• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Petra Roasting Co.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan lion256
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
[“Nitelikli Kahve”nin nitelikli olmasını sağlayan şey, her çekirdeğin ardındaki bilim ve harcanan o büyük emektir. Aslında kahve, insan demektir. Onu yetiştiren, onu işleyen, onu tadan ve onu servis eden insanlardan ibarettir… ] Böyle yazmışlar kahvelerin altına. Fiyatları fazla bulanlar felsefeyi hissedemeyenler oluyo galiba.

Fiyatlarda bir düşüş yok sanırım. Bu fiyatlara şu kahveler insan kahroluyor.

280 tl şu an.

Petra'nın Las Penas'ı son dönemde en sevdiğim kahvelerdendi. bir süredir hemen her gün tükettiğim bir kahveydi. maalesef tükenmiş. Petra'dan alım yapan cafe'lerden Las Penas toplamaya başladım. o derece yani :D

hocam kavrum tarihleri nedir?
Kavrum tarihini sorgulamadan aldım. kargo geldi ve 6 aralık tarihliydi. siteyle görüştüm iade ediyorum. 6 hafta çok fazla bir süre. bu kahve 3 haftada tam oturuyor ve 5. haftaya kadar aynı tat devam ediyor. ancak, 5. hafta sonrası giderek önceki tatlar alınmamaya başlıyor.

bahsettiğim site souq dükkan.

souq dükkan, kavrum tarihleri ile ilgili sıkıntımı belirttikten sonra ücret iadesi yapmayı önerdiği gibi aynı zamanda kahveleri göndermenize gerek yok dedi. 6 aylık süreçte iade alma zorunlulukları dahi yoktu halbuki. online alışverişte görmeye alışık olmadığımız çok güzel hareketler bunlar :)

bu arada Petra ise nitelikli kahvelerin 6 ay içinde tüketiminde bir sorun olmayacağını belirtiyor. Starbucks mı Petra mı anlamadık. :D

@erturk 6 hafta bence uzun bir süre degil hocam. Hele paket hic acilmamissa hicbir sorun olacagini dusunmuyorum aroma olarak, gözlemlemedim en azindan.

kapali pakette 3 aya kadar, acildiktan sonra 1 ay icinde tüketiyorum ben

“20. günde cok verimlidir, 2 aydan sonra icilmez” gibi kavurucu söylemlerinin pazarlama yalani oldugunu dusunuyorum. En azindan ben aradaki farki anlamayip kahve keyfimi bozmasina izin vermiyorum..

Vakumladığım geishayı doğum günümde kendime ödül olarak açtım. Hala süperdi. Bence abartılan konuların başında geliyor bu konu.
vakumlamak farlı bir şey. paketlenmiş ancak vakumlanmamış 3 haftalık kahve ile 6 aylık kahvenin aynı tatları vereceğini asla düşünmüyorum. benim deneyimlerim bu yönde.

@erturk 6 hafta bence uzun bir süre degil hocam. Hele paket hic acilmamissa hicbir sorun olacagini dusunmuyorum aroma olarak, gözlemlemedim en azindan.

kapali pakette 3 aya kadar, acildiktan sonra 1 ay icinde tüketiyorum ben

“20. günde cok verimlidir, 2 aydan sonra icilmez” gibi kavurucu söylemlerinin pazarlama yalani oldugunu dusunuyorum. En azindan ben aradaki farki anlamayip kahve keyfimi bozmasina izin vermiyorum..
kahve size kavrumdan 6 hafta sonra geliyorsa, 6. haftayı başlangıç olarak almak gerekiyor. 1-2 hafta sonra gelir siz onu 6-8. haftaya kadar tüketirsiniz anlarım ama 6. haftada geldiğinde aldığınız miktar da önemli. size tüketmek için kalan süre azalıyor. bahsettiğim Petra kahvesinden şu ana dek rahat 2kg dan fazla tükettim ve 2. aydan sonra demleme parametrelerim değişmediği halde kahvenin kesinlikle tadı değişiyor. benim için önemli bir şey bu. konu kavurucuların söylemleri değil kendi deneyimlerim.

Ethiopia Hambela Wamena içimi biraz sert geldi. Ethiopia Kerchanshe benim için daha ideal gibi deneyen oldu mu ?
Hunkute, favorim, mutlaka deneyin, Uraga Samii, çok severim... bu ikisi mis gibi Etiyopya'lar.... Eğer meyvemsi, karamelimsi, yumuşak gövdesiyle ön planda bir kahve tercih ederseniz Santa Marta, Guatemala...

Ethiopia Hambela Wamena içimi biraz sert geldi. Ethiopia Kerchanshe benim için daha ideal gibi deneyen oldu mu ?
Iki yıl önceki mesajımı alıntılamışsınız, bana mı sordunuz, anlayamadım... eğer öyle ise bahsettiğiniz kahveler Petra'da yok, hangi kavurucunun onu da bilmiyorum ve tatmamdım...

Moderatörün son düzenlenenleri:
Brezilya Santa Lucia
Kavrum:17.01.22
Metod: V60 Tetsu Kasuya

Sıkıcı düz brezilyalara nazaran tatlı dengeli keyifli bir kahve. Uçup kaçmıyor ama peş peşe içilir. Merak edenlere duyurulur.

Fiyatlarda yukarı yönlü güncelleme operasyonu yapılmış :)

Geri