• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Probador Colectiva

Uzun zaman oldu buradan kahve almayalı çünkü malum boykot ediyorum. Bir kere bir kavurucuya göre fazla kibirli,hatalı kavrumlar,lezzetsiz kavrumlar defalarca içtim kendilerinden ama benim boykot nedenim bunların hiç biri değil.

Tamamen histrionik biçimde alıcısı ile yaşadığı bitmek bilmeyen çatışma ve ona hükmetme gayreti. Neden bu baskı altında kahve içeyim ki? Bir ürün alıyorum ve karşılığını veriyorum.

Benim üstün olmadığım gibi karşı tarafta üstün değil. O halde üslup takınmak ve nazik olmak gerekir ama kibirle ve saldırganlıkla geliyorsa karşınıza birisi aynı tepkiyi yansıtır ve kendimce verebileceğim en güzel cezayı verir bir daha yüzüne bakmam.

Bu kavrumu şahsen ben kabul etmem

Kavurma deneyiminiz ne kadar bilmiyorum ama çoğu zaman yaşadığınız problemlerin karşı taraftan bir açıklaması oluyor. 200 derecelere çıkan kazanın içerisinde bu kadar farkın çekirdeklerin ısıya farklı tepki vermesinden kaynaklanabileceğini düşünüyorum. Ama baştada belirttiğim gibi bu konuda deneyimim yok.

Benim başıma gelen farklı bir olay var. Coffee Collectiveden aldığım bir kahve aşırı yağlanmıştı firmaya hemen mesaj attım siz açık kavuruyorsunuz bunu yanlış mı kavurdunuz şeklinde. Coco natural işleminin bir sonucu olarak oluyormuş. Bu arada kahve efsaneydi :)

Ekli dosyalar

• 542ABE66-74EB-4BC6-8C5A-343E372DEFD4.png
    542ABE66-74EB-4BC6-8C5A-343E372DEFD4.png
    381.8 KB · Görüntüleme: 216
Doğru tüketici yaklaşımı:

Uzun zaman oldu buradan kahve almayalı çünkü malum boykot ediyorum. Bir kere bir kavurucuya göre fazla kibirli,hatalı kavrumlar,lezzetsiz kavrumlar defalarca içtim kendilerinden ama benim boykot nedenim bunların hiç biri değil.

Tamamen histrionik biçimde alıcısı ile yaşadığı bitmek bilmeyen çatışma ve ona hükmetme gayreti. Neden bu baskı altında kahve içeyim ki? Bir ürün alıyorum ve karşılığını veriyorum.

Benim üstün olmadığım gibi karşı tarafta üstün değil. O halde üslup takınmak ve nazik olmak gerekir ama kibirle ve saldırganlıkla geliyorsa karşınıza birisi aynı tepkiyi yansıtır ve kendimce verebileceğim en güzel cezayı verir bir daha yüzüne bakmam.

@okanrc bence yöntem olarak yanlış. Satıcı ile memnuniyetsizliğinizi olumlu veya olumsuz sonuçlandırmadan bu paylaşımları yapıyorsunuz. Üstüne bazı arkadaşlar linç felsefesi benimsiyor. Çekirdekler konusunda haklısınız veya haksızsınız demiyorum. Ama hak arama ve iletişim konusunda siz de pek farklı değilsiniz.

Aynı mevzu Null konusunda da var. Belki çok rahat istediğinizi alabilecekken işi zorlaştırıyorsunuz.

Son düzenleme:
Doğru tüketici yaklaşımı:

Ve maalesef siz yanlışsınız. Satıcı ile memnuniyetsizliğinizi olumlu veya olumsuz sonuçlandırmadan bu paylaşımları yapıyorsunuz. Üstüne bazı arkadaşlar linç felsefesi benimsiyor. Çekirdekler konusunda haklısınız veya haksızsınız demiyorum. Ama hak arama ve iletişim konusunda siz de pek farklı değilsiniz.

Aynı mevzu Null konusunda da var. Belki çok rahat istediğinizi alabilecekken işi zorlaştırıyorsunuz.
Ne yapıyorum mesela işi zorlaştırmak için? Mail atıyorum ve soru soruyorum, bir önce içtiğim kahve ile alakası olmayan bir kahve içtiğim için peki yanıt alıyor muyum? Hayır.

Ee burada olumsuz sonuçlanmış oluyor işte.

El boqueron da dört farklı varyete var
“ Tür: Bourbon, Caturra, Catuai , Pache”
Sanırım her varyetenin sıcaklığa tepkisi farklı oluyor. Bunun bir dengesi olabilir mi yada yaşanan durum bununla mı açıklanır rn iyi cevabı bu konuda deneyimi olan @Safak Tayland abi verir.

Bire bir olmasada teknik kısmı yazar mısınız? Çağatay beyin durum ile ilgili anlatımı nedir?
soft bean hard bean diye arastirsaniz daha anlasilir cevaplar bulursunuz bu konu ile ilgili ..bazi cekirdekler bolgesel olarak , cins olarak yogunluklarindaki farkliliklardan dolayi isiya karsi verdikleri tepkiler farklilik gosterir ..bunun bir dengesi olmaz :)o yuzden kahrolsun fair trade yasasin direckt trade diyoruz :)en iyimser olarak bazi cifliklerde ayni bahcede farkli cinsler ayni anda ekilmis olabilir bilincsiz olarak bu yapiliyordu eskiden adam ne bulursa ayni bahceye ekiyordu bu bile etkiler ama farkli bahcelerden gelen farkli cinsler kadar etkilemez sonucda iklimden etkilesimleri asiri farklilik gostermez (asiri gostermez ama farklilik vardir bu asiri farkli agaclar zamanla ciftci tarafindan kesilir zaten verimsizlik kucuk cekirdek vs gibi sorunlerdan dolayi iklime uyum saglayamayan gider )

Meyvemsi + düz kakao vb notları alabileceğim şekilde alım yapmak istiyorum.
Aklımda Peru + Brezilya ya da Etiyopya + Kosta Rika var. Sizlerin son dönemde alıp memnun kaldığınız Probador kahveleri var mı ?

Meyvemsi + düz kakao vb notları alabileceğim şekilde alım yapmak istiyorum.
Aklımda Peru + Brezilya ya da Etiyopya + Kosta Rika var. Sizlerin son dönemde alıp memnun kaldığınız Probador kahveleri var mı ?
Aricha Nat.

Bu arada “TroikaRoasting” kahvelerine de göz gezdirebilirsiniz.Kısa bir süre önce denk geldim fakat elimde fazlaca kahve olduğundan henüz deneme fırsatım olmadı. Kungpow’un Kenyave Burundi kahvelerinden var.Burundi special prep. Yanılmıyorsam omni kavuruyorlar.Meyvemsi kahve daha baskın olsun derseniz Overdose a yeni gelen yıkanmış Etiyopya var (Mokanisa) + denemediyseniz Burtukaana yı mutlak öneririm.

Bu arada “TroikaRoasting” kahvelerine de göz gezdirebilirsiniz.Kısa bir süre önce denk geldim fakat elimde fazlaca kahve olduğundan henüz deneme fırsatım olmadı. Kungpow’un Kenyave Burundi kahvelerinden var.Burundi special prep. Yanılmıyorsam omni kavuruyorlar.Meyvemsi kahve daha baskın olsun derseniz Overdose a yeni gelen yıkanmış Etiyopya var (Mokanisa) + denemediyseniz Burtukaana yı mutlak öneririm.
Hocam overdose burtukaana'yı severek içiyorum. Bunun dışında oradan önereceğiniz hangi çekirdekler var

Hocam overdose burtukaana'yı severek içiyorum. Bunun dışında oradan önereceğiniz hangi çekirdekler var
En son Burtukaana ve Mahmutidae (gesha) almıştım.Sanırım gesha tükenmiş. Ersin’e sorduğumda Mokanisa gelecek demişti ama Burtukaana yine önde dedi. Ama Overdose dan aldığım kahvelerle ilgili hiç sıkıntı yaşamadım.İnstagram üzerinden yazdığınızda dönüş yapıyor.

Probador kahvelerinden öneri isteyen arkadaşa duyurulur: Aricha (doğal) stokta!

El boqueron'un yeni hasadını denemek istedim, aslında çok fazla olumsuz yorum olmasına rağmen objektif bir şekilde denemek istedim.
18 ocak kavrumlu paketi bugün açtım ve çekirdekler şu şekilde;

çkrdk.jpg

Bu işin profesyoneli değilim fakat kendi düşüncem birçok farklı variyete birçok farklı yoğunlukta çekirdek içeren bu harman lotunda olabilecek belki en iyi kavrum olabilir. Ki önemli olan görüntü değil tadıdır bence çünkü bu işten gerçekten iyi anlamıyorsak çok fazla görüntü hakkında yorum yapmak mantıklı değil (gene bana göre). Suat Bey'in daha önce coffee collective gibi bir firmadan aşırı koyu ve yağlanmış çekirdek aldığını hatırlıyorum ve firma ile görüştüğünde durumun normal olduğunu ve kendisinin aldığı shotların da lezzetli olduğunu belirtmişti.

ssssss.jpg

Gel gelelim tadıma. İki V60 denemesi yaptım. ilk denemede comandante 25 klik 4 eşit parça döküş ile 3dk bitiş hedefledim. çıkan sonuç oldukça şaşırttı beni çünkü doğal işlenmiş bir kahveden beklenmeyecek kadar temiz bir fincan çıktı. Probador instagram paylaşımlarında bu seneki hasat toplama ve işleme olarak kalitesini artırdıklarını yazmıştı. ve bence fincana gayet güzel yansımış.
oldukça meyvemsi oldukça tatlı tropikal meyveler ile eşlik eden kremamsı gövdesiyle oldukça "canlandırıcı" bir kahve olmuş. fakat bu canlandırıcılık hissi asidite kaynaklı değidi. Bu parametreler ile benim için tek eksiği düşük asidiesi oldu.
İkinci demlememde asidite artırmak amacıyla suya eklediğim mg miktarını artırdım (85ppm) dereceyi 92den 94 e yükselttim ve fazla çözünmeyi önlemek amacıyla öğütümü 26 klike yükselttim. döküş 80-60-60-56 şeklinde. Bu sefer çıkan sonuç asiditesi bir miktar daha artmış ve buna bağlı olarak tatlı mandalina notaları hissettiren bir demleme sundu. Önceki demlemde olan tatlı tropikal meyveler yoğunlukta kaldı halen.

Sonuç olarak benim için geçen seneki hasatın aynı tatlığı ve daha kalitelisi. Ve en önemlisi doğal işlenmesine rağmen baskın fermente tatlardan uzak oldukça temiz fincan ortaya çıkarması oldu.

Son düzenleme:
El boqueonun yeni hasadını denemek istedim, aslında çok fazla olumsuz olmasına rağmen objektif bir şekilde denemek istedim.
18 ocak kavrumlu paketi bugün açtım ve çekirdekler şu şekilde;

Ekli dosyayı görüntüle 8636

Bu işin profesyoneli değilim fakat kendi düşüncem birçok farklı variyete birçok farklı yoğunlukta çekirdek içeren bu harman lotunda olabilecek belki en iyi kavrum olabilir. Ki önemli olan görüntü değil tadıdır bence çünkü bu işten gerçekten iyi anlamıorsak çok fazla görüntü hakkında yorum yapmak mantıklı değil (gene bana göre). Suat Bey'in daha önce coffee collective gibi bir firmadan aşırı koyu ve yağlanmış çekirdek aldığını hatırlıyorum ve firma ile görüştüğünde durumun normal olduğunu ve kendisinin aldığı shotların da lezzetli olduğunu belirtmişti.

Ekli dosyayı görüntüle 8637

Gel gelelim tadıma. İki V60 denemesi yaptım. ilk denemede comandante 25 klik 4 eşit parça döküş ile 3dk bitiş hedefledim. çıkan sonuç oldukça şaşırttı beni çünkü doğal işlenmiş bir kahveden beklenmeyecek kadar temiz bir fincan çıktı. Probador instagram paylaşımlarında bu seneki hasat toplama ve işleme olarak kalitesini artırdıklarını yazmıştı. ve bence fincana gayet güzel yansımış.
oldukça meyvemsi oldukça tatlı tropikal meyveler ile eşlik eden kremamsı gövdesiyle oldukça "canlandırıcı" bir kahve olmuş. fakat bu canlandırıcılık hissi asidite kaynaklı değidi. Bu parametreler ile benim için tek eksiği düşük asidiesi oldu.
İkinci demlememde asidite artırmak amacıyla suya eklediğim mg miktarını artırdım (85ppm) dereceyi 92den 94 e yükselttim ve fazla çözünmeyi önlemek amacıyla öğütümü 26 klike yükselttim. döküş 80-60-60-56 şeklinde. Bu sefer çıkan sonuç asiditesi bir miktar daha artmış ve buna bağlı olarak tatlı mandalina notaları hissettiren bir demleme sundu. Önceki demlemde olan tatlı tropikal meyveler yoğunlukta kaldı halen.

Sonuç olarak benim için geçen seneki hasatın aynı tatlığı ve daha kalitelisi. Ve en önemlisi doğal işlenmesine rağmen baskın fermente tatlardan uzak oldukça temiz fincan ortaya çıkarması oldu.
Afiyet olsun .Yalnız bu kavrumda problem gozukmuyor zaten :) önceki arkadasin kahvelerinde bildiginiz yeşil çekirdek ve kömür karişikti.Bunu atmanızla anlamış olduk diğerinin kavrum hatasi oldugunu.

Geri