Beytbaba
Üye
- İsim
- Beytullah babacan
Daha fazla
- İsim
- Beytullah babacan
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- hatay
Sevgili Kahve Kulübü ailesi merhabalar;
Bu sene Mart ayından beri üzerinde çalıştığımız kavurma atölyemizi artık hazır hale getirdik. Bu ay ise deneme sürecimizi atlattık. Sizlerle buluşmaya hazırız.
Kısaca kendimden bahsetmek istiyorum. Ben Beytullah Babacan. Uzun yıllar hobi olarak ve son 6 senedir profesyonel olarak kahve sektöründeyim. İlk barista olarak Starbucks'da başlayan serüvenim eğitim ve geliştirme departmanında bölge sorumlusu olarak devam etti. Son olarak Kahve Fabrikası'nda Şerif Hocam'ın asistanlığını yaptım, operasyon ve strateji sorumlusu olarak görev aldım. 2015 yılında SCA Barista sertifikalarını, 2020 yılında ise yine Şerif Hocam'dan SCA Roasting sertifikalarını aldım. Kahve kavurmaya da buna meraklı herkesin başladığı yollardan başladım. Patlamış mısır makinasından hatta teflon tavadan sample roaster'a (quest m3s) uzanan amatör bir serüven oldu. Bir kaç sene öncesine kadar düşük miktarlarda yeşil kahve ülkemize gümrüğe takılmadan girebildiği için bir çok ülkeden mükemmel kahveler kavurabildim. Kahve mesleğim haline geldikten sonra yerli ve yabancı ticari makinalar kullanmaya ve deneyimlemeye başladım. Elimden geldiğince hem teorik olarak bilgi sahibi olmaya ve pratikle de tecrübe sahibi olmaya çalıştım.
Yazıyı çok uzatmamak adına sorularınızı zevkle cevaplayacağımı bilmenizi isterim.
Sitede kahveleri açılışa özel fiyatlarla sunuyoruz, Ayrıca ilk üyelikte 10 tl değerinde para puan, her siparişinizde ise %5 para puan birikiyor. Bunlarla birlikte sadece kahve kulübü üyelerine özel merhabamızın karşılığı olarak yöresel ve harman kahvelerimizde ek %10 indirim tanımlıyoruz. Çok daha yüksek indirim oranı arzu ederdik ama fiyatlarımız zaten %20 daha düşük. İndirim için forumdan mailinizi iletmeniz yeterli tanımlamamız için.
Hoşgeldiniz
Bu sene Mart ayından beri üzerinde çalıştığımız kavurma atölyemizi artık hazır hale getirdik. Bu ay ise deneme sürecimizi atlattık. Sizlerle buluşmaya hazırız.
Kısaca kendimden bahsetmek istiyorum. Ben Beytullah Babacan. Uzun yıllar hobi olarak ve son 6 senedir profesyonel olarak kahve sektöründeyim. İlk barista olarak Starbucks'da başlayan serüvenim eğitim ve geliştirme departmanında bölge sorumlusu olarak devam etti. Son olarak Kahve Fabrikası'nda Şerif Hocam'ın asistanlığını yaptım, operasyon ve strateji sorumlusu olarak görev aldım. 2015 yılında SCA Barista sertifikalarını, 2020 yılında ise yine Şerif Hocam'dan SCA Roasting sertifikalarını aldım. Kahve kavurmaya da buna meraklı herkesin başladığı yollardan başladım. Patlamış mısır makinasından hatta teflon tavadan sample roaster'a (quest m3s) uzanan amatör bir serüven oldu. Bir kaç sene öncesine kadar düşük miktarlarda yeşil kahve ülkemize gümrüğe takılmadan girebildiği için bir çok ülkeden mükemmel kahveler kavurabildim. Kahve mesleğim haline geldikten sonra yerli ve yabancı ticari makinalar kullanmaya ve deneyimlemeye başladım. Elimden geldiğince hem teorik olarak bilgi sahibi olmaya ve pratikle de tecrübe sahibi olmaya çalıştım.
- Şuan tamamen özelleştirilmiş şekilde hazırlattığımız bir Golden makinamız var. Temel olarak egzoz, drum ve çekirdek probları ayrı ve kalibre edilmiş, double wall drum, egzoz basıncını, drum hızını, soğutma gücünü hatta soğutma haznesinin dönüş hızını dahi kontrol ve müdahale edebilme, ısının çok daha hassas ayarlanabilir olması için premix ocaklı, Artisan bağlantılı.
- Sürdürülebilir kalite ve aynı ürün çıktısı için olmazsa olmaz diye düşündüğümüz, çekirdek nem ölçer ve kavrulmuş kahvenin renk tonunu ölçen agtron metreye sahibiz.
- Bunlar dışında cupping, farklı demleme yöntemleri için reçete çıkarma, el değirmeni ayarları, espresso denemeleri v.s. için deneyim barımız bulunmakta.
- Kavurma olarak ise sitede üç farklı stil göreceksiniz. Filtre omni ve espresso. En iyi kahve kavurma yöntemi x'dir diye bir kanunumuz yok. Şahsen hepsinin iyi ve kötü sonuçlar verebildiğini tecrübe ettim. Tercihim filtre ve espresso'nun ayrı kavrulması olsa dahi omni severler için o seçeneği her zaman tutacağız. Kavurma aşamasında uygulanan tekniklerin ve çekirdeği tanımanın çok daha önemli olduğunu düşünüyorum. Kahveleri sipariş üzerine sadece ben kavuruyorum.
Yazıyı çok uzatmamak adına sorularınızı zevkle cevaplayacağımı bilmenizi isterim.
Sitede kahveleri açılışa özel fiyatlarla sunuyoruz, Ayrıca ilk üyelikte 10 tl değerinde para puan, her siparişinizde ise %5 para puan birikiyor. Bunlarla birlikte sadece kahve kulübü üyelerine özel merhabamızın karşılığı olarak yöresel ve harman kahvelerimizde ek %10 indirim tanımlıyoruz. Çok daha yüksek indirim oranı arzu ederdik ama fiyatlarımız zaten %20 daha düşük. İndirim için forumdan mailinizi iletmeniz yeterli tanımlamamız için.
Hoşgeldiniz
Son düzenleme: