• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Petra Roasting Co.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan lion256
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yanılmıyorsam 2020 Ağustos ayıydı, ilk kez Acme satın almıştım. V60 demlemelerimde kuruyemiş, özellikle de kajuyu andıran tatlar alıyordum. Çok beğenmiştim ve birkaç kez daha sipariş etmiştim. Sonra her yıl olduğu gibi Acme'nin içeriğinin değişeceğini duydum ve o günden sonra tekrar içme şansım olmadı. Geçtiğimiz hafta direkt şubelerinden aldım ve 1 haftadır Clever Dripper ile demleme yapıyorum. Ne yazık ki aradığımı bu sefer bulamadım. Bu içtiğim Acme daha çok "düz" kahve olarak nitelendirebileceğim, çikolatayı andıran bir tada sahip. Kendi adıma günlük tüketim için keyifle tüketebileceğim bir kahve diyebilirim ancak benzer tada sahip diğer çekirdeklere göre fiyatı oldukça yüksek. Örneğin şu an sipariş verecek olsam aradaki 13 liralık fiyat farkı sebebiyle William's - Gildo Neto'yu tercih ederim.
23 :D

20211016_141329.jpg

Dükkanda hala zamsız fiyattan satıyorlar (gayrettepe için en azından), pazartesi zamlı fiyatlara geçeceklermiş.

:eek::eek:
Geçen hafta 69 liraya almıştım yav. Şahsi düşüncem Acme'nin bu fiyata değmeyeceği yönünde.

Bu arada 2020 yılında içtiğim Acme yanılmıyorsam Guatemala çekirdeklerinden oluşan bir blenddi. Bunun Brezilya olduğuna hiç dikkat etmemiştim.
Evet birkaç ay önce Brezilya olarak değiştirmişler. Blend değildi bu arada. Ben hiç Acme almadım ama bu Acme adı altında hiç blend satmadılar (diye biliyorum). Belli bir profildeki tek yöre kahveleri sezonsal değiştirerek Acme ismi altında satıyorlar.

Ben de sanmıyorum değeceğini 80 liraya pek çok brezilya çekirdeği alınabilir en azından ne olduğunu bilirim...

Evet birkaç ay önce Brezilya olarak değiştirmişler. Blend değildi bu arada. Ben hiç Acme almadım ama bu Acme adı altında hiç blend satmadılar (diye biliyorum). Belli bir profildeki tek yöre kahveleri sezonsal değiştirerek Acme ismi altında satıyorlar.

Ben de sanmıyorum değeceğini 80 liraya pek çok brezilya çekirdeği alınabilir en azından ne olduğunu bilirim...
İlk alışımda websitesinde "Guatemala çekirdeklerinden oluşan blendimiz..." diye bir ibare hatırlıyordum. Şimdi siteyi tekrar kontrol ettim, bu çekirdek içinde şöyle bir ifade var;

"Sezonuna uygun yeşil çekirdek alımı yaptığımız için, bu seçkinin içeriği de senede birkaç kez değişime uğrar. Her değişimde yüksek kalitede ve özel çekirdekler kullanılır. Bu sezonun içeriği, Petraco x Tropiq projemizin Jaguara ile işbirliğinden çıkan espressoya uygun leziz bir yeşil blendden oluşmaktadır."

Bunun yanında, tamamen tat açısından karşılaştırıldığında Gildo Neto'dan neredeyse farksız olduğunu söyleyebilirim. Dolayısıyla bir daha Acme'yi ancak içeriği değişince tadına bakmak için alırım diye düşünüyorum.

Şu sıra Hunkute & La Esperanza tüketiyorum (13/200 April reçetesi).
Hunkute meh (reçete kasılırsa belki daha güzeldir, bilemem), kahvaltı yanı kahvem.
La Esperanza içimi çok rahat, keyif kahvem. İronik olarak Petra'nın şu an en ucuz single orijin kahvesi.

atd (alışveriş tavsiyesi değildir)

Zam üstüne zam. Yeni gelen kahvelere bile zam geldi :D

Etiyopya Diima Buku Sayisa #1: +10 TL
Etiyopya Hunkute #1 Organik: +10 TL
Guatemala La Casa Honey Processed: +10 TL
Guatemala La Esperanza: +10 TL
Etiyopya Kebede Maro: +13 TL
Guatemala Las Penas: +13 TL

Petra Dükkan
Cumartesi günü dükkandan la casa almıştım walla şansına yaşıyoruz bu ülkede :)

Hunkute ve diima buku sayisa almayı düşünüyordum. Fiyatları yüksek diye çekiniyorken bide üstüne zam gelmiş 😵

Guatemala La Casa bugün geldi. Tam 10. gününde olduğu için hemen bir deneme yaptım.

Geçen aylarda yine Guatemala kahveleri olan La Esperanza ve Los Noranjales'i denemiş ve ikisini de çok sevememiştim. Buna rağmen La Casa aldım. La Casa bu iki kahveden bir tık daha iyi ama bir tık. Esperanza'nın sarı meyveleriyle Noranjales'in yoğun gövdesini harmanlayıp içine bir tanecik siyah üzüm veya kırmızı meyvemsi bi şey atmışlar gibi.

Beklentimi karşılamadı diyebilirim ama bu ilk deneme daha tabi, bakalım.

Guatemala La Casa bugün geldi. Tam 10. gününde olduğu için hemen bir deneme yaptım.

Geçen aylarda yine Guatemala kahveleri olan La Esperanza ve Los Noranjales'i denemiş ve ikisini de çok sevememiştim. Buna rağmen La Casa aldım. La Casa bu iki kahveden bir tık daha iyi ama bir tık. Esperanza'nın sarı meyveleriyle Noranjales'in yoğun gövdesini harmanlayıp içine bir tanecik siyah üzüm veya kırmızı meyvemsi bi şey atmışlar gibi.

Beklentimi karşılamadı diyebilirim ama bu ilk deneme daha tabi, bakalım.
Kasuya demledim üç dakika civarı sürdü. Daha tatlı ve buram buram siyah üzüm vardı.

Geri