• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Petra Roasting Co.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan lion256
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Trendyol'dan aldığım Etiyopya Bensa Diima iki gün içinde elime ulaştı ama ancak bugün deneyebildim. Kavrum tarihi 18 Eylül, yani eski kavrum gönderecekler diye korkmanıza gerek yok.

91C RO su, 20g/300ml oran
Timemore 18 click, Hario 40'lı Japon filtre
50 ml su ile 45 sn blooming sonrasında 2 eşit ve yavaş dairesel döküş
Demleme süresi: 2.30-2.40

İlk yudumda çiçek poleni ısırmış gibi floral bir tatlılık var, sonrasında çok net tropikal meyve tatları geliyor. Mango, ananas gibi. Ekşilik, acılık vs hiç yok. Oldukça keyifli, tadım notlarının rahat alınabildiği bir kahve. Tabu Burka'yı anımsattı biraz. Nitelikli kahveyi sevdirmek için arkadaşlarıma ikram edeceğim, gerçekten tatlı ve tadım notları fark edilen bir kahve çünkü.

Not: Çok beğenmeme rağmen 100tl + kargo ücreti vermezdim. Trendyol indirimi ve ücretsiz kargo olunca bir şans vermek istedim. Paketteki kokusu çok güzel, yurtdışında içtiğim kahveleri anımsatıyor. Özellikle probador toplu alımından sonra iyi kahve nasıl olur unutmuştuk, o yüzden Trendyol indirimiyle alınabilir, tavsiye ederim.

Herhangi 250 gram bir kahvenin 100 lira edeceğini düşünmüyorum , " ne koyarsak koyalım alan olur " kafasıyla devam ediyorlar

Son 1 ayda 10'dan fazla yerli ve yabancı Etiyopya denediğim için rahatlıkla söyleyebilirim ki Bensa Diima'nın seviyesi yerli Etiyopya'ların çok üzerinde. Kavrumu da çok başarılı. Eleştiremediğim için üzülüyorum 🤪
1602239805208-01.jpeg

Son 1 ayda 10'dan fazla yerli ve yabancı Etiyopya denediğim için rahatlıkla söyleyebilirim ki Bensa Diima'nın seviyesi yerli Etiyopya'ların çok üzerinde. Kavrumu da çok başarılı. Eleştiremediğim için üzülüyorum 🤪
Ekli dosyayı görüntüle 5101

Birkaç kişi daha överse çoluğun çocuğun bugünkü rızkını da Petra’ya kaptırırız, 100 lira şeklinde.

Daha dün gece Peak Water tantanasına yenik düşmüşken üstelik.

Birkaç kişi daha överse çoluğun çocuğun bugünkü rızkını da Petra’ya kaptırırız, 100 lira şeklinde.

Daha dün gece Peak Water tantanasına yenik düşmüşken üstelik.

Forum öyle bir yer ki hem her şeyin bi alıcısı var hem herkesin her şeyi alası var. Standart bir forum kullanıcısını kafamda bir eli kupada bir eli cüzdanında hazır bir şekilde foruma girerken canlandırıyorum artık :D

Haru Dhilgee #3'ü Petra'nın kendi tarifiyle az önce demledim. Sanırım içtiğim en çiçeksi kahveydi. Mesela sitelerinde Hunkute'ye benzetmişler ama o daha çayımsı bir sonuç verirken bu direkt baştan sona çiçeksi. Soğudukça kayısı tatlılığı geliyor ama çok tatlı bir kahve değil.(Degassing henüz bitmedi) Dengeli bir limon asiditesi aldım. Bensa Diima kadar özel bir çekirdek olmasa da keyifli buldum ben.

Petra haru dhillge kahvesini dün Trendyol dan 59 TL ye aldım kendi sitesinde 72 TL bakalım nasıl çıkacak

Etiyopya bensa diima yı aldım. 3 fincan içtim. Ya ben bu işi tam çözemedim ya da benim zevkime aşırı derecede zıt bir çekirdek. Yani içebilmek için zorluyorum desem yeridir. Tadını tarif de edemiyorum çünkü tanımlayamadığım çok baskın bir kokusu var. Bu çekirdek sevilen bir çekirdek mi?

Etiyopya bensa diima yı aldım. 3 fincan içtim. Ya ben bu işi tam çözemedim ya da benim zevkime aşırı derecede zıt bir çekirdek. Yani içebilmek için zorluyorum desem yeridir. Tadını tarif de edemiyorum çünkü tanımlayamadığım çok baskın bir kokusu var. Bu çekirdek sevilen bir çekirdek mi?
Petra Çekirdekleri ve kavrumu malesef son zamanlarda bu şekilde. Ciddi Bir kalite düşüşü yaşadılar.

Petra Çekirdekleri ve kavrumu malesef son zamanlarda bu şekilde. Ciddi Bir kalite düşüşü yaşadılar.

Benimde cok beklentim yok fiyatı 59 TL uygun diye düşündüğüm için aldım birde hunkuteye benziyor diye açıklama vardı haru dhillge kahvesi için hunkute benim için efsanelerden olduğundan dolayı bakalım nasıl çıkacak

:) bendeki şansın diyesim geliyor.

Yıllar sonra tekrar nitelikli kahve işlerine girişeyim dedim. Sınırlı vakitte okuduğum konulara göre denediklerim:

Probador. Heh işte tamam dedim amerika deneme paketini aldım. Henüz keyif alabildiğim bir kahve çıkmadı içinden. Belki birazcık brezilya.

Probador herhalde yeni kronotrop oluyo dedim kendimce. Daha niş bi yer bakayım dedim, sürekli duyduğum petra petra petra. Dedim en pahalısını vereyim en azından içilebilir bişey gelsin. Yine sükutu hayal.

Arkadaşlar parasını falan geçtim, düşük asit yüksek gövde verebilen bir çekirdek arıyorum. Nereye bakayım? Null? Şuradan şaşma denebilecek bir yer lazım:) yıldım resmen.

Bu arada öğütücü molent g50, v60 da yapıuorum.

:) bendeki şansın diyesim geliyor.

Yıllar sonra tekrar nitelikli kahve işlerine girişeyim dedim. Sınırlı vakitte okuduğum konulara göre denediklerim:

Probador. Heh işte tamam dedim amerika deneme paketini aldım. Henüz keyif alabildiğim bir kahve çıkmadı içinden. Belki birazcık brezilya.

Probador herhalde yeni kronotrop oluyo dedim kendimce. Daha niş bi yer bakayım dedim, sürekli duyduğum petra petra petra. Dedim en pahalısını vereyim en azından içilebilir bişey gelsin. Yine sükutu hayal.

Arkadaşlar parasını falan geçtim, düşük asit yüksek gövde verebilen bir çekirdek arıyorum. Nereye bakayım? Null? Şuradan şaşma denebilecek bir yer lazım:) yıldım resmen.

Bu arada öğütücü molent g50, v60 da yapıuorum.
Siz bu mesajı farklı yerlere kopyalayıp yapıştırıyor musunuz?

Şöyle deneyebilir misiniz;
Timemore 17k
Kuzeyden Su
15/250, 45sn 50gr blooming, 1:20'ye kadar tek döküş, 2:40 civarı bitiş. Özellikle bu su ile deneme şansınız varsa çok iyi olur.

En son 3 paket kahve aldım, 2 paketini açtım ve kavrumları çok çok iyiydi. Ya ben şanslıyım ya siz şanssızsınız :)

Ne alaka? Gerçekten anlayamadım. Neden böyle bişey yapayım? Zaten forumda daha 5 mesajım var ya da yoktur.

Peki siz petra ile maddi bir ilişki içinde misiniz?

(baktım bu altıncı mesajım olmuş)
Bu mesajı daha önce okuduğumu hatırlıyorum, o sebeple sordum.
Petra ile ticari ilişkim yok. Hiçbir şekilde kendilerinden alışveriş yapmam, kişisel boykot uyguladığım firmadır kendisi. Konuya yazdığım önceki mesajlardan görebilirsiniz.

Geri