergi hesaplaması çok karmaşık hale geldiğinden Aliexpress'te bir çok satıcı 150€ üstü ürünleri artık ülkemize göndermiyor.

Geri