• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Tetra N Roastery

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yoyasak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Espresso için uygun kahve çekirdekleriniz varmı?

BENTI NENKA'yı çok beğendim. Demlemek için biraz zorlanıyorum ama bazen floral tatlar elde ediyorum, çok hoşuma gitti.

(Diğer kavurucuların BENTI NENKA'larından çok farklı)

Tetra N Roastery'i tesadüf eseri buldum kahve paketleri üzerinde yazan ''from Ankara with love'' yazısı beni cezbetti ve ilk siparişimi geçtim 2 gün içerisinde geldi. Ve gerçekten de kahve çekirdeklerine adeta sevgilerini işlemişler lezzetli ve istediğim tat profillerinde kahveler elde ettim ve son 3 siparişimi de Tetra N Roasteryden yana kullandım severek tüketiyorum.

Merhaba tekrar. Tetra Ankara'mızın çok sevdiğimiz kavurucularından biri. Aldığım hiçbir çekirdek üzmedi, hata sevindirdi fiyat performans olarak. Ben hep dükkanlarından aldım ama web sitesi de varmış. Buraya bırakıyorum. Umarım sizler de seversiniz.
Listeye alındı

Merhaba. Bir konuda bilgi almak istiyorum. Sizden daha önce birçok kez kahve aldım. Kahveyi çekirdek olarak alıp kendim öğüterek pour over olarak demliyorum. En son 07/05 üretim tarihli 1KG lik Mesai Kahvesi aldım. Bugün ilk kez kullanmak için çekirdekleri paketten döktüğümde çekirdeklerin hafif nemli/ıslak olduğunu fark ettim. Ayrıca sıcak suyu kahvenin üzerine dökmeye başladığımda anormal şekilde kabarcıklanıp köpürüyor. Daha önce sizden aldığım hiçbir çekirdekte böyle bir durumla karşılaşmamıştım. Bir de bu çekirdeğin kavrumu oldukça koyu, sadece bu çekirdek özelinde mi bu şekilde kavuruyorsunuz onu da bilemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

• Screenshot_1.jpg
    Screenshot_1.jpg
    31.1 KB · Görüntüleme: 64
Merhaba. Bir konuda bilgi almak istiyorum. Sizden daha önce birçok kez kahve aldım. Kahveyi çekirdek olarak alıp kendim öğüterek pour over olarak demliyorum. En son 07/05 üretim tarihli 1KG lik Mesai Kahvesi aldım. Bugün ilk kez kullanmak için çekirdekleri paketten döktüğümde çekirdeklerin hafif nemli/ıslak olduğunu fark ettim. Ayrıca sıcak suyu kahvenin üzerine dökmeye başladığımda anormal şekilde kabarcıklanıp köpürüyor. Daha önce sizden aldığım hiçbir çekirdekte böyle bir durumla karşılaşmamıştım. Bir de bu çekirdeğin kavrumu oldukça koyu, sadece bu çekirdek özelinde mi bu şekilde kavuruyorsunuz onu da bilemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Mesai Kahvesi özelinde koyu kavrum tercih etmekteyiz. Yağlı ve ıslak görünümün de sebebi koyu kavrumdan kaynaklanmaktadır. Diğer çekirdeklerimizde koyu kavrum tercih etmiyoruz.

Mesai Kahvesi özelinde koyu kavrum tercih etmekteyiz. Yağlı ve ıslak görünümün de sebebi koyu kavrumdan kaynaklanmaktadır. Diğer çekirdeklerimizde koyu kavrum tercih etmiyoruz.
Cevabınız için teşekkürler. Ayrıca whatsapp üzerinden yazışmamızın ekran görüntüsünü de herkesin faydalanması için ekliyorum. Mutlu, sağlıklı günler dilerim herkese. 1747990619710.png

Cevabınız için teşekkürler. Ayrıca whatsapp üzerinden yazışmamızın ekran görüntüsünü de herkesin faydalanması için ekliyorum. Mutlu, sağlıklı günler dilerim herkese. Ekli dosyayı görüntüle 38981

Konudan bağımsız ne güzel bir açıklama dili. İki taraf da güzelce soru cevap ile anlaşmış özlenen üsluplar bunlar. İki tarafı da tebrik ederim. ☺️👏🏻

Konudan bağımsız ne güzel bir açıklama dili. İki taraf da güzelce soru cevap ile anlaşmış özlenen üsluplar bunlar. İki tarafı da tebrik ederim. ☺️👏🏻
Çok teşekkürler, artık bu devirde insan istemeden de olsa garipsiyor böyle diyalogları. Hâlbuki olması gerektiği gibi. Gerçekten de o kadar alışmışız ki anormaliteye. Selamlar, tekrar teşekkürler 🙌 :D

Herkese merhaba,

Yazı bizim için çok özel bir seçkiyle açmanın heyecanını yaşıyoruz. Endonezya’nın farklı bölgelerinden özenle seçtiğimiz beş kahveyi Endokraft No:1 adı altında bir araya getirdik.

Bu seçkide yalnızca tat profilleri değil, işleme yöntemleri, kooperatif yapıları ve üretici hikâyeleriyle de dikkat çeken çekirdekler yer alıyor. Her kahve, o bölgenin doğasını ve emeğini fincana taşıyor.

Endokraft No:1 Seçkisinde Neler Var?

▪️ Mang Garut (Doğu Java) – 1200–1500m
Sigararuntang & Ateng Super
Hydro brewers yeast natural
Fincan profili: Yeşil çay, ayva tatlısı, vanilya

2.jpg

▪️ Mera Merda (Doğu Java) – 1200–1500m
Java & USDA
Double fermentation
Fincan profili: Vişne, elma şırası, karamel

3.jpg

▪️ Karamela (Doğu Java) – 1200–1500m
USDA 762 & Kartika 02
Anaerobic natural
Fincan profili: Esmer şeker, mandalina, reyhan

4.jpg

▪️ Sindoro (Orta Java) – 1200–1500m
Kartika & Lini S
Brew yeast honey
Fincan profili: Hanımeli, çiçek balı, isabella üzümü

5.jpg

▪️ Tolu Batak (Puntang, Batı Java) – 1200–1500m
Sigararuntang, Garunggang & Lasuna
Wethulled
Fincan profili: Sarı elma, esmer şeker, hurma

1.jpg

Tüm çekirdekler sınırlı stoklarla kavuruldu.
Bu renkli seçkiyi denemenizi çok isteriz!

Afiyetle ☕

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    101.6 KB · Görüntüleme: 24
Selamlar!

Kavurucu olarak söylemek istediğim birkaç şey var, izninizle araya gireyim.

EndoKraft No:1 seçkisinin tamamı özel Endonezya kahvelerinden oluşuyor. “Özel” derken, alışılagelmiş Endonezya kahvelerinden farklı olarak deneysel ve yörelere özgü işleme yöntemlerini ve varyeteleri içinde barındırıyor. Kahvelerle ilgili keyifli bulduğum birkaç bilgiyi paylaşayım:

Tolu Batak’da “wethulled” işlemimi görüyoruz. Bu işlem Endonezya’da “Giling Basah” olarak da geçer; fermantasyon sonrası çekirdeklerin pergamin (parchment) tabakası hâlâ üzerindeyken ama oldukça nemliyken (yaklaşık %30-40 nem oranında) soyulmasıyla olur. Yıkanmış işlemin daha ileri seviyesi diyebiliriz. Bu da bardakta parlak bir karaktere sebep oluyor.

Mang Garut, direkt olarak “Garut Usta” anlamına geliyor, bu bilginin bardağa bir etkisi yok ama bence eğlenceli. Her gün her saat içebileceğiniz bir kahve.

Mera Merda, seçkide “funky” olarak tanımlayabileceğimiz kahve. Double fermentation aslında Kolombiya kahvelerinde bolca gördüğümüz EF2 (extended fermentation) ile oldukça benzer. Çekirdekler önce aerobik sonra da anaerobik işleme tabii tutuluyor.

Karamela, görüntüsü hiç belli etmese de aslında natürel işlem bir kahve, şimdiden söyleyeyim şaşırmayın. Ama tatsal anlamda çok temiz ve parlak bir bardak sunuyor. 2. Favori kahvem.

Ve Sindoro. Beni en çok şaşırtan ve mutlu eden kahve bu oldu. Bir Endonezya kahvesinde hiç denk gelmediğim kadar floral olması, zarifliği ve yüksek tatlılığı ile kesinlikle seçkide kayırdığım bir kahve.

Kahvelerin künyeleri sitede mevcut. Kahvelerle ilgili sorunuz ve görüşleriniz için de ben buradayım.

Bu arada fark etmediyseniz, No:1 demek, bunun No:2’si de olabilir demek. Ben çıtlatmış olayım.

PEKİ NASIL DEMLEYECEĞİZ?

Reçete ile ilgili görüşlerimi biliyorsunuz. Reçetelere değil rehberlere daha çok inanıyorum. Ve demleyen kişi olarak en iyi rehberi siz oluşturursunuz. Nasıl istiyorsanız öyle demleyin, ihtiyacınız olan bilgilerin hepsi paket üzerinde mevcut.

Ama hadi size ip ucu vereyim:

Kalın öğütüm + yüksek sıcaklık+ parçalı döküş.

Şimdiden afiyetler, görüşlerinizi bekliyorum.

☕🫶🏻

Herkese merhaba,

Yazı bizim için çok özel bir seçkiyle açmanın heyecanını yaşıyoruz. Endonezya’nın farklı bölgelerinden özenle seçtiğimiz beş kahveyi Endokraft No:1 adı altında bir araya getirdik.

Bu seçkide yalnızca tat profilleri değil, işleme yöntemleri, kooperatif yapıları ve üretici hikâyeleriyle de dikkat çeken çekirdekler yer alıyor. Her kahve, o bölgenin doğasını ve emeğini fincana taşıyor.

Ekli dosyayı görüntüle 39126

Java & USDA
Double fermentation

Ekli dosyayı görüntüle 39122

USDA 762 & Kartika 02
Anaerobic natural

Ekli dosyayı görüntüle 39123

Kartika & Lini S
Brew yeast honey

Ekli dosyayı görüntüle 39124

Wethulled

Ekli dosyayı görüntüle 39125

Afiyetle ☕
ilgi çekici

gramajı da belirtir misiniz?

böyle seçkiler görmek güzel. tasarım ve tipografi de güzel olmuş. emeğinize sağlık
Herkese merhaba,

Ekli dosyayı görüntüle 39126

Java & USDA
Double fermentation

Ekli dosyayı görüntüle 39122

USDA 762 & Kartika 02
Anaerobic natural

Ekli dosyayı görüntüle 39123

Kartika & Lini S
Brew yeast honey

Ekli dosyayı görüntüle 39124

Wethulled

Ekli dosyayı görüntüle 39125

Afiyetle ☕

Geri