M
mimds
Guest
Dogru yapiyor demedim zaten... sonraki mesaji okursan ne demek isteğimi anlarsın...Bazıları yanlış yapıyor olabilir bunu yapan insanlar bolca mevcut evet ama. Bu Petranın Yaptığını doğru kılmaz.
Dogru yapiyor demedim zaten... sonraki mesaji okursan ne demek isteğimi anlarsın...Bazıları yanlış yapıyor olabilir bunu yapan insanlar bolca mevcut evet ama. Bu Petranın Yaptığını doğru kılmaz.
Yinede Tutumunuzun yanlış olduğunu düşünüyorum başkaları eski hasat satıyor diye sitem edip. 65 Cent Fark olan kahvelerden Birini 72 Tl ye diğerini 100 Tl ye fiyatlandıran bir yerden kahve almanızın Eski hasat wolichu satandan farkı olduğunu düşünmüyorum. O adam eski hasatla kandırıyor buda fiyatıyla kandırıyor. Tamamen Yurtdışından alım yaparım deseniz daha mantıklı olurdu sankiDogru yapiyor demedim zaten... sonraki mesaji okursan ne demek isteğimi anlarsın...
Sonraki cevabımdan baska bir sey mi anlaşılıyor!? Tekrarlayalım da iyice anlasilsin o halde, yerli piyasaya inanmıyor ve güvenmiyorum dedim! ve mecbur kalmadıkça ya da cok özel durumlar hariç yurt içinden alim yapmıyorum ve yapmayacağım, az içer öz icerim dedim... cok net yazmistim aslinda...Yinede Tutumunuzun yanlış olduğunu düşünüyorum başkaları eski hasat satıyor diye sitem edip. 65 Cent Fark olan kahvelerden Birini 72 Tl ye diğerini 100 Tl ye fiyatlandıran bir yerden kahve almanızın Eski hasat wolichu satandan farkı olduğunu düşünmüyorum. O adam eski hasatla kandırıyor buda fiyatıyla kandırıyor. Tamamen Yurtdışından alım yaparım deseniz daha mantıklı olurdu sanki100 Tl verdikten sonra Yurtdışından kat ve kat kaliteli kahvelere ulaşmak mümkün çünki
![]()
Ben Sadece İlk Mesajınızı gördüm 2. Mesajınızı görmemişim bütün yorumlarım ilk mesajınıza yönelikti bir yanlış anlaşılma oldu sanırım.Sonraki cevabımdan baska bir sey mi anlaşılıyor!? Tekrarlayalım da iyice anladildin o halde, yerli piyasaya inanmıyor ve güvenmiyorum dedim! ve mecbur kalmadıkça ya da cok özel durumlar hariç yurt içinden alim yapmıyorum ve yapmayacağım, az içer öz icerim dedim... cok net yazmistim aslinda...
Yeni hasat
Yeşil çekirdeğin hasat zamanının önemini tecrübe eden var mı? Benim 2018 hasat yazan çekirdeklerden çok daha aromatik tatlar aldığım oluyor.Yani bir bayatlama söz konusu oluyor mu ki? Ben karşilaşmadım oyle bir durumla
İlk cümlede ters olacaktı galiba.Yani ben sonuca odaklanıyorum onu şeffaf bicimde 2018 diyip tat olarak da tatmin ediyorsa gerisi zaten kavurucunun becerisidir parayi da hakeder.2020 hasat yazan kahveleri de içiyorum ama hani ben anlayamadım.Zaten 70-80tl gibi fiyatlara daha kahve almadım.Sanırım yeni hasat çekirdekler eskilerine göre daha ucuza tedarik ediliyor. Bu yüzden en azından ucuza aldıkları ürünü pahalıya kakalamıyorlar, en azından yeni hasat bi ürüne 97 lira fiyat çekmişler gibi bir teselli olabilir ancak arkadaşların yeni hasat heyecanı bence![]()
Anladım abi tabi dediginiz normal bir şey değil.O kadar hakim olmadiğim icin boyle bir durumu bilmiyordum ama 2018 yazan yerlerden alıp memnun kalınca bu durumu merak etmiştim.Her şey açik olduktan sonra problem değil ama dediginiz gibi ise problemMesele hasatın eski olmasından çok bunu açıkça söyleyerek şeffaf olabilmekte... Eski hasat iyidir, kötüdür ayrı bir tartışma konusu... ancak, evet, eski hasat kahveyi bir kaç yıl öncesinin kuru ile alıp, bir kaç yıl sonra uygun fiyattan hasat yılından hiç bahsetmeyerek satmak, ne demekse öyle işte... o yüzden ısrarla kahvelerin künyesi diyoruz... oraya açıkça yazsın hasat yılını, diğer künye bilgilerini, izleyebilelim öyle olup olmadığını, ondan sonra kim kaça satarsa satsın... sonuçta alıcısı olan bir şekilde satıyor ve düzenini sürdürüyor...
Nitelikli kahveden bahsediyorsak, izlenebilirlik olmazsa olmazlarındandır bu işin... kahvenin ticari sınıfında kimse bununla ilgilenmez ama nitelikli kahve denen kulvar degüstatif bir alandır, nitelikli ünvanı sana bana göre değil işin uzmanlarınca yapılan değerlendirmelerin bir sonucu olarak verilir o kahvelere... orada da işin etiği gereği şeffaf olmakla yükümlüdür bu ürünleri satanlar... façaları yerse tabii... tam da bu yüzden yurtdışına açıldım ben... her kahveleri süper olduğu için değil, bu işi hakkıyla yapanlardan alarak bu zincirin bir halkası olmak için...Anladım abi tabi dediginiz normal bir şey değil.O kadar hakim olmadiğim icin boyle bir durumu bilmiyordum ama 2018 yazan yerlerden alıp memnun kalınca bu durumu merak etmiştim.Her şey açik olduktan sonra problem değil ama dediginiz gibi ise problem
Ülkemizdeki Yüzde 95 Kavurucu hiç izlenebilirlilik ve künyeyi önemsemiyor umurlarında değil birde çekirdeğin ismini değiştirip aynı çekirdeği farklı isimlerle satanlar varMesele hasatın eski olmasından çok bunu açıkça söyleyerek şeffaf olabilmekte... Eski hasat iyidir, kötüdür ayrı bir tartışma konusu... ancak, evet, eski hasat kahveyi bir kaç yıl öncesinin kuru ile alıp, bir kaç yıl sonra uygun fiyattan hasat yılından hiç bahsetmeyerek satmak, ne demekse öyle işte... o yüzden ısrarla kahvelerin künyesi diyoruz... oraya açıkça yazsın hasat yılını, diğer künye bilgilerini, izleyebilelim öyle olup olmadığını, ondan sonra kim kaça satarsa satsın... sonuçta alıcısı olan bir şekilde satıyor ve düzenini sürdürüyor...