• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Şişede Kahve Vakumlama ve Saklama

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan HaLiL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
European Coffee Trip'ten güzel bir video bırakıyorum buraya :D Evet kahve sever dostlar, bu sefer günlük olarak vakumlu saklama kabının açılıp kapanması değişkeni de olaya dahil edilmiş. 2 haftadan başlayıp 8 haftaya uzanan bir çalışma ve bunların kör tadım süreçleri de değerlendirilmiş.

İzlemek istemeyenler için ise kısaca 2 haftaya kadar olan saklama ve tüketimde vakumlu kap ile valfli paket arasında çok fark yokken; asıl farklılık 2 hafta ve üzerinde oluşuyor - vakumlu kap öne geçiyor- ve bunda da günlük olarak vakumun açılıp tekrar yapıldığı şekilde saklanan kahve tadım olarak daha öne çıkıyor .

Merhabaa;
luksbazaar.com dan uygun fiyata aldığım vacu vin ekipmanlarım dün elime ulaştı ve bugün kahvelerimi şişeledim. Hatta belki elimize kaliteli şarap geçerse asıl amacına uygun olarak da kullanabilirim :))
Büyük bir kolaylık ve rahatlik olduğunu düşünüyorum.Uzun süredir bu başlığı takipteydim paylaşımlarınız için teşekkür ederim 🙂🙂🙂
20200819_152128.jpg20200818_110244.jpg

Merhabaa;
luksbazaar.com dan uygun fiyata aldığım vacu vin ekipmanlarım dün elime ulaştı ve bugün kahvelerimi şişeledim. Hatta belki elimize kaliteli şarap geçerse asıl amacına uygun olarak da kullanabilirim :))
Büyük bir kolaylık ve rahatlik olduğunu düşünüyorum.Uzun süredir bu başlığı takipteydim paylaşımlarınız için teşekkür ederim 🙂🙂🙂
Ekli dosyayı görüntüle 4015Ekli dosyayı görüntüle 4016

tıpalardan keşke çok alsaydınız baya ihtiyac oluyor :)

Ben çekirdekler azalınca küçük şişelere aktarmıyorum. Sizce performans kaybına neden olur mu bu durum? Sonuçta onun da havasını alıyorum.

Ben alırken 6 + 1 Tıpa olarak aldım. Şu anda 6 - 12 tıpa sipariş daha vermeyi düşünüyorum. Benim için en ideal boyut 200 ml ve 330 ml şişeler oldu. Kullanışlıklık ve saklama açısından. Az az porsiyonlayıp şişeleri buzluğa atıyorum. Aylık kahve alımı da sağolsun, 3-5 farklı çekirdek ufak prosiyonlarda içmeye hazır bekliyor. Demlerken istediğimi seçiyorum. Kalanı da buzlukta bekliyor.

Ben alırken 6 + 1 Tıpa olarak aldım. Şu anda 6 - 12 tıpa sipariş daha vermeyi düşünüyorum. Benim için en ideal boyut 200 ml ve 330 ml şişeler oldu. Kullanışlıklık ve saklama açısından. Az az porsiyonlayıp şişeleri buzluğa atıyorum. Aylık kahve alımı da sağolsun, 3-5 farklı çekirdek ufak prosiyonlarda içmeye hazır bekliyor. Demlerken istediğimi seçiyorum. Kalanı da buzlukta bekliyor.
Vacu vin'lerin buzluk performansı nasıl?

Vacu vin'lerin buzluk performansı nasıl?

Performans olarak cevap verebilmem için, buzluklu buzluksuz test yapmak lazım. Maalesef böyle bir şey denemedim.

Genel kullanımda bir olumsuzluk yaşamadım. Buzluktan çıkardıktan sonra, oda sıcaklığına gelene kadar kapağı açmıyorum. Çekirdek üzerinde yoğuşma olmasın diye. Şeffaf şişelerde gözlede kontrol ettim. Şişe içerisinde yoğuşma ile alakalı herhangi bir anormallik gözükmüyor.

Performans olarak cevap verebilmem için, buzluklu buzluksuz test yapmak lazım. Maalesef böyle bir şey denemedim.

Genel kullanımda bir olumsuzluk yaşamadım. Buzluktan çıkardıktan sonra, oda sıcaklığına gelene kadar kapağı açmıyorum. Çekirdek üzerinde yoğuşma olmasın diye. Şeffaf şişelerde gözlede kontrol ettim. Şişe içerisinde yoğuşma ile alakalı herhangi bir anormallik gözükmüyor.
Buzluksuz performans 10 numara 5 yıldız diyebilirim... Ama açıkçası buzluğa cesaret edememiştim. Şeffaf şişeyle bir tanesini deneyeyim o zaman 😊

Arkadaşlar merhaba. Ben de katıldım kervana. Kısa bir sorum var: Vacu vin'le ortam sıcaklığında kaç aya kadar dayanır sizce çekirdeklerimiz?
3-4 ay sonra dahi lezzet alabilir miyiz çekirdekten? Vacu-vin'le karanlıkta 20-25C'de saklanan bir çekirdeği sizce maksimum kaç ayda tüketmeli?
Teşekkürler

Garanti 2 ay var, ötesini deneyemedim çünkü dayanamayıp demledim içtim 😁

Geri