• Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Nutz olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Probador Colectiva

Geçen seferki naturel ve yıkanmış kahve deneyimi güzeldi. Bu seferki için de oldukça meraklıyım. Eş zamanlı demleme için ikinci bir tartı bakınıyorum bile :)

150'şer gramlık paketlerim geldi, denemek için sabırsızlanıyorum 😌

250 gramlık mavi paketlerim geldi :) Üzerlerinde kavurma tarihi yok ama pazartesi kavrulduğunu kabul ediyorum. Paketler şık duruyor fakat içindeki kahvenin künyesinin bir etiket ile yapıştırılması gerekiyor diye düşünüyorum... ya da yanında Gardellinin yaptığı gibi kahve kartları yollanabilir.

250 gramlık mavi paketlerim geldi :) Üzerlerinde kavurma tarihi yok ama pazartesi kavrulduğunu kabul ediyorum. Paketler şık duruyor fakat içindeki kahvenin künyesinin bir etiket ile yapıştırılması gerekiyor diye düşünüyorum... ya da yanında Gardellinin yaptığı gibi kahve kartları yollanabilir.

250gr'lık normal paketlerin kenarlarına zımbalanmış kartlar oluyor. hatta bu kartların yanlış hatırlamıyorsam sağ alt köşelerindeki alana kavrulma tarihlerini de yazıyorlar.

grup dışı aldığım 3 paket kahveden etiyopya banko gotiti'yi denemeye başladım. işin açıkçası ben çok beğenmedim bu çekirdeği. sürekli olarak acı tatlar alıyorum. bunun yanında çok eser miktarda kırmızı meyveler gelmiyor değil. bu arada aynı çekirdeğin gardelli kavrumunu da içtim. aralarında hiç bir benzerlik yok. belki de çok farklı çekirdekler, bilemiyorum.

acı tatlardan biraz da olsun kurtulmak için son bir kaç aydır şöyle bir yöntem uyguluyorum; çekirdeği öğütüp kruve ile eliyorum. cam bir bardağa boşaltıp kahveleri koyduğum dolaba atıyorum. (evet, ağzı açık bir şekilde) böyle en az 2 gün beklettikten sonra demliyorum. kabul ediyorum çoğu tat ve aroma azalmış oluyor ama acılık da bir nebze azalıyor. tek tesellim aldığım kahveyi en azından bu şekilde tükete biliyorum :)

denemek için sabırsızlanıyorum.
bende kampanya dışı espresso için Brazilya siparişi vermiştim. (Kampanya harici sipariş verilmeyeceğini bilmiyorum :) ) onu ayrı gönderelim ya da iptal edelim dediler, iptale gerek yok ayrı gönderin dememe rağmen beraber göndermişler sağolsunlar.
Daha önce içmemiştim kahvelerini ,bi kaç gün sonra denerim hepsini.

Ben bu siparişi pas geçtim, prabadoru hem bana hem başka arkadaşlara yaptığı saygısızlıklar ötürü ile protesto ediyorum 🤛🏻👊🏻
Uzun zamandır bu protestoya ben de katılıyorum.
Probador siparişlerimde her paketin yaklaşık %10'u kusurlu çekirdek oluyordu, kendilerine konu hakkında geri dönüş yapmama rağmen cevap alamıyordum. Aboneliğim de olduğu için her hafta mecbur çekirdek alıyordum. Ayrıca eski kavrum tarihli çekirdeklerinin üstüne yeni tarihli etiket basıp gönderme olayını internette okuyup ve bizzat tanıklık da ettikten sonra kendileri birdaha alışveriş yapmayacağım yerlerin başından listeye girdi.

Probador , benim ilk nitelikli çekirdek aldığım kavurucudur. Memnun kalmamla bir yıla yakın kahve üyeliğiyle birlikteliğimiz sürdü. Espro’yu burdan aldım, Comandante’yi ilk burada gördüm (fiyatıyla beraber:eek: bir el değirmeni için 1000₺ , o vakitler tabi:)) Ardından kronotrop olmak üzere başlıca kavurucularımızı denedim. Probador’un yeri ayrı bende. 3*250gr siparişimi bekliyorum, şaşırt beni Probador:)

250gramlık paketlerde kahvelerin künyelerine yer verilmemiş. Bilgiler yazmıyor.
150 gramlık paketlere bakınca, halu beriti special preparation yazan kahvenin yıkanmış olduğu anlaşılıyor.
Benim gibi ilk başta kafası karışanlar olabilir diye paylaşmak istedim :)
C7AFB2C3-3C83-4D90-87A6-4A99B9B35950.jpeg

Benim paketler de üç gün evvel geldi, geldiği gibi duruyor pakette. Yarın klt kavanozlara alırım.
3C9C98F9-E995-4BCE-BDD8-F5213276C7DD.jpeg

merhaba,

aşağıdaki çekirdekleri alıp deneyen arkadaşlar var mıdır? ben bir türlü alttan vuran acı tatlardan kurtulamadım. elimde denemediğim sadece etiyopya halu beriti kaldı. nasıl çıkacak şüpheliyim :(

- etiyopya banko gotiti
- kolombiya fudam organik

Halu Beriti yıkanmış, çok tatlı, yoğun meyve aromalarıyla oldukça hoş bir kahve... Ayrıca, Aralık ayı sonuna aldığım, her demlememde buram buram isli bitter tatlar aldığım bir Guatemala El Boqueron'um vardı, geçenlerde kalanı son çare 2 gün boyunca evde havalandırdım ve önce türk kahvesi, ardından da v60 ile demledim... sonuç, bal gibi tatlı, nefis bir kahve çıktı ortaya! neredeydin dedim bugüne dek!

Ekli dosyalar

• 20200131_082720.jpg
    20200131_082720.jpg
    272.1 KB · Görüntüleme: 388
siteyi güncellemişler.

Geri