• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Spada Coffee Shop & Roastery.

Colombia, La Loma, Carbonic Maceration unu İstanbul Coffee Fest'de deneme imkanım oldu ve en çok aklımda kalan kahvelerden biri oldu, vanilyayı her yudumda hem tatsal hem de kokusal olarak net bir şekilde hissettiren bir kahve.
Eylül toplu alımını festival var düşüncesine es geçtiğime pişman oldum, neyseki festivalde %20 indirimli bir şekilde alım yapma fırsatını buldum, son gün orada olanlar varsa mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Panama naturel winey ciddi anlamda sasirtti ve surpriz bir kahve oldu 20 gun oncesiyle alakasi yok
Gercekten narenciye ve visne notasi ic ice gecmis , meyan koku notasini da yine destekler sekilde baharatsi tatlli ve buruk kompleks bir tatla tamamliyor
Bu kahve bi 10 gun sonra daha da iyi hale gelebilir Elinde olan varsa bekletsin
Kahve çok zor aciliyor Degass icin sabretmeden bu kahveden verim alinamaz ☕

İyi günler sevgili @SpadaCoffeeRoastery aliesi
Bugün Kolombiya Monteblanco Cold Washed Geisha 10.03.25 kavrum tarihli kahvem elime ulaştı demleme reçetesi paylaşır mısınız genelde sizin kahveleri ratiosu yüksek oluyor çünkü (su kahve oranı, hazır su tavsiyeniz ve öğütüm ayarı) paylaşırsanız sevinirim ☺️ birde degass süresi olarak ne kadar beklemeliyim ? Şimdiden teşekkürler 🙏

İyi günler sevgili @SpadaCoffeeRoastery aliesi
Bugün Kolombiya Monteblanco Cold Washed Geisha 10.03.25 kavrum tarihli kahvem elime ulaştı demleme reçetesi paylaşır mısınız genelde sizin kahveleri ratiosu yüksek oluyor çünkü (su kahve oranı, hazır su tavsiyeniz ve öğütüm ayarı) paylaşırsanız sevinirim ☺️ birde degass süresi olarak ne kadar beklemeliyim ? Şimdiden teşekkürler 🙏
Demlediniz mi kahveyi? Spada toplu alım sırasında 18-300. 3.00-3.40 bitiş, 4 döküşlü reçete vermişti. 90ppm su kullanıyorlarmış, genelde öyle demleme yapıyorlarmış

Kahveyi bitirdim diyebilirim. Mailden dönüş yaptılar sağ olsunlar 16gr kahve 288 ml su 94 derece öğütüm CMD18-22 klik aralığı önerdiler 04-04.30 bitiş süresi parçalı döküş olacak şekilde demledim ve kahve harika çıktı zaten Monteblanco ve Geisha varyetesi olması sebebiyle beklentim büyüktü beklentimi de fazlasıyla karşıladı kesinlikle öneririm kahveyi çok temiz süper çıktılar aldım. 💯

Panama corpachiyi denediniz mi? Kosta rika las lajas, panama corpachi, etiyopya lalesayı merak ettim. Bayram indiriminde alım yapacağım

Etiyopya-Lalesa, El Salvador-San Joaquin ve Kolombiya-Planadas aldım. Harika hepsi. Yalnızca El salvadorun biraz daha dinlenmesi gerekiyor. Zamanla aroması oturuyor.

Ayrıca paketlerin altındaki şeffaflık yukarı yana taşınmış. Raftayken paket içeriğini görmek güzel düşünülmüş.

Arkadaşlar ben sek espresso kullanmıyorum, süte uyumlu çekirdek önerirmisiniz

Etiyopya-Lalesa, El Salvador-San Joaquin ve Kolombiya-Planadas aldım. Harika hepsi. Yalnızca El salvadorun biraz daha dinlenmesi gerekiyor. Zamanla aroması oturuyor.

Ayrıca paketlerin altındaki şeffaflık yukarı yana taşınmış. Raftayken paket içeriğini görmek güzel düşünülmüş.
Selamlar, lalesa için reçeteniz var mı?

Ben panama corpachi ve monteblanco geisha almıştım. İkisinden de memnun kalamadım. Panamayı 2 defa demleyip döktüm. Bugün kafeye gidip baristadan reçete istedim, panamayı demlemeye koymamışlar ama 4.30 5 dkda bitirin dedi, nasıl o kadar uzatacağız süreyi anlamadım. Daha evvel demleyip verim alan var mı?

Ben panama corpachi ve monteblanco geisha almıştım. İkisinden de memnun kalamadım. Panamayı 2 defa demleyip döktüm. Bugün kafeye gidip baristadan reçete istedim, panamayı demlemeye koymamışlar ama 4.30 5 dkda bitirin dedi, nasıl o kadar uzatacağız süreyi anlamadım. Daha evvel demleyip verim alan var mı?
Spada’dan çok uzun zaman oldu kahve almayalı,toplu alımda almıştım sanırım kahve ancak verim alamamıştım ben de.Bu arada içilmeyecek kadar kötüyse yerinizde olsam kahveyi de yanımda götürüp orda demlemelerini rica ederdim.

Spada’dan çok uzun zaman oldu kahve almayalı,toplu alımda almıştım sanırım kahve ancak verim alamamıştım ben de.Bu arada içilmeyecek kadar kötüyse yerinizde olsam kahveyi de yanımda götürüp orda demlemelerini rica ederdim.
Mantıklı evet öyle yapayım. Pahalı kahve zaten, bir de demliyorum demliyorum içemiyorum bile. Attım dolaba soğuyunca daha da kötü olmuş

Üzerinden epey geçti ama en son Sarchimor varyete Kosta Rika'larını içip memnun kalmıştım. Tekrar bir Spada turu yapasım vardı ama son yorumları okuduktan sonra biraz çekindim açıkçası. Bitkisel tatlar verecek kadar olmasa da yeterince gelişmemiş ve ancak uzun immersion süreleriyle içilebilir hale gelen kahvelerden nefret ediyorum çünkü.

kavrum tarihi nedir corpachinin?
26 mart kavrumlu pakedi bugün açıp demledim çok iyiydi fincanda.
16/250 assu 93 derece
cmd 20 klik plastik v60 kulakçıksız eski 40li filtre
40 gr su ile 30 sn bloom 110'a tamamla yatak kurumadan hemen önce 250'ye tamamla. toplam süre 2:20.
ben bu şekilde demledim ilk seferde, tatlı tatlı tropik meyveler, soğumaya yakın ve after taste olarak papatya. kısacası pakette ne yazıyorsa hemen hemen benzer sonuç çıktı.

kavrum tarihi nedir corpachinin?
26 mart kavrumlu pakedi bugün açıp demledim çok iyiydi fincanda.
16/250 assu 93 derece
cmd 20 klik plastik v60 kulakçıksız eski 40li filtre
40 gr su ile 30 sn bloom 110'a tamamla yatak kurumadan hemen önce 250'ye tamamla. toplam süre 2:20.
ben bu şekilde demledim ilk seferde, tatlı tatlı tropik meyveler, soğumaya yakın ve after taste olarak papatya. kısacası pakette ne yazıyorsa hemen hemen benzer sonuç çıktı.
2 nisan kavrumlu kahve. Dediğiniz gibi de demleyeceğim sabah, yine güncellerim

Hocam benim tavsiyem spadaya mail atın ben öyle yapıyorum çünkü spada kahvelerinde kahve su oranını yuksek tutmak gerekiyor. (1x18 / 1x19 gibi) Monteblanco Geisha yi bende aldım ve çok memnun kaldım çok iyi kahve hatta spadadan Taylan beyin bana önerdiği receteyi paylaşayım sizinle ☺️

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025_0423_121927.jpg
    Screenshot_2025_0423_121927.jpg
    54.9 KB · Görüntüleme: 70
Geri