• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Preon Coffee Roastery

Öncelikle uzun zamandır bilgilendirme yapmadığım için arayan merak eden herkesten özür dilerim. Bu süre zarfında devam mı tamam mı diye kendim bir muhasebe içindeydim ben bile bilmezken sizlere bir şeyler söylemek manasız olacaktı.

Preon şahsi görüşüm kısa zamanda benimsendi ve güzel bir ivme ile büyüme yakaladı. Daha önemlisi şikayet oranı ve hata oranı çok düşük oldu. Yoğun dönemlerimiz oldu belki de en memnun kalınan dönemlerimiz onlardı. Bugün baktığımda genel itibariyle insanların ilk aklına gelen kavurmacılardan biri olduk. Hep dedim sizlere ben tek başımayım en başından beri bu sadece kas gücü, beyin gücü olarak değil sermaye açısından da böyleydi. (Kişisel dostluklarımı hiç bir zaman ticarete karıştırmadım bazı aksini söyleyen andavallar oldu maalesef) Sonuçta yıllarca sektörde çalışarak az bir birikim çokça kredi ve borçla kurdum. Devam eden süreçte her ne kadar başarılı gibi gözükse de doğrudan ülkenin ekonomik şartları sonucunda -son bir yıldır özellikle- zaten benzinsiz olan benim için çok da yapacak bir şey yoktu. Eksiden artıya bu kur ve enflasyon ortamında bu kadar niş bir sektörde geçmek biraz don kişotculuk. Üstüne ticari açıdan çok fazla iltimas göstermem, prensiplerimden vazgeçmemem işleri daha da zorlaştırdı. Her şeye rağmen bekledim.

Artık preon coffee roastery resmi olarak da kapandı arkadaşlar. ekipmanlarım satışta ilgilenen olursa yardımcı olurum. Bu süre zarfında başta @Ömer Aydın bey ve @hasimsolmaz abiye nazik ve cömert teklifleri için çok teşekkür ederim. Bunu ayrıca anlatacağım. Arayıp dönemediğim bir çok kişiden de tekrar özür dilerim.

Uzun uzun bir çok meseleden bahsedebilirim tabii ki ama çok da gerek yok sanırım. Yine de atladığım bir şey varsa özür dilerim. Bundan sonra forumda bulunacağım. Herhangi bir konuda tabii ki sorabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Çok fazla sevenin ve lezzetini arayanın var fakat bu ülkenin şartları zor değil gerçekten adeta imkansızı başarmaya çalışıyoruz.

Her şey gönlünce olsun, hayırlısı olsun.

Nitelikli kahvede ilk göz ağrım. Geriye dönüp bu günlere bakınca elinin lezzetine şahitlik edecek sürüyle kahvesever olduğunu biliyorsun. Aklımıza sağlık vs bir sürü kötü ihtimal de gelmişti. Varsın ekonomik koşullardan olsun Preon'un zirvede bırakışı. Hayatının geri kalanı sevdiklerinle gönlünce olsun Beytullah Kardeş!

Pandemiden hemen önce memuriyeti bırakıp yarı zamanlı yaptığım zeytin-incir-zeytinyağı işine tam zamanlı girişmek üzereydim. Neyse ki erken karar vermeyip bu fikrimi gerçekleştirmeden pandemiyi ve sebep olduğu toz duman ekonomiyi görmüş oldum. Bir de üstüne bizim ülkenin kendine has ekonomik zorulukları eklenince nasıl bir tehlikeden dönmüş olduğumu farkettim. Çalışma usulünden kaynaklı olarak bırakın tam zamanlıya geçmeyi, artık bu şartlarda yarı zamanlı bile yapamaz oldum. Kısmen temel gıda sayılabilecek ürünlerde bu zorluğu yaşadım, kahve sektörünü düşünemiyorum bile. Allah bu sektördeki işini layığıyla yapan herkesin yardımcısı olsun.

Daha önce başka işlerde de kazandım, battım, çıktım. Özel sektördeki zorlukları yakinen yaşadım; bu sebeple her kapanan bir işi görünce yüreğim ayrı bir burkulur. Beytullah kardeşim seni çok iyi anlıyorum, fakat bunun bir son olmadığını, sektörde farklı şekillerde yine adını duyacağımızdan eminim. Yolun açık olsun.

Benim çok sevdiğim etrafımdaki insanlara da tavsiye ettiğim bir kavurucuydu. Sipariş verecekken sitenin çalışmadığını gördüm, sonra Beytullah Bey'i Googledan aratıp Twitterda aktif olduğunu görünce sağlık sorunu olmadığına sevinmiştim. Preonun kapanması gerçekten üzücü, ama sürdüğü kadarıyla çok iyi bir kavurucuydu benim için, özellikle de espresso çekirdekleri, fiyat performans ve iletişim anlamında. Umarım her şey güzel ve yolunda devam eder @Beytbaba için.

Öncelikle uzun zamandır bilgilendirme yapmadığım için arayan merak eden herkesten özür dilerim. Bu süre zarfında devam mı tamam mı diye kendim bir muhasebe içindeydim ben bile bilmezken sizlere bir şeyler söylemek manasız olacaktı.

Preon şahsi görüşüm kısa zamanda benimsendi ve güzel bir ivme ile büyüme yakaladı. Daha önemlisi şikayet oranı ve hata oranı çok düşük oldu. Yoğun dönemlerimiz oldu belki de en memnun kalınan dönemlerimiz onlardı. Bugün baktığımda genel itibariyle insanların ilk aklına gelen kavurmacılardan biri olduk. Hep dedim sizlere ben tek başımayım en başından beri bu sadece kas gücü, beyin gücü olarak değil sermaye açısından da böyleydi. (Kişisel dostluklarımı hiç bir zaman ticarete karıştırmadım bazı aksini söyleyen andavallar oldu maalesef) Sonuçta yıllarca sektörde çalışarak az bir birikim çokça kredi ve borçla kurdum. Devam eden süreçte her ne kadar başarılı gibi gözükse de doğrudan ülkenin ekonomik şartları sonucunda -son bir yıldır özellikle- zaten benzinsiz olan benim için çok da yapacak bir şey yoktu. Eksiden artıya bu kur ve enflasyon ortamında bu kadar niş bir sektörde geçmek biraz don kişotculuk. Üstüne ticari açıdan çok fazla iltimas göstermem, prensiplerimden vazgeçmemem işleri daha da zorlaştırdı. Her şeye rağmen bekledim.

Artık preon coffee roastery resmi olarak da kapandı arkadaşlar. ekipmanlarım satışta ilgilenen olursa yardımcı olurum. Bu süre zarfında başta @Ömer Aydın bey ve @hasimsolmaz abiye nazik ve cömert teklifleri için çok teşekkür ederim. Bunu ayrıca anlatacağım. Arayıp dönemediğim bir çok kişiden de tekrar özür dilerim.

Uzun uzun bir çok meseleden bahsedebilirim tabii ki ama çok da gerek yok sanırım. Yine de atladığım bir şey varsa özür dilerim. Bundan sonra forumda bulunacağım. Herhangi bir konuda tabii ki sorabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Aynı yollardan geçen birisi olarak tek tabanca olmanın ne demek olduğunu çok iyi biliyorum, üzüldüm umarım başka bir zaman tekrar deneyecek gücü kendinde bulursun.

Bir yıldız kaydı. Ama gönlümüzde yeri her zaman olacak. Tekrar sektöre girmeye karar verirsen biz her zaman destekçiniz. Allah gönlüne göre versin @Beytbaba

bi' kere gidip adamdan indirimsiz kahve almadım. hep kampanya bekledim. şimdi "üzüldüm" yazmaya yüzüm yok ya. 😳

hayırlısı @Beytbaba . hakkını helal et. yeni açılan kapın daha hayırlı olur inşallah 🤲🏻

bi' kere gidip adamdan indirimsiz kahve almadım. hep kampanya bekledim. şimdi "üzüldüm" yazmaya yüzüm yok ya. 😳

hayırlısı @Beytbaba . hakkını helal et. yeni açılan kapın daha hayırlı olur inşallah 🤲🏻
Aynını hissediyorum.

Hayırlısı olsun hakkında inşallah, hakkını bana da helâl et .

İşte bu konu uzun süredir kafamı kurcalıyor. Forum indirimleri çekirdek alışverişinde tercihlerimizi ne oranda etkiliyor acaba? Bir kavurucunun 12 ay boyunca potansiyel müşterisine ulaşmasına bu toplu alımlar ket vuruyor olabilir mi?

Ben Preon'dan beğendiğim bir çekirdeği tekrar almaktansa zaten aylık 500 gram olan tüketimimde her seferinde toplu alımın olduğu kavurucuya yöneldim. Bunun kümülatif boyutu diğer kavurucuları ne yönde etkiliyor olabilir?

İşte bu konu uzun süredir kafamı kurcalıyor. Forum indirimleri çekirdek alışverişinde tercihlerimizi ne oranda etkiliyor acaba? Bir kavurucunun 12 ay boyunca potansiyel müşterisine ulaşmasına bu toplu alımlar ket vuruyor olabilir mi?

Ben Preon'dan beğendiğim bir çekirdeği tekrar almaktansa zaten aylık 500 gram olan tüketimimde her seferinde toplu alımın olduğu kavurucuya yöneldim. Bunun kümülatif boyutu diğer kavurucuları ne yönde etkiliyor olabilir?
Buda tekrar bizi ekonomik sorunlara geri döndürüyor. Ekonomi iyi olsa toplu alımı değil sevdiğimiz beğendiğimiz kavurucunun kahvelerini seçeriz

Arkadaşlar, doğru, yanlış ve tercihler bir kenara bunu konuşuyor olmanız bile takdire şayan 👏👏👏

Üzdü ama şaşırtmadı malesef.

Normalde zor olan şeyler, bu ülkede resmen mucize gerçekleştirmek gibi.

Yolun açık olsun.

Bu satıra gelince içim bir cız etti. Beytullah Bey soyadının hakkını veren, bu işi de hakkıyla ve üst seviyede yapan bir isim olarak Preon markasının algısını çok güzel bir yere konumlandırmıştı. Memleket için bir kayıp. Sağlık olsun. Zirvede bırakmak tam da böyle bir şey işte. Umarım her şey gönlünce olur @Beytbaba , Rabbim yolunu açık etsin, güzel bir fincan kahvede buluşmak üzere.

Empati yaparak yazılan ve toplu alıma atıf yapan girileri gördüm üstte. Toplu alım bu ekonomik koşullarda tüketiciye fırsat veriyor olabilir ancak üretici açısından "toplu alımda bizi bir tanısınlar arkası gelir" kısmı belli ki hayalden öteye gidemiyor.

Yoksa bu kadar beğenilen bir kavurucunun veda mesajı yerine "arkadaşlar siparişlere yetişemiyoruz, ekibi de büyüttük ama taleplere yetişmek zor, gecikmeler için peşin özürlerimizle" girisini okumamız gerekirdi.

Toplu alıma karşı değilim, yanlış anlaşılmasın ancak ekonomik koşullarda sendeleyen firma ve küçük üreticiler için bir nevi can suyu olacak "Sadakat Alımları" tertip edilerek ahilik kültürünün gereği yapılabilir.

Bu satıra gelince içim bir cız etti. Beytullah Bey soyadının hakkını veren, bu işi de hakkıyla ve üst seviyede yapan bir isim olarak Preon markasının algısını çok güzel bir yere konumlandırmıştı. Memleket için bir kayıp. Sağlık olsun. Zirvede bırakmak tam da böyle bir şey işte. Umarım her şey gönlünce olur @Beytbaba , Rabbim yolunu açık etsin, güzel bir fincan kahvede buluşmak üzere.

Empati yaparak yazılan ve toplu alıma atıf yapan girileri gördüm üstte. Toplu alım bu ekonomik koşullarda tüketiciye fırsat veriyor olabilir ancak üretici açısından "toplu alımda bizi bir tanısınlar arkası gelir" kısmı belli ki hayalden öteye gidemiyor.

Yoksa bu kadar beğenilen bir kavurucunun veda mesajı yerine "arkadaşlar siparişlere yetişemiyoruz, ekibi de büyüttük ama taleplere yetişmek zor, gecikmeler için peşin özürlerimizle" girisini okumamız gerekirdi.

Toplu alıma karşı değilim, yanlış anlaşılmasın ancak ekonomik koşullarda sendeleyen firma ve küçük üreticiler için bir nevi can suyu olacak "Sadakat Alımları" tertip edilerek ahilik kültürünün gereği yapılabilir.
"Toplu alıma karşı değilim, yanlış anlaşılmasın ancak ekonomik koşullarda sendeleyen firma ve küçük üreticiler için bir nevi can suyu olacak "Sadakat Alımları" tertip edilerek ahilik kültürünün gereği yapılabilir." bu cümlenize sonuna kadar katılıyorum. toplu alımda olsun ama aynı ay birde "destek alım kampanyası" olmalı ve evet her yıl bir kere yararlanılsın vb. kurallara bağlansın. Beytullah Bey çok üzdü gerçekten.

@hasimsolmaz Bey merhaba, dediklerinize harfiyen katılıyorum. Bende bir kaç şey söylemek istiyorum kayıtsız kalamayacağım.
Malesef ülkemiz özelinde tüketici de şöyle bir haraket söz konusu; artık öyle bir hal aldı ki o indirimden bu indirime bir rüzgar var. Tüketici tamamen indirimlere odaklanmış durumda. Bunun bir kaç nedeni var en önemlisi alım gücünün ciddi oranda düşmesi. Başka bir neden de sürekli bir indirim furyası neredeyse her hafta var. Böyle olunca büyük alım dahi olsa sonraki ay iş akışı rutine dönebiliyor. Ülkemizdeki piyasa malesef şu an bu şekilde.

Beytbaba ülkenin ekonomi darbesini yemedi de, toplu alımlar yüzünden mi kapattı?

Eminim ki Beytbaba'ya bir çok teklif gelmiştir. Ortaklık, sermaye, toplu alım. Çünkü işi gibi karakteri de kaliteli bir beyfendi. Bundan hiç şüphe yok. Zaten böyle olduğu için kapatma kararı hepimizi duygusal olarak çok etkiledi.

Ama tüketiciye ''toplu alımlar dışında'' kahve aldık mı da üzülmeye yüzümüz olsun minvalinde yazmanın hiç anlamı yok. Böyle dersek her indirimli kahve aldığımda, her yurtdışından sipariş geçtiğimde vicdan muhasebesi mi yapmalıyım?
Ticaretle, duygularımızı karıştırırsak zaten sonu olmayan bir yola gireriz. Kimse mutlu ayrılmaz.

Beytbabanın veda mesajının altında ''tartışma odaklı'' yazdığım için eşekliğimi kabul ediyorum ama sadakat alımları/ahilik bunlar vahşi kapitalizmde mümkün şeyler değil. Hele ki tüketicinin aylık kahve maliyeti son zamanlarda saçmalamışken hiç mümkün değil. Ben indirimli kahve alırken bile 2 kere düşünüyorum artık. Burada ki tek gerçek alım gücü ve maliyet dengesizliği. Başka bir açıklaması var mı? Varsa da ben bilmiyorum.
Tabi ki böyle dayanışmaları uygulayabilirsek, kahveye olan bağımızı dostluk üzerine kurduğumuz için çok daha kıymetli olur. Herkes inanılmaz keyif alır ancak beyhude bir çaba maalesef. Bu ekonomik sıkıntıda, bir ay sonra kapandığında biz elimizden geleni yaptık deyip, vicdan rahatlatmaktan öteye geçmez.

Beytbaba kapatmak istedi ve kapattı.
Başka bir masada, başka dostluklar kurarız inşallah. Aramızdaki kavurucu-tüketici ilişkisi umarım ortak deneyimlerimizi paylaştığımız, Beytbabanın kitap gibi bilgilerinden beslendiğimiz bir hal alır.

Beytbaba ülkenin ekonomi darbesini yemedi de, toplu alımlar yüzünden mi kapattı?

Eminim ki Beytbaba'ya bir çok teklif gelmiştir. Ortaklık, sermaye, toplu alım. Çünkü işi gibi karakteri de kaliteli bir beyfendi. Bundan hiç şüphe yok. Zaten böyle olduğu için kapatma kararı hepimizi duygusal olarak çok etkiledi.

Ama tüketiciye ''toplu alımlar dışında'' kahve aldık mı da üzülmeye yüzümüz olsun minvalinde yazmanın hiç anlamı yok. Böyle dersek her indirimli kahve aldığımda, her yurtdışından sipariş geçtiğimde vicdan muhasebesi mi yapmalıyım?
Ticaretle, duygularımızı karıştırırsak zaten sonu olmayan bir yola gireriz. Kimse mutlu ayrılmaz.

Beytbabanın veda mesajının altında ''tartışma odaklı'' yazdığım için eşekliğimi kabul ediyorum ama sadakat alımları/ahilik bunlar vahşi kapitalizmde mümkün şeyler değil. Hele ki tüketicinin aylık kahve maliyeti son zamanlarda saçmalamışken hiç mümkün değil. Ben indirimli kahve alırken bile 2 kere düşünüyorum artık. Burada ki tek gerçek alım gücü ve maliyet dengesizliği. Başka bir açıklaması var mı? Varsa da ben bilmiyorum.
Tabi ki böyle dayanışmaları uygulayabilirsek, kahveye olan bağımızı dostluk üzerine kurduğumuz için çok daha kıymetli olur. Herkes inanılmaz keyif alır ancak beyhude bir çaba maalesef. Bu ekonomik sıkıntıda, bir ay sonra kapandığında biz elimizden geleni yaptık deyip, vicdan rahatlatmaktan öteye geçmez.

Beytbaba kapatmak istedi ve kapattı.
Başka bir masada, başka dostluklar kurarız inşallah. Aramızdaki kavurucu-tüketici ilişkisi umarım ortak deneyimlerimizi paylaştığımız, Beytbabanın kitap gibi bilgilerinden beslendiğimiz bir hal alır.
Dediklerinize katılmakla beraber durumu biraz daha ileri analiz edince karşımıza farklı bir sorun çıktığına inanıyorum. Çok indirim var. Gerçekten sürekli bir yerlerde indirim var, şaşırıyorum artık. Şuan dolabımda 3 farklı firmadan indirimle aldığım kahve var. "Bu fırsatı kaçırmayayım, iyi fiyat" diye atlıyorum. Halbuki aylar önce bi firmadan toplu alımda çok memnun kalmıştım. Elimdeki kahveleri bitiremiyorum ki dönüp onu tekrardan alayım haha

Tabii bu noktaya kadar şikayet etmenin bir manası yok, tüketici olarak mutlu olunacak bir şey bu. Firmaları da ben düşünecek değilim. Ama hayatımda hiçbir sektörde bu kadar çok indirim görmemiştim. Bu indirimlerin kaçınılmaz bir sonucu var: fiyatlar indirimi göze alarak belirlenecek. Yani piyasaya bombe isimli çekirdek girdi diyelim. Normalde 140-160 tl bandında satılacak bir çekirdekse şuanki piyasada 175-200 arası belirleniyor bence. Çünkü biliyorlar 3-5 ay içinde mutlaka %20-30 arası bir indirim yapacaklar. Yani bizden aynı paralar çıkıyor, tek fark olarak tüketimimiz kanalize edilmiş ve öngörülebilir şekilde gerçekleşiyor. Preon bu konuda istisnaydı bence, indirimsiz bile "normal"di fiyatları.

Bu düşüncemi sağlam temellendiremiyorum ne yazık ki, gut feeling sadece 😄 Ama düşününce pek çok kahve markasının hem aylık toplu alımda, hem mayıs indirimlerinde, hem kasım indirimlerinde (niye bu aylara özel indirim var bilmiyorum), hem yılbaşında, hem kuruluş yıldönümlerinde vs indirim yaptığını görüyorum. Bu anormal geliyor. İndirim yokken bir şey aldığımda kendimi keriz gibi hissediyorum.

Geri