Eluna
Barista
- İsim
- Utku
Bu forumun bir üyesi olarak buna siz de dahilsiniz farkındasınız değil mi? Öfkeniz var belli ama adresi şaşmış.Benim 2 yıldır çok net bir görüşüm var:
Bu forum (diğerlerinin de farklı olduğunu düşünmüyorum) Türkiye'de nitelikli kahve sektörünü geriye götürüyor. İnsanları sonuna kadar fiyat tarafına odaklayıp diğer bütün taraflardan uzaklaşmalarına sebep oldunuz. İşini düzgün yapan ve yapmaya çalışan insanların ruh hallerini normal tutacak, işlerini devam ettirmelerini sağlayacak bir para kazanmalarını asla düşünmediniz. İndirim varken kral olan kavurucular indirim yokken bir hiç haline geldi. Sırf ellerindeki stoklardan kurtulmak için, paraya ihtiyaçları olduğu için bir çok şeye evet demek zorunda kaldılar.
@Beytbaba üzüldüm ama hiç şaşırmadım...
Bir de adamın yaşadığı şehir daha yeni yerle bir oldu, hali, hatrı, durumu nasıldır bilmiyoruz. neler yaşanıyor, ne halde bu insanlar bilmiyoruz. bunlar olurken, buraya gelip bunları yazarak ne amaçlıyorsunuz? Beytbaba yeni kapatmadı preonu o zaman neden yazmadınız bunları? @admuys ☕Bu yazdıklarınıza ek olarak benim tercih etmeme sebebim, çok sık fiyat değiştirip çok sık indirim yapıyordunuz ve indirim oranları çok değişken oluyordu.
x ürünü 100 birim diyelim.
a 70
b 80
c 70
d 90
e 70
( örnek olarak farklı zamanlarda girdiğimde buna benzer fiyatlamalar görüyordum.)
siz x ürününün 100 tl olduğunu biliyorsunuz ama biz bilmiyoruz biz sırayla 70,80,70,90,70 görüyoruz. dolayısıyla 70 tl olarak kodluyoruz kafamıza. kahve lazım olunca giriyoruz bi kaç siteye aaa fiyat 90 şimdi almıyım diyip kapatıyoruz. 70 olunca da diğer sitelerde de kahve oluyor.
Umarım sizi tekrar aramızda kavurucu olarak görebiliriz.
ürün,fiyat,tutundurma,dağıtım
bu dörtlüyü net belirlemelisiniz.
ürün: kaliteli kavurduğunuza eminim.
fiyat: belirlerken sabite yakın değerler belirlemelisiniz ve sadece belli şartlarda indirim yapmalısınız.
tutundurma: burda çeşitli taktikler kullanabilirsiniz. müşterilerle daha fazla ve daha samimi etkileşime girmek gibi... sizin taktiğiniz gayet doğruydu aslında.
dağıtım: burda zaten herkes kargo kullanıyor.
Beyler; @kahveanalisti @NoDRaC @Daunterm
Son düzenleme: