• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Timemore Grinder

Merhaba Yiğit bey,

Şu an Timemore Chestnut C2, Slim ve Nano modellerini satıyorsunuz.
Önümüzdeki aylarda gelmesi kesin olan modelleri "model ismi" olarak yazabilirseniz memnun olurum, okuduğum mesajlardan nelerin geleceğini ne yazık ki ben anlayamadım. Ona göre modelleri araştırarak arkadaşlarıma beklemelerini yada şu anki modellerden birini tercih etmelerini önereceğim.
Önemli bir markayı ülkemize getirdiğiniz içinde ayrıca teşekkürler.
Selamlar,

Gelecek öğütücü modelleri

G1
G1S
NANO S
SLIM S

Bu noktada C2 için bu burr takımı uyumsuz. Timemore C2 S versiyonunu çinde satıyor C2 için çıkarılan Tİtanyum dişli sadece çin pazarı için üretilmiş ve avrupa için sertifikalar yok bundan dolayı ihraç edemiyorlar bizde getiremiyoruz :(
Slim modeli için Italian Titanium Burr satışı olacak mı? Şuanki slime alıp takmak için yani

Merhaba,

Genel karşılaştırmalarda ve testlerde Timemore değirmenlerin türk kahvesi ve espresso öğütemediği yazılıyor çiziliyor. Bu konuya bir açıklık getirmek lazım.

Timemore normal dişliye sahip modeller espresso ve türk kahvesi öğütebiliyor bunu hem bizim yaptığımız testlerde hemde uzun süre kullanan arkadaşlara sorduk ve yıllardır kullandıklarını ilettiler.

Genel olarak böyle bir algı oluşturulmaya çalışıldığını farkettik.

Timemore grinder en base giriş seviyesi modeli C2 modeli özelinde Timemore Şanghay ' a bile sorduk 10-14 klik öneriyorlar.

öğütücünün 8-9-10 dan öğütüme başlaması demek tk veya espresso öğütmüyor anlamına gelmiyor. Dişli arası 0-10 klikten arası öğütememesi Tk ve Espresso öğütmüyor demek de değil. 10 klik'te öğütüm başlıyorsa kahve çekirdeğini iki dişli arasına girdiği ilk aralık anlamında bu klikte öğütmeye başlıyor. 10 klikteki dişli arası açıklık diğer markaların açıklığından farklı.

Diğer bir konu öğütüm süreleri. Evet Türk kahvesi ve Espresso için süreler uzuyor. Ama diğer kahve çeşitlerinde bu süreler çok hızlı gerçekleşiyor.
Çekirdeğe göre de bu süreler değişiyor bugün @teyyaredenkahve ile test ettik Timemore Slim modelinde 9 klik denedik, bizde 3,30 dk sürdü. Levent Bey'de 8 klikte öğütüm denedi 40sn. (bu fark Çekirdeklerimizin farklı olmasından dolayı)

Slim modeli c2 ye göre daha hızlı ve daha konforlu bunu hem biz hem kullanıcılara sorduk geri dönüşler bu şekilde.

Gelelim İtalyan Titanium Burr konseptli modellere Daha hızlı ve daha iyi Espresso ve Türk kahvesi isteyenler için. Timemore'da seçenekler çok herkesin zevkine göre renk ve ahşap modeller mevcut. Çok değil 1-2 ay içinde hepsi gelecektir.
Ekli dosyayı görüntüle 3609
Daha hızlı ve daha ince TK ve Espresso isteyen kullanıcılara S versiyonları tercih etmeli.
Timemore bu noktada da çözüm üreten model sayısı fazla olan bir marka.
örneğin Slim S modelinde made in italy burr ile geliyor. Fiyat olarak normal modelden 100-150tl civarında fark olacak ( kur çok oynamadığı bu seviyede kaldığı sürece) Öğütüm süreleri daha kısalacak ve daha ince öğütümler yapacaktır.
Tercihleriniz arasına mutlaka Slim S, Nano S, G1S olmalı.

Demek istediğimiz şu C2 alıp 2000tl değirmen beklentisine girmemek lazım üst modelleri tercih edebilirsiniz.

Ayrıca Bu Titanyum Burr yedek parça olarak satışa açılacaktır.

Bu noktada C2 için bu burr takımı uyumsuz. Timemore C2 S versiyonunu çinde satıyor C2 için çıkarılan Tİtanyum dişli sadece çin pazarı için üretilmiş ve avrupa için sertifikalar yok bundan dolayı ihraç edemiyorlar bizde getiremiyoruz :(. İlerde bu problemi çözerseler tabiki getirebiliriz.

Bu konuyu @teyyaredenkahve ile detaylı sorguladık Timemore değirmenler 8-9-10 klikten başlayarak Türk Kahvesi ve Espresso öğütüyor. Sadece süre uzun

Bizim testimiz
Çekirdek : Coffee Department Pedra Azul
Değirmen : Timemore Slim
Klik: 9
10 gr
süre : 3,30 dk

Ekli dosyayı görüntüle 3610Ekli dosyayı görüntüle 3611

Levent Beyin Öğütümü
Değirmen : Timemore Slim
Klik: 8
9 gram
süre: 36 sn.
Ekli dosyayı görüntüle 3612Ekli dosyayı görüntüle 3613

Bonus : Ticari tip Lelit Mara X ile yukarıda öğütülen kahvenin espresso akışı:

Ticari olmayan makinelerde çıkış bile göremeyebilirsiniz.

Bende timemore nano var. Şu ana kadar Türk kahvesi ve esporesso seviyesi öğütümlerde hiç sorun yaşamadım. Süre olarak da hangi çekirdek olursa olsun çok kısa sürelerde öğüttüm. Sizin denemelerinizden ve forumdaki yazılanlardan gördüğüm kadarıyla timemore öğtücüler arasında bir tutarsızlık var ve bu tutarsızlık epey büyük. Levent bey ile aynı çekirdekleri öğütürseniz bu daha net anlaşılır bence.

Bende timemore nano var. Şu ana kadar Türk kahvesi ve esporesso seviyesi öğütümlerde hiç sorun yaşamadım. Süre olarak da hangi çekirdek olursa olsun çok kısa sürelerde öğüttüm. Sizin denemelerinizden ve forumdaki yazılanlardan gördüğüm kadarıyla timemore öğtücüler arasında bir tutarsızlık var ve bu tutarsızlık epey büyük. Levent bey ile aynı çekirdekleri öğütürseniz bu daha net anlaşılır bence.
Buna ek olarak öğütücünün nereden alındığı da yazılabilir. Aliexpressten, hangi satıcıdan vs.

Ben Timemore Nano’mu Ankara Hound Coffee’den Ocak ayında satın aldım. İstisnasız her öğütüm ayarında basit, hızlı ve zahmetsiz öğütebiliyorum.
Ben de aynı yerden Murat bey sayesinde aldım :).

Bir ara birinin ikinci el satış konusunda hiç koyu kavrulmuş kahve öğütmediğini söylediğini görmüştüm. Koyu kavrulmuş kahve zarar mı veriyor değirmene veya kokusu daha yoğun mu kalıyor? Taft kahve almak istiyorum da.

Bir ara birinin ikinci el satış konusunda hiç koyu kavrulmuş kahve öğütmediğini söylediğini görmüştüm. Koyu kavrulmuş kahve zarar mı veriyor değirmene veya kokusu daha yoğun mu kalıyor? Taft kahve almak istiyorum da.

Taft kahve öyle aman aman koyu kavrulmuş kahve değildir. Orada bahsedilen büyük ihtimalle Starbucks yanık cekirdek kahveleri olabilir

Ben yazmıştım sanırım :)

Koyu kavrulmuş kahve zarar vermiyor ama koyu kavrulan kahvelerde (italyan, fransız kavrum gibi) çekirdeklerde yağ tabakası belirgin oluyor ve sürekli kullanımda, hele de hemen temizlenmezse koku oluşumu olabilir.

Ben Timemore Chestnut Slim'i ocak ayında Aliexpress Jaffee Coffee Store'dan aldım. Öğütüm kalitesinden çok memnunum ama türk kahvesi için kullandığım 6-7 clickte süre 4 dakikayı buluyor.

Kaç gram 4dk sürüyor? Genelde Slim ile 7.5 gramı 8 klik ile öğütüyorum ve 30sn -1 dk arasında rahat öğütüyor..

Herkese selam. Timemore değirmenimin burr kısmının pirinç plakaya temas ettiği kısım nokta halinde siyah bir madde oluşturuyor,ne olduğunu çözemedim. Uzun zamandan beri var,her temizlemede siliyorum,geçiyor ama aynı yerden yine oluşuyor. Ne olduğunu bilen var mıdır?
20200924_184319.jpg20200924_184430.jpg20200924_184435.jpg

Herkese selam. Timemore değirmenimin burr kısmının pirinç plakaya temas ettiği kısım nokta halinde siyah bir madde oluşturuyor,ne olduğunu çözemedim. Uzun zamandan beri var,her temizlemede siliyorum,geçiyor ama aynı yerden yine oluşuyor. Ne olduğunu bilen var mıdır?
Ekli dosyayı görüntüle 4729Ekli dosyayı görüntüle 4730Ekli dosyayı görüntüle 4731
Bende merak ediyorum benim değirmendede aynısı oluyor @Globally belki aydınlatır bizi bu konuda :)

@elbatin bakır alaşımlarda oksidasyona neden olur.Yuzeyel oksidasyon olmuş ilerlemedigi surece sorun olmaz.Sadece temas ettigi noktada olmuş yani aşagilara inmesi pek mumkun degil diye dusunuyorum.
o plaka bakır mı? Ben pirinç sanıyordum. Burr alaşım olsa bile paslanmaz ve yüksek oranı çelik değil mi?
edit:Gerçi pirinç çok geniş bir kavrammış. Bakır da,kalay da,çinko da olsa bu bıçak paslanmaz çelik değil mi?

Son düzenleme:
o plaka bakır mı? Ben pirinç sanıyordum. Burr alaşım olsa bile paslanmaz ve yüksek oranı çelik değil mi?
edit:Gerçi pirinç çok geniş bir kavrammış. Bakır da,kalay da,çinko da olsa bu bıçak paslanmaz çelik değil mi?
Paslanmaz çelik okside olur.Çelik okside olur.Okside olmayan tek şey degerli alaşim altin platin paladyum alaşimlari.Onun dişindakiler okside olur ama yuzeyel kalır.Bu yuzeydeki tabakada aşagilara inmesini engeller.Önemli bir durum degil sen temizlersin o yine oluşur.

Siyah lekenin ne olduğunu bilmiyorum ama siz de fark etmişsinizdir bu leke silince çıkıyor. Yaklaşık 1 senedir kullanıyorum ve bu leke bir sorun yaratmadı.

Geri