El boqueonun yeni hasadını denemek istedim, aslında çok fazla olumsuz yorum olmasına rağmen objektif bir şekilde denemek istedim.
18 ocak kavrumlu paketi bugün açtım ve çekirdekler şu şekilde;
Ekli dosyayı görüntüle 8636
Bu işin profesyoneli değilim fakat kendi düşüncem birçok farklı variyete birçok farklı yoğunlukta çekirdek içeren bu harman lotunda olabilecek belki en iyi kavrum olabilir. Ki önemli olan görüntü değil tadıdır bence çünkü bu işten gerçekten iyi anlamıorsak çok fazla görüntü hakkında yorum yapmak mantıklı değil (gene bana göre). Suat Bey'in daha önce coffee collective gibi bir firmadan aşırı koyu ve yağlanmış çekirdek aldığını hatırlıyorum ve firma ile görüştüğünde durumun normal olduğunu ve kendisinin aldığı shotların da lezzetli olduğunu belirtmişti.
Ekli dosyayı görüntüle 8637
Gel gelelim tadıma. İki V60 denemesi yaptım. ilk denemede comandante 25 klik 4 eşit parça döküş ile 3dk bitiş hedefledim. çıkan sonuç oldukça şaşırttı beni çünkü doğal işlenmiş bir kahveden beklenmeyecek kadar temiz bir fincan çıktı. Probador instagram paylaşımlarında bu seneki hasat toplama ve işleme olarak kalitesini artırdıklarını yazmıştı. ve bence fincana gayet güzel yansımış.
oldukça meyvemsi oldukça tatlı tropikal meyveler ile eşlik eden kremamsı gövdesiyle oldukça "canlandırıcı" bir kahve olmuş. fakat bu canlandırıcılık hissi asidite kaynaklı değidi. Bu parametreler ile benim için tek eksiği düşük asidiesi oldu.
İkinci demlememde asidite artırmak amacıyla suya eklediğim mg miktarını artırdım (85ppm) dereceyi 92den 94 e yükselttim ve fazla çözünmeyi önlemek amacıyla öğütümü 26 klike yükselttim. döküş 80-60-60-56 şeklinde. Bu sefer çıkan sonuç asiditesi bir miktar daha artmış ve buna bağlı olarak tatlı mandalina notaları hissettiren bir demleme sundu. Önceki demlemde olan tatlı tropikal meyveler yoğunlukta kaldı halen.
Sonuç olarak benim için geçen seneki hasatın aynı tatlığı ve daha kalitelisi. Ve en önemlisi doğal işlenmesine rağmen baskın fermente tatlardan uzak oldukça temiz fincan ortaya çıkarması oldu.