• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Petra Roasting Co.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan lion256
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ülkemizdeki Yüzde 95 Kavurucu hiç izlenebilirlilik ve künyeyi önemsemiyor umurlarında değil birde çekirdeğin ismini değiştirip aynı çekirdeği farklı isimlerle satanlar var :) . 250 Gram çekirdeğe 80-90 Tl fiyat çekerken iyi ama çekirdeğin bilgisini almak istediğinde gram bilgi ve izlenebirlilik yok. Bu yüzden bende yurtdışına kayıyorum bizim ülkemizde her sektörde olduğu gibi bir dalavere ve gizleme işi umursamama politikası hakim işini tam yapan yok.
%100 katılıyorum... madem bir para veriyoruz, verdiğimize değsin... dediğim gibi, kahvelerin süper olmasına, her içtiğimin woww dedirtmesine gerek yok, ne böyle bir beklentim, ne de böyle bir kıyaslamam var, ki boyle bir şey mümkün de değil... tabii ki leziz kahve ama daha önemlisi, gerçek anlamıyla tarladan fincana olan zincirin bir halkası olduğumu hissetmek, bu deneyimi hakkıyla yaşamak...

%100 katılıyorum... madem bir para veriyoruz, verdiğimize değsin... dediğim gibi, kahvelerin süper olmasına, her içtiğimin woww dedirtmesine gerek yok, ne böyle bir beklentim, ne de böyle bir kıyaslamam var, ki boyle bir şey mümkün de değil... tabii ki leziz kahve ama daha önemlisi, gerçek anlamıyla tarladan fincana olan zincirin bir halkası olduğumu hissetmek, bu deneyimi hakkıyla yaşamak...
Birde benim Son zamanlarda en gıcık olduğum konu şu oldu yurtiçi kavurucularında 100 Tl lik kahve alıyorsunuz biskuvi paketiyle yolluyorlar resmen. Dışına Şekilli kutuya harcayacağınız paraya içine bi valfli paket koyaydınız diye az kızmadım. Bkz: Petra C. - Coffe Sapiens. Karşılaştıgım diğer bir en büyük sorunda aldığınız kahvenin kavrum profilinin resmen oturmadan kavurulup yollanması. Bir kahve alıyorsunuz çok güzel aa çok beğeniyorsunuz 2.Paketi alıyorsunuz kavrum profili 1.Paket ilk aldıgınız paket ile yakından uzaktan alakası yok bambaşka tatlar felan.

Şuan Petra'nın sitesinde bulunan kahvelerin fiyatları şöyle ilerliyor: 100, 98, 97, 72 tl. 99 tl'yi atlamışlar, belki de sıradadır. Bence o 72 tl fiyatı olan kahvenin fiyatı 99 tl olsa bu sıralamayı tamamlarmış olurmuş. Benim Petra'da benim şuana kadar denediğim kahveler arasında en beğendiğim kahve Hunkute'ydi.

Ben de Ruanda’yı beğenmiştim. Ama onun fiyatı 70 liraydı. Şuanki kahvelerden merak ettiğim olmasına rağmen fiyatı yüzünden tereddüt ediyorum açıkçası.

Bazı restoranlar, mekanlar veya herhangi iyi bir giyim markası vardır ki bunlar kalitelidir fakat istedikleri ücretler, ürünleri sattıkları fiyatlar sundukları kalitenin çok üstünde olabilir. Buradaki amaç premium bir müşteri profiline hitap etmektir. Sundukları hizmet ve kalite ürünlerin fiyatlarının altında kalabilir bazen sadece o markanın bir üyesi olmak için ücret ödersiniz. Bu durumu da bu kapsamda değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum. O yüzden çok fazla eleştirmeye gerek yok. Ben daha önce Petra'dan bir kahve almadım en fazla 1 kez alır denerim sonra da bana uygun gelen kavuruculardan devam ederim olur biter.

Uganda’yı gardelliden sonra ilk defa gördüm. Bayağı ilgi çekici duruyor.

Petra'nın çekirdeklerini beğeniyorum şahsen. Çok keyifli aromalar aldım bugüne kadar. Hala uygun bir öğütme ekipmanı bulamadığım için öğütülmüş alıyordum 🙊 V60'a göre öğütülmüş kahvesini beğendiğim kahvecilerden. Kesinlikle pahalı ve bugün yeni ürünler çıktığında çok sevinmiştim, ancak fiyatları görünce sevincim kursağımda kaldı. İstediğimiz çekirdekleri de alamayacaksak, ekipman almanın da ne anlamı var o zaman diyorum. Paketlemesine gelince; sevimli kutularda geliyor ama saklaması biraz zahmetli, zira kilitli poşette vs gelmiyor. Ekstra çaba sarf ediyorsun ve tedirgin oluyorsun :) O kadar para vermişken biraz daha dayansın istiyorsun tabi. Moliendo paket konusunda iyi bence. @nuclearmoonrise 'a katılmakla birlikte, yine de bana göre pahalı :(

Uganda için yazdıkları bilgi notundaki tadım notlarıyla paketin üstündeki tadım notları birbirini pek tutmuyor sanki.

Biri şu Petra'yı durdursun. Genel olarak insanları, özel olarak da müşterisini küçük gören bu son tavrı, göreni küçük düşürüyor aslında.

Her işletme istediği gibi ticaret yapabilir, fiyat belirleyebilir, istediği ürünü de ürün gamına ekleyebilir.

Bir işletme her kesimin kendi ürününe erişmesini de istemeyebilir, bu da normal karşılanacak bir satış stratejisi. Bazı işletmeler "premium" tabir edilen, kendini farklı bir yerde konumlandırabilir.

Kullanıcılar da doğal olarak işletmeleri eleştirebilir ama "saygı çerçevesinde"... Karşılıklı saygı, sevgi, hoşgörü yoksa maalesef başka bir şeyin önemi kalmıyor.

"Kullanıcılar da doğal olarak işletmeleri eleştirebilir ama "saygı çerçevesinde"... Karşılıklı saygı, sevgi, hoşgörü yoksa maalesef başka bir şeyin önemi kalmıyor." Hocam meseleyi anladınız mı bilmiyorum ama...

Geri