• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Petra Roasting Co.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan lion256
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben de bugün Bensa Diima'yi Petra'dan teslim almış bulunmaktayim; elimdeki kahve 23.11 de kavrulmuş, filtrede degassing için kaç gün beklememi önerirsiniz?

Bugün Bensa Diima paketini açtım. Eşimle birlikte içtik, uzun süre sonra yüzümüzde gülücükler açtıran bir kahve oldu. İçimini oldukça keyifli buldum bende..
Ben de bugün açtım ve daha yeni demledim. Tam dediğiniz gibi yüzümde gülücükler açtı. Mayıs ayında aldığım gardelli la cristalinayı algıladım ve o kahveden beri içtiğim en iyisi oldu. Hemen bir paket daha sipariş verdim. Petradaki aynı kavurucunun elinden çıkmış kahve gelir umarım.

Ben de bugün açtım ve daha yeni demledim. Tam dediğiniz gibi yüzümde gülücükler açtı. Mayıs ayında aldığım gardelli la cristalinayı algıladım ve o kahveden beri içtiğim en iyisi oldu. Hemen bir paket daha sipariş verdim. Petradaki aynı kavurucunun elinden çıkmış kahve gelir umarım.
Kahveyi kavuran kişinin hep aynı kişi olmadığı şirketler, kahvenin ambalajına o kahveyi kimin kavurduğunu yazsa keşke. Kavuranlar arasındaki farkların ayırdına varabilmemiz mümkün müdür bilmiyorum ama hem emeğe saygı bağlamında güzel olur, hem de kavuranları daha iyisini yapma bakımından teşvik eder.

Kahveyi kavuran kişinin hep aynı kişi olmadığı şirketler, kahvenin ambalajına o kahveyi kimin kavurduğunu yazsa keşke. Kavuranlar arasındaki farkların ayırdına varabilmemiz mümkün müdür bilmiyorum ama hem emeğe saygı bağlamında güzel olur, hem de kavuranları daha iyisini yapma bakımından teşvik eder.
Kesinlikle katılıyorum inanın aynı kavurucu olduğunu kesin bilsem mesela bu kahveden bir kilo stoklarım. Bu konuda belki bir girişim başlatılabilir.

yazılanları okuyunca, indirim de bitmeden ben de bir miktar Bensa Diima siparişi verdim.

Ben de bugün Bensa Diima'yi Petra'dan teslim almış bulunmaktayim; elimdeki kahve 23.11 de kavrulmuş, filtrede degassing için kaç gün beklememi önerirsiniz?
Bu soruyu Petra'ya instagramdan sormuştum. Bana filtre için 3 gün, espresso için en az 10 gün demişlerdi.

Bu soruyu Petra'ya instagramdan sormuştum. Bana filtre için 3 gün, espresso için en az 10 gün demişlerdi.
Teşekkür ederim şimdi bi demleyeyim o zaman. Öğütüm sonrasi biraz bekletirim belki de.

@eldvin @aztec

Demleme recetelerinizi paylasir misiniz
Selamlar şimdi tekrardan demledim :)

32 g kahve(Molent 37 klik), 500ml buzdağ su

65 gr 45. saniye'ye kadar bloom.
0:45-1:15 arası 250 ml'ye tamamladım.
1:40-2:00 arası 400 ml'ye tamamladım.
2:15'te kalan 100 ml'yi dökmeye başladım.
Demleme 3:45'te sona erdi.

Afiyet olsun :)

Bensa Diima'yi espresso için kullandım, epey meyvemsi bir çekirdek. Oran olarak 18 gram kahve 42 gram espresso aldığımda en iyi çıktıyı almış oldum. Makine sıcaklığını biraz daha yüksek tuttum. Ama çok bir süreklilik yakalayamadım, kolayca asidik yöne doğru kayabiliyor. Espresso için kullanabileceğiniz klasik 'fındık, çikolata' aroması dışına kayan nadir çekirdeklerden.

Ekli dosyalar

• IMG_20201122_184626.jpg
    IMG_20201122_184626.jpg
    63.8 KB · Görüntüleme: 20
Bensa Diima'yi espresso için kullandım, epey meyvemsi bir çekirdek. Oran olarak 18 gram kahve 42 gram espresso aldığımda en iyi çıktıyı almış oldum. Makine sıcaklığını biraz daha yüksek tuttum. Ama çok bir süreklilik yakalayamadım, kolayca asidik yöne doğru kayabiliyor. Espresso için kullanabileceğiniz klasik 'fındık, çikolata' aroması dışına kayan nadir çekirdeklerden.
kaçıncı günde demlediniz?

Geri