• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Paper Coffee'nin Sucafina Speciality'den ithal ettiği Anaerobik kahveleri stoklara girdi!

Colombia la cruz kahvesini sitede yer alan aeropress reçetesi ile demliyorum ve ortaya muazzam bir kahve çıkıyor,su olarak abant kullanıyorum. Değirmen comandante. Bence verim alamayan arkadaşlar ya değirmen ya da su kaynaklı diye düşünüyorum. Paket üzerinde yer alan tadım notaları eksiksiz fincana yansıyor.

La Cruz yarışma kahvesi diye reklamı yapılıyor ama eminim yarışmada kullanılan profilden farklı bir kavrumdur, yarışma için özel lot kavurmuşlardır. Keşke yarışmada kullandıkları profil ile satışa sunsalar. Sadece firma bazında değil başka firmalar için de geçerli

Üstad hambella yarışma kavrumuna benziyor. Hambellayı ancak şampiyon bir barista demleyebilir. Biz amatörler bir türlü verimli çıktı alamadık.

Colombia la cruz kahvesini sitede yer alan aeropress reçetesi ile demliyorum ve ortaya muazzam bir kahve çıkıyor,su olarak abant kullanıyorum. Değirmen comandante. Bence verim alamayan arkadaşlar ya değirmen ya da su kaynaklı diye düşünüyorum. Paket üzerinde yer alan tadım notaları eksiksiz fincana yansıyor.
Aeropress bende yok malesef. Bende o kadar kötü olmadığını düşünüyorum fakat v60,origami,kalita bir türlü verimli bir sonuç alamadım. Su ile alakalı diye düşünüyorum fakat burundiyide aynı suyla demliyorum ama tatmin edici bir sonuç alıyorum 🤔 Amatörde sayılmam açıkçası yani demleme teknikleri ve arkaplanınada hakimim az çok fakat anlayamadım cidden…

Üstad hambella yarışma kavrumuna benziyor. Hambellayı ancak şampiyon bir barista demleyebilir. Biz amatörler bir türlü verimli çıktı alamadık.
Valla La Cruz da aynı sanki su 1 derece artsa içilmez gibi, dedim hadi sitedeki receteyi denemeyeyim 60 ml 4 parça döküş deneyeyim ama içilmez derecede acı oldu midemi de fena yaptı. Bu kavrumla yarışmada riske girmezler. Traditional filtre de zaten sadece bu reçetede kullandım yoksa kullandığım filtre değil.

Açıkçası Kolombiya'da bazı demlemelerde o hafif bitkisel tadı ben de aldım, bazen de hiç almadım. Fazla açık kavrum bir çekirdek.

Düzenleme: Biraz önce V60 ile tekrar demledim. Demleme 2.00'da bitmesine rağmen bitkisel tat hiç yok. Sonuç gövdeli, tatlı ve hafif-orta asidik, gayet keyifli. Sitelerindeki tarifi kullandım ancak son döküşü erken yapıp süreyi kısalttım.

Son düzenleme:
Colombia ve Brundi almıştım. İkisinin de ne tadı, ne kokusu var.

Firmanın bunca şikayete cevap vermemesi de şahaneymiş, oysa gerek firma sahibi gerekse firma resmî hesabı hemen hergün instagramda paylaşım yapıyorlar. O zaman insanın aklına iki ihtimal geliyor.
1. Firma yazılanları okuyor ve hiç önemsemiyor
2. Firma buraya bakma gereği bile duymuyor

Resimden belli oluyor mu bilmiyorum ama kapalı paket cruz içinde kıl ve beyaz misinamsı maddeler var. paket kapalı biraz salladığımda beyaz olanlardan bir kaç tane daha gözüküyor. Brundi yi arkadaşa vermiştim o paketi açtıp biraz tükettikten sonra görmüş çöpe atmış ama ben daha açılmamış pakette tespit ettim. 21 mart kavrumu bu, sizde böyle bir şey var mı?
20220406_13034211.jpg

Resimden belli oluyor mu bilmiyorum ama kapalı paket cruz içinde kıl ve beyaz misinamsı maddeler var. paket kapalı biraz salladığımda beyaz olanlardan bir kaç tane daha gözüküyor. Brundi yi arkadaşa vermiştim o paketi açtıp biraz tükettikten sonra görmüş çöpe atmış ama ben daha açılmamış pakette tespit ettim. 21 mart kavrumu bu, sizde böyle bir şey var mı?
Ekli dosyayı görüntüle 19701

Kıl ve misina olacağını sanmam. Kahve çuvalı lifleri gibi duruyor.

Merhaba herkese, işlerin yoğunluğu sebebiyle çok fazla buraya bakma şansım olmuyor. Forumdan ve mailden gelen sorulara ise ilgili arkadaşlar cevaplamaya çalışıyorlar. Ajansımız ise sosyal medya faaliyetlerini yürütüp, günde 100'ün üzerinde bildirime ve mesaja cevap vermeye çalışıyor. Sorun yaşadığını düşünen kişilere incelemek üzere kahvelerini göndermelerini istedik. Gelen kahvelerin bazı değerlerini aşağıda sizinle paylaşıyorum.

Ethiopia Hambella Natural - Light Kavrum: 1,3 TDS, %18,5 EKSTRAKSİYON (Yani evinizde refaktometre olmadığını düşünürsek Optimum değerler arasında, ortalamaya göre daha düşük gövdeye sahip çekirdek ortaya çıkıyor) UNDER-EXTR. değil.
NOT: 250 gr, 93C su, 2:10-2:15', 15gr kahve
Orta-düşük gövdesi nedeniyle daha yüksek gramajla ve farklı öğütüm kalınlığıyla kullanılabilir.

Colombia Narino La Cruz FW Anaerobik - Light-Medium kavrum: 1,4 TDS, %20 EKSTRAKSİYON. UNDER-EXTR. değil.
NOT: 250 gr, 93C su, 2:10-2:15', 15,5gr kahve

Burundi'de keza yaklaşık aynı değerler...

Bazı kişilerin bu kadar keyif aldığı kahvelerin bu kadar acımasız yorum yapılması açıkcası beni üzdü. Kahveseverlerle birşeyler paylaşılan bu platformda deneye dayalı olmayan ama net yorumlar veya kahve paketinden çıkan, olası çuval ve çok hafif uçucu ip türü materyallerin çokça bulunduğu kavurma atölyesinde hazırlanan paketten çıktığının fotoğrafını paylaşıp burada hedef göstermek, etik dışı ve kötü niyettir.

Hata insana mahsustur. Dolayısıyla Paper olarak her bir kişinin sorumluluğu bana aittir. Bu sebeple bir problem yaşadığında firmayla iletişime geçtiğinizde sorunun giderilmesi için her türlü şeyi yapacağıma emin olabilirsiniz.

Özellike La Cruz yarışma profiline yakın şekilde kavruldu. Ama geri dönüşlerden sonra light-medium yerine medium kavrum ile devam ediyoruz. Siparişlerde aksama, eksik, beğenmediğiniz bir çekirdek veya kavrum... her konuda coffee@paperroastingcoffee.com'a mail atabilirsiniz. En hızlı geri dönüş alacağınız yer orası olacaktır.

Kırgınlıkla sevgiler dilerim

Şahsen 1 hafta önce web sitesindeki iletişim formundan ulaşmaya çalıştım. Geri dönüş olmadı.
Bu sayfada herhangi bir mailde yoktu.
Hopicilere de bağlanamadık. İade süreside dolmak üzere. Forumdakilere sordum. Bu son derece normal.
Burada kahve kavrumları paylaşılıyor tutarlı mı tutarsız mı diye. Brundiyi açıldı çöpe gitti benzer sebepten. Belki bunu açıp daha detaylı baksam herhande içine koymakla itham edilecektik! Neredeyse 1 yıl olacak çekirdek kahve macerası hiç böyle bir şey görmedim.
Kaliteli üretilmiş ürünleri tüketmenin hakkımız olduğunu düşünüyorum.
Asıl, olası çuval ve çok hafif uçucu ip türü materyallerin kahvelerin normalmiş gibi göstermek, kalite standartlarını arayanları hedef göstermek, etik dışı ve kötü niyettir.

Ben genel anlamda hep iyi sonuçlar aldım Colombia La Cruz'dan, bana gelen kavrum 21 Mart kavrum aşırı açık kavrulmuş bir kahve ve ben çok beğendim. Kötü deneyim yaşayan arkadaşlar adına üzüldüm gerçekten. :(

Aeropress ve Türk Kahvesinde (CMD 12 Click 1:8 oran tavsiye edilir) özellikle karakteristik özellikleri daha ön plana çıkıyor. V60 demlemelerim genellikle anerobik karakterleri çok belirgin olmayan, tipik washed güney Amerika kahveleri gibiydi, yumuşak asidite yeşil üzüm baskın tatlar aldım bitişler tatlıydı. Hopiden bağımsız, piyasaya göre de fiyatı makul gibi yine hopiyle bir paket daha söyledim bu sefer farklı bir profil gelecekmiş sanırım bakalım görelim.

Bu arada neden yaptım bilmiyorum, dürtüsel olarak bir demleme yaptım;
CMD 19 Click, 96 Derece Buzdağı,
01 40lı, 10gr kahve
-Shyu sökmeye başladım ve 150grma 15snde tamamladım
-30snde aşırı agresif dört beş, altı kez spin attırdım.
-Demleme 1:00da bitti.
*Deneysel bir demleme oldu bana koku büyüleyiciydi, kesinlikle underextract iğrenç bir şey bekliyordum ama kahve diyemeyeceğim bir şey çıktı ortaya, aromatik bir bitki çayı gibiydi, eğlendim :D

28 Mart kavrumlu Kolombiya La Cruz ve Burundi Nemba'nın ikisini de beğendim. Sitedeki reçeteleri Nestle suyla birebir uyguladım, farklı bir şey yapmadım. İşletmeci, sitede belirttiği üzere çekirdekler üzerinde bir çok farklı kavrum profilleri denemiş ve birden fazla reçete çıkarıp paylaşmış. Tabi sonuçları herkes beğenecek diye bir şey yok ancak bence üstlerine düşeni fazlasıyla yapmışlar.

Kavurucu: Paper Coffee
Çekirdek: Colombia La Cruz Anaerobic
Yöntem: Hario V60 - 02
Filtre : Cafec Abaca
Öğütüm: Comandante 23 Klik
Oran: 15/240
Su: 96 Derece
Toplam demleme süresi: 2 dk. 17 saniye

Blooming: 0 - 30 sn / 60 ml
1.Döküş: 30 - 60 sn / 60 ml
2.Döküş: 55 - 1.20 sn / 60 ml
Son Döküş: 1.20 - 2.17 sn / 60 ml

Not: Referans reçetelere genelde bakmaya üşendiğimden ve traditional filtre sevmediğimden dolayı kendi demlememi yaptım, kahveden memnun olmayanların denemesini tavsiye ederim. Soft bir kahve oldu düşük gövde orta asidite, öğütüm inceltip tekrar demlicem sizde deneyebilirsiniz ama böyle de hoş bana göre, tavsiye ederim.

Not: Referans reçetelere genelde bakmaya üşendiğimden ve traditional filtre sevmediğimden dolayı kendi demlememi yaptım, kahveden memnun olmayanların denemesini tavsiye ederim. Soft bir kahve oldu düşük gövde orta asidite, öğütüm inceltip tekrar demlicem sizde deneyebilirsiniz ama böyle de hoş bana göre, tavsiye ederim.
1 klik incelttim ve aynı parametrelerle denedim, kutuda belirtilen o ağız sulandıran asidite cidden var benim hoşuma gitti, lime baskın geliyor ilk içişte. Güzel bir mayhoşluk var kahvede, ben sevdim ya kahveyi güzel. Kötü demlemeler de yaşadım tabi ama şuan memnunum.
Ek olarak bir şey söylemek de istiyorum, bilmiyorum daha önce bahsedildi mi ama kahve paketi 250 gr için cidden büyük, sanki 250 gr kahveyi 1 kg paketine koyulmuş gibi, ciddi bir israf bence bu.

1 klik incelttim ve aynı parametrelerle denedim, kutuda belirtilen o ağız sulandıran asidite cidden var benim hoşuma gitti, lime baskın geliyor ilk içişte. Güzel bir mayhoşluk var kahvede, ben sevdim ya kahveyi güzel. Kötü demlemeler de yaşadım tabi ama şuan memnunum.
Ek olarak bir şey söylemek de istiyorum, bilmiyorum daha önce bahsedildi mi ama kahve paketi 250 gr için cidden büyük, sanki 250 gr kahveyi 1 kg paketine koyulmuş gibi, ciddi bir israf bence bu.
Selamlar,

Kesinlikle katılıyorum ama bir küçük ebat 250gr çekirdek almıyor maalesef. Bizde israfa karşı olduğumuz için 2 aydır geri dönüştürülebilir ambalaj kullanmaya başladık. Kutu ve ambalajı geri dönüştürülebilir malzemedendir.

Burundiyi içiyorum son 1 haftadır, çok beğendim; uzun süredir bu kadar net, farklı kahve içmemiştim içerken ağızda, üff püfff patlamalar falan dedirtmiyor baştan sona net çok az şeker atılmış, damakta çok yumuşak bir hissiyat bırakan, iceteayi andıran bir kahve oldu. Kendi adıma, Etiyopyalar parfümsü, çiçeksisi, aromatik diyorum ama içerken meğer ciddi ciddi damağı yorduğunu farkettim.
Bir de bu kahve özelinde bir şey farkettim su, tadını ciddi derecede etkiledi. Sitesindeki reçeteyle çok iyi demlemeler yapmışken bi şeyleri değiştiriyim bakalım nasıl olacak diyip Assu'dan, geçen seneden dolapta kalan Kipa suyuna geçtim, önceleri hiç asidik gelmeyen kahve baya canlandındı ama bu canlanma negatif tarafta kaldı. Assu ile denemenizi tavsiye ederim. Sitedeki tarifi de ilk biri iki demlemede süreyi tutturamayınca, blooming hariç çok aşağıdan, az ajite ederek dökmeye çalıştım aşağı yukarı süre de tuttu.

Kahveyi içerken ya bu bardak biraz şöyle oldu bir sonrakinde şunu deneyim, böyle yapayım derken ilk 5-6 fincan kahveyi içmek meğer dert oluyormuş. Kavurucu tarafından çalışan(lütfen) bir tarif verilmesi gerçekten tüm paketi keyifle bitirmeyi sağlıyor, teşekkürler.

Kavurucuya bir geribildirimde bulunursam da fiyatları biraz daha rekabetçi tutup bu zamana kadar, kendi adıma konuşursam, hopi kampanyasına mecbur bırakmasaydı keşke. Şu 1,5-2 senelik nitelikli kahve maceramda şimdiye kadar denerdim kendilerini. Ek olarak 1kglık paketlerde fiyat avantajı sağlanırsa da çok daha albenisi yüksek olur.

ilk bu reçeteyi denedim keyif aldım ama tam çözememiş gibiydim, sonra TH-1 ile 22 klickte süreyi 2:45'e uzatınca kahve çok tatlandı. 21 Mart Kavrum bu arada..

Geri