• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Timemore Grinder

Birkaç gündür C2 ile kahve öğütürken anlam veremediğim bir ses vardı. Dün kahveyi drippera boşaltırken kavanozun arkasına vurmaya başlayınca sesin nerden geldiğini anladım. Kavanozun alt kısmı sallanıyordu. Daha önce bu başlık altında alt kapağın vida şeklinde olduğunu görmüştüm fakat bana dert olacağı hiç aklıma gelmemişti. Kapağı söküp güzelce temizledim ve sert bir şekilde döndürerek yerine oturttum taş gibi olduğunu düşünüyorum ta ki bugün öğütüm esnasında daha kolay yerinden söküldüğünü görünceye kadar... Evde sadece uhu olduğu için şansımı denedim şuan kuruyor. 🤦‍♂️
Geçmiş olsun hocam. Oranın çıkacağı aklımın ucundan geçmezdi . Ben de drippera dökerken tokatlıyorum ama bir sorun yaşamamıştım, biraz daha kibar davranayım bari elimize düşmesin.
Bu arada uhu koku yapmaz umarım haznenin içine koku gelmesi hoş olmayabilir.

Merhabalar tekrar geçen hafta timemore G1 değirmen aldım kafama çok takılıyor değirmendeki rulmanların çıkması normal bişey mi öğütüme herhangi bir etkisi var mı bunun rulamanların sabit olması gerekmiyor mu henüz bi öğütüm yapmadım ama uzun süre kullanımda sıkıntı çıkarabilitesi var gibi üstelik rulmanı nerden bulacağım lütfen yardımcı olabilir misiniz Gelburadan aldım değişim istedim Yiğit bey yardımcı olacaklarını söylediler sağolsunlar tekrar böyle bir problemle karşılaşır mıyım? (İlk değirmenim oldu hariodan sonra böyle bişey beklemiyodum aslında video atıyorum kusura bakmayın şangır şungur dağılıyor rulmanlar hiç tutmuyo ya sinir oldum gerçekten yardımcı olursanız çok sevinirim)

Merhabalar tekrar geçen hafta timemore G1 değirmen aldım kafama çok takılıyor değirmendeki rulmanların çıkması normal bişey mi öğütüme herhangi bir etkisi var mı bunun rulamanların sabit olması gerekmiyor mu henüz bi öğütüm yapmadım ama uzun süre kullanımda sıkıntı çıkarabilitesi var gibi üstelik rulmanı nerden bulacağım lütfen yardımcı olabilir misiniz Gelburadan aldım değişim istedim Yiğit bey yardımcı olacaklarını söylediler sağolsunlar tekrar böyle bir problemle karşılaşır mıyım? (İlk değirmenim oldu hariodan sonra böyle bişey beklemiyodum aslında video atıyorum kusura bakmayın şangır şungur dağılıyor rulmanlar hiç tutmuyo ya sinir oldum gerçekten yardımcı olursanız çok sevinirim)

Bariz rulman yuvalara gevşek oturuyor ürün hatalı gibi. Bende c2 var arada mili çıkarırken çıkabiliyor ama ters çevirdiğinizde direkt düşmesi normal değil. Değişimden sonra böyle bir şey olacağını sanmıyorum.

merhabalar G1 değirmen aldım bugün elime ulaştı ilk defa kullanıyorum söküp takınca rulmanlar çıkıyor bu normal bişey mi oturttum yerine takmaya çalıştım biraz bastırmak mı gerekiyor oturtmak için ayar vidasını döndürürken boşta çevirince ses çıkıyor ama bu ses normal mi tam otumamış olabilir mi milden çıkıyor rulmanlar bu normal bişey mi ne yapmam gerekir yardımcı olabilir misiniz?
Merhaba,
Telefonda görüştüğümüz gibi garanti kapsamında değişim sağlanacaktır.

Geçmiş olsun hocam. Oranın çıkacağı aklımın ucundan geçmezdi . Ben de drippera dökerken tokatlıyorum ama bir sorun yaşamamıştım, biraz daha kibar davranayım bari elimize düşmesin.
Bu arada uhu koku yapmaz umarım haznenin içine koku gelmesi hoş olmayabilir.
Teşekkür ederim, çok dikkatli kullanmama rağmen böyle bir durum olması can sıkıcı oldu. Dediğiniz gibi bende dökerken daha hassas davranacağım. Uhu sürecek alan çok kısıtlı ve alt kapağı kavanoza takarken iç hazneye taşmaması için mümkün olduğunca az sürdüm koku yok şuan için. Uzun vadede tekrar çıkacaktır diye düşünüyorum, metal yapıştırıcıları var onlardan temin edip tamamen çözmek gerek eskaza öğütüm sırasında düşer hasar alırsa tekrar takmak mümkün olmayabilir.

Selamlar değirmenin sıfır noktasında böyle durması normal mi? Clicklerde yarım click atlıyor çevirince böyle bişey olması normal midir?

Ekli dosyalar

• 388A673B-CDAD-4F66-A789-99D19804806C.jpeg
    388A673B-CDAD-4F66-A789-99D19804806C.jpeg
    52.6 KB · Görüntüleme: 86
Ağustos ayı alımından kalma 7.7 gram Ruanda-Gishamwana kahvesini daha demin Türk Kahvesi olarak öğüttüm. Yıkanmış bir Ruanda. Kesinlikle sert bir çekirdek değil,çoğu çekirdekte bu süreleri alıyorum. 7.7 gram kahveden 7.4 gram çıktı aldım ve öğütüm 45 dakika sürdü. Evet,45 dakika. 7 gram kahveyi 8 klikte 45 dakikada öğüttüm. 40.dakikada 9.kliğe geçtim. 42.dakikada da 10.kliğe geçtim. Öğütüm bitince söktüm değirmeni,burr çok ısınmıştı. Neden böyle oluyor anlamlandıramıyorum. 8 klik bitmiyor,10 klik ise çok kalın geliyor gözüme. 9 klik te aynı şekilde uzun sürüyor. Türk Kahvesi yapmayacağım bundan sonra çözüm bulamazsam.

Fincandaki sonucu da yazayım. Çekirdekler gözüme açık gibi geldi sanki. Tabi bana yaşattıkları acı deneyimleri de unutmuyorum. Öğütürken ve pişerken sanki klasik bir meyvesuyumsu çekirdek hissiyatı verdi,sıcakken ve orta sıcaklıkta ise çok acı ve acıyla karışık hafif ekşimsiydi. Asidite fazlaca vardı sanırım. İyice soğuyunca acılık azaldı ama telveye ulaştım. 45 dakikalık öğütümün karşılığını alamadım yani.

Siz Türk Kahvesi için hangi kalınlığı kullanıyorsunuz,kaç dakika sürüyor?

Öğüttüğüm çekirdek bu.
20201227_134740.jpg

Ağustos ayı alımından kalma 7.7 gram Ruanda-Gishamwana kahvesini daha demin Türk Kahvesi olarak öğüttüm. Yıkanmış bir Ruanda. Kesinlikle sert bir çekirdek değil,çoğu çekirdekte bu süreleri alıyorum. 7.7 gram kahveden 7.4 gram çıktı aldım ve öğütüm 45 dakika sürdü. Evet,45 dakika. 7 gram kahveyi 8 klikte 45 dakikada öğüttüm. 40.dakikada 9.kliğe geçtim. 42.dakikada da 10.kliğe geçtim. Öğütüm bitince söktüm değirmeni,burr çok ısınmıştı. Neden böyle oluyor anlamlandıramıyorum. 8 klik bitmiyor,10 klik ise çok kalın geliyor gözüme. 9 klik te aynı şekilde uzun sürüyor. Türk Kahvesi yapmayacağım bundan sonra çözüm bulamazsam.

Fincandaki sonucu da yazayım. Çekirdekler gözüme açık gibi geldi sanki. Tabi bana yaşattıkları acı deneyimleri de unutmuyorum. Öğütürken ve pişerken sanki klasik bir meyvesuyumsu çekirdek hissiyatı verdi,sıcakken ve orta sıcaklıkta ise çok acı ve acıyla karışık hafif ekşimsiydi. Asidite fazlaca vardı sanırım. İyice soğuyunca acılık azaldı ama telveye ulaştım. 45 dakikalık öğütümün karşılığını alamadım yani.

Öğüttüğüm çekirdek bu.
Ekli dosyayı görüntüle 7458
Hocam 45 dakika nasıl öğüttünüz, sabrınıza hayran kaldım

Gerçekten eziyet oluyor bırakın türk kahvesini, kompresso için kullanırken bile bir öğütüm 10 dakikayı buluyor. Sırf bu yüzden kompresso kullanasım gelmiyor. 15 dk öğütüyorsunuz çıktı 22gr :D . Türk kahvesi öğütebilen değirmene geçesim gelmiyor değil. 2 dakikaya falan da razıyım ancak böyle olmuyor.

Zamanında dedim.Öğütmüyor dedim gayet net şekilde.Yok öyleydi böyleydi yavaşmiş ogutuyormuş.Şimdi yeni modeller çıkınca o arkadaşlar da kabul etti tabi.Bu değirmen espressoya inmiyor zorlamanin anlamı yok.

Öğüttüğüm çekirdek bu.
Ekli dosyayı görüntüle 7458
Ben 7 klikte max 3 dakkada çekmiş oluyorm. Bu 40 dakika olayını daha öncede duymuştum çok enteresan.

ben nanos ile 8 klikte totalde 2 dk yi gectigimi hatirlamiyorum en sert cekirdek belki 3 dk surmustur bence bir sorun var burrlarin yapisi bozuk olabilir ya da simetrik olmayabilir 45 dk surmemeli

Burrda gözle görülür bir sıkıntı yok. Bu değirmenler tutarlı değil bence. Belki @Globally Yiğit Bey birden fazla değirmenle test yapıp bizi aydınlatabilir.
olabilir mesela benim degirmeninde sabit burrunu sokemiyorum ne kadar denediysem nafile sanki kaynak yapmislar, kimi degirmende rulman sorunu kimi degirmende taban cikma sorunu markanin degerini dusuruyor benim gozumde

Şans işi galiba. Bendeki Slim'de TK 1 kez çektim, uzun sürdü (7 gr yaklaşık 4 dk).
Kompresso için dayanılmaz değildi ama yine de SlimS'e geçtim.

Slim'de 8 klik ile SlimS'te 14 klik kalınlığı hemen hemen aynı.
Slim - 8 klik - 7 gr = 1 dk 10 s
SlimS - 14.. - 7 gr = 0 dk 37 s

12 gr: Slim yaklaşık 2,5 dk'da öğütürken SlimS'te süre 1 dk 20 s civarı.

Geri