• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Probador Colectiva

El boqueonun yeni hasadını denemek istedim, aslında çok fazla olumsuz yorum olmasına rağmen objektif bir şekilde denemek istedim.
18 ocak kavrumlu paketi bugün açtım ve çekirdekler şu şekilde;

Ekli dosyayı görüntüle 8636

Bu işin profesyoneli değilim fakat kendi düşüncem birçok farklı variyete birçok farklı yoğunlukta çekirdek içeren bu harman lotunda olabilecek belki en iyi kavrum olabilir. Ki önemli olan görüntü değil tadıdır bence çünkü bu işten gerçekten iyi anlamıorsak çok fazla görüntü hakkında yorum yapmak mantıklı değil (gene bana göre). Suat Bey'in daha önce coffee collective gibi bir firmadan aşırı koyu ve yağlanmış çekirdek aldığını hatırlıyorum ve firma ile görüştüğünde durumun normal olduğunu ve kendisinin aldığı shotların da lezzetli olduğunu belirtmişti.

Ekli dosyayı görüntüle 8637

Gel gelelim tadıma. İki V60 denemesi yaptım. ilk denemede comandante 25 klik 4 eşit parça döküş ile 3dk bitiş hedefledim. çıkan sonuç oldukça şaşırttı beni çünkü doğal işlenmiş bir kahveden beklenmeyecek kadar temiz bir fincan çıktı. Probador instagram paylaşımlarında bu seneki hasat toplama ve işleme olarak kalitesini artırdıklarını yazmıştı. ve bence fincana gayet güzel yansımış.
oldukça meyvemsi oldukça tatlı tropikal meyveler ile eşlik eden kremamsı gövdesiyle oldukça "canlandırıcı" bir kahve olmuş. fakat bu canlandırıcılık hissi asidite kaynaklı değidi. Bu parametreler ile benim için tek eksiği düşük asidiesi oldu.
İkinci demlememde asidite artırmak amacıyla suya eklediğim mg miktarını artırdım (85ppm) dereceyi 92den 94 e yükselttim ve fazla çözünmeyi önlemek amacıyla öğütümü 26 klike yükselttim. döküş 80-60-60-56 şeklinde. Bu sefer çıkan sonuç asiditesi bir miktar daha artmış ve buna bağlı olarak tatlı mandalina notaları hissettiren bir demleme sundu. Önceki demlemde olan tatlı tropikal meyveler yoğunlukta kaldı halen.

Sonuç olarak benim için geçen seneki hasatın aynı tatlığı ve daha kalitelisi. Ve en önemlisi doğal işlenmesine rağmen baskın fermente tatlardan uzak oldukça temiz fincan ortaya çıkarması oldu.
Afiyet olsun. Yanlış veya eksik anlaşılmış sanırım benim yazdıklarım. Stoklara eklendiği anda aldığım el boqueronu ben de gerçekten çok beğenmiştim. Zaten bu yüzden tekrar sipariş verdim. İkinci siparişimde hem koku hem de tat anlamında aynı olmasını geçtim, benzer bile değildi. Yani paket elime ulaştığı gibi açıp kavrum kontrolü gibi bir şey yapmadım, ki o alanda ne tecrübem ne de yeterliliğim var. Yakın zamanda aldığım sonucu bir türlü alamayınca acaba burada mı bir sorun var diye baktım.

Afiyet olsun. Yanlış veya eksik anlaşılmış sanırım benim yazdıklarım. Stoklara eklendiği anda aldığım el boqueronu ben de gerçekten çok beğenmiştim. Zaten bu yüzden tekrar sipariş verdim. İkinci siparişimde hem koku hem de tat anlamında aynı olmasını geçtim, benzer bile değildi. Yani paket elime ulaştığı gibi açıp kavrum kontrolü gibi bir şey yapmadım, ki o alanda ne tecrübem ne de yeterliliğim var. Yakın zamanda aldığım sonucu bir türlü alamayınca acaba burada mı bir sorun var diye baktım.
yok hocam estağfurullah size veya başkasına özel yazmadım mesajı. Kendi incelememi yazdım sadece.
Afiyet olsun .Yalnız bu kavrumda problem gozukmuyor zaten :) önceki arkadasin kahvelerinde bildiginiz yeşil çekirdek ve kömür karişikti.Bunu atmanızla anlamış olduk diğerinin kavrum hatasi oldugunu.
Hocam çekirdekler bir arada resim çekince kamera muhtemelen ton ayarlamarı yapıyor size homojen gibi görünmüş olabilir lakin tek tek ayıklayınca vaziyet şu şekilde. Homojen olmayan çekirdekler var fakat tad oalrak uyumlular.
tt.jpg

yok hocam estağfurullah size veya başkasına özel yazmadım mesajı. Kendi incelememi yazdım sadece.

Hocam çekirdekler bir arada resim çekince kamera muhtemelen ton ayarlamarı yapıyor size homojen gibi görünmüş olabilir lakin tek tek ayıklayınca vaziyet şu şekilde. Homojen olmayan çekirdekler var fakat tad oalrak uyumlular.
Ekli dosyayı görüntüle 8638
Aynı değil hocam eski sayfalarda var yani yemyeşil duruyordu.Yanliş anlamayın tecrubenize saygim var guzel diyorsaniz guzeldir tabi benim de denemek istedigim bir kahveydi ama bu firma bu tavrı sergilediği surece bir şey almam

Aklıma takıldı, incelemek için aldım çekirdekleri bir tabağa. Başta sağdakileri ayırdım, hatalı çekirdek tam olarak neye göre sınıflandırılıyor bilmiyorum ama şekli bariz şekilde bozuk ve çok koyu olanları o tarafa ayırdım. Sonra ortadaki gibi net şekilde rengi açık kalanları, en son da soldaki gibi çekirdekler arasında açıklığıyla direkt göze çarpanları ayırdım. Daha halen bunlara eklenebilecek veya arada kalacak olan çekirdekler var. Bu farklılıkları nasıl karşılamalıyım? Normal midir? Omniroast bu mudur yani 😂
probador yesil cekirdek satisina mi baslamis? bence iyi etmis kavuramiyorlar zaten.

aranıza yeni giren biri olarak probador hakkında son zamanlarda çok eleştiri okudum. deneme için alacaktım ama vazgeçme noktasına geldim. almamalımıyım acaba??

aranıza yeni giren biri olarak probador hakkında son zamanlarda çok eleştiri okudum. deneme için alacaktım ama vazgeçme noktasına geldim. almamalımıyım acaba??

Ben seviyorum. Kendilerine has tarzları ile kahveye saygı duyduklarını ve yapmalarına gerekeni yaptıklarını düşünüyorum. Türkiye de nitelikli kahveyi ileri götürüyorlar...

Ben toplu alımda da toplu alımdan sonraki bir alımımda da sorun yaşamadım, memnun kaldım. Ancak forumda bazı paketlerdeki kavrumların veya firmanın müşterileriyle ilişkilerinin sorunlu olduğu görülüyor. Ben kendi adıma şunu düşünüyorum: Firmadan alışverişimi kesmeli miyim, yoksa illa aynı sorunların kendi başıma gelmesini mi beklemeliyim?

10 liraya çekirdek satsalar almam :) Ben toplu alımdaki kahveleri hiç beğenmemiştim.

Bir süre öncesine kadar, özellikle ücretsiz kargo avantajıyla sene içinde birçok kahvesini denedim.Gayet severek tükettim.Hatta birçok kavurucudan Etiyopya Adado denedim fakat Probador bambaşkaydı keza aricha (doğal) için de aynı durum geçerli.

Son düzenleme:
Bir süre öncesine kadar, özellikle ücretsiz kargo avantajıyla sene içinde birçok kahvesini denedim.Gayet severek tükettim.Hatta birçok kavurucudan Etiyopya Adado denedim fakat Probador bambaşkaydı keza aricha (doğal) için de aynı durum geçerli.
Arichayı nasıl demliyordunuz ?

Arichayı nasıl demliyordunuz ?
*Daha çok th3 ve cafec standart ile demledim; 20/320 19-20 klik 89-90’ blooming+2 döküş.Döküşler biraz agresif
*Th-2 ile 23-25 klik arası, 20/300 93’ 4 parçalı döküş
*Aeropress te; en sık kullandığım reçete 2019 dünya şampiyonu reçetesi;
30 g kahve / 29-30 klik/ 92’ toplamda 2220 g su.100 g su döktükten sonra 20 kez karıştır, kapağı tak, çevir, birkaç spin ~40 sn de presle. 120 g bypass

dürüst olmam gerekirse içtiğim en güzel kahvler genelde buranın kavurduğu kahvelerdi. yalnız bir süredir alışveriş yapmıyorum buradan, temel olarak kargo parası almaya başladıklarından beri spariş vermeye elim gitmiyor. Açıçası başka yerleri keşfetmem için de bir bahane oldu bu. Ama biliyorum ki, gene bir noktada buradan kahve almaya devam edeceğim, çünkü gerçekten iyi, özel bir kavurmacı burası. El Boqueron'u da denemek için tutuşuyorum adeta :-P

Probador’u bildim bileli kargo ücreti alır. Hatta kargo ağırlığınız arttıkça daha çok ödersiniz. Sadece pandemi dönemine istinaden bir ayrıcalık yapıp kargoyu ücretsiz yaptılar. Şahsen bir kavurucudan alışveriş yapmama kriterim kargo ücreti olmadı hiçbir zaman. Evet, kargo ücreti biz tüketiciler için bir yük, bir hoşnutsuzluk. Fakat çekirdekleri şaşırtıyorsa sizi, sizin için ayrıcalıklı bir yerdeyse bu kavurucu ve firma kargo ücret yükünü sizinle paylaşmak zorunda kalacak kadar operasyonel bir düzene sahipse, bence kahve keyfinizi bozmayıp satın alıp tadını çıkarın.. Çekirdeklerin, kavrumun niteliği kargo ücretinden de firmanın iletişim probleminden de daha önemli benim için naçizane.

Benim ilk aldığım nitelikli kahve kendilerinden ve mükemmel bir deneyim yaşatmıştı bana yaklaşık bir yıl önce. Bu sayede bu virüsü bünyeye aldım ve ucu bucağı olmayan bir dünyaya girmiş oldum.
Toplu alımda özellikle afrika kahvelerinde bence de sıkıntı vardı ama genel olarak kahveye buradan başlamak çok yerinde olur. Ben özellikle Etiyopya kavrumlarını çok iyi buluyorum. Arkadaşların önerdiği aricha yı da bu anlamda çok merak ediyorum.

@Go_Master Evet yıkanmış versiyonu var şuan Aricha'nın.

https://probadorcolectiva.com/apolinar-arevalo-mikrolot-peru

Peruyu deneyimleyen yok mu, diğer kavurucularda Peru Cajamarca adıyla gördüğümüz kahve değil mi bu?
ben de 3-4 gün önce aldım apolinar arvelado peru kahvesini, hiç beğenmedim. nasıl bir demlemeyle iyi yapılabilir bilmiyorum. probador diye güvenerek aldım ama büyük hayal kırıklığı. daha önce bir kez daha kötü bir kahve içmiştim probadordan, adını hatırlamıyorum. bir daha probador almam diye düşünüyorum doğrusu.

forumda ve genel olarak hem aşırı övenlerin hem de hiç beğenmeyenlerin olduğunu gördükçe hiç elimin almaya yanaşmadığı çok bilindik kavurucu

Uzun zamandır denemek istediğim kavuruculardandı. Hangi çekirdekleri denemem konusunda konusunu okuyayım dedim. Ben bir esnaf olarak sattıkları çekirdek altın olsa tercih etmem. Konu kahve değil üstelik. Hata olur, sorun olur, hiç önemli değil. Önemli olan iletişim ve usluptur. Bu konuda gerçekten çok başarılı kavurucularken bu kavurucunun çekirdeklerini içenlere afiyet olsun.

Geri