• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Timemore Grinder

173518FB-1BFA-459E-8AE0-52F99BD53BDC.jpegdoğru yere mi paylaştım bilmiyorum ama editörler değiştirebilir.
az önce kahve öğütürken çevirme kolunu yere düşürmem sonucu topuz bu şekilde ayrıldı. herhangi bi çatlak kırık yok. bu parçayı yapıştırıcıyla presslemişler gibi geldi bana. daha önce başına gelmişler veya bilenler yardımcı olursa sevinirim. ben bu iki parçayı nasıl birleştiririm. aradaki yapıştırıcıyı temizleyip 502 ile yapıştırmayı düşündüm ama daha faydalı bilgisi olanların fikrini almak istiyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 2961doğru yere mi paylaştım bilmiyorum ama editörler değiştirebilir.
az önce kahve öğütürken çevirme kolunu yere düşürmem sonucu topuz bu şekilde ayrıldı. herhangi bi çatlak kırık yok. bu parçayı yapıştırıcıyla presslemişler gibi geldi bana. daha önce başına gelmişler veya bilenler yardımcı olursa sevinirim. ben bu iki parçayı nasıl birleştiririm. aradaki yapıştırıcıyı temizleyip 502 ile yapıştırmayı düşündüm ama daha faydalı bilgisi olanların fikrini almak istiyorum.
Epoksi çift sivili yapıştırıcılar var onlarla sağlam olur.

Ekli dosyayı görüntüle 2961doğru yere mi paylaştım bilmiyorum ama editörler değiştirebilir.
Geçmiş olsun. Dyson extra silikon alıp kırık parçanın ortasına fındık kadar dökün diğer parçayı üstüne oturtup elinizle bastırın silikon içeride kenarlara yayılacak. Bir bant marifetiyle sıkı sıkıya etrafını sarın 15dk sonra işlem tamamdır. Silikon şeffaf olursa kenarlardan tasirsaniz bile ince zimparayla orjinal gibi yapabilirsiniz. Birdaha da zaten isteseniz de ayirmaniz mümkün olmaz.
Silikon olarak yanlız Dyson extra ya kefilim, nalburlar genelde o pahalı bunu verelim diye başka markalar satmaya çalışıyor çok başıma geldi dikkat edin.

yardımlarınız için teşekkürler. evde hızlı yapıştırıcı bulunca denedim. çok sağlam oldu ceviz kırar o derece :)

Sonunda 18 Mayıs'ta Coffee Talk'tan aldığım Timemore C2'ye kavuştum :) . Yaklaşık 4 haftada Çin'den Türkiye'ye geldi, Türkiye içinde 1 haftada da teslim edildi.
Ekli dosyayı görüntüle 2979
Darısı bana aynı firmadan sipariş verdim ama kargo bilgileri çok tuhaf bir hal aldı. Bir İstanbul a girdi görünüyor. Bir china post umudu keseceğim artık

Darısı bana aynı firmadan sipariş verdim ama kargo bilgileri çok tuhaf bir hal aldı. Bir İstanbul a girdi görünüyor. Bir china post umudu keseceğim artık
Track24 den mi bakiyorsunuz? Evet ise orada problem var.

Türkiye'ye gelene kadar 17Track, geldikten sonra Ptt'nin gönderi takip sitesinden bakmak en mantıklısı bana kalırsa. Bütün adımları net olarak görmüştüm ben.

Türkiye'ye gelene kadar 17Track, geldikten sonra Ptt'nin gönderi takip sitesinden bakmak en mantıklısı bana kalırsa. Bütün adımları net olarak görmüştüm ben.
Sıkıntıda orada hocam önce yanwen di sonra china post a devretti şimdi o takip numarasını girdiğim zaman “geçmiş” diye bir uyarı veriyor anlamadım gitti

Merhaba timemore Nano için kasuya kaç klik denk gelir ortalama comandante için 30 32 arası öğütüm yapıyordum bunda bilemedim

Merhaba,

Genel karşılaştırmalarda ve testlerde Timemore değirmenlerin türk kahvesi ve espresso öğütemediği yazılıyor çiziliyor. Bu konuya bir açıklık getirmek lazım.

Timemore normal dişliye sahip modeller espresso ve türk kahvesi öğütebiliyor bunu hem bizim yaptığımız testlerde hemde uzun süre kullanan arkadaşlara sorduk ve yıllardır kullandıklarını ilettiler.

Genel olarak böyle bir algı oluşturulmaya çalışıldığını farkettik.

Timemore grinder en base giriş seviyesi modeli C2 modeli özelinde Timemore Şanghay ' a bile sorduk 10-14 klik öneriyorlar.

öğütücünün 8-9-10 dan öğütüme başlaması demek tk veya espresso öğütmüyor anlamına gelmiyor. Dişli arası 0-10 klikten arası öğütememesi Tk ve Espresso öğütmüyor demek de değil. 10 klik'te öğütüm başlıyorsa kahve çekirdeğini iki dişli arasına girdiği ilk aralık anlamında bu klikte öğütmeye başlıyor. 10 klikteki dişli arası açıklık diğer markaların açıklığından farklı.

Diğer bir konu öğütüm süreleri. Evet Türk kahvesi ve Espresso için süreler uzuyor. Ama diğer kahve çeşitlerinde bu süreler çok hızlı gerçekleşiyor.
Çekirdeğe göre de bu süreler değişiyor bugün @teyyaredenkahve ile test ettik Timemore Slim modelinde 9 klik denedik, bizde 3,30 dk sürdü. Levent Bey'de 8 klikte öğütüm denedi 40sn. (bu fark Çekirdeklerimizin farklı olmasından dolayı)

Slim modeli c2 ye göre daha hızlı ve daha konforlu bunu hem biz hem kullanıcılara sorduk geri dönüşler bu şekilde.

Gelelim İtalyan Titanium Burr konseptli modellere Daha hızlı ve daha iyi Espresso ve Türk kahvesi isteyenler için. Timemore'da seçenekler çok herkesin zevkine göre renk ve ahşap modeller mevcut. Çok değil 1-2 ay içinde hepsi gelecektir.
AD-tr_03.jpg
Daha hızlı ve daha ince TK ve Espresso isteyen kullanıcılara S versiyonları tercih etmeli.
Timemore bu noktada da çözüm üreten model sayısı fazla olan bir marka.
örneğin Slim S modelinde made in italy burr ile geliyor. Fiyat olarak normal modelden 100-150tl civarında fark olacak ( kur çok oynamadığı bu seviyede kaldığı sürece) Öğütüm süreleri daha kısalacak ve daha ince öğütümler yapacaktır.
Tercihleriniz arasına mutlaka Slim S, Nano S, G1S olmalı.

Demek istediğimiz şu C2 alıp 2000tl değirmen beklentisine girmemek lazım üst modelleri tercih edebilirsiniz.

Ayrıca Bu Titanyum Burr yedek parça olarak satışa açılacaktır.

Bu noktada C2 için bu burr takımı uyumsuz. Timemore C2 S versiyonunu çinde satıyor C2 için çıkarılan Tİtanyum dişli sadece çin pazarı için üretilmiş ve avrupa için sertifikalar yok bundan dolayı ihraç edemiyorlar bizde getiremiyoruz :(. İlerde bu problemi çözerseler tabiki getirebiliriz.

Bu konuyu @teyyaredenkahve ile detaylı sorguladık Timemore değirmenler 8-9-10 klikten başlayarak Türk Kahvesi ve Espresso öğütüyor. Sadece süre uzun

Bizim testimiz
Çekirdek : Coffee Department Pedra Azul
Değirmen : Timemore Slim
Klik: 9
10 gr
süre : 3,30 dk

timemore slim 9 2.jpegtimemore slim 9.jpeg

Levent Beyin Öğütümü
Değirmen : Timemore Slim
Klik: 8
9 gram
süre: 36 sn.
WhatsApp Image 2020-07-27 at 14.07.13.jpegWhatsApp Image 2020-07-27 at 14.07.12.jpeg

Bonus : Ticari tip Lelit Mara X ile yukarıda öğütülen kahvenin espresso akışı:

Ticari olmayan makinelerde çıkış bile göremeyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Merhaba Yiğit bey,

Şu an Timemore Chestnut C2, Slim ve Nano modellerini satıyorsunuz.
Önümüzdeki aylarda gelmesi kesin olan modelleri "model ismi" olarak yazabilirseniz memnun olurum, okuduğum mesajlardan nelerin geleceğini ne yazık ki ben anlayamadım. Ona göre modelleri araştırarak arkadaşlarıma beklemelerini yada şu anki modellerden birini tercih etmelerini önereceğim.
Önemli bir markayı ülkemize getirdiğiniz içinde ayrıca teşekkürler.

Geri