• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Timemore Grinder

zamanında söyledik hep bunları c serisi TK öğütemiyor dedik. süre önemli değil kolu şu kadar tur çevirdim gayet de öğüyor dendi.

Sabit Burr'u sökmek uzak durulması gereken bir yol bence.
celik burr bulunuyor yedek olarak v60 demlemelerde digeri cok toz cikariyor ve filtreyi tikiyor degistirip denemek istedim ama nafile beceremedim

Şu an ölçtüm 1 dakika 23 saniye 7 klik Gerba Natural 7 gr. video da çektim. Yalnız şöyle birşey var, benim c2 nin altı farklı forumda gördüğüm arkadaşlardan

Çekirdekler ön kırıcı tarafından kırılamıyor. Orda takla atıp duruyorlar. Sonlara doğu french press ayarına geliyorlar ama bu sefer çıkış kesicilerine giremiyorlar.
Çift öğütümle süre kısaltılabilir o zaman.

Çift öğütüm olmaz.Burada sorun ilk çekirdeklerin ilk kırılma noktasinda kirilip devam edememesi bu yüzden devamindaki çekirdekler de haliyle ilk kirilmaya bile giremiyor.Sonuc olarak bir şeyi etkilemez çift öğütüm.Yeni slim plus modelinde biçagin düz kısmına basamak (chamfer) yapılmış.Levent abi bahsediyor bundan

@cooper52 değirmenin ayar kısmı bu şekilde. Pirinç plaka ile ufak yuvarlak duvar arasında bir tutarsızlık var gibi ama bunun nedeni burr sistemi yüzünden değil,ufak duvarın biraz açısız yerleştirilmiş olması yüzünden.Screenshot_20201227-193137_Gallery.jpg

Burrda gözle görülür bir sıkıntı yok. Bu değirmenler tutarlı değil bence. Belki @Globally Yiğit Bey birden fazla değirmenle test yapıp bizi aydınlatabilir.

Merhaba,

C2 timemore en baz modeli, Bu değirmende öğütüm yaparken 10 klik altında her çekirdek istenilen sonucu vermez.
Bizim denemelerimizde 7-8 farklı çekirdek ile deneme yapılmıştır.
8-9 kliklerde öğütüm yaptık süreler 1,30-3,0 dk arasındaydı
Ara sıra büyük tanecikli çekirdeklerde öğütüm 10 klik üstünde başladı.

45 dk gibi bir süre ütopik ve aslında öğütümün başlamadığı bir ayarda öğütüm denemeye çalışmışsınız. çekirdeklerin girecek bir aralık bulması ve doğru açı yakalaması baya bir zaman alır.

2. ihtimal C2'nizin kalibrasyonunda bir sorun olabilir. Biz tamda burada devreye giriyoruz. Türkiye Yetkili satıcısı olmak demek sadece bir yazı ile değil fiilen olaya müdahale etmek ve çözmek. (y)

Resimlerden Burr aralıkları var gibi geldi bize geri gönderebilirseniz servisimiz inceleyecektir.

Timemore Öğütücü kategorisinde 11 farklı el değirmeni mevcut.

Hem Türk kahvesi, Espresso hem de Pour over demlemeleri için en uygun başlangıç seviyesi PLUS modellerini tercih edebilirsiniz.

Merhaba,

C2 timemore en baz modeli, Bu değirmende öğütüm yaparken 10 klik altında her çekirdek istenilen sonucu vermez.
Bizim denemelerimizde 7-8 farklı çekirdek ile deneme yapılmıştır.
8-9 kliklerde öğütüm yaptık süreler 1,30-3,0 dk arasındaydı
Ara sıra büyük tanecikli çekirdeklerde öğütüm 10 klik üstünde başladı.

45 dk gibi bir süre ütopik ve aslında öğütümün başlamadığı bir ayarda öğütüm denemeye çalışmışsınız. çekirdeklerin girecek bir aralık bulması ve doğru açı yakalaması baya bir zaman alır.

2. ihtimal C2'nizin kalibrasyonunda bir sorun olabilir. Biz tamda burada devreye giriyoruz. Türkiye Yetkili satıcısı olmak demek sadece bir yazı ile değil fiilen olaya müdahale etmek ve çözmek. (y)

Resimlerden Burr aralıkları var gibi geldi bize geri gönderebilirseniz servisimiz inceleyecektir.

Timemore Öğütücü kategorisinde 11 farklı el değirmeni mevcut.

Hem Türk kahvesi, Espresso hem de Pour over demlemeleri için en uygun başlangıç seviyesi PLUS modellerini tercih edebilirsiniz.
Dönütünüz için teşekkürler öncelikle.

45 dakika sürmesinin sebebi büyük bir ihtimalle çekirdeklerin bıçaklara girememesi. Ama burada asıl sorun bazı kullanıcılar 8 klikte öğütebilirken ben 9-10 klikte dahi öğütemiyorum.

Kontrol edilmesi amacıyla değirmeni size göndermeyi çok isterdim ama malesef Çin'den getirtmiştim.

Haklısınız,C2 değirmenimden yüksek bir TK performansı beklemem yanlış olur ama siz de dahil çoğu kullanıcı en azından ortalama-ortalama üstü bir performansla TK öğütebiliyor. Benim değirmenimin öğütememesi üzücü. Üstelik Bu değirmenle çektiğim ilk kahve TK ayarındaydı,onda da aynı sorunu yaşayıp bayağı korkmuştum hatta.

tm.jpg
Timemore c2 bugün elime ulaştı, içini açıp baktığımda kesicinin altındaki pirinç tabakasında böyle izler var.
Bir sorun olur mu veya kullandıkça kesiciye bir zarar verir mi?
Edit : Elimle dokunmadım peçeteyle tuttum.

Geri