• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Probador Colectiva

Anladigim kadariyla burada tuketici olmak gercektende cok zor. Elestirel bakis acim vardi disardan siparisler icin ancak simdi anliyorumki yaniliyormusum.

coffee department da kahve satıyor coffeerem de veya gelbura da kahve malzemeleri, tin coffee de. Bunları da birileri işletiyor bazen onlar hata yapıyor bazen müşteri olarak biz ama her zaman karşılıklı saygı içerisinde çözümleniyor sıkıntılar.

Burda yapmamız gereken bizim de tercih listemizden bu firmayı çıkartmak. Yani bu firma bize alma diyor burdan. Bunu da uzun zamandır söylüyormuş benim anladığım kadarıyla.

Şimdi onlar bu tavırdayken, biz hala aylık alımda seçmeye devam eder çuval çuval alırsak, onlar da tavırlarının doğru olduğunu düşünmeye devam ederler.

Maili tümüyle paylaşmam hoş olmaz ancak sanıyorum Çağatay Bey cevap vermiş mailime hem de uzuun uzun. Eğer o ise yazan, kendisinin konuşmalarında karşısındakini her konuda cahil görüp, teknik terim bombardımanına tutup, küçümsercesine ve iğneleyici şekilde tavsiyeler vermekten başka yaptığı hiçbir şey göremiyorum. Sonuç olarak da kavrum hatası yokmuş.
insanın siniri bozulur kahkaha atar ya aynen öyle güldüm şu mesaja. her ne yaparlarsa yapsınlar firmanın yanına kâr kalıyor. seçim kısıtlaması kalkınca yine anketten birinci çıkacak ve bizlere limon suyu içerecek kendi adıma eminim.

coffee department da kahve satıyor coffeerem de veya gelbura da kahve malzemeleri, tin coffee de. Bunları da birileri işletiyor bazen onlar hata yapıyor bazen müşteri olarak biz ama her zaman karşılıklı saygı içerisinde çözümleniyor sıkıntılar.

Burda yapmamız gereken bizim de tercih listemizden bu firmayı çıkartmak. Yani bu firma bize alma diyor burdan. Bunu da uzun zamandır söylüyormuş benim anladığım kadarıyla.

Şimdi onlar bu tavırdayken, biz hala aylık alımda seçmeye devam eder çuval çuval alırsak, onlar da tavırlarının doğru olduğunu düşünmeye devam ederler.
Ayrıca bu kahveyi satan kafelerden de tüketim yapmamak gerek diye düşünüyorum. Çünkü hatada ısrara neden olabilir büyük ölçekte satışlarının düşmemesi.

insanın siniri bozulur kahkaha atar ya aynen öyle güldüm şu mesaja. her ne yaparlarsa yapsınlar firmanın yanına kâr kalıyor. seçim kısıtlaması kalkınca yine anketten birinci çıkacak ve bizlere limon suyu içerecek kendi adıma eminim.
O zaman mail yönetimle paylaşılsın. Yönetim de mail gerçekten aşağılayıcı, küçümseyici tonlardaysa bu firmayı listeden çıkartsın. Sonuçta biz bir topluluksak, herhangi bir üyemize yapılan aşağılama veya küçümseme hepimize yapılmış demektir. Bu durumda birbirimizi kollamamız lazım. Biz gitsek onların iş yerlerinde çalışan birine bunu yaparsak onların tepkisi ne olursa aynısı biz de yapalım. Ama madem mail i burada paylaşmak hoş olmaz yönetimle paylaşılsın. Biz de tepkimizi gösterelim.

Ayrıca bu kahveyi satan kafelerden de tüketim yapmamak gerek diye düşünüyorum. Çünkü hatada ısrara neden olabilir büyük ölçekte satışlarının düşmemesi.
Aynen. Biz de elimizden gelen tepkiyi gösterelim. Bana başka marka demleyini arka arkaya 4 5 kere duyan kafe de durup bir düşünür.

O zaman mail yönetimle paylaşılsın. Yönetim de mail gerçekten aşağılayıcı, küçümseyici tonlardaysa bu firmayı listeden çıkartsın. Sonuçta biz bir topluluksak, herhangi bir üyemize yapılan aşağılama veya küçümseme hepimize yapılmış demektir. Bu durumda birbirimizi kollamamız lazım. Biz gitsek onların iş yerlerinde çalışan birine bunu yaparsak onların tepkisi ne olursa aynısı biz de yapalım. Ama madem mail i burada paylaşmak hoş olmaz yönetimle paylaşılsın. Biz de tepkimizi gösterelim.
Maili paylaşmama sebebim daha önce sanırım yine bu başlıkta yine Çağatay Bey'in mailinin olduğu gibi paylaşılması ve kendisinin bundan rahatsız olmasıydı. Bildiğim kadarıyla özel konuşmalar da bu şekilde toplu ortamlarda paylaşılamıyor. Hatta eğer yanlış hatırlamıyorsam o kaldırılan yazıda da evde kahvesini demleyen insanlar kahveyi çözemiyor, demleyemiyor vs. gibi bir sürü şey saymıştı ve burada o da baya bi tartışılmıştı.

Ben daha bu ülkede bir markanin böyle etkilendiğini pek görmedim. Burger kingden millet zehirlenmişti yillar once ertesi gün kuyruk devam ediyordu. Yani dediğiniz gibi toplu alımda yine birinci çıkar, boqueron süperdi deriz, limon suyu içer bu hasat bozdu maillere dönmüyorlar diye aynı döngüyü devam ettiririz.

Nitelikli kahvede 250 gram yani yaklaşık 13 bardaklik kahvede 50-60 tl paketlere 'uygun' demeye başladığımız zamanlarda bence bir soru sorduğumuzda cevap alabilmeliyiz. Hatta kahve hakkında çok detaylı bilgi edinebilmeliyiz. Ama elestirir veya bir şey sorarsaniz 'omni içme git filtre niyetine limon suyu, espresso niyetine kömür iç, probat, first crack, profiling, becerememişsin, yeşil çekirdek %20 hacim kaybeder, teknik kelime teknik kelime' diye cevap alıyoruz.

Ben bir daha sipariş vermem buradan ama çok da umurlarında olacağını ya da anketlerde vs çok da etkileneceklerini sanmıyorum.

El Bouqeron, omni

Maili paylaşmama sebebim daha önce sanırım yine bu başlıkta yine Çağatay Bey'in mailinin olduğu gibi paylaşılması ve kendisinin bundan rahatsız olmasıydı. Bildiğim kadarıyla özel konuşmalar da bu şekilde toplu ortamlarda paylaşılamıyor. Hatta eğer yanlış hatırlamıyorsam o kaldırılan yazıda da evde kahvesini demleyen insanlar kahveyi çözemiyor, demleyemiyor vs. gibi bir sürü şey saymıştı ve burada o da baya bi tartışılmıştı.
Burada paylaşmanız doğru olmayabilir ama yönetimle paylaşın lütfen. Kayıtsız kalmayacaklarını düşünüyorum. Bu topluluğun bir anlamı olması lazım.

Bir çok mekan kendisinden vazgeçti hali hazırda artık eskisi gibi bulunmuyor...
Ticari bir işletmenin müşteri ile olan mesaj içeriğini ifşa etmemeniz doğru olanı ama konu hakkında bilgi vermeniz diğer müşteriler açısından kıymetli.. Bizler de firmanın tepkisini görmüş olduk...

Maili tümüyle paylaşmam hoş olmaz ancak sanıyorum Çağatay Bey cevap vermiş mailime hem de uzuun uzun. Eğer o ise yazan, kendisinin konuşmalarında karşısındakini her konuda cahil görüp, teknik terim bombardımanına tutup, küçümsercesine ve iğneleyici şekilde tavsiyeler vermekten başka yaptığı hiçbir şey göremiyorum. Sonuç olarak da kavrum hatası yokmuş.
Hocam, firma iade almıyorsa THH'ye belgelerinizle başvuru yapıp para iadenizi alabilirsiniz. Bu firmaya daha önce de yaptığı antipatik paylaşımlar nedeniyle, toplu alımlarda bile alışveriş yapmaya elim gitmemişti. Deneme amaçlı olsa bile farkı tarzda deneyim için her kavurucuyu denemeye çalışan bir müşteri olarak, bu durumdan sonra bu firmayı tercih etmeyi düşünmüyorum.

Son düzenleme:
Hocam, firma iade almıyorsa THH'ye belgelerinizle başvuru yapıp para iadenizi alabilirsiniz. Bu firmaya daha önce de yaptığı antipatik paylaşımlar nedeniyle, toplu alımlarda bile alışveriş yapmaya elim gitmemişti. Deneme amaçlı olsa bile farkı tarzda deneyim için her kavurucuyu denemeye çalışan bir müşteri olarak, bu durumdan sonra bu firmayı tercih etmeyi düşünmüyorum.
O kadar uzatmak değil amacım. Bu şekilde kavrum hatası yok dendikten sonra polemiğe de girmek istemiyorum. Öyle deniyorsa öyledir, kahveler her zaman kusursuzdur ve biz onu potansiyeline kavuşturamıyoruzdur. Konu biraz topluca protesto edelim gibi bir yere gitti ama toplu alımlar veya bireysel alımları manipüle etmek de değil amacım sadece ben bireysel olarak bir daha asla alım yapmayacağım.

Bir memnuniyetsizlik alenen paylaşılıyorsa, o memnuniyetsizliğin muhatabından gelen cevap da kendisinden izin alınarak alenen, olduğu gibi ve yorumsuz bir şekilde paylaşılmalıdır etik açıdan.

Aklıma takıldı, incelemek için aldım çekirdekleri bir tabağa. Başta sağdakileri ayırdım, hatalı çekirdek tam olarak neye göre sınıflandırılıyor bilmiyorum ama şekli bariz şekilde bozuk ve çok koyu olanları o tarafa ayırdım. Sonra ortadaki gibi net şekilde rengi açık kalanları, en son da soldaki gibi çekirdekler arasında açıklığıyla direkt göze çarpanları ayırdım. Daha halen bunlara eklenebilecek veya arada kalacak olan çekirdekler var. Bu farklılıkları nasıl karşılamalıyım? Normal midir? Omniroast bu mudur yani 😂
Bence farklı tarihlerdeki kavrumlar, hatta farklı çekirdekler bile olabilir, harmanlanmış gibi .

El boqueron da dört farklı varyete var
“ Tür: Bourbon, Caturra, Catuai , Pache”
Sanırım her varyetenin sıcaklığa tepkisi farklı oluyor. Bunun bir dengesi olabilir mi yada yaşanan durum bununla mı açıklanır rn iyi cevabı bu konuda deneyimi olan @Safak Tayland abi verir.

Bire bir olmasada teknik kısmı yazar mısınız? Çağatay beyin durum ile ilgili anlatımı nedir?

El boqueron da dört farklı varyete var
“ Tür: Bourbon, Caturra, Catuai , Pache”
Sanırım her varyetenin sıcaklığa tepkisi farklı oluyor. Bunun bir dengesi olabilir mi yada yaşanan durum bununla mı açıklanır rn iyi cevabı bu konuda deneyimi olan @Safak Tayland abi verir.
Evet, bundan da bahsetmişti Çağatay Bey. Benim baştan beri dikkat çekmek istediğim nokta çok kısa zaman zarfında çok büyük farklılıkla karşılaşmamdı.

Evet, bundan da bahsetmişti Çağatay Bey. Benim baştan beri dikkat çekmek istediğim nokta çok kısa zaman zarfında çok büyük farklılıkla karşılaşmamdı.

Tutarsızlık yaşadığım birkaç çekirdeği araştırdığımda buna benzer durumlar farkettim. Smallholders denilen kahveler çiftçiler bir araya gelip kahveleri birleştiriyor birinden iyi kahve gelde diğerinden kötü gelebiliyor vs.... Birde farklı varyetelerin bir arada olduğu çekirdekler. Blendlerdede benzer tutarsızlıklar oluyor. Bu içerikte olan kahveleri tercih etmiyorum. Size de tavsiyem bu bahsettiklerime dikkat etmeniz.

Yeni El boqueronu denemedim. Eski hasat olanı epey tüketmiştim gerçekten fiyat/perf bir çekirdekti tavsiye ettiğim arkadaşlarım da çok memnun kaldılar. Konuyu takip ettiğim kadarı ile yeni hasat El Boqueron pek sevilmedi.

Tutarsızlık yaşadığım birkaç çekirdeği araştırdığımda buna benzer durumlar farkettim. Smallholders denilen kahveler çiftçiler bir araya gelip kahveleri birleştiriyor birinden iyi kahve gelde diğerinden kötü gelebiliyor vs.... Birde farklı varyetelerin bir arada olduğu çekirdekler. Blendlerdede benzer tutarsızlıklar oluyor. Bu içerikte olan kahveleri tercih etmiyorum. Size de tavsiyem bu bahsettiklerime dikkat etmeniz.

Yeni El boqueronu denemedim. Eski hasat olanı epey tüketmiştim gerçekten fiyat/perf bir çekirdekti tavsiye ettiğim arkadaşlarım da çok memnun kaldılar. Konuyu takip ettiğim kadarı ile yeni hasat El Boqueron pek sevilmedi.
Farklı varyetelerin kavrumda farkli sonuç vereceği aşikar.Ama bu kadar farklılık normal gibi durmuyor.Ayrıca arkadaşın bahsettigi durum 1 hafta ara ile aldığı iki kahvenin tamamen farklı kavrumda gelmesi.Yani ilk aldiğında böyle durum yok yanlış anlamadıysam.Yoksa tamamen homojen bir kavrum aynı varyete olsa bile kimse beklemez.Bu kavrumu şahsen ben kabul etmem.Kabul etmeyip naparım derseniz bir daha alişveriş yapmam.Adamlar zorla satmiyor sonuçta onlara göre doğru olan bu demek ki

efenim konuyu biraz dagiticam ama su siralar f/p hangi cekirdekleri öneriyorsunuz🤓🤓

Sadece buna dikkat edersek, Etiyopya çekirdeklerinin çoğu dışarıda kalıyor. Burada da bir çelişki doğuyor.

Blend konusuna katılıyorum, çekirdekleri harmanlamak, beceri ve tecrübe isteyen bir şey. O yüzden iyi kavuruculardaki harman kahve sayısı 1-2 taneden fazla olmaz.

Bu çekirdekler çuvallarda bu şekilde geliyorsa ve gelmeden önce tadılıp, puanlanıyorsa, çuvaldan çuvala fark olabilir mi? Yoksa dediğin gibi farklı varyetelerin birleşimi olan kahvelerde kesinlikle her varyete kavrum profiline farklı tepki verecektir. Bu konu merak ettiğim konulardan bir tanesi ve öğrenirsem paylaşırım.

Geri