Merhaba,
Genel karşılaştırmalarda ve testlerde Timemore değirmenlerin
türk kahvesi ve
espresso öğütemediği yazılıyor çiziliyor. Bu konuya bir açıklık getirmek lazım.
Timemore normal dişliye sahip modeller
espresso ve türk kahvesi öğütebiliyor bunu hem bizim yaptığımız testlerde hemde uzun süre kullanan arkadaşlara sorduk ve yıllardır kullandıklarını ilettiler.
Genel olarak böyle bir algı oluşturulmaya çalışıldığını farkettik.
Timemore grinder en base giriş seviyesi modeli C2 modeli özelinde Timemore Şanghay ' a bile sorduk 10-14 klik öneriyorlar.
öğütücünün 8-9-10 dan öğütüme başlaması demek tk veya espresso öğütmüyor anlamına gelmiyor. Dişli arası 0-10 klikten arası öğütememesi Tk ve Espresso öğütmüyor demek de değil. 10 klik'te öğütüm başlıyorsa kahve çekirdeğini iki dişli arasına girdiği ilk aralık anlamında bu klikte öğütmeye başlıyor. 10 klikteki dişli arası açıklık diğer markaların açıklığından farklı.
Diğer bir konu öğütüm süreleri. Evet Türk kahvesi ve Espresso için süreler uzuyor. Ama diğer kahve çeşitlerinde bu süreler çok hızlı gerçekleşiyor.
Çekirdeğe göre de bu süreler değişiyor bugün
@teyyaredenkahve ile test ettik
Timemore Slim modelinde
9 klik denedik, bizde 3,30 dk sürdü. Levent Bey'de
8 klikte öğütüm denedi 40sn. (bu fark Çekirdeklerimizin farklı olmasından dolayı)
Slim modeli c2 ye göre daha hızlı ve daha konforlu bunu hem biz hem kullanıcılara sorduk geri dönüşler bu şekilde.
Gelelim
İtalyan Titanium Burr konseptli modellere Daha hızlı ve daha iyi Espresso ve Türk kahvesi isteyenler için. Timemore'da seçenekler çok herkesin zevkine göre renk ve ahşap modeller mevcut. Çok değil 1-2 ay içinde hepsi gelecektir.
Ekli dosyayı görüntüle 3609
Daha hızlı ve daha ince TK ve Espresso isteyen kullanıcılara S versiyonları tercih etmeli.
Timemore bu noktada da çözüm üreten model sayısı fazla olan bir marka.
örneğin Slim S modelinde
made in italy burr ile geliyor. Fiyat olarak normal modelden 100-150tl civarında fark olacak ( kur çok oynamadığı bu seviyede kaldığı sürece) Öğütüm süreleri daha kısalacak ve daha ince öğütümler yapacaktır.
Tercihleriniz arasına mutlaka Slim S, Nano S, G1S olmalı.
Demek istediğimiz şu C2 alıp 2000tl değirmen beklentisine girmemek lazım üst modelleri tercih edebilirsiniz.
Ayrıca Bu Titanyum Burr yedek parça olarak satışa açılacaktır.
Bu noktada C2 için bu burr takımı uyumsuz. Timemore C2 S versiyonunu çinde satıyor C2 için çıkarılan Tİtanyum dişli sadece çin pazarı için üretilmiş ve avrupa için sertifikalar yok bundan dolayı ihraç edemiyorlar bizde getiremiyoruz

. İlerde bu problemi çözerseler tabiki getirebiliriz.
Bu konuyu
@teyyaredenkahve ile detaylı sorguladık Timemore değirmenler 8-9-10 klikten başlayarak
Türk Kahvesi ve Espresso öğütüyor. Sadece süre uzun
Bizim testimiz
Çekirdek : Coffee Department Pedra Azul
Değirmen : Timemore Slim
Klik: 9
10 gr
süre : 3,30 dk
Ekli dosyayı görüntüle 3610Ekli dosyayı görüntüle 3611
Levent Beyin Öğütümü
Değirmen : Timemore Slim
Klik: 8
9 gram
süre: 36 sn.
Ekli dosyayı görüntüle 3612Ekli dosyayı görüntüle 3613
Bonus : Ticari tip Lelit Mara X ile yukarıda öğütülen kahvenin espresso akışı:
Ticari olmayan makinelerde çıkış bile göremeyebilirsiniz.