Coffeeworm
Barista
Onlarca butik kavurucu varken neden kahve kavurmanin yaninda onlarca başka işi yapan Petra diye merak etmiyor değilim.
+1Adamların yaptıkları herşey başarılı.
Onlarca butik kavurucu varken neden kahve kavurmanin yaninda onlarca başka işi yapan Petra diye merak etmiyor değilim.
+1Adamların yaptıkları herşey başarılı.
Afiyetler olsun. En verimli reçeteniz nedir paylaşma şansınız olursa çok sevinirimBensa Diima mükemmel bir çekirdek. Baştan sona çok tatlı, kırmızı meyveler çok yoğun hissediliyor, asidite gerçekten yazdığı gibi canlı ve rahatça hissediliyor. İlave olarak da kremamsı bir gövde var bu da asidite ve tatlılığın çok güzel dengelenmesini sağlamış. Demledikten sonra elimde içmelik çok çekirdek olduğu için vakumlayıp buzluğa yolladım, ilerleyen aylarda ödül kahvesi olarak çıkaracağım.
Merhaba genelde tüm denemelerimi aynı yöntem ile yapıyorum. Sadece öğütüm boyutu ile oynuyorum çoğu zaman. Aşağıya yazıyorum reçeteyi de.Afiyetler olsun. En verimli reçeteniz nedir paylaşma şansınız olursa çok sevinirim![]()
Reçetenizi deneyeceğim degess süresini bekliyorum çok teşekkür ederimMerhaba genelde tüm denemelerimi aynı yöntem ile yapıyorum. Sadece öğütüm boyutu ile oynuyorum çoğu zaman. Aşağıya yazıyorum reçeteyi de.
15/250, 94 derece, Modifiye Kipa Su (73 ppm), Comandante Red clix 47 click, 35 ml ile blooming, 40. saniyede 170 mlye tamamlama, 1.15'te 250'ye tamamlama ve hafif bir spin.
Rica ederim umarım beğenirsinizReçetenizi deneyeceğim degess süresini bekliyorum çok teşekkür ederim![]()
Ön sipariş mi ?Ah bide son siparişleri zamanında teslim etseler... Aeropress sipariş verenler gözleri kapıda mahsun bir bekleyiş içerisinde... (Bazıları da ön sipariş yazılmayan ön sipariş satışlarından dolayı öfkeli tabi. Haksız diyebilir miyiz onlara ? Bence hayır)
Ön sipariş mi ?Bugün verseler de yarın gelse diye bekliyodum....
bu demleme ne kadar sürdü?15/250, 94 derece, Modifiye Kipa Su (73 ppm), Comandante Red clix 47 click, 35 ml ile blooming, 40. saniyede 170 mlye tamamlama, 1.15'te 250'ye tamamlama ve hafif bir spin.
Cafec Traditional kullandım, 2.30-2.40 civarı bitti diye hatırlıyorumbu demleme ne kadar sürdü?
kulllandığınız filtre nedir?
Teşekkür ederim.
Ben de birkaç deneme yaptım hepsinde süre 2.45 ve üstüydü. İçtiğim kahvedeki potansiyeli hissediyorum ancak bir şeyler olmamış gibi oluyor. Sıradaki denememi süreyi 2.30 a çekecek şekilde kalınlaştırarak yapmayı düşünüyordum. Bunu görünce kesinleştirdim.Bensa diima için Petra instagram hesabına öğütüm kalınlığı sormuştum.
Moccamaster için 30+ klik cevabı verdiler.
Burada daha ince öğütümler tavsiye edilmiş. Ben de ilk demlemeyi 20-21 klikte deneyip çok memnun olmamıştım. Daha kalın öğüterek tekrar deneyeceğim derken tereddütte kaldım şimdi.
Bu kahveyi denemedim ama genel olarak en iyi sonuçları cmd 26-32 klik arasında aldım. İlk demlemede standart 28 klik ile başlıyorum gerekirse sonraki demlemelerde aşağı yukarı 2-3 klik oynuyorum bu aralıkta. Bazen de su akışı başladıktan sonra ( 70-80 gr su hazneye akınca ) kaşıkla 7-8 tur dairesel olarak karıştırıyorum. Genelde sonuçlar güzel oluyor.Bensa diima için Petra instagram hesabına öğütüm kalınlığı sormuştum.
Moccamaster için 30+ klik cevabı verdiler.
Burada daha ince öğütümler tavsiye edilmiş. Ben de ilk demlemeyi 20-21 klikte deneyip çok memnun olmamıştım. Daha kalın öğüterek tekrar deneyeceğim derken tereddütte kaldım şimdi.
Merhaba, reçete paylaşabilir misiniz rica etsem?Trendyol'dan aldığım Etiyopya Bensa Diima iki gün içinde elime ulaştı ama ancak bugün deneyebildim. Kavrum tarihi 18 Eylül, yani eski kavrum gönderecekler diye korkmanıza gerek yok.
İlk yudumda çiçek poleni ısırmış gibi floral bir tatlılık var, sonrasında çok net tropikal meyve tatları geliyor. Mango, ananas gibi. Ekşilik, acılık vs hiç yok. Oldukça keyifli, tadım notlarının rahat alınabildiği bir kahve. Tabu Burka'yı anımsattı biraz. Nitelikli kahveyi sevdirmek için arkadaşlarıma ikram edeceğim, gerçekten tatlı ve tadım notları fark edilen bir kahve çünkü.
Not: Çok beğenmeme rağmen 100tl + kargo ücreti vermezdim. Trendyol indirimi ve ücretsiz kargo olunca bir şans vermek istedim. Paketteki kokusu çok güzel, yurtdışında içtiğim kahveleri anımsatıyor. Özellikle probador toplu alımından sonra iyi kahve nasıl olur unutmuştuk, o yüzden Trendyol indirimiyle alınabilir, tavsiye ederim.
20'li rakamların başlarına başarısız yorumu yapıyorlar genellikle, lakin tabii su sıcaklığını da düşük tutmuşsunuz.Bensa diima için 4.demlemede ancak doğru reçeteyi buldum.
Comandante 20 klik
Peak-water 3.seviyede filtrelenmiş su
90 derece civarı su ile gerçekten ilk kez hakkını verdi kahve.
Origami kullanıyorum demlerken. 22 23 kliklere çıkarsam epey hızlım bitiyor demleme. V60 ile 23 civarı kullanmakta fayda olabilir.20'li rakamların başlarına başarısız yorumu yapıyorlar genellikle, lakin tabii su sıcaklığını da düşük tutmuşsunuz.
22 üzeri bir öğütüm ile farklı bir reçeteniz var mıydı acaba, izlenimleriniz nasıldı?