Merhaba herkese, işlerin yoğunluğu sebebiyle çok fazla buraya bakma şansım olmuyor. Forumdan ve mailden gelen sorulara ise ilgili arkadaşlar cevaplamaya çalışıyorlar. Ajansımız ise sosyal medya faaliyetlerini yürütüp, günde 100'ün üzerinde bildirime ve mesaja cevap vermeye çalışıyor. Sorun yaşadığını düşünen kişilere incelemek üzere kahvelerini göndermelerini istedik. Gelen kahvelerin bazı değerlerini aşağıda sizinle paylaşıyorum.
Ethiopia Hambella Natural - Light Kavrum: 1,3 TDS, %18,5 EKSTRAKSİYON (Yani evinizde refaktometre olmadığını düşünürsek Optimum değerler arasında, ortalamaya göre daha düşük gövdeye sahip çekirdek ortaya çıkıyor) UNDER-EXTR. değil.
NOT: 250 gr, 93C su, 2:10-2:15', 15gr kahve
Orta-düşük gövdesi nedeniyle daha yüksek gramajla ve farklı öğütüm kalınlığıyla kullanılabilir.
Colombia Narino La Cruz FW Anaerobik - Light-Medium kavrum: 1,4 TDS, %20 EKSTRAKSİYON. UNDER-EXTR. değil.
NOT: 250 gr, 93C su, 2:10-2:15', 15,5gr kahve
Burundi'de keza yaklaşık aynı değerler...
Bazı kişilerin bu kadar keyif aldığı kahvelerin bu kadar acımasız yorum yapılması açıkcası beni üzdü. Kahveseverlerle birşeyler paylaşılan bu platformda deneye dayalı olmayan ama net yorumlar veya kahve paketinden çıkan, olası çuval ve çok hafif uçucu ip türü materyallerin çokça bulunduğu kavurma atölyesinde hazırlanan paketten çıktığının fotoğrafını paylaşıp burada hedef göstermek, etik dışı ve kötü niyettir.
Hata insana mahsustur. Dolayısıyla Paper olarak her bir kişinin sorumluluğu bana aittir. Bu sebeple bir problem yaşadığında firmayla iletişime geçtiğinizde sorunun giderilmesi için her türlü şeyi yapacağıma emin olabilirsiniz.
Özellike La Cruz yarışma profiline yakın şekilde kavruldu. Ama geri dönüşlerden sonra light-medium yerine medium kavrum ile devam ediyoruz. Siparişlerde aksama, eksik, beğenmediğiniz bir çekirdek veya kavrum... her konuda
coffee@paperroastingcoffee.com'a mail atabilirsiniz. En hızlı geri dönüş alacağınız yer orası olacaktır.
Kırgınlıkla sevgiler dilerim